Parinti adoptivi in asteptare..

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

am urmarit emisiunea.NIMIC CONCRET doar
au fost 3 puncte majore care pot spune ca au fost concrete:

1 - 80.000 copii abandonati!!!!
2- adoptiile sunt stopate( cum spuneam undeva mai sus si oarecum am fost contrazisa)
3- urmeaza un nou proiect de lege care va intra in vigoare undeva la inceputul anului viitor!!!
Deci fetelor degeaba ne mai agitam momentan.Se pare ca sansa noastra e undeva la anul...
asta insa nu ne opreste daca auzim sau daca se iveste ocazia sa vedem un copilas sa nu ne implicam.
Plus de asta s-a vorbit despre maternitati,SPAGA data in maternitati si aici a punctat un domn intrat in direct care a spus ca i s-a cerut asa ceva....si care a renuntat sa mai adopte din cauza asta.
Deci spaga exista, se da, pentru cine nu vrea sa creada!!
Faptul ca au fost cazuri in care tatal adoptiv s-a declarat tatal copiluli din maternitate e o problema grava.Mama acelui copil poate veni si peste 10 ani sa isi "revendice" copilasul.
Dar per ansamblu :NIMIC CONCRET!!
asa ca...
va pup

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Am vazut si eu emisiunea.Evident nimic nou dar in plus mi s-a parut ca nu prea erau familiari cu subiectu'.
Mi-a placut faza cu "noi nu avem inca proiect de lege dar vrem sa se voteze legea in ianuarie"...aiurea.
Intr-adevar adoptiile se pare ca nu se judeca din cauza grevei ,nu ca sunt sistate....asta iar depinde de judet.
In fine nimic nou si concret.
Per ansamblu a fost una dintre cele mai slabe emisiuni despre adoptie si adoptii, iar Liliana Stanciu a fost total nepregatita pentru subiect...doar revoltata.La ce invitati a reusit sa aiba putea sa iasa o chestie foarte buna.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Nu stiu daca Liana Stanciu era chiar nepregatita avand in vedere ca vrea sa adopte un baietel.Cred ca a vrut sa scoata de la ei mai multe si sa-i faca sa vorbeasca pentru ca pe langa faptul ca nu spuneau nimic concret se vedea clar ca au retineri.Ceva sau cineva ii oprea sa vorbeasca.
In fine,sa fim sanatosi si o sa vedem noi ce va fii.
Oricum cu alegerile astea putin probabil sa le arda lor de adoptii.
Deci cred ca va trebui pe langa rabdarea de rigoare sa avem nervi de otel.

Mergi la inceput

deci fetelor?? nimeni nimic??
liniste si pace nu?
noi nu mai stim ce sa facem si cu cine sa vorbim, asa ca deocamdata stam si asteptam noua lege.
aud tot felul de povesti ca si-au gasit copilul inainte sa aiba atestatul ,ca il iau direct din maternitate.Noi nu avem relatii asa sus puse deci suntem probabil prea "mici" pentru acest sistem CORUPT si va trebui sa asteptam sa ne vina randul.
au fost deja doua emisiuni la TV despre adoptii si acelasi lucruri le-am auzit si la una si alta.nimic concret.
m-am lamurit cum merge tot sistemul asa ca nu stiu ce sa mai zic.
nu mai sunt nici suparata,nici nerabdatoare,am o stare ciudata...de relanti.
Am facut tot ce s-a putut..mai mult de atat....
va pup si mergem inainte !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminoasa spune:

simo_75,

Si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine si iti impartasesc intru totul starea de spirit. Si eu am incercat sa iau un copil in plasament. Mi s-a spus ca nu se poate deoarece am atestat de familie adoptatoare si se considera adoptie mascata. Mi s-au sugerat niste solutii mai putin ortodoxe insa fiecare dintre ele implicau riscuri serioase pe care nu am fost capabila sa mi le asum. Poate ca acele persoane care au reusit sa ia un copil in plasament, ori au intr-adevar o mare pila, ori au apelat la una din solutiile extreme(si implicit si-au asumat si riscurile corespinzatoare).
Perioada in care am incercat din toate puterile sa obtina acel plasament a fost foarte stresanta si cu un consum nervos foarte mare iar sentimentul esecului inca nu mi-a trecut, asa ca nu cred ca mai incerc prin aceasta metoda. Asa cum spui tu, am ajuns intr-o etapa in care, deocamdata, nu mai am energie asa ca astept...
Oricum nu mai am pe cine sa intreb, deja am stresat pe toata lumea din jurul meu.
Iti doresc tie si tuturor celor care asteptati, sa vi se implineasca dorinta cea mare!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luminoasa

simo_75,

Si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine si iti impartasesc intru totul starea de spirit. Si eu am incercat sa iau un copil in plasament. Mi s-a spus ca nu se poate deoarece am atestat de familie adoptatoare si se considera adoptie mascata. Mi s-au sugerat niste solutii mai putin ortodoxe insa fiecare dintre ele implicau riscuri serioase pe care nu am fost capabila sa mi le asum. Poate ca acele persoane care au reusit sa ia un copil in plasament, ori au intr-adevar o mare pila, ori au apelat la una din solutiile extreme(si implicit si-au asumat si riscurile corespinzatoare).
Perioada in care am incercat din toate puterile sa obtina acel plasament a fost foarte stresanta si cu un consum nervos foarte mare iar sentimentul esecului inca nu mi-a trecut, asa ca nu cred ca mai incerc prin aceasta metoda. Asa cum spui tu, am ajuns intr-o etapa in care, deocamdata, nu mai am energie asa ca astept...
Oricum nu mai am pe cine sa intreb, deja am stresat pe toata lumea din jurul meu.
Iti doresc tie si tuturor celor care asteptati, sa vi se implineasca dorinta cea mare!

ce sa iti spun? sincer...nu mai am cuvinte.
intr-o zi se va intimpla ,altceva nu mai am ce sa spun.
eu mi-am spus oful tot timpul aici dar ....nu am sa mai zic de acum incolo nimic.........decat sa intreb lumea de sanatate ca in rest ...nu e nimeni vinovat de ce se intimpla.
va pup fetelor si multa bafta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luminoasa

simo_75,

Buna ziua ,
sa stii ca nu iti dau dreptate in ceea ce spui ca nu se dau copii in plasament la familiile care vor sa adopte, eu am luat-o pe Bianca in plasament de urgenta , si mai sunt si alte fete care la fel au facut, numai ca unele sectoare din Bucuresti nu sunt de acord cu plasamentul dar sa stii ca poti sa iei un copil. si mai trebuie sa stii ceva ca daca ai copilul in plasamnet ai prioritate la adoptia acelui copil.
Sigurul lucru la palsament nu stii niciodata daca mama sau familia extinsa isi vor da acordul la declararea copilui spre a deveni adoptabil si ti se mai cunoaste adresa si te poti trezi cu parintii sa rudele de gr.2,3,4 la usa. Astea sunt implicatiile plasamentului pe cate cei de la directie nu vor sa se implice.

Iti doresc succes sa iti gaseti puiul , ca sigur exista pe undeva. Si eu eram speriata la inceput dupa ce am luat atestatul unde gasesc eu copil ce fac, am vizitat o fetita, am vazut un baietel si dupa aceea a urmat mandretea de fata pe care o am acum . Si sunt mandra de ea ca orice mama.

Va pupam si mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutzak spune:

Claudia72, de acord cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Ieri am primit mail de la Suceava ca ar avea 2 copii pana in 4 ani ca sa ni-i prezinte ca inca sunt in baza lor de date .

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

claudia72- ma bucur ca ai reusit sa va gasiti puiutza .
Si noua ni s-a spus ca in Bucuresti nu se mai dau copii in plasament si atunci noi ce sa facem?
Nu inteleg cum pot sa-l iau daca sectorul nu imi da acordul?
cum sa procedam?Ce ar trebui sa facem in cazul in care am gasi un bebel?

Mergi la inceput