Fiv in Europa ( 23 )

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arina21 spune:

Tocmai am citit ca celioscopia=laparoscopia. NU stiam...

Arina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

arina,celioscopia e laparoscopie,eu am mai facut una in 2006 pt chisturi endometriozice,acum am facut doar pt verificarea trompelor,mie la HSG imi iesea trompe permeabile dar prof Sthromer a zis sa le verificam prin laparoscopie poate exista aderente care nu se vad la HSG ,caci de fiecare data aveam folic/endo bun sperma buna si nimik
eu acum am doar 2 gaurici mici pe burtik,se face cu anestezie generala si ma simt super ok
eu nu am facut-o la Sibiu fiindca ma costa f mult ,nu procedura ,ca este decontata de CAS ci exista o coplata pt conditiile deosebite de cazare si masa ,3 zile de spitalizare ma aj undeva la 25 mil,asa ca am facut-o la Iasi la un spital universitar,dar am fost tratata extraordinar
tu mergi pe CM natural?
eu am vorbit cu dr Ispasoiu(caci sint acienta lui)despre fiv pe CM natural,atunci am vedea exact daca avem ovocit si daca are loc fecundarea...dar din pacate costurile sint aceleasi la ei la clinica
eu i-am zis ca la Giulesti pretul e jum(nu stiu exact cit este de adevarat) si el m-a sunat si mi-a zis ca a vorbit cu cei care pot lua astfel de hotariri de la clinica sa faca niste kituri de reduceri si daca se rezolva ,el ma anunta si poate vom merge pe FIV pe CM natural,stim ca sansele de reusita in acest caz sint doar de 10-15% dar macar vedem ce se intimpla
iti doresc ca inseminarea sa fie o reusita

dumnezeu ma va ajuta

Mergi la inceput

Merci Bytzi. Si pana la urma care e problema la voi, ca inteleg ca sunteti OK amandoi. Cam asa suntem si noi, numai ca noi avem si 2 FIV-uri neresusite. Strohmer ce-a zis despre situatia voastra?
Poate ne reuseste inseminarea, cine stie??? O s-o fac pe ciclu natural.
Numai bine,
Arina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bryny spune:

Looana multumesc frumos ptr rasp.Eu luna aceasta pe 16 voi merge cum mai spuneam la prima consultatie la wunnschbaby si atunci probabil imi va da si schema pt stimulare.tu ce zici sa incep de pe acum sa iau ce miai sp tu sau sa astept sa incep tratam de stimulare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Looana spune:

bryny poti de pe acuma sa incepi sa-le iei,eu le-am inceput de la primul Fiv (aprilie) si de atunci le-am luat incontinuarie.Multa bafta la tratament
Fetelor vin si eu cu o intrebare si anume legat de Aspirina ASS 100,eu am luat asa ceva si la primul Fiv nu mi-a dat voie medicul sa ma iau cu cel putin 10 zile inainte de punctie a trebuit sa-o inrerup,deoarece se poate singera la ea.Inrebararea mea este de ce alti medici o dau ca am vazut prin vechile subiecte pe forum ca chiar au inclus-o in tratament.
A doua intrebare amoxicilina e buna de luat ca am vazut si mi-a mai zis si o rietena ca iei ia dat sa ia inainte de ET 4-5 zile pt a evita o infectie sau in cazul in care are ceva foarte usor si in plus spunea ca ajuta si la prindere.

Looana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sufletel_80 spune:

Arina,intamplator am citit ca ai 2 FIV-uri esuate?
Si eu am 3 ... toate cu cate 2 blasto transferati, rezultat bCHG < 2 la FIV 1 si FIV 3,iar la FIV 2- BHCG =32 in ziua 20 de la punctie, dupa care a scazut la 1.

Mie mi-a spus de calitatea foarte slaba a ovocitelor (cantitativ au fost suficienti de fiecare data), ceea ce conduce la embrioni fragmentati.

Posibile cauze:
- mostenire genetica - nu se poate intreveni medical in aceste cazuri
- infectii, mai vechi, mai noi- chiar anexite (am avut o data sau de 2 ori raceli puternice la ovare ...). Din pacate astfel de raceli carora nu prea le dam mare importanta, ne pot afecta pe viata sistemul reproductiv
- stil de viata nesanatos, iradiatii

Sunt foarte curioasa sa aflu si alte posibile explicatii in cazul a 2 sau mai multe FIV-uri nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Eeee, Arina, ce mai faci? nu te-am mai "vazut" de multa vreme Multa bafta la IA!

Mai stie cineva ceva de LucaLuca?

Mergi la inceput

Looana, in Ro se lasa embrionii in mediul de cultura pentru blastocisti doar daca in ziua a -3 exista mai mult de 6 embrioni (cel putin asta e practica clinicii unde am facut eu FIV-urile). In cazul a 3-4 embrioni nu cred ca risca sa mearga pe blasto ...s-ar putea sa nu reziste nici unul pana in ziua a 5-a.

Teoretic, sansele de reusita sunt mult mai mari cu blasto. Aprox 50-60%, functie de varsta.
Practic, in cazul meu, am doborat acest mit.

Mergi la inceput

Fireyes, te pup! Uite, ma plictisesc si m-am gandit sa 'bag' o inseminare pe ciclu natural. Mor de curiozitate... Tu ce mai faci?
Sufletel, dar totusi ai ajuns la blastocisti...de ce zic ei ca e calitatea ovocitelor slaba?? Unde ai facut FIV-urile? Si eu am facut cu blastocisti in ambele cazuri dar daca o mai fi sa fac vreun FIV, o sa le cer transfer in ziua2-3. Mi-a intrat in cap ca tranferul din mediul de laborator in cel uterin, natural, nu le-a priit.

Pupici,
Arina

Mergi la inceput

Arina, FIV-urile le-am facut la Gynera. Au ajuns la concluzia asta datorita evolutiei embrionilor. De fiecare data am avut o medie de 9-12 embrioni, dar cu multiple fragmentatii. In acelasi timp, au fost 1 -2 mai bunicei, de calitate A. Cert este ca pana in ziua a 3-a rezistau majoritatea, insa dpdv calitativ se degradau de la o zi la alta. Nu au vrut sa faca ET la 3 zile, am mers pe blasto de fiecare data, motivand ca ii lasa sa se aleaga natural cei mai rezistenti.

Am solicitat analize suplimentare, dar mi-au spus ca nu e cazul. Analizele sistemului imunitar se recomanda doar in cazul sarcinilor pierdute.

Tu ai primit ceva explicatii? Analize suplimentare? Unde ai facut cele 2 FIV-uri?

Mergi la inceput