Moartea unui copil

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Din cate am inteles in Austria doctorii au refuzat sa-i faca acest RMN .

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Adica e un soi de ruleta ruseasca, daca ai noroc traiesti, daca nu, ghinion, mori dintr-o absurditate a sistemului. tare de tot!

Cum am spus...nu e numai in Romania! Sunt teste experimentale, extrem de costisitoare, folosite mai mult la cercetare.
Nicaieri inaintea unei proceduri, operatii nu ti se fac teste sa se vada daca ai putea dezvolta o reactie alergica.
Si mai e o problema : cand un copil, adult se afla sub o medicatie , e greu de prevazut cum vor interactiona substantele, cum se vor influenta.
Vina...daca este sa spunem asa( nu NOI stabilm vinovatii, nu noi suntem in masura sa judecam ce s-a intamplat), vina pare a fi legata ca nu erau pregatiti sa intervina pentru resuscitare in caz de ceva!
Era totusi vorba de un copil bolnav, cu mari riscuri, pe care cei din Viena nu s-au simtit capabili sa si le asume. Deci trebuiau sa fie pregatiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

off, ce pacat!

Eu nici nu stiam ca un RMN presupune atatea riscuri. In septembrie baietelul meu de 4 ani a fost dus de urgenta la un centru specializat pt un RMN si nici nu ne-a lasat inautru cu el. L-au preluat din salvare direct, ne-au spus sa stam pe hol in sala de asteptare ca va dura 40-50 de minute, ca-l vor seda usor prin branula ce o avea montata deja din spital, ii vor pune niste casti cu muzica pe urechi si ca ni-l vor aduce dupa ce termina. Ca nu e o procedura invaziva cum e tomografia. L-au adus intradevar dupa 50 de minute, era constient insa ametit, isi aducea aminte doar ca i s-au pus niste casti si ca a auzit muzica, l-au adus in brate si ni l-au dat in brate, apoi ne-am intors cu salvarea in spital.
Desi am imbatranit 20 de ani in alea 50 de minute, nu va spun cat am tremurat si cate ganduri negre m-au invadat, acum parca ma ia cu rau cand imi dau seama ca de fapt nici nu stiam la ce riscuri a fost expus in timpul RMN-ului la cap....inimaginabil. Nu ne-a intrebat nimeni daca e sau nu alergic...nu ne-a intrebat nimic, si oricum nu stiam daca e sau nu pt ca nu mai fusesem in spital.
O asemenea situatie te lasa inmarmurit, revoltat si speriat, e impardonabil ca atat de putin e pretuita viata la noi, atat de putina precautie in actul medical, atata indiferenta, atata detasare si spalare pe maini de responsabilitate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

delia are dreptate. am o prietena care a facut soc anafilactic la epidurala si m-a intrebat daca in belgia mi-au facut teste de alergii inainte de anestezie - nu, nu mi-au facut. nici inainte de epidurala, nici inainte de anestezie generala, la fel si pentru fata de 3 ani.

si aici a murit un copilas de 3 ani dupa o anestezie generala, nu mai tin minte detaliile dar stiu ca am stat cu mare frica la operatia fetei.
cand am intrebat chirurgul de riscuri nu ne-a vorbit deloc de riscurile operatiei (o operatie mica de rutina) ci de riscurile anesteziei.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Dosrilia, din cate am inteles era vorba de angioRMN cerebral

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barbye spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Din cate am inteles in Austria doctorii au refuzat sa-i faca acest RMN .

***Fur is for petting**

La tv tatal declara, ca nu au facut-o acolo pentru ca era mai scumpa.

la o solutie de contrast am facut si eu alergie (odiston), dar imediat am auntat ca incepe sa imi arda corpul, sa imi arda gatul..simteam cum ma umflu intrasem in soc anafilactic.In cabinetul respectiv aveau niste fiole nu mai stiu cum se numesc si mi-au facut ca sa anuleze efectul odistonului. Vreau sa zic ca ar fi trebuit sa plec acasa dar m-au mai tinut 3 zile in spital sa nu fie vreo problema. Asta nu stiu daca din cauza ca aveam pile...sau contribuisem serios.
Iar inainte nu ma intrebat nimeni faci nu facialergie. Acum stau si ma gandesc daca nu aveau acel medicament sa ii anuleze ...efectul oare ce se mai intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Nu. Din cate am inteles ,la prima clinica din Austria, dupa ce au studiat dosarul copilului si datorita riscurilor mari ( era totusi un copil cu grave probleme de sanatate), au decis ca nu au logistica necesara procedurii, sau mai bine zis, problemelor care ar fi putut aparea.Au indrumat familia sa gaseasca un spital sau o clinica cu suficiente dotari. Familia a ales in final varianta sa fac investigatia in Romania, unde era mai ieftin si apoi sa se prezinte cu investigatia facuta la consultul cu medicii neurologi pediatrii din Austria ( la care era deja programat)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Inainte sa tragem concluzii si sa ne speriem, trebuie sa stiti ca David era intr-adevar foarte, foarte bolnav. A fost diagnosticat inca de la 1 an cu paralizie cerebrala infantila si tetrapareza spastica, din cauza unei nasteri premature la 29 saptamani cu hipoxie si hemoragie cerebrala. De unde stiu toate aceste lucruri? Pentru ca il cunosc pe tatal lui David, si cand am auzit vestea a picat cerul pe mine. Nu am cunoscut parinti care sa lupte mai mult si mai feroce as spune pentru fiecare progres al copilului lor. L-au adorat, s-au zbatut sa aiba parte de toate tratamentele posibile. Ce s-a intamplat este groaznic si este evident ca acea clinica nu era pregatita pentru un asemenea caz. Este teribil ca nu aveau echipamentele necesare pentru resuscitare, e teribil ca nu s-au gandit ca ceva de genul asta se poate intampla, cunoscand istoria lui David.
Este un deznodamant groaznic dar nu este cred cazul ca extindem ceea ce s-a intamplat la toti copiii care suporta aceasta procedura. Sper totusi ca cei vinovati sa isi primeasca pedeapsa pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai repete.. Era totusi un suflet nevinovat si care s-a luptat fiecare minutel pentru viata. Iar medicii care accepta astfel de proceduri ar trebui sa isi asume asta si asta inseamna ca ar trebui sa fie mai pregatiti pentru "worst case scenario".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

dureros....

medicii aceia merita din plin pedepsiti....dar vom trai si vom vedea ce se va intampla cu ei. ce s-a intamplat de fapt si cu alti medici care au gresit....

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Depinde in cazurile acestea mai grele de importanta acelei analize si de riscurile asumate.
Stiu cazul unui fost doctor , profesor universitar pe care prietenii lui au refuzat sa-l opereze pt. ca i-au spus ca nu va supravietuit interventiei.
Omul o ducea rau , era suspect de tumora abdominala , avea o fistula in pulpa pe unde i se scurgeau materiile fecale samd.
A spus ca daca e sa moara vrea sa moara curat , nu in halul ala.
S-a dus cu familia la un doctor pe care-l apreciez fantastic , sotia si fiica lui tot doctorite , acesta i-a spus ca il poate opera , dar nu garanteaza si nici nu poate sa spuna cu aproximatie durata vietii dupa operatie , totul depindea de ce gasea intraoperator.
Si-au asumat riscul , sotia lui chiar mi-a spus in timpul operatiei ca si daca moare acum , tot sunt multumiti toti.
Barbatul s-a facut bine , m-am intalnit cu el la vreo 2 ani dupa operatie in alt spital.

Chiar sunt curioasa ce iese la toxicologie...pacat de baietel , era o scumpete

***Fur is for petting**

Mergi la inceput