Cum e in Romania ? (2)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Si ma gandesc ca, in loc sa plec eu, sa plece aia care li se falfaie de ea, da-s multumiti ca au de-o tuica.

dar sa se duca in coreea, deal? :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Rufus , daca ar vedea in tara asta numai ce e mai rau si s-ar razvrati fara sa faca nimic , da , le-as spune sa plece daca nu le convine

Pe principiul asta, daca te vei imbolnavi, ori te tratezi singura, ori nu mai are cine sa o faca.
Xio, un medic nu are ce sa faca, decat sa-si faca bine meseria. Intelegi? Tot aud pe-aici sfaturi "daca nu faci nimic, mai bine taci sau pleaca". Nu, nu-i asa. Toti trebuie sa dam ce avem mai bun, asta e job-ul nostru. Si, daca dam, trebuie sa primim si, daca nu primim, avem voie sa tipam.
Noi, oamenii obisnuiti, nu trebuie sa ne substituim politiei, autoritatilor, functionarilor publici, justitiei, legislativului, executivului...etc. Oamenii astia trebuie sa lucreze pentru noi, de aia sunt platiti, pentru ca noi sa ne facem treaba si sa le dam lor de mancare, sa le facem case si sa le tratam bolile. In nici un caz nu e de datoria mea sa prind hoti, sa fac ordine pe strada, sa determin oamenii sa respecte legea, pentru ca nu sunt calificat si nu am mijloace. Opinia publica are o latura morala, dar n-are si una practica, asa ca, daca vad un om agresat pe strada de niste derbedei, in nici un caz nu o sa ma bag si eu, ca am trei copii acasa, intelegi? O sa sun la 112, iar aia ar trebui sa apara intr-un minut. Fabulez, nu-i asa?
Eu prefer sa nu risc o flegma, nici chiar o injuratura ca sa-i spun unui nesimtit sa nu-si arunce pachetul gol de tigari pe jos...ai vazut sau auzit vreun caz in care un politist comunitar sa dea, pe loc, o amenda unuia care a aruncat un gunoi pe strada, mananca seminte in tramvai, sau isi baga tot ce crede el mai de pret in familia (moarta sau vie) altuia? Si, se presupune ca eu ar trebui sa-l admonestez, iar ala ca se rusineaza si nu mai face altadata?

In opinia mea, daca tot vorbim "sa facem", ar fi bine sa facem cel mai bine in domeniul si cu familia noastra, fara sa incercam sa aplicam conceptele noastre altora. Si medicul sa-si faca treaba, si politistul, si soferul, si maturatorul...asta inseamna respect. Asta inseamna civilizatie. Asta inseamna sa faca fiecare ceva. Si asta nu inseamna sa nu ne exprimam nemultumirea. Nu inseamna sa tacem. Zicala "ciocu mic" e pur romaneasca...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Si ma gandesc ca, in loc sa plec eu, sa plece aia care li se falfaie de ea, da-s multumiti ca au de-o tuica.

dar sa se duca in coreea, deal? :-))

Deal!
Coreea de Nord...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Stai linistit ca nu vor pleca. Nici o persoana care manifesta o lipsa crasa de bun simt si care nu respecta legea de nici un fel, nu va pleca intr-o tara ca Austria de exemplu unde iei o amenda tzapana daca te urci in metrou fara bilet (apropos' acolo nici nu au bariere la metrou). Nu va pleca nici in Coreea de nord unde sa nu mai spunem cum sunt pedepsiti cei ce incalca legea (aia comunista si dictatoriala...)

Procentul de oameni "dispusi" sa incalce legea e cam acelasi in toate societatile la un moment initial in timp, doar ca sistemele difera. Difera al naibii de tare...si de frica de lege generatii dupa generatii se civilizeaza.

La noi...Dumnezeu cu mila... ca sistemul public de pedepse si recompense este corupt si pervertit de la cap la coada!! Un alt exemplu...banii publici...ani de zile si-au batut joc de banul public intr-un hal fara de hal...pana nu se vor termina banii si pana nu vor intra in incapacitate de plata nu se vor potoli. Doar ca atunci va fi mai rau si vom suferi inclusiv noi care sustinem bugetul de stat prin taxe, impozite si munca privata. Dar...traimi bine, nu? halal...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Bineinteles ca nu o sa plece, cum naiba sa accepte sa coasa fanta alba de la halat si sa plateasca impozite pe venituri reale?
Imi pare rau sa o spun, dar ca si in invatamant, calitatea scade pe zi ce trece.
Aia buni, care sunt in stare de mai multe, nu stau ca prostii. Misca! Fac ceva! Nu e nimeni masochist.
Decat cativa visatori, de ii numeri pe degete, ca si in invatamant, de-astia care se multumesc cu putin si mtraiesc din pasiune.
XIO - la mall ca vanzator nu e treaba. Chiar tre' sa stai 12 ore pe zi. Si mai mirosi si... suflete sa zic. N-auzi ca se dau toti cu testere si nu cumpara? Ori vanzatorul are target nene, nu ia bani ca sa stea pe scaun.
Doctorul n-are target. De-aia nu mai gasesti nici pe naiba dupa 12 la spital...
Si nu din cauza garzilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Stai linistit ca nu vor pleca. Nici o persoana care manifesta o lipsa crasa de bun simt si care nu respecta legea de nici un fel, nu va pleca intr-o tara ca Austria de exemplu unde iei o amenda tzapana daca te urci in metrou fara bilet (apropos' acolo nici nu au bariere la metrou). Nu va pleca nici in Coreea de nord unde sa nu mai spunem cum sunt pedepsiti cei ce incalca legea (aia comunista si dictatoriala...)

Andries

Da, platesti daca te prind . Abonamentul pentru o luna costa 49,50E iar amenda 70E. Daca nu o platesti in timp de cateva zile, creste la dublu sau mai mult, nu mai stiu asta exact. Am insa cunoscuti (austrieci) care nu si-au cumparat in viata lor abonament. Exista un calcul statistic cum ca dupa probabilitatea sa te "prind" cu tot cu amenda iesi mai ieftin pe termen lung daca nu iti iei bilet.
Un prieten de-al meu sta de 15 ani in Viena (el tot austriac), a platit de 3 ori amenda pana acum, fara sa fi avut vreodata abonament.

Eu mi-am cumparat intotdeauna bilet/abonament.

edit: nu-mi merge tastatura bine si nu luase o cifra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Bineinteles ca nu o sa plece, cum naiba sa accepte sa coasa fanta alba de la halat si sa plateasca impozite pe venituri reale?
Imi pare rau sa o spun, dar ca si in invatamant, calitatea scade pe zi ce trece.
Aia buni, care sunt in stare de mai multe, nu stau ca prostii. Misca! Fac ceva! Nu e nimeni masochist.
Decat cativa visatori, de ii numeri pe degete, ca si in invatamant, de-astia care se multumesc cu putin si mtraiesc din pasiune.
XIO - la mall ca vanzator nu e treaba. Chiar tre' sa stai 12 ore pe zi. Si mai mirosi si... suflete sa zic. N-auzi ca se dau toti cu testere si nu cumpara? Ori vanzatorul are target nene, nu ia bani ca sa stea pe scaun.
Doctorul n-are target. De-aia nu mai gasesti nici pe naiba dupa 12 la spital...
Si nu din cauza garzilor...

La ora 3 si ceva a am plecat de la spital ca aveam ceva treaba.
la ora aia erau in spital la ortopedie pe langa medicii de garda medicii care au iesit cu vreo ora inainte dintr-o operatie de 4 ore. Stii de ce mai erau acolo?
Pt. ca isi terminau foile , bagau coduri , puneau gipsuri.
Pe sectie la gastro unde este un profesor fantastic rezidentii stau in spital pana la ora 17 sau mai tarziu, cand isi termina treaba.
la Casa Austria daca vine o urgenta sau daca este o operatie mare doctorii stau pana seara sau pana dimineata in sala de operatie.
Nu stiu ce se intampla in toate orasele din tara, dar iti dau cateva exemple ca sa nu mai faci generalizari de-astea , macar de "dragul" alora care stau atat la spital.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Schilodeala terorii comuniste s-a schimbat in schilodeala terorii smecherilor. A inceput cu bisnitarii din 90, a continuat cu traficantii de tigari, iar acum, in anul de gratie 2009, cu ministrii, primarii, politia, si toti ceilalti care isi bat joc de banii publici.
Nu din cauza de teroare comunista nu suna lumea la politie. Ci de teama ca o incaseaza si mai rau daca reclama pe vreo careva. Si de convingere ca politia ... oricum nu te apara. Politia cumpara insa (sau vrea sa cumpere) Logane de 70 de mii, da permise analfabetilor sau semianalfabetilor care iata omoara oameni, dar nu sunt pedepsiti de lege, ci umbla bine mersi pe strada.
Luarea de atitudine iti face probleme. Amintiti-va de acel biet om din Brasov.
Deci nu mai cred de mult in schilodeala comunista. Acum e alta, cu o fat(z)a mult mai mosntruoasa.
Comunismul era parfum! Iesea lumea la maturat, planta floricele... Acum nu spala nici naiba in fata usii proprii. Eu spal. Dar pe altii in bloc nu am vazut.

Daca era destept Ceasusescu si s-ar fi prins la timp ce putere de mani**pu**lare are televizionea, ne-ar fi dat TeVe 24 din 24. Pe trei canale!
Si daca era destept sa nu taie papica si lumina, pun pariu ca si azi era in fruntea tarii!
Hm, n-a fost destul de destept.

Lipsa banilor este o problema foarte mare, poate cea mai mare, si nu comunismul.

Cand a venit Tzuni sa intrebe cine si cand a mai dat pe la umanitare, a sarit repede cineva in sus.
Pai da, deci lipsa banilor este o problema majora cand parintii nu isi permit tratamentul pentru un copil... Cand nu pot face cu el recuperare pentru ca aceasta costa mai mult decat castiga ei lunar, cel mai probabil.

Ori muncesti mult si esti nevoit sa platesti bone, scoli private, clinici private.
Ori muncesti mai putin si ti le permiti pe cele de la stat
Ori, indiferent cat muncesti, poti foarte bine sa nu prea ai acces la ele... In sensul ca uite... profesori nu prea sunt, personal medical nu prea e... (amintiti-va de femeia care a murit la nastere in Comanesti, pentru ca nu era medic; singurul ginecolog plecase acasa dupa 36 de ore de spital ... parca 36...)

Daca nu se fac angajari in spitale pentru ca e criza, lasati ca se spala cearsafuri www.realitatea.net/firma-care-se-ocupa-de-spalatul-lenjeriilor-din-spitalul-judetean-din-drobeta-turnu-severin-a-incasat-sume-colosale_546732.html" target="_blank">de exemplu

Asa ca.. sa lasam chinuiala medicilor.. Or fi chiniti aia pe la tara (daca or mai fi medici pe la tara...) sau prin orasele mai mici, desi pana si acolo am vazut o groaza de suprize... de-aia vine toata lumea sa se caute la Bucuresti. Sau or fi chinuiti aia care au nimerit o specializare nefericita. Se chinuie numai visatorii aia de care ziceam mai devreme...

Doctorita noastra nu s-a ostenit sa vina nici macar o data acasa, m-a chemat cu sugar de 2 saptamani la dispensar. Nu i-am dat insa niciodata, ca nu sunt eu in stare sa dau. I-am dus de Craciun niste bomboane. Hm... Am schimbat medicul. Nici astuia nu ii dau, si se poarta exemplar, exact cum trebuie. E si el un visator. Dar e la pensie de un an, si aici e cabinetul lui.

Andries, ei nu o sa se potoleasca nici dupa ce se termina banul punlic. Nu vezi? Se imprumuta ce naiba!

Xio - ce zic eu suna poate a generalizare. Ce zici tu, suna a particularizare.

Pe romanul om normal si obisnut, nu il face fericit ca la Timisoara e un doctor care sta la spital 24 din 24, ca la Bucuresti exista Tandarica si mall, ca la Cluj e curat pe strazi, ca la Constanta are unde sa vada un film si sa faca o baie in piscina vara, atata timp ca doctorul de la el nu exista sau trage chiului, cat timp el n-are aproape nici o forma de cultura pentru copil (teatru in nici un caz!), cand el n-are asfalt in cartier, sau canalizare, cand singura distractie vara e sa faca dus fain la butoi, ca n-are piscina, si poate nici n-a vazut vreodata una!

Daca tu esti fericita acolo in lumea ta mica, ma bucur nespus.
Eu vad in schimb ca in lumea asta mare, majoritatea romanilor din interiorul granitelor sunt nefericiti. Pentru ca nu merge frate!

Ziceti-mi mie ce merge! Politia merge? Justitia merge? Finantele merg? Impozitele functioneaza? Invatamantul? Cultura? CE MERGE??

Si nu ma face fericita un raspuns particular unde un politist bezmetic face pe Zorro pe la Balotesti. Vreau sa stiu si eu CE MERGE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Ankalaura, nu stiu cum e unde vreti voi sa emigrati (ca nu am retinut unde emigrati), dar sa stii ca pe mine in America acum 5 ani m-au chemat cu sugar de 5 zile la control, sa vada daca ia in greutate, daca suge, sa il masoare si tot asa. Aici nu vine niciodata medicul acasa, la cabinet de obicei se sta in jur de 30-40 minute peste ora programata, poti sa ai noroc sa dai de un doctor care in 3 minute e afara din cabinet de nici nu ai apucat sa ii spui tot ce vrei, la urgente se sta si peste 6-7 ore daca ei nu considera urgenta problema ta. Eric a avut o problema grava de tot anul trecut in ianuarie si pt ca era perioada cu gripa, doctorita ne-a trimis acasa in loc sa il interneze, ne chema in ficare dimineata la cabinet sa il vada si ne suna apoi de inca 2 ori pe zi sa vada cum se simte. Cand mi-a zis prima data ca ma suna nu am crezut-o, dar m-a sunat si am ramas tare uimita, ca nici asta nu se prea face, dar probabil ca nu era de joaca boala lui. Si sa nu crezi ca nu am asigurare medicala buna, am job guvernamental si am o asigurare printre cele mai bune, platesc la fiecare salariu destul si dau copayment la fiecare vizita. Eu zic sa nu ai asteptari prea mari in toate domeniile pe unde emigrezi, intereseaza-te mai intai.

5 ani...I'm a big kid now!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

eu zic ca subiectul asta ar trebui combinat cu celalalt, "va acuz". Se discuta aceleasi lucruri, si acolo si aici, se vine cu acelease motive si motivari si motivatii, scuze si acuze.... Daca se spune ca in Ro e bine (din anumite puncte de vedere) e rau, daca se spune ca in Ro e rau (din alte puncte de vedere) iar e rau. Daca vii cu exemple asemanatoare din occident, e rau, ca vezi-doamne, ala de veni cu exemplul ori nu sta acolo si nu stie ori e neadaptat. Daca vii cu contra-exemple din occident iar: nu stai acolo, habar n-ai sau: iar au venit emigrantii cu nasul pe sus sa ne dea exemple.
Notiunea de "imi e bine/nu-mi e bine" e diferita de la om la om. De unde si multitudinea de pareri. Dar ce e socant e perceptia diferita a asa-zisei civilizatii. "Civilizatia" din occident este o chestie inainte de toate impusa. Impusa prin lege,impusa prin amenzi usturatoare, impusa prin bonul de ordine, prin culoarul marginit de sfori de catifea rosie prin care inaintezi la coada, unul cate unul. Abia apoi apare prin educatie (cei 7 ani de acasa).
Apoi, fiecare cetatean cu constiinta (cat de cat, un pic acolo...) da inapoi societatii ceva mai mult decat impozitul pe venit. Asa cum am zis la alt subiect: donatii, voluntariat, etc,etc....
Atunci cand omul obisnuit o sa se dea jos de pe piedestalul cu inscriptia "Mie mi se cuvine totul si dupa mine potopul" atunci se va schimba ceva si in Ro. Si nu, cu o floare nu se face primavara, dar cu un parc intreg plin de flori.... parca te simti altfel!

Mergi la inceput