Cum e in Romania ? (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Extras din frumoasa zi al unei romance:

"Noi am cheltuit de anul trecut de prin august pana in februarie 2009 peste 300 milioane lei vechi luati din banca pe investigatii si tratament. Totul e scump si mai ales ca suportam totul pe buzunarul nostru ca de asigurarile de sanatate platite de noi beneficiaza altii cu boli mai usore si ma putin costisitoare. Acum mai am 100 de flacoane de cefort ramase din ianuarie. Imi ajung pe o luna de tratament. Dupa aia Dumnezeu cu mila. Dr. Bozsik mi-a zis ca asa crede dupa simptomele ce le am ca v-a trebui sa i-au iar cel putin 3 luni de cefort.Zilele viitoare ma duc la reanimare sa mi se puna cateter in jugulara ca venele periferice mi-s praf. Va fi cumva. Orice val apare, se ridica parca e de neinvins dar apoi redispare in mare.cand e greu eu tot la asta ma gandesc. Va veni si ziua in care valul nostru se va recontopi cu marea. Haide-ti sa ne mai gasim un pic de speranta sa mergem inainte. Bine ca ne avem macar unii pe altii pe acest forum unde ne mai varsam sufletul si bucuriile (mai rare, caci pentru noi cei cu Lyme e o mare bucurie sa stim ca si luna viitoare vom putea sa ne facem tratamentul.)Poate ne aude cineva. DOAMNE DA! "

pretuiti ceea ce aveti, niciodata nu se stie ce aduce ziua de maine!

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Si inca unul... E vorba de o fetita de un an, patania de la Judetean Constanta.

"...am stat in spital de sambata noaptea pana ieri la 12, credeam ca mor daca mai stau 5 minute in plus intre peretii aia...
Deci, sambata am fost la buni ca de obicei, cupil bine, cam ametit mi s-a parut mie si cam fara pofta de mancare, am zis, eh, trece, las ca ajungem acasa, dar la un moment dat cere cupilul meu in brate... stupoare... copilul meu vrea in brate? Ii ating fruntea cu buzele, ardea nene, strangem in graba, rup autostrada pana acasa, ajung acasa, iau temperatura... 40,2. Bai si in urmatoarele 12 ore orice am incercat, Panadol, Nurofen, supozitoare cu paracetamol, cu Novocalmin, mai jos de 39,6 nu am reusit sa atingem... Asa ca la 4 dimineata am fugit cu copilul impachetat in cearsafuri ude la urgenta... Noroc ca am luat si termometru cu mine ca aia n-au nene, doar din alea cu mercur si n-o vad pe fi'mea stand 4 minute cu ala in fund...
Evident ca ne-au internat... Am primit o rezerva unde eram doar eu cu fata dar clinica de pediatrie e la ultimul etaj deci temperatura constanta era de cca 29 grade... In afara de noi si o doamna din Piatra Neamt ratacita cu bebe dogit in concediu in rest erau numai rromi. Daca-mi mai zice careva vreodata ca uite ei nu-si vaccineaza cupii si uite ce sanatosi sunt il spanzur cu mainile goale. Din 20 de saloane numai in 2 eram mai blonde...
Duminica evident nimeni, dar nimeni, niciun doctor, doar o asistenta plictisita care i-a facut copilului 2 injectii (algocalmin + ampicilina). Deci nu stiu daca stiti cum se fac injectiile la copii dar eu sunt traumatizata si acum. Mi-a pus fata fortat pe burtica, s-a suit cu un genunchi pe picioarele ei, cu cotu pe spatele si i-a infipt acul in bucutele fragede, ii mai lipsea drujba din mana... Si mai si tipa la mine ca io de ce nu fac nimic... In sfarsit, a trecut si asta... I-a scazut febra pe moment si io m-am hotarat sa fugim acasa, ca tot nu era nimeni in spital. Dar acasa iar a facut febra, i-am dat repede un panadol si-am fugit iarasi in spital.
Bai si vine ziua de luni, cea mai neagra luni din toata existenta mea, se repeta iar scenariul cu injectia (abia la 12 i-au pus branula), la recoltare au venit 2 vaci baltate, care trageau una hais, una cea de picioarele copilului, i-au spart o vena, m-au porcit pe mine ca de ce e cupilul gras, i-au lipit cu leucoplast o sticluta la "savarina", nu va zic in ce sictir i-au strans scutecul la loc, mai aveau putin si-l petreceau parte peste parte. Apoi ne-au strigat pe hol, ne-au aruncat fisele in brate si ne-au zis sa ne carabanim cu copiii "la poza", adica la radiografii... Staturam si acolo vreo juma de ora printre tigani, ma intorc in camera, evident ca mi se furase telefonul
Controlez sticluta de la pasa', facuse finaly si cupilul pipilica, ma duc victorioasa cu ea in brate si cu sticluta trofeu catre camera vacilor sa o predau si nu va zic cum m-au tratat... am fost data afara ca ultimul om, cu miscari din incheietura, ca un caine bubos, mi s-a vorbit cu sictir abia intr-o anexa unde mi s-a suierat printre dinti sa scot leucoplastul de pe sticluta. Cum draq sa fac asta cu cupilul in brate? Pun cupilul pe o masuta de acolo si ma apuc sa fac ceea ce oricum trebuiau sa faca ele, nene, au sarit pe mine ca ulii, ca sa-mi iau copilul de pe masa, ca aia e curata, ca daca io-mi tin cupilul acasa pe masa asta nu insemana ca pot s-o pun si pe masa lor. La care nu am mai rezistat si le-am porcit, si-am urlat la ele ca io am cupil curat si ca oricum faceam o chestie pe care trebuiau s-o faca ele si ca daca mai da una vreo rautate pe bot direct reclamatie le fac... Au tacut...
Asa ca dupa tot acest veceu, mi-am luat puiul in brate, am coborat la masina, am luat caruciorul si-am plecat cu copilul febril la cea mai apropiata reprezentanta Orange sa-mi anulez SIMul, sa-mi iau alt telefon si alea, alea.
Noroc ca m-a sunat (intamplator) un amic a carui mama e asistenta sefa pe un alt etaj si a intrat maica-sa in nebune de-am avut si noi o experienta mai normala apoi. Si nu va inchipuiti c-am ratat vreun buzunar... nu, nu, am filat banet in orice fanta alba ce mi-a iesit in cale, degeaba nene, acreala e gratis si pentru toata lumea...
Bai, pana si doctorita, cand am intrebat-o cam cat crede ca vom sta mai avea putin si ma dadea cu capul de masa ca ce, sunt de doua zile in spital, ea acum imi da un tratament adecvat (fiindca evident ampicilina a fost degeaba) si io vreau sa plec? Pai mai bine plec atunci pe loc... Abia am reusit sa-i spun calm printre urlete ca vreau sa stiu si io ce-mi mai trebuie de acasa, ca sunt venita in papuci si cu chilotii neschimbati de doo zile
Deci, analize boboc, pulmon boboc, copil fara tuse, fara varsaturi, doar febra nasoala - diagnostic: rosu in gat. Nene, mie daca-mi mai zice careva vreodata de rosu in gat ma iau cu ei la tranta, fir-ar sa fie, astia afara cum dracu ii zic, "red in za nec?", n-are si asta un nume, ceva? Ne-a schimbat antibioticul, la care copilul a facut alergie asa ca a fost pompata si cu cortizon, hemisuccinat... saracuta, ii mirosea respiratia a medicamente
Acum suntem acasa, copilul nu mananca mai nimic, e traumatizata, n-a avut voie sa puna piciorul jos vreme de 5 zile, rupt brate/spate mama, miorlaiala e fond sonor continuu, nu vrea sa mai ridice privirea spre nimeni necunoscut...
Acum io am luat o pauza ca sa va povestesc, ii fac tortuletul ca maine totusi ne sarbatorim, avem tromboane si "baloane cu gust de bomboane in care sa sufli ca-n niste tromboane"... (citat din Printul Miorlau), sunt obosita psihic si nu ma prea pot bucura de aniversare dar sper ca maine a fie totul mai bine..."

Desigur... e cam obraznica mamica, rasista da capo al fine, face tara/situatia/spitalul judetean Constanta "veceu", scrie cu "io" si ar trebui sa-si faca un pustiu de bine si sa plece in alte parti nu? Ca doar chinie copilul...

Si da, tortuletul de la final... era pentru aniversarea copilei. Copila implinea un anisor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Ankalaura, si in ce tara v-ati gindit sa emigrati?

Realitatea in ro este, din pĺcate, asa cum o descrii tu, insa mai bine ti-ai folosi energia si timpul la facut bagaje si cumpĺrat bilete de avion.
Uite ca tu nu poti fi pĺcalitĺ de "progresele" facute de ro in 20 de ani.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006) si 34+

http://good-times.webshots.com/album/568512292eJLims

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

UItand ca in alte tari daca tu apari acasa cu un BMW 645 intr=o ora vecinul tau a sunat la fisc sa-i anunte ca mataluta n-ai bani de-asa ceva si e putred ceva la mijloc.

Cand o sa ti para normal ca toti trebuie sa isi plateasca impozitele atunci o sa realizezi ce inseamna o tara civilizata... Atata timp cat nu ti se pare normal ca X face evaziune fiscala o sa iti placa Romania... Cand o sa suni la fisc si fiscul va lua masuri in Ro ca X si-a luat BMW si nu si-l permite, atunci o sa ai un salariu decent ca doctor, aparatura sa iti faci meseria ca in vest si pe deasupra o sa fi si respectata ca si doctor. Pana atunci pacientul se va uita cu teama la un doctor ca daca nu da ceva, s-ar putea sa nu fie tratat bine, va da ca sa fie sigur ca "scapa" si cand iese pe usa il injura in gand ca doctorul conduce BMW din salariu de 300E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pe vremea lui Ceausescu aveam controale din astea mai mereu, ca ne tot reclamau vecinii. Pe cei care umbla acum cu Ferrari sau Bentley ii intreaba cineva de sanatate?
Eu aici n-am auzit sa te pirasca vecinii ca o duci prea bine, dar cum spuneam - in Romania ceausista o patiram pe pielea noastra in mai multe rinduri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Pai Rufus , te poti alatura celei care crede ca tara noastra este o buda , daca tot discutam atat despre kkt.

Nu vezi nimic bun in tara asta?Muta-te! Pe bune.
Eu ma consider o persoana norocoasa pt. ca pot vedea si partea buna si partea rea , si jumatatea plina , si jumatatea goala.

Xio, asa sunt eu, mai pretentios...ma gandesc ca, daca eu sunt cat pot de corect, asa ar trebui sa primesc inapoi. Nu pot, intotdeauna, ca tine, sa vad aurul sub rahat.
Intrebarea e de ce crezi ca eu sunt cel defect si tu cea normala, adica de ce sa plec eu, cel care am pretentii si sa nu pleci tu, care mergi pe principiul vestit "las-o asa, ca-i bine"?

O tara puternica are locuitori asisderea, nu yesmeni patrioti...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Rus , daca eu as vedea numai rahatul intr-un loc as pleca.Nu m-as chinui sa traiesc undeva unde nu-mi place absolut nimic.
Eu vazand si aurul de sub rahat vreau sa stau aici.Ca poate scormonind bine scot un munte de aur si nu mai vad rahatul ala din cauza stralucirii. Asta pt. ca tot folosim figuri de stil.

Ankalaura , nu am spus ca am analizat sistemul educational. Am spus ca la mine la liceu aveam psiholog , si in generala in clasele mici aveam logoped la care stiu ca a fost dus un coleg. Te-am intrebat ce ar trebui sa faca el pt. ca nu imi inchipui cum un om poate sa aiba grija de o unitate intreaga de invatamant. Si ca ai pomenit de filme , da , peste tot in filme psihologul avea un birou unde statea si veneau la el adolescentii cu diversele lor probleme , sau in spital doctorii cu diverse probleme , unii obligati de sefi , la politie la fel.Probabil de-asta nu stiu la ce te referi ca ar trebui sa faca.
Si pt. ca sunt curioasa te rog din nou sa-mi spui. Stiu diferenta dintre un psiholog si un psihiatru, vreau doar sa stiu cum ar trebui sa studieze un psiholog elevii.
Si da , intr-adevar , sa spui ca a sta in Romania e ca si cum ai manca o prajitura intr-o buda e perfect ok.Ca doar tara e o buda , nu?

"Pasajele sau textele in alta limba decat cea oficial a acestui site trebuiesc traduse in limba romana pentru a fi publicate"
Marius

Deci , cand spunem ca in Romania e asa si pe dincolo(lucruri care nu merg bine) ne raportam la ceva.
mai sunt multe de rezolvat si de facut in Romania, stam al naibii de prost la anumite capitole.
Asta stie oricine si nu cred ca exista ochelari destul de roz incat sa treci cu vederea peste asa ceva.
Din cate observ la topicul asta am trecut de mult timp peste cncluzia asta i acum este un razboi intre...ce anume?
Pesimisti si optimisti.

Grace , multam ca ma faci needucata. Daca nu sunt indiscreta de ce anume? Ca ai ramas fara argumente sau doar asa , ca te-ai suparat din cauza intrebarii?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Rus , daca eu as vedea numai rahatul intr-un loc as pleca.Nu m-as chinui sa traiesc undeva unde nu-mi place absolut nimic.
Eu vazand si aurul de sub rahat vreau sa stau aici.Ca poate scormonind bine scot un munte de aur si nu mai vad rahatul ala din cauza stralucirii. Asta pt. ca tot folosim figuri de stil.

Xio, am inteles varianta ta.
Dar eu nu gandesc ca tine. Eu nu plec cand dau de greu, de obicei. Ma mai zbat putin, sa fie cum vreau eu.

In plus, cred ca din discutiile noastre (ale tuturor) ar trebui sa dispara exagerarile. Nu am spus niciodata ca ma chinui in Romania, ca vad numai rahat in Romania, ca nu-mi place absolut nimic aici, ca tara asta-i o buda. Cuvintele astea nu-mi apartin si, te asigur ca nici nu gandesc asa. Prin urmare, te-as ruga tare mult sa pastrezi o limita a decentei, pentru ca disputele pot fi si interesante, daca nu aduci tu buda si o pui in centrul discutiei. Nu, nu ma deranjeaza limbajul, nu sunt vreun puritan, dar o discutie se poarta cu idei proprii si nu cu presupuneri despre ceilalti.

Imi rezerv, in continuare, dreptul de a critica ce nu-mi convine si de a fi dezamagit de aceste lucruri.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Citat:

Pai nu o las moarta , tocmai.

Io o las totusi moarta, nu e treaba mea sa te educ sau sa te ajut sa cresti mai repede.

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

Grace, ce s-a intamplat oare cu tine?... :(

Totusi, optimista cum sunt :)), prefer sa imi imaginez ca, Grace cea pe care o admiram eu atata, a cedat cuiva contul ei.
Grace a mea :) nu ar fi spus niciodata asa ceva. Nimanui!

A, da, si tot Grace a mea nu se plictisea atat de repede sa gandeasca nu se grabea sa traga concluzii.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Tot io .

V-as ruga tare mult (va stiti voi care sunteti :)) sa nu mai confundati optimismul sau asteptari de la viata diferite de ale voastre, cu patriotismul.
Din punctul meu de vedere, acestea sunt paralele. Complet.

Si, tot din punctul meu de vedere, prefer ca fiecare judet din tara asta sa fie donat cate unei tari de pe planeta asta, cu [] conditia ca, mie sa-mi dispara emotiile in momentul in care aflu ca tata s-a internat in spital...
Si cu conditia ca, daca tata e internat in spital, sa ma pot ruga numai si numai pentru insanatosirea lui, nu si pentru bafta de a nimeri peste cadre medicale cumsecade si empatice.

E mai clar acuma, da? :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput