Cum e in Romania ? (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Deus, latinii-s catolici, n-am inteles teoria cu religia... Ungurii-s estici si tot catolici, i-a lovit criza mai rau ca pe noi si au si ei coruptie la varf. Tu vorbesti de fatalism, asta-i o boala nu doar mioritica, ortodoxa, balcanica samd...
AnkaLaura, proprietari au fost destui inainte de comunisti.
Ca acum cele mai interesante retrocedari sunt facute unora care au cumparat dreptul litigios sau au acte contrafacute, tot de la politic pleaca!

Pene colorate... cate putin din toate!

cand am spus ca suntem un amalgam intre latini si balcanici terminasem ideea cu religia:) adevaru-i ca daca ne uitam la bulgari, greci, rusi suntem foarte similari.Pe unguri i-a lovit criza dar nu i-a lovit putoarea sau nesimtirea ... criza este un factor care nu tine de ei doar.

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eliza, daca tot te apuci de cautat statistici, cauta te rog si dupa numarul de accidente rutiere din Europa, si in special cele mortale, cu victime copii.
Dar daca se poate, dupa nationalitatea soferului. Nu numai dupa tara in care s-a petrecut.
Nu numai ca vei gasi Romania pe locul I in Europa, dar vei vedea ca in cazul multor accidente din restul tarilor, soferii romani sunt multi tare.

Deci as indrazni sa spun ca NU, NU doar in Romania iti poate fi lovit copilul de un nebun, dar, din pacate, pare sa fie mai... most likely sa zicem

Denizel - e bine sa fii contra, atata timp cat starnesti pe altii la a gasi argumente pro. E important sa ai cu cine sa dezbati, deci trebuie sa fii contra. Acuma, tu ai inteles ceva din asta, imi imaginez. Altii s-ar putea sa fi inteles altceva despre "contra" mea.
S-ar putea ca numai eu sa stiu "contra" ce anume sunt
Iar ca idee, mi se pare periculos sa fii prea des "pro".

Pentru unii, ce spun eu, suna a pesimism.
Pentru altii, a realism. Sau obiectivitate.
E important totusi sa vorbim aici despre lucruri traite si incercate. Altfel as spune ca optimismul este fix egal cu naivitatea.
Precum altii vor continua sa spuna ca pesimismul este de fapt rezultatul cine stie caror frustrari de cine stie ce natura

Nu stiu daca m-as duce vanzatoare la supermarket, dar la o parfumerie mi-ar placea

Guestus - era la 10 seara treaba cu bormasina. Pe cuvant ca eu l-am pocnit! El nu a ajuns la mine, dar eu l-am pocnit zdravan, da' zdravan! Pe cuvant de pionier!
Deci da, sunt de acord cu the most violent ... Eu sunt una.
Acuma ce sa zic, muream cu el de gat si a doua oara nu ma mai jignea in felul in care a facut-o. Naspa insa ca legile de la noi nu iti dau voie sa iti faci dreptate nici macar la tine pe proprietate....
Ca mi-a dardait za underware pe mine doua zile dupa, cand m-am trezit din nebuneala si mi-am dat seama ca e nasol daca dau de idiot pe scara, cand as fii cu copiii... e alta discutie. Ma gandisem deja la solutie. Sa imi iau un caine rau. Aaa, ce, ce gandeai ca sun la politie? Ei na. Cum sa sun. Pai ei sunt la tigara in fata sectiei, ii vad de la geam pe cuvant. De fapt, daca ma gandesc bine, de ce sa sun, cand pot sa ii strig??
Hmm, mai bine imi iau un caine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
El nu a ajuns la mine, dar eu l-am pocnit zdravan, da' zdravan! Pe cuvant de pionier!

Anka, tu chiar l=ai pocnit pe omusoru' ala?? N-ai vorbit serios, nu??

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Denizel, ba da. Ce sa zic, nu stiu daca sunt eu inalta sau era el mai scurt nitel ori nu se astepta, cert e ca i-am pocnit una peste fata cu toata palma asa, lipita nene cu avant, mi-am luat avant zdravan de tot, mai ceva decat atunci cand dadeam probele la sport, la scoala.
Sunt putin spaima cartierului as spune, a doua zi stia tot blocul, plus ca am negociat cu o vecina care arunca firimituri pe geam, scuturand fata de masa ori cu intentie, ca ii e mila de hulubi, ori eu m-am saturat sa spal la gainatz de hulub la mine la geam si pe 'haerul conditionat, plus ca a venit distrigazu' si a pus anunt la ora 8 ca la 9 inchide gazele, ziua, si ca le dau drumul pe la ora 20, am dezbatut si cu ei nitel, ce mai, categoric am multi pitici....
Un lucru e cert - a doua zi a aparut program obligatoriu de respectat linistea in bloc, nu am mai avut firimituri si gainatz la geam, distrigazu' si-au cerut scuze, mai urmeaza sa vad urmari la chestiunea cu fumatul in lift. De doua zile n-a mai fumat nimeni. Sa vad ca trecem de a treia ca sa nu fie o minune...

Acuma, tin sa subliniez ca sa fie clar, sa nu credeti ca sar la bataie asa, ca Nichiita, de fapt chiar nu sar deloc, atunci a fost o exceptie. Ma gandeam ca e putin ridicol, eu nu am sunat la politie, dar daca ma reclama insu'?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Discutie intre 2 persoane. Una din ele, intoarsa recent din vacanta in Australia, povesteste : « Ce civilizat e acolo ! Nu vezi murdarie pe strada, totul e bine intretinut, ingrijit… ». Cealalta persoana completeaza : « Da, nu e ca la noi, cum se planteaza o floare, cum se gaseste cineva s-o rupa in timpul noptii. Si cum se face ceva bine, cum e distrus imediat… ». Din nou prima persoana : « Si lumea e calma, destinsa, nu e stresata, se imbraca cum vrea ». Cealalta persoana raspunde: « A da, nu e ca aici, sa se uite toti la tine si sa te critice – io-te la asta cum s-a imbracat…si asta ce pantaloni fistichii are… ».
Precizare : cele 2 persoane sint frantuzoaice get beget, care traiesc in Franta.

Ankalaura, situatia fratelui tau, sa locuiasca intr-un apartament in care chiria este mai mica decit rata creditului, este un caz particular, banuiesc ca ti-a spus. Si asa, de curiozitate, el te sfatuieste sa emigrezi in Franta sau iti recomanda o alta tara ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

exista si partea pesimista? :D
Sa o auzim!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

mor de curiozitate, tot dau refresh si nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

Doi fratiori - unul pesimist si unul optimist. De craciun, parintii vor sa le dea o lectie de viata. In dimineata de craciun, copiii se grabesc sa vada cadourile sub brad.

Pesimistul primise o bicicleta rosie superba. Incepe sa bombane nefericit:
- Da, o bicicleta! Pana invat sa ma dau... si pe urma o sa am o pana, o sa trebuiasca sa ii schimb cauciucul, o sa cad si o sa imi sparg capul, de ce a trebuit Mos Craciun sa imi distruga viata?! Tu, ce ai primit?
Optimistul primise o balega.
- Eu? Un calut. Trebuie sa fie pe aici, pe undeva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Apropos de Germania si de ce faci cu copchilu' mic in Munchen :)

Prietena mare are pitica de aproape un an si vrea s-o dea la cresa. Salariul ei e undeva la max 1200 € (desi are studii superioare facute in Spania, dar asta e alta poveste, cu discriminarea salariala a emigrantilor in Germania).

Gradinitele cele mai ieftine sunt la minim 500 €, dar nici asa nu sunt locuri, a primit deja vreo 20 de refuzuri. Decide sa vorbeasca cu o bona. Pe langa faptul ca i-ar fi dat 1100 pe luna (tot salariul) bona spune: "imi platiti concediul 30 de zile lucratoare pe an, cand sunt bolnava stau acasa, cand e bolnav copilul nu vin" (evident, e platita in continuare) "si nu stau decat pana la 3 dupa amiaza" (in conditiile in care de la serviciu ii zisesera prietenei mele ca trebuie sa stea minim pana la 4, altfel sa nu se mai intoarca).

Prietena mea ii spune bonei "bine, sa vorbesc cu stoul, sa vad daca acceptam", la care bona "n-ati inteles, eu o sa va zic daca va accept sau nu". Intr-un final nu i-a acceptat

Dupa alte cautari gasesti o gradi pe la 500 €. Mai intai trebuie sa faca un eseu , ca de ce vrea acolo si nu altuindeva (ia ghici:):), trece de prima proba, ajunge la interviul cu copilul, sa vada daca il vor, trece si de asta , urmeaza interviul doar cu parintii. Si daca va fi acceptata copila, odata la 15 zile fiecare parinte trebuie sa faca micul dejun pentru toata grupa si sa-l serveasca, alta data sa gradinareasca / spele cearsafurile sau nu mai stiu ce - asta ca taxa sa fie de doar 500 €.

Nu tocmai raiul de pe pamant, nu-i asa ? Sau poate doar pentru cei care au de dat 2000 de euro pe luna sau isi permit sa stea acasa cu copii. Prietena mea vrea sa se intoarca la job pentru ca totusi nu e usor sa gasesti altceva si nici nu-si permit sa traiasca doar dintr-un salariu.

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Ankalaura, situatia fratelui tau, sa locuiasca intr-un apartament in care chiria este mai mica decit rata creditului, este un caz particular, banuiesc ca ti-a spus. Si asa, de curiozitate, el te sfatuieste sa emigrezi in Franta sau iti recomanda o alta tara ?

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Asta ma intrebam si eu ca de obicei sunt niste chirii de te doare capul cel putin in Paris si prin sud..Poate prin centru pe acolo unde nu se duce nimeni sunt mai mici.Uite eu dau 450 pentru 23de metrii deci nu poti spune ca e tocmai ieftin.Iar cu un salariu de vanzatoare nu te poti descurca decent absolut deloc. Si sa fac un calcul rapid.salariu de 1000 cam asta au toate vanzatoarele
- chirie 450
- asigurari, curent, internet, telefon intre 150-200
- benzina cel putin 150
-mancare 150 (pentru o persoana vorbesc)
Deci se vede cat s-a facut fara sa mai pui o gradinita, o dadaca, o iesire, imbracaminte, etc

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Ellej, astea sunt de obicei gradinitele private si mai... alternative (de exemplu cele Montessori sau Waldorf deseori procedeaza asa - mancare facuta de parinti la stiu eu cate zile etc.). Motivul este ca ele nu capata nici un fel de subventionare de la stat.
Sunt si alte gradinite private subventionate sau de stat mai ieftine, problema este sa gasesti locuri libere. Si la Viena, ca sa mergi la o gradinita in apropiere si care sa-ti placa de multe ori trebuie sa anunti copilul inca de cand esti insarcinata, dar doar la asta nu te gandesti atunci (cel putin eu nu ma gandeam). Eu am avut totusi noric de o gradinita la VIena fff frumoasa si o educatoare de milioane, foarte implicata - dar pentru ca asa era ea si isi iubeste meseria. Costa in jur de 300 euro, cum ziceam, pana pe la 17.30 in principiu deschisa, dar nu a fost fiica-mea niciodata pana la ora aia, ca oricum lucram part-time.

ymca

Mergi la inceput