Cum e in Romania ? (2)
Raspunsuri - Pagina 15
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ankalaura Ca principiu, din mare managerita romaneasca ce sunt eu (pfuai...), nu m-ar deranja sa ma duc vanzatoare intr-o tara civilizata, daca asta imi permite sa platesc mancarea copiilor si sa lucrez numai 8 ore pe zi, ceea ce aici este un vis desart... |
Ankalaura, fara suparare, permite-mi sa-ti spun ca nu cred ca va fi asa!
Tu, cu titulatura "eu sunt contra" :) si modul atat de pesimist in care cantaresti tot ce e in jur, sa rezisti pe un post de vanzatoare la supermarket. Nu pot sa cred asta.
Daca pleci cu gandul asta, sincer te sfatuiesc: mai asteapta.
Asteapta sa-ti gasesti un job bun, o pozitie comparabila celei de aici si abia dupa aia pleaca.
Deus spune:
vorba lui Marius de la alt topic, aici se bate apa in piua la infinit!
In Romania este asa cum vedem in jurul nostru, cu bune si rele cu urat si cu frumos. Cineva spunea ca ne resemnam...nu doar ca nu ne plangem toata ziua fiindca altfel ne-ar ucide starea de negativism si pesimism.
O sa fie mai bine? speram, ca altfel ne-am duce toti sa locuim la vecini. Facem ceva? da, unele persoane chiar fac ceva si incetut si cu pasi mici se vede/simte. Ca se face prea incet? este foarte greu sa schimbi ceva urgent atata timp cat capetele luminate care ne conduc sunt inca din vechea generatie si atata timp cat suntem o tara majoritara ortodoxa. Fara sa dau in ortodoxie (sa ma iertati va rog anticipat) aruncati un ochi in toate tarile majoritare orto si nu o sa vedeti perfectiunea germana, suedeza sau altele. Asta este, cantam, bem, ne comportam ca si italienii/rusii/grecii/bulgarii/turcii la un loc. Suntem un amalgam latino-balcanic care le are pe toate, bune sau rele.
Va doresc o zi buna
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
Eliza5 spune:
citat din mesajul lui marius Alcoolicii si dependentii sau consumatorii de droguri in general fac parte din paturile submedii sociale ca si pregatire si venit. |
Marius, o sa caut niste statistici.. Desi ma indoiesc sincer ca marii directori de banci sau trusturi imobiliare care fumeaza la greu seara sau beau de sting sunt inregistrati prin vreo statistica.
In legatura cu comentariul tau: nu uita ca pentru a avea acces la droguri ai nevoie de bani :-)
Eliza5 spune:
citat din mesajul lui Deus vorba lui Marius de la alt topic, aici se bate apa in piua la infinit! In Romania este asa cum vedem in jurul nostru, cu bune si rele cu urat si cu frumos. Cineva spunea ca ne resemnam...nu doar ca nu ne plangem toata ziua fiindca altfel ne-ar ucide starea de negativism si pesimism. O sa fie mai bine? speram, ca altfel ne-am duce toti sa locuim la vecini. Facem ceva? da, unele persoane chiar fac ceva si incetut si cu pasi mici se vede/simte. Ca se face prea incet? este foarte greu sa schimbi ceva urgent atata timp cat capetele luminate care ne conduc sunt inca din vechea generatie si atata timp cat suntem o tara majoritara ortodoxa. Fara sa dau in ortodoxie (sa ma iertati va rog anticipat) aruncati un ochi in toate tarile majoritare orto si nu o sa vedeti perfectiunea germana, suedeza sau altele. Asta este, cantam, bem, ne comportam ca si italienii/rusii/grecii/bulgarii/turcii la un loc. Suntem un amalgam latino-balcanic care le are pe toate, bune sau rele. Va doresc o zi buna „Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI |
Ai atins un punct foarte interesant: religia. Care intr-adevar determina o anumita cultura "balcanica" ce se traduce prin "ce-o da Dumnezeu, aia o sa fie". Contributia noastra personala nu e importanta. Asta combinata cu o usoara afinitate pentru un stat "paternalist" care trebuie sa ne faca si sa ne dreaga genereaza o atitudine destul de fatalista.
Noroc ca nu la toata lumea .
Guestus spune:
uite aici un topul violentei....e ro in top sau voi mergeti intr-o directie gresita cu gindirea ..ca de obicei
pina la urma asta conteaza sau ca vecinul a scos bormasina la 9 seara?
locul 1 cu felicitari UK....locul 2 austria...locul 3 SAfrica...locul 4 Suedia...canada pe locul 6
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1196941/The-violent-country-Europe-Britain-worse-South-Africa-U-S.html
denizel spune:
Vedeti? Vedeti cum dati omului in cap cu pesimismul?... "da, ai tu dreptatea ta, Eliza5, dar esti tinerica, nu se pune"...
Schimbarea trebuie sa vina de undeva.
Daca n-a venit din partea generatiei 40+ (desi, stie bine toata lumea cat au strigat si ei, la vremea lor si cat si-au dorit sa schimbe ceva si cat au crezut in schimbare), accepati-o din partea generatiei 30+.
Nu sunt orgoliosi daca arata ca dinspre ei bate vantul schimabarii. Sunt realisti poate :).
Eliza, esti o tipa tare faina!!
olympia spune:
Deus, latinii-s catolici, n-am inteles teoria cu religia... Ungurii-s estici si tot catolici, i-a lovit criza mai rau ca pe noi si au si ei coruptie la varf. Tu vorbesti de fatalism, asta-i o boala nu doar mioritica, ortodoxa, balcanica samd...
AnkaLaura, proprietari au fost destui inainte de comunisti.
Ca acum cele mai interesante retrocedari sunt facute unora care au cumparat dreptul litigios sau au acte contrafacute, tot de la politic pleaca!
Pene colorate... cate putin din toate!
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Eliza5
Marius, o sa caut niste statistici.. Desi ma indoiesc sincer ca marii directori de banci sau trusturi imobiliare care fumeaza la greu seara sau beau de sting sunt inregistrati prin vreo statistica. In legatura cu comentariul tau: nu uita ca pentru a avea acces la droguri ai nevoie de bani :-) Eliza si Alex (15 nov. 2004) |
Marii directori nu au timp si mentalitate sa stea seara sa se drogheze
Cat despre banii pentru droguri sursa cea mai buna de a obtine profituri uriase este de la cei care nu au bani sau au putini. Acestia sunt multi ca si numar usor de prins ca si consumatori dat fiind profilul personal si care pentru ratia de drog fac orice. In "afacerile" cu droguri profiturile se aduna din vanzari in cantitati mici la multi consumatori ma refer la partea de distributie finala. De aceea DIICOT are in tinta permanenta sursele de aprovizionare pentru ca arestarea unui consumator este ceea ce numesc ei "plevusca". Bataia mare, razboiul este la sursa sau cat mai aproape de ea.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
marius spune:
citat din mesajul lui denizel Vedeti? Vedeti cum dati omului in cap cu pesimismul?... "da, ai tu dreptatea ta, Eliza5, dar esti tinerica, nu se pune"... Schimbarea trebuie sa vina de undeva. Daca n-a venit din partea generatiei 40+ (desi, stie bine toata lumea cat au strigat si ei, la vremea lor si cat si-au dorit sa schimbe ceva si cat au crezut in schimbare), accepati-o din partea generatiei 30+. Nu sunt orgoliosi daca arata ca dinspre ei bate vantul schimabarii. Sunt realisti poate :). Eliza, esti o tipa tare faina!! Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Intotdeauna vor exista motoare. Cum tot intotdeauna va exista vorba "cine nu are batrani sa-si cumpere!" Eu le accept pe ambele, fiecare cu rolul sau.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
adinag spune:
Anka, sa stii ca si aici am problema cu gradinita copiilor. O bona nu-si permite (aproape) nimeni. Cum ziceam, nu mai stau la Viena, iar aici cel devreme pot sa dau copilul la gradi daca are 2 ani jumate impliniti in septembrie, si asta daca au locuri, ca altfel mai astepti un an. Gradinita este pana la maximu ora 1, dar practic pana la 14 ce mult, pentru ca nici un copil nu este asa tarziu acolo. Si mi-e mila de fiica-mea s-o las singura acolo, plus ca se uita cam urat la tine daca-ti lasi copiii pana la ora aia.
La Viena era deschisa pana la 17:30, deci mai mult, dar cu un job full-time tot nu te incadrezi.
Eu lucram part-time, insa joburi bune nu sunt part-time. Doar full. Cele part-time sunt mai mult administratice si platite corespunzator.
Nu stiu ce voi face aici, oricum trebuie sa-mi caut job nou in regiune, si mi-a zis cineva din domeniu ca in momentul de fata nu sunt joburi part-time. Punct. Deci nu e chiar asa roza situatia nici la mine, din pacate.
Psihologi in scoli nu am auzit sa fie aici. Am facut si eu liceul aici, nu era asa ceva. Nici medic sau infirmiera. Nici la gradinita nu este asa ceva. La fiica-mea sunt la 2 de copii o educatoare si o "ajutor de educatoare" (nu stiu cum sa traduc). Deci e clar ca nici nu au cum sa supravegheze constant toti copiii.
Ah, cand eram inca la Viena mi se facusera doua propuneri de full-time job destul de tentante pentru mine. Insa cel mai devreme posibil sa merg acasa ar fi fost la ora 18 seara, de obicei la 19-20. Cum as fi facut nu stiu...
Nu vreau sa compar cu Romania, am vazut si eu ca nu se poate. Ci doar sa arat si celora care cred ca aici totul e simplu si perfect, ca nu e asa. Cum ziceam, stiu ca viata aici este mult mai relaxata.