Cu copil de 3 ani in Italia
Staaaam si ne tot framintam daca sa ne luam copilul de trei ani si jumatate - total nemergaret pe jos - intr-o vacanta in Italia.
Pe de-o parte, nu am vrea sa stam departe de ea 2 saptamini, pe de alta, eu una as vrea sa umblu pe coclauri.
Daca aveti cumva idei pentru vreun compromis, astept sugestii.
Exista locuri in Italia, in special in Roma, Florenta, Venetia sau pe linga, care sa aiba activitati interesante pt. copii?
A fost cineva in vacanta culturala cu un copil de virsta apropiata si ce idei aveti?
Eu am citeva, dar astept sugestiile voastre mai intii.
Merci.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
Raspunsuri
ralucis spune:
eu am fost cu fetita maimmare pe cand avea 1 an jumate in italia, in vacanta culturala, cum zici tu, a fost f bine, plus ca eram si gravida cu cea de-a doua fetita, in cinci luni jumate, si tot ne-am descurcat cu ea. anul trecut am repetat experienta cu ambele fetite, cea mare avea 2 ani si 3 luni, cea mica 10 luni. eu zic ca se poate, nu vad nicio problema
alinutza00 spune:
Luati cu voi sau cumparati de aici un carucior usor, din acela ce se strange tip umbrela, fara.. eu nu m as descurca, vor fi zile poate in care plecati dimineata si va intoarceti doar seara la hotel. Alor mei nu le tb neaparat locuri speciale ptr ei, se bucura de ceea ce ne iese in cale: parcuri (sunt peste tot)cu structuri ptr copii, gelaterii la tot pasul cu inghetate yaamy, plimbari cu salupa, vaporul in Venezia (mai greu cu caruciorul in Venezia, dar oricum l am luat...sunt ff multe poduri, din 200 in 200 de m tb sa urci /cobori scari). Chiar si mesele la restaurante pot fi o distractie, piticii mei adora sa comande ce vor ei..Un balon cumparat de pe strada, dat in caluti(cu fise), chiar si mersul cu metroul/tramvaiul, caci de obicei ne deplasam numai cu masina e distractie, o jucarie noua mica cumparata la cateva zile, pizzete, foccacia, gogosi cumparate din brutariile lor pline de minunatii si papate pe o banca la umbra...Se va bucura de timpul petrecut cu voi. Mai greu cu intratul la unele obiective turistice...preferam sa admiram pe dinafara decat sa i chinui la cozi lungi.
Vacanta frumoasa!
monet spune:
io, habauca cum is, as lua copilu' de trei ani jumate cu noi. neaparat, neaparat tre' s-aveti un carutz de-ala usurel cu voi. daca-i ok sa v-adoarma copilu' si sa va minunati cum de poate dormi in asa pozitii, daca-i ok sa manince toate celea pe cind toti trei va preumblati pe multe, multe coclauri, daca-i ok s-o apuce pandaliile pe cind tocmai ati intrat intr-un muzeu faimos si sa trebuiasca sa va schimbati, pe moment, planu', daca-i ok sa faceti mici compromisuri din astea in excursia voastra, atunci luati copila. daca aveti chef si planuiti ceva perfect, atunci lasati cupchila cu bunicii, cu prietenii de catarama, cu cineva safe si n-aveti nici o mustrare de constiinta: distrati-va in doi, ca si cum nimeni nu-i pe lume ca voi
va pup cu drag!
da' unde mergeti?
mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.2005)
"Iunie09"
"Lia 5"
"Aprilie 2009"
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA
musetto spune:
La Florenta am mers asta-toamna cu fetita noastra, care avea pe atunci un an. Am umblat numai pe jos, dar am avut un carut bun, cu roti mari. Altfel ar fi fost imposibil sa mergem pe stradutele pietruite, ne-am fi poticnit la fiecare pas. O problema am avut totusi: carutul nostru americanesc s-a dovedit a fi prea lat pt majoritatea trotuarelor si de multe ori trebuia sa mergem pe strada. 'Strada' e mult spus, stii probabil cat sunt de stramte stradutele din orasele vechi europene... unde masinile sau motocicletele mai si circula cu o viteza incredibila. Asa ca fii atenta la aspectul asta, nu e de neglijat, daca vreti sa umblati mult pe jos in Florenta.
In privinta muzeelor, coada foarte mare nu era decat la Uffizi, dar am fost pe faza si am cumparat biletele online, cu o zi inainte. Au costat aproape dublu, dar ar fi fost imposibil sa stam la o coada de 3-4 ore, cu un copil atat de mic. Asa ca a meritat sa dam banii aia. Inauntru, din nou povestea cu carutul, nu incapea in lifturile lor, dar au fost foarte amabili si ne-au redirectionat spre un lift de serviciu, folosit doar de angajatii muzeului.
De vazut nu poti sa vezi totul exact asa cum ai vrea, ca se plictisesc astia mici, dar poti totusi sa discuti cu ei despre ce vedeti. Eu ii aratam fetei mele in tablouri ceea ce o interesa pe ea la un an, adica uite calul, uite porumbelul, ia uite ce scufie rosie are nenea ala, uite apa, scoica, norul etc. Si faceam cu schimbul cu sotul, ca sa apucam sa vedem si noi in liniste cate ceva (dar e drept ca nu vedeam chestiile alea pt prima oara, mai fusesem de doua ori pe acolo, inainte sa avem un copil).
La 3 ani jumatate cat are fetita ta, deja tu poti discuta mai multe cu ea. La unul din muzee chiar am gasit o carte in engleza care explica niste tablouri celebre pe intelesul copiilor, cred ca ar putea sa o intereseze asa ceva. In plus, verifica si online daca nu sunt activitati pt copii in perioada in care mergeti. Noi am nimerit peste o expozitie temporara despre tehnicile folosite in pictura impresionista si aveau special organizat un joc pt copii, li se dadeau niste clues si ei o faceau pe detectivii, incercand sa descopere nu stiu ce mister... In fine, asta era probbail pt copii mai mari, de pe la 6 ani in sus, dar e posibil sa existe activitati si pt copii mai mici.
In general, elementul de noutate este mare, peisajul e foarte diferit de ceea ce stiu ei in America si o sa ii fascineze, nu au nevoie neaparat de locuri speciale de distractie. Fiica-mii ii placea teribil in piete si pe Ponte Vecchio, unde era lume multa, seara se canta live, erau trasuri cu cai in carne si oase , ba chiar in una din piete era si un carusel, unde voia sa o dam de cel putin doua ori pe zi. Si ne-am calcat pe inima si pe principii si i-am dat si ei sa guste din cand in cand dintr-un gelato italiano cu arome de vis :)
La Venezia, pe langa plimbatul cu vaporasul , banuiesc ca i-ar placea sa vada cum se face sticla de Murano...
Important este sa aveti si o vreme potrivita pt plimbari indelungi pe jos. Daca mergeti in iulie sau august ar putea fi foarte cald, mai ales in Florenta si Roma. Noi am stat 3 saptamani in septembrie si imi amintesc ca abia in jurul lui 18 sept. a inceput sa se racoreasca, pana atunci a fost cumplit de cald in timpul zilei si nu prea stateam mult pe afara.
Calatorie placuta!
Bic spune:
monet din motive foarte similare cu ale tale, barbatul meu ar vrea sa mergem cu ea.
Mai vedem.
musetto Vrem sa mergem in Florenta si Roma.... exact in luna august. La Venetia nu as mai merge, ca mi se pare cam prea aglomerat. Stiu ca poate fi foarte cald n Florenta si Roma dar asta e. Chiar e infiorator? Nu se poate merge?
Se pot inchiria biciclete? Sau ambele orase sint atat de mari incit nu e chip sa le acoperi cu bicicleta?
Scooter cu copil nici vorba.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
musetto spune:
Bic, n-as zice ca e infiorator. Depinde insa de rezistenta individuala la caldura... Noi nu prea o avem, de aceea ni s-a parut cam greu de mers in miezul zilei. Eram leoarca de transpiratie la cel mult 15 minute dupa ce ieseam din hotel, pt ca soarele era foarte puternic. DAR: cat era cald tare afara nu stateam prea mult pe strazi, aveam planificate muzee si intre ele mai intram in cate o catedrala racoroasa ca sa o studiem si sa ne mai tragem sufletul in timpul asta... Ne plimbam in largul nostru pe afara doar dimineata devreme, dupa-amiaza si seara tarziu (cand ai sa vezi ca orasul e la fel de minunat si surprinzator de alive). Ziua, daca aveti copertina buna la carut, palarii de soare si apa suficienta, cred ca o sa fiti ok. Si cine stie, poate aveti noroc si prindeti niste zile racoroase.
Despre inchiriatul de biciclete eu nu stiu, dar sincer, in Florenta mi se pare fain de mers pe jos. Centrul vechi nu e chiar atat de mare incat sa nu il puteti acoperi asa. Poate in Piazzale Michelangelo e mai greu de ajuns. Roma e bineinteles imensa, dar nici acolo eu n-as merge pe bicicleta. Intre punctele mai indepartate as lua metroul. In rest, pe jos... Dar e o optiune personala, ar fi interesant de aflat si ce experiente au avut alte fete, poate data viitoare le punem si noi in practica :)
crista-s spune:
Bic uite aici toate adresele de unde se poate inchiria bicicleta la Roma
http://www.aboutroma.com/rent-a-bike-in-rome.html
insa dupa parerea mea este un trafic ff aglomerat si periculos mai ales cind tu nu stii bine strazile, te lalai uitindu-te la case si biserici si din spatele tau vin masini sau scutere in goana cea mare
unele dintre firmele astea au pagina lor pe net si organizeaza chiar tururi in bicicleta care mie imi par mai simpatice si mai save
http://www.bicibaci.com/tour.php?lang=en
sau asta
http://www.topbikerental.com/routes.html eu as alege Ancient Appian Road, Caffarella And Aqueduct Parks cu vizita la catacombe inclusa
in rest noi ( fara copil caci nu avem ) am ales mereu varianta cu metroul sau autobuzul si pe jos care este cea mai usoara, te misti rapid intre diferitele puncte de atractie, profiti de racoarea din metrou atunci cind nu e ora de virf si cind nu apuci nici sa te apropii de el de plin ce e . Si atentie la buzunare mai ales in metro la fel atentie unde lasati biciclete inchiriate caci se fura.
La Florenta nu merita bicicleta, centrul vechi il traversezi ( de la gara Santa Maria Novella la biserica Santa Croce) in 1 ora de mers lejer lejer , am fost eu ultima oara si m-am cronometrat caci tb sa fiu sigura ca prind trenul :-)
oricum dc vrei aici gasesti linkurile firmelor care inchiriaza biciclete in Florenta
http://www.alinarirental.com
http://www.florencebybike.it/
pe linga toate astea exista si autobuzul turistic care circula si prin Roma si prin Florenta si cu biletul poti sa te urci si sa cobori din el unde vrei, cind vrei o zi intreaga
http://www.firenze.city-sightseeing.it/eng/index.htm
http://www.roma.city-sightseeing.it/eng/index.htm