INTREBARE- procura din strainatate

INTREBARE- procura din strainatate | Autor: monicel

Link direct la acest mesaj

`Neata!

Am si eu o nelamurire.O persoana apropiata mie, care este plecata in italia, vrea sa faca o procura la un notar italian(deci fara sa mearga la consulat roman), pt ca cineva din Romania sa se poata ocupa de problemele firmei pe care aceasta persoana o are in tara(vanzare, inchidere, suspendare, pt ca oricum firma nu mai are activitate de mult).Intrebarea este daca o procura facuta la un notar italian, si apoi tradusa in tara este valabila.Noi am inteles de la niste notari din tara ca ar fi valabila, dar am zis sa intreb si aici, pt ca persoana din italia tot este sceptica in privinta asta, zice ca tot tb sa mearga la consulat.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca o face la un notar acolo, trebuie apostilata tot acolo. Apoi poate fi tradusa de un traducator autorizat aici, legalizata, si folosita

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Daca o face la un notar acolo, trebuie apostilata tot acolo. Apoi poate fi tradusa de un traducator autorizat aici, legalizata, si folosita

in Deutschland, procura se traduce la notariatul care ti-o legalizeaza si pune apostila. din cate stiu, e valabil asta in toata Europa.
orice notariat are traducatori. si ar trebui sa fie notari romani in Italia.

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

In Germania apostila pe actele notariale nu se pune (in mod logic!!) la notariate, ci la tribunale si judecatorii.
Pentru conformitate, un document emanat de Ambasada Germaniei. Nu conteaza in ce limba este redactat documentul, atata vreme cat el este emis in Germania.
Informatii aici:
www.romleas.ro/apostila/apostila.pdf

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput