laparoscopie 11
Raspunsuri - Pagina 25
sabrinela spune:
Buna seara!Fetelor eu stiu ca la ecograf nu se vede ce este in interiorul trompelor,asa nu am mai face histerosalpingografie,s-ar vedea caca sunt infundate sau au hidrosalpinx,stiti voi altceva,sunt ecografe mai performante?
vasilasanita spune:
Ar trebui sa se vada niste onduleuri cica, la echo, daca sunt infundate.
Dumnezeu ne va ajuta!
guzelnico spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui vasilasanita
CAre era cauza de ai ajuns la FIV? Si mie mi a spus ca s trompele bune la HSG si acum m ai pus pe ganduri. Pupici. ... Dumnezeu ne va ajuta! |
A fost recomandarea dr urolog (sotul meu trecuse prin operatie de scos varicocei dar spermograma era tot slabuta) si apoi a dr ginecolog, avand in vedere varsta noastra (la vremea aceea 35 ani) si ca incercasem deja de 3 ani sa avem bb si ... nimic.
Acum sunt cazuta un pic pe ganduri, poate ar fi trebuit sa incercam ma intai cu IA si apoi cu FIV. Dar nu mai putem da timpul inapoi. Trebuie sa privim increzatori in viitor.

Revin cu detalii despre tratamentul medicamentos, astazi o voi contacta pe dr.
Calde imbratisari tuturor!

Tabitha spune:
Buna.
Am de ales pentru a face laparo pt. a elimina un posibil hidrosalpinx si / sau a elimina trompa + sa se faca o curatenie generala in vederea unui FIV intre:
Spitalul Cantacuzino
Centrul Medical Unirea (privat)
Clinica Proestetica (privat).
Imi dati vreo sugestie? Dr. cu care ma operez este Alina Ursuleanu, in oricare din cele 3 cazuri.
Multumesc mult
guzelnico spune:
Am revenit cu detalii despre tratamentul prescris pentru lichidul pe care l-a vazut echipa de medici. Daca are efect, scap de laparoscopie.
Asadar, am inceput azi tratamentul cu 2 antibiotice, timp de 10 zile:
1. Prefix 500 mg ( 500 mg cefprozil)- recomandat in infectii necomplicate ale tractului urinar incluzand cistite acute
2. Ornisid fort (500 mg ornidazol)- recomandat in urmatoarele afectiuni ale tractului genito- urinar la barbati si femei: trichomonaza- vaginite, vulvite, uretrite
Am 3 nelamuriri:
- n-am fost diagnosticata cu niciuna din bolile enumerate
- sotului nu i-a fost recomandat Ornisid
- mi se pare cam mare doza: 2 antibiotice luate dimineata si seara, timp de 10 zile.
Dar asta e, merg pe mana dr. ![]()
P.S. Deja de la Ornisid am ameteli. 
guzelnico spune:
Sorinake, Macarie, fete mai vechi pe acest subiect, nu ne face nimeni casuta noua (capitol nou)?
vasilasanita spune:
Nu sunt doctor, dar am luat si eu la viata mea multe antibiotice.Eu faceam infectii urinare din cauza unei pietre la rinichi.
Tratamentul cu antibiotic se da pt 7 zile sau 10 zile. Unii dau doze de 400/500 mg pe zi, altii doza dubla. Se pare ca tie ti a dat dubla. Cateodata se poate ca microbul respectiv sa nu reuseasca sa domine microbul si se merge pe alt antibiotic, dupa analize. Pupici
Dumnezeu ne va ajuta!
guzelnico spune:
Vasilasanita, eu nu sunt adepta medicamentelor in general, ce sa mai zic de antibiotice.
Calculul la mine e simplu:
1. Daca in urma tratamentului lichidul din trompa/ trompe (de orice natura ar fi)dispare, nu mai fac laparo si incepem procedura pt IA/FIV.
2. Daca tratamentul nu da rezultate, fac intai laparo si apoi incep procedura pt IA/FIV.
Pentru mine finalitatea este aceeasi.