laparoscopie 11

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

fetelor azi am venit de la laparo.....trompa dreapta ramasa infundata, stanga este buna merge "ceas" un chist mare pe ovarul drepr un chist mai mic pe ovarul stang , dar se pare ca nu ovulez sau nu se sparg foliculii, nu am inteles prea bine ce a spus doc. oricum ma simt ca naiba dupa ce mi-am pus toate sperantele in operatia asa parca mi-a dat una in cap cu diagnosticul asta, si mai stau pana in decembrie, daca nu raman gravi in ianuarie ma apuc de FIV...doctora a zis ca nu are rost ca pot sa raman si asa...dar eu nu prea mai cred
trebuie sa ma duc la ea sa-mi dea stimulare ...sa ovulez doar cu ovarl stang....se poate asa ceva???

---------------------------------------------------------------------

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinake spune:

Sabrinela, se poate...efecte adverse au fost cateva: greata si ameteli, dar apoi am luat pastila seara si a fost mai bine. vedem luna viitoare ce stimulare imi da! spre sfarsitul lunii, trebuie sa merg la dr ca sa-mi dea stimulare inainte de a veni uratii!

Macarie, cam acelasi doagnostic l-am avut si eu: trompa dreapta infundata, iar stanga ok. ovarul stang functionabil, cel drept lenes. cu stimulare iti poate face ambele ovare sa functioneze.

http://www.pregnology.com/ovuticker/28/5/13/9/21/2009.png

Mergi la inceput

in iulie cand am facut inseminare nu aveam nici un chist ..eram curata ca lacrima dupa 3 luni de stimulare cu ovamit au aparut si chisturile ...oare asta sa fie cauza ? mai ales ca pe ovarul drept am avut unul mare rau
ca sa vezi soarta ovulez cu ovarul din dreapta exact unde este trompa infundata [bang DD se joaca cu nervii mei !
--------------------------------------------------------------------

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Buna seara, fete dragi!

Am primit azi confirmarea ca sambata mi se va face laparoscopie pt clemarea trompei stangi/ a ambelor, daca e cazul.

In februarie 2008, am facut HSG dar rezultatul a fost foarte bun: toate caile deschise- mi s-a comunicat.
In august 2008 am facut primul FIV, cu sarcina oprita din evolutie la 4 saptamani.
In februarie 2009, am facut al doilea FIV, fara reusita in implantare.

Am schimbat dr si acesta a observat, la ecografie, existenta hidrosalpinx in trompa stanga. Azi a decis: laparo pt clemarea trompei stangi si, daca va vedea ceva in neregula si clemarea trompei drepte. Dupa aceea, obligatoriu FIV3.

A mai trecut cineva prin experienta laparo pt clemarea trompelor?

Mergi la inceput

In urma unui brainstorming- medicii de la FIV+ dr de laparo- au schimbat strategia in ceea ce ma priveste:
- nu mai imi fac laparo sambata asta
- imi vor da tratament cu antibiotic si nu mai stiu ce, timp de 15 zile (de luni incolo)
- voi efectua si analize imunologice (imi place ca sunt receptivi si la info citite de mine)
- in fc de cum "flutura" trompele mele dupa tratamentul medicamentos, se va stabili: cu/ fara laparo

Mergi la inceput

guzelnico , eu am facut laparo joi si in salon cu mine era o tipa care se pregatea de fiv si isi lega trompele dar fara sa mai faca hsg , doctorul ia spus ca in cazul in care are lichid in trompe(hidrosalpinx) nu are sanse sa parstreze sarcina acel lichid fiind toxic pt bebe
ce antibiotic ti-a dat? il iei special pt hidrosalpinx.....eu nu am auzit ca aceasta problema s-ar putea rezolba cu antibiotic...ar fi super

--------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Macarie, multumesc pt info. Cum te simti dupa laparo?

Merg pe mana dr. Nu stiu de ce s-au sucit. Incepusem sa ma impac cu ideea de a-mi lega/ scoate trompele.

Abia luni aflu ce tratament medicamentos voi primi si revin cu detalii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

Guzelnico la ce clinica mergi?
Din echografie si a dat seama ca nu s bune trompele si a si luat decizia de a le lega?
Fiecare dr cu varianta lui, dar parca as mai cerceta un dr.

Dumnezeu ne va ajuta!

Mergi la inceput

Vasilasanita, au avut in vedere si istoricul celor 2 FIV-uri nereusite. Probabil vor sa mai dau o sansa trompei/ trompelor, inainte de a ajunge la laparo. In urma HSG nu am primit diagnostic de trompe infundate ci, dimpotriva, toate caile libere, mi s-a spus la vremea respectiva. La eco de saptamana trecuta insa, dr nou a spus ca e posibila o acumulare de hidrosalpinx pe trompa stanga.
Din ce am citit eu in aceasta perioada, se pare ca exista posibilitatea acumularii de lichid in urma punctiei foliculare. Voi mai cerceta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

Citat:
citat din mesajul lui guzelnico

Vasilasanita, au avut in vedere si istoricul celor 2 FIV-uri nereusite. Probabil vor sa mai dau o sansa trompei/ trompelor, inainte de a ajunge la laparo. In urma HSG nu am primit diagnostic de trompe infundate ci, dimpotriva, toate caile libere, mi s-a spus la vremea respectiva. La eco de saptamana trecuta insa, dr nou a spus ca e posibila o acumulare de hidrosalpinx pe trompa stanga.
Din ce am citit eu in aceasta perioada, se pare ca exista posibilitatea acumularii de lichid in urma punctiei foliculare. Voi mai cerceta.

CAre era cauza de ai ajuns la FIV?
Si mie mi a spus ca s trompele bune la HSG si acum m ai pus pe ganduri.
Pupici.

...

Dumnezeu ne va ajuta!

Mergi la inceput