laparoscopie 11
Raspunsuri - Pagina 24
MACARIE spune:
fetelor azi am venit de la laparo.....trompa dreapta ramasa infundata, stanga este buna merge "ceas" un chist mare pe ovarul drepr un chist mai mic pe ovarul stang , dar se pare ca nu ovulez sau nu se sparg foliculii, nu am inteles prea bine ce a spus doc. oricum ma simt ca naiba dupa ce mi-am pus toate sperantele in operatia asa parca mi-a dat una in cap cu diagnosticul asta, si mai stau pana in decembrie, daca nu raman gravi in ianuarie ma apuc de FIV...doctora a zis ca nu are rost ca pot sa raman si asa...dar eu nu prea mai cred
trebuie sa ma duc la ea sa-mi dea stimulare ...sa ovulez doar cu ovarl stang....se poate asa ceva???
---------------------------------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
sorinake spune:
Sabrinela, se poate...efecte adverse au fost cateva: greata si ameteli, dar apoi am luat pastila seara si a fost mai bine. vedem luna viitoare ce stimulare imi da! spre sfarsitul lunii, trebuie sa merg la dr ca sa-mi dea stimulare inainte de a veni uratii!
Macarie, cam acelasi doagnostic l-am avut si eu: trompa dreapta infundata, iar stanga ok. ovarul stang functionabil, cel drept lenes. cu stimulare iti poate face ambele ovare sa functioneze.
http://www.pregnology.com/ovuticker/28/5/13/9/21/2009.png
MACARIE spune:
in iulie cand am facut inseminare nu aveam nici un chist ..eram curata ca lacrima dupa 3 luni de stimulare cu ovamit au aparut si chisturile ...oare asta sa fie cauza ? mai ales ca pe ovarul drept am avut unul mare rau
ca sa vezi soarta ovulez cu ovarul din dreapta exact unde este trompa infundata 
[bang DD se joaca cu nervii mei !
--------------------------------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
guzelnico spune:
Buna seara, fete dragi!
Am primit azi confirmarea ca sambata mi se va face laparoscopie pt clemarea trompei stangi/ a ambelor, daca e cazul. 
In februarie 2008, am facut HSG dar rezultatul a fost foarte bun: toate caile deschise- mi s-a comunicat.
In august 2008 am facut primul FIV, cu sarcina oprita din evolutie la 4 saptamani.
In februarie 2009, am facut al doilea FIV, fara reusita in implantare.
Am schimbat dr si acesta a observat, la ecografie, existenta hidrosalpinx in trompa stanga. Azi a decis: laparo pt clemarea trompei stangi si, daca va vedea ceva in neregula si clemarea trompei drepte. Dupa aceea, obligatoriu FIV3.
A mai trecut cineva prin experienta laparo pt clemarea trompelor?

guzelnico spune:
In urma unui brainstorming- medicii de la FIV+ dr de laparo- au schimbat strategia in ceea ce ma priveste:
- nu mai imi fac laparo sambata asta
- imi vor da tratament cu antibiotic si nu mai stiu ce, timp de 15 zile (de luni incolo)
- voi efectua si analize imunologice (imi place ca sunt receptivi si la info citite de mine)
- in fc de cum "flutura" trompele mele dupa tratamentul medicamentos, se va stabili: cu/ fara laparo
MACARIE spune:
guzelnico , eu am facut laparo joi si in salon cu mine era o tipa care se pregatea de fiv si isi lega trompele dar fara sa mai faca hsg , doctorul ia spus ca in cazul in care are lichid in trompe(hidrosalpinx) nu are sanse sa parstreze sarcina acel lichid fiind toxic pt bebe
ce antibiotic ti-a dat? il iei special pt hidrosalpinx.....eu nu am auzit ca aceasta problema s-ar putea rezolba cu antibiotic...ar fi super
--------------------------------------------------------------------
guzelnico spune:
Macarie, multumesc pt info.
Cum te simti dupa laparo?
Merg pe mana dr. Nu stiu de ce s-au sucit. Incepusem sa ma impac cu ideea de a-mi lega/ scoate trompele.
Abia luni aflu ce tratament medicamentos voi primi si revin cu detalii.
vasilasanita spune:
Guzelnico la ce clinica mergi?
Din echografie si a dat seama ca nu s bune trompele si a si luat decizia de a le lega?
Fiecare dr cu varianta lui, dar parca as mai cerceta un dr.
Dumnezeu ne va ajuta!
guzelnico spune:
Vasilasanita, au avut in vedere si istoricul celor 2 FIV-uri nereusite. Probabil vor sa mai dau o sansa trompei/ trompelor, inainte de a ajunge la laparo. In urma HSG nu am primit diagnostic de trompe infundate ci, dimpotriva, toate caile libere, mi s-a spus la vremea respectiva. La eco de saptamana trecuta insa, dr nou a spus ca e posibila o acumulare de hidrosalpinx pe trompa stanga.
Din ce am citit eu in aceasta perioada, se pare ca exista posibilitatea acumularii de lichid in urma punctiei foliculare. Voi mai cerceta. ![]()

vasilasanita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui guzelnico Vasilasanita, au avut in vedere si istoricul celor 2 FIV-uri nereusite. Probabil vor sa mai dau o sansa trompei/ trompelor, inainte de a ajunge la laparo. In urma HSG nu am primit diagnostic de trompe infundate ci, dimpotriva, toate caile libere, mi s-a spus la vremea respectiva. La eco de saptamana trecuta insa, dr nou a spus ca e posibila o acumulare de hidrosalpinx pe trompa stanga. Din ce am citit eu in aceasta perioada, se pare ca exista posibilitatea acumularii de lichid in urma punctiei foliculare. Voi mai cerceta. ![]() ![]() |
CAre era cauza de ai ajuns la FIV?
Si mie mi a spus ca s trompele bune la HSG si acum m ai pus pe ganduri.
Pupici.
...
Dumnezeu ne va ajuta!