laparoscopie 11

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sabrinela spune:

Monitorizarea se face din prima z de cand incep stimularea( pastilele)z5-9acm sau dupa ce le termin z10 ca eu nu prea am inteles bine ce a zis dr,asa patesc cand merg la dr uit ce aveam de intrebat si bineinteles ce imi spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

fetelor am si eu o intrebare. Vinerea trecuta am fost operata laparoscopic pentru sarcina ectopica, pe trompa stanga ce mi-a fost scoasa, a fost scoasa si cea dreapta. Avand in vedere ca pot compara interventia asta cu cea pe care am facut-o in 2005 pt reconstructie tubara, tot laparo, cand nu am avut nimic, a doua zi am plecat acasa si m-am dezumflat f repede, acum ma cam doare, sunt extrem de balonata si constipata si ma doare una din incizii.

Voi ati experimentat dureri si balonari dupa laparo? repet, eu la prima interventie n-am avut nimic, am scapat f repede de gazul din abdomen si nu prea am avut dureri, cel putin nu localizate ca acum, pe incizia dreapta care e si putin umflata.

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

cami30, eu in august am facut o laparo, am plecat seara de la spital, a fost mai mult jena decat durere.
taietura din zona buricului a durut mai tare, celelalte nu prea, apareau dureri din cauza firelor care fiind foarte tari, la un mom dat ma intepam in capetele lor, in rest a fost ok.
acum se mai vad niste luniute rosii in dreptul ovarelor iar cea de la buric nu se sezizeaza prea mult.

sanatata, daca persista durerile sa te duci inapoi la medic.

de Craciun vom fi 2 in 1!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sabrinela

Monitorizarea se face din prima z de cand incep stimularea( pastilele)z5-9acm sau dupa ce le termin z10 ca eu nu prea am inteles bine ce a zis dr,asa patesc cand merg la dr uit ce aveam de intrebat si bineinteles ce imi spune.

maria
Monitorizarea mai degraba se va face din ziua 10 pentru ca de atunci incepe sa creasca foliculul. Eu asa stiu.Pna in ziua 10 nu vad de ce te-ar chema ca nu are ce sa vada doctorul.

Mergi la inceput

Cami30 si eu am fost op lap in 2005 pentru extrauterina si bineinteles ca nu se compara cu cea care am facut-o acum pentru desfundat trompa,atunci recuperarea a durat mai mult, este si normal a fost taiata trompa in cazul tau amandoua trompe,mie atunci mi-au trebuit 2-3 saptamani sa ma refac cat de cat,asa ca deocamdata nu te ingrijora,la ce spital ai fost op,si de ce ti-a scos si cealalta trompa care a fost refacuta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinake spune:

cami30, eu dupa laparo am avut mari probleme cu balonarea. 2 zile m-am chinuit din cauza gazelor. ma tineam de pereti de durere, pe bune. in cele din urma, dupa ce m-au controlat si au vazut ca abdomenul meu era tare ca piatra, mi-au facut o injectie cu metrocopramid si am fost ca noua. din cauza balonarii ma dureau si taieturile.

http://lt1f.lilypie.com/76gqp2.png
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

sabrinela din pacate de data asta n-am mai avut timp sa ajung la bucuresti pentru ca era urgenta si daca mai asteptam sa ma gandesc unde si cum, venea weekendul si se putea rupe trompa, asa ca am ajuns pe mana celor de la craiova. Va intreb pentru ca eu am mai facut in 2005, salpingectomie partiala bilaterala ( taiate bucatele din trompe) si neosalpingostomie bilaterala ( reconstructie tubara) cu Tutunaru si atunci n-am avut nici pe naiba. In afara de durerile date de gaz care au tinut fix o zi, nu m-a durut nimic. Si mi se pare ca acea interventie a fost mult mai grea decat asta, cand pur si simplu mi-au taiat trompele si le-au scos.

De ce mi-au scos si cealalta trompa? Pentru ca avea aspect de hidrosalpinx si ginecoloaga care l-a asistat pe chirurg a decis ca e mai bien sa o scoata pentru ca oricum nu ma ajuta cu nimic. Presupuun ca le-ar fi fost foarte greu sa o desfunde. Nu cred ca astia fac asa ceva pe aici. Oricum, in 2005 am avut 3 incizii invizibile, iar acum am 4 din care 2 sunt dezastru, zici ca au cusut in sac cu cartofi si nu un om.
Ma deranjeaza ca sunt umflata, balonata si nu mi-e bine. De durut sa zicem ca nu prea ma mai doare da nu scap de balonare cu nici un chip si sunt in a 6-a zi de la operatie.

cami

Mergi la inceput

Cami eu la extrauterina nu am avut decat 3 incizii si sa-u vindecat foarte bine,pentru balonare incearca ceai de chimen si herbolax de la himalaia,(herbolax este mai degraba pentru constipatie daca ai probleme)eu dupa op de acum cum mi-a dat voie sa beau lichide am avut ceaiul de chimen la mine si cu el am inceput,in 2005 nu stiam si am stat si eu destul timp balonata,nu stiu daca se rupea trompa asa repede,in 2005 am avut ultimul cm pe 3.10 si ma-m operat pe 06.12 deci eu cred ca am avut destul timp si am aflat ca am extrauterina pe 15.11.asa ca poate nu trebuia sa te grabesti sa faci op cu cei din craiova.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

Buna fetelor! Stie cineva ce inseamna Verificarea permeabilitatii trompelor prin ultrasonohisterosalpingografie?
SAu daca a facut cineva? Poate inlocui HSG ul?
Am gasit ca se face la dr CArauleanu in IAsi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

cami30- eu am avut hidrosalpinx la ambele trompe si nu mi le-au scos ...le-au desfundat cu succes, de ce oare doctorita ta a luat hotararea sa o scoata si nu a incercat sa o desfunde?!chiar sunt curioasa
eu fac laparo 2 in octombrie si sper sa aiba acelasi rezultat ca prima op., abia astept, mi-am facut consultul anestezic si mi sa dat un ok de principiu cu conditia ca inainte de operatie sa mai duc o serie de analize...
fetelor care ati facut laparo, voua va fost rau dupa mialginul facut?

-------------------------------------------------------------------

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput