fuge prin magazine,ce sa fac?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

laura, cred ca fetita ta are varsta la care sa participe activ la cumparaturi. Cere-i ajutorul la 'condus' caruciorul prin magazin, iar cand ajungi la un raft cu produse care te intereseaza da-i sa aleaga intre doua sortimente. Cand sunt cu el, ma doare gura de cat vorbesc explicandu-i de ce iau unele si nu altele, la ce raion mergem in continuare, de ce iau un kg de rosii si nu umplu punga... Chestii d'astea...
Pe piciul meu (are 4 ani), ca sa-l tin ocupat in magazin, mai ales daca stam mai mult de o ora, ii mai iau pe parcurs un suc sau ceva biscuiti.

...si, neaparat, premiu la sfarsit! Nu pentru cumintenie, ci pentru ca te-a ajutat (la noi premiu e o revista, carticica sau o masinuta - si, mai nou, o plimbare de doua minute cu o masina 'batzaitoare').

ioana, mama lui Mihai
un artist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu il tin numai in caruciorul de cumparaturi (are aceeasi virsta cu fetita ta). Nu s-a tavalit niciodata, nu a desfacut nimic, din fericire n-am avut parte de crize, dar nu mi se pare mie in regula sa-l las sa mearga printre rafturi. Daca atinge ceva si ii cade in cap, eu sint de vina, nu el. Si eu zic ca trebuie sa fii ferma indiferent cit tipa si cit te santajeaza. Daca cedezi, e sigura ca reteta urlete-recompensa functioneaza si o va folosi de fiecare data. Stiu ca e greu, dar sint copii inteligenti care pricep repede daca vad ca cel de linga ei chiar respecta ce spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

La noi e simplu. Daca a plecat de langa mine il pun in carut si am terminat.Poate sa fie suparat ca nu discutam.
Cred ca trebuie sa fi consegventa, ii spui "stai langa mami ca daca nu mergi in carut" si daca nu asculta sus in carut fara discutii oricat de scumpa e fata trista care se uita la tine.

La noi s-a inteles lectia, ii dau mereu de ales, ori sta pe langa mine si se uita la ce vrea el in jurul meu ori in carut unde nu poate sa atinga nimic.Cred ca trebuie pusi sa aleaga mereu, asa simt ca pot sa decida pt ei insisi. La noi nu exista nu ci avem mereu alegeri.

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

sonia nu mai sta in carut, asa ca am gasit o alta solutie: ii dau si ei un carut sa-l umple. mergem una langa alta, io umplu carutu "bun", ea pe ala pe care dupa aia, tot ca un joc, il golim, punand lucrurile la loc pe raft. e mai mult de munca pentru mine in felul asta, dar nu ma deranjeaza. noi ne distram impreuna, probam chestii, ne mai si alergam pe intervale...nu pot si nici nu doresc s-o tin legata, e copil, mi se pare normal sa exploreze, asa ca o facem impreuna. poate cand va creste, se va schimba situatia, dar acum e amuzanta si curioasa, ma intreaba despre fiecare lucrusor "waz diz?", il intoarce pe toate fetele, boteaza figurile de pe cutii, ma cheama sa-i spun literele si sa-i citesc etichete, dar cel mai mult se converseaza cu ceilalti cumparatori, le arata ce cumpara ea si cateodata mai arunca vreun produs si in carutul altora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da, sunt mai multe solutii. Ori plecatul imediat, chiar dc ai de facut cumparaturi, te intorci si nu cred ca va fi necesar sa faci asta de prea multe ori. Ori implicatul in cumparaturi. Ori lesa, chiar dc e mare, asta e. Fi-miu nu fuge, dar ma cam enerveaza in magazine ca cere. De toate. Asa ca evit sa il iau la cumparaturi. Eu nu am cu cine sa il las acasa asa ca imi fac cumparaturile numai joia de la 5-5.45pm, cand el e la o activitate extrascolara. Dc. mai uit ceva, mai are si alte activitati extra si iau in timpul alora.:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Da, mersul prin supermarket nu e pentru copii. Scuze ca zic asta dar ii supunem la o presiune prea mare pentru varsta lor, nu inteleg de ce trebuie sa nu ceara, de ce trebuie sa nu alerge, sa nu atinga tot ce li se pare curios, atragator etc..
Dar stiu ca uneori nu e de ales.
Eu merg cu toti trei
Si ca sa n-am discutii le iau de acasa un joc (leapfrog) sau vreo carticica si le pun in cartul magazinului pe cele 2 mai mici, iar cu cel mare ma inteleg eu. Daca n-am luat de acasa ceva interesant, de obicei pescuiesc de pe rafturi ce vor ei si le dau in carut sa se joace: papusi cantatoare, carti colorate, etc.. iar la casa, cand platesc ce am luat, le las casierei.. Sorry, dar alta alternativa n-am, imi pare rau de cei care trebuie sa le duca inapoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Asa faceam si eu cand fi-miu avea 1.5-2 ani, luam chestii din rafturi si ii si vorbeam tot timpul tura tura tura, sa ii distrag atentia. Dar il tineam in carut la varsta aia. E o idee buna cu leapsterul. Al meu e mare si nu mai incape in nici un carucior, doar acolo unde se pune marfa mai incape.L-am pus de vreo doua ori acolo cu Nintendo DS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Dupa cum zisesem mai sus, la noi a mers cu libertatea in magazin si deasemenea cu reponsabilitatile..."cautam un iaurt mami?" "de care sa luam, alege tu?" "tu trebuie sa ii dai la tanti de la casa paainea asta, tine-o bine..." si tot asa...

Dar pe de alta parte a mea merge in magazin de 15 ori pe zi (Ca i-os uituca, tot timpu imi lipseste ceva in casa) si in hypermarket de la 3 luni...Asa ca s-a obisnuit de mica. Normal ca vrea cate ceva, normal ca se mai si "oftica" cand nu e in toane bune...In genereal merge cu "Ori o ajuti pe mami, ori mergem acasa si nu luam nimic"...daca nu merge..chiar plecam acasa ..Dar asta deja e f rar, de obicei e cuminte, ma tot intreaba ce e una, ce e alta...Nu le mai trage din raft decat daca ii aprob gestul..

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Da, da, si asta cu responsabilizarea merge bine de tot. Asa de bine ca odata a trebuit sa cumpar ce poseta a ales el pentru mine, daca tot n-am avut de lucru si l-am intrebat ce parere are.....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput