Baticul islamic si demnitatea umana

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

burka este in opinia mea cea mai degradanta tinuta pt o femeie
ar trebui mai multa informatie a vietii femeilor din Afganistan
pe vremea talibanilor, femeile nu aveau acces la anestezic, decat barbatii, toate operatiile se faceau pe viu, iar femeile ginecolog trebuiau sa le asiste pe mame la nastere cu burka pe cap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

este incredibil cum la stiu romanii pe toate. incredibil cum isi dau cu parerea despre orice. incredibil cum le-ar interzice baticurile, etc, etc. incredibil....

topicul asta, facut de muffin....

de respectul pentru oameni s-a auzit? chiar daca poarta batice, fuste lungi de matura tarana, fac copii cu duiumul, au barba impletita-n patru, poarta ochelari patratosi....

TELEDON PENTRU MIHAITA,IN RETEAUA ROMTELECOM
**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

si la neo-protestanti(unii nu toti) intalnesti baticul impus la femei, intalnesti la unele femei parul pe picioare fiindca sotul nu le lasa sa se epileze ca le iubeste naturale, intalnesti la tigani sotia de baza si amantele de rigoare acceptate de sotie, intalnesti teorii ca femeia nu are voie in altar ca spurca biserica(suntem o specie ciudata, noi femeile), intalnesti femei care nu intra in biserica la ciclu fiindca barbatii(da, ei fac regulile in biserica) nu le dau voie...nu sunt ei mai ciudati decat restul lumii, sunt diferiti de noi si de asta ne este greu sa acceptam.
Este undeva,am uitat unde, intr-o tara musulmana crezul ca femeia cu cat este mai grasa cu atata este mai frumoasa. Efectiv se indoapa sa aiba dosul mai apetisant pentru barbati. Este o vorba, ca totul se invarte in jurul p****, adevaru-i ca asa stau lucrurile si falusurile au fost venerate in multe credinte. Asta este , daca barbatii spun : purtati voaluri, nu va epilati, purtati fuste lungi, slabiti, etc...majoritatea femeilor se supun.
Putem sa privim asta ca un "protocol" la alta scara, impus permanent, nu doar cand mergi in vizita la Regina mama

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui NicoletaB

burka este in opinia mea cea mai degradanta tinuta pt o femeie

Pai nu te obliga nimeni sa o porti

ar trebui mai multa informatie a vietii femeilor din Afganistan
pe vremea talibanilor, femeile nu aveau acces la anestezic, decat barbatii, toate operatiile se faceau pe viu, iar femeile ginecolog trebuiau sa le asiste pe mame la nastere cu burka pe cap

Cand o sa intelegem sa-i lasam pe ceilalti in pace fara sa ii "civilizam" cu forta si fara sa le "deschidem ochii" la adevarurile noastre o sa fie o lume mult mai frumoasa.

Si oricum, subiectul este despre burqa in Franta nu in Afganistan, Iran sau alte tari islamice

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

si la neo-protestanti(unii nu toti) intalnesti baticul impus la femei, intalnesti la unele femei parul pe picioare fiindca sotul nu le lasa sa se epileze ca le iubeste naturale, intalnesti la tigani sotia de baza si amantele de rigoare acceptate de sotie, intalnesti teorii ca femeia nu are voie in altar ca spurca biserica(suntem o specie ciudata, noi femeile), intalnesti femei care nu intra in biserica la ciclu fiindca barbatii(da, ei fac regulile in biserica) nu le dau voie...nu sunt ei mai ciudati decat restul lumii, sunt diferiti de noi si de asta ne este greu sa acceptam.
Este undeva,am uitat unde, intr-o tara musulmana crezul ca femeia cu cat este mai grasa cu atata este mai frumoasa. Efectiv se indoapa sa aiba dosul mai apetisant pentru barbati. Este o vorba, ca totul se invarte in jurul p****, adevaru-i ca asa stau lucrurile si falusurile au fost venerate in multe credinte. Asta este , daca barbatii spun : purtati voaluri, nu va epilati, purtati fuste lungi, slabiti, etc...majoritatea femeilor se supun.
Putem sa privim asta ca un "protocol" la alta scara, impus permanent, nu doar cand mergi in vizita la Regina mama

sinteza sintezelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Nu sunt in masura sa categorisesc pe purtatoarele de burqa,insa sunt in masura datorita experientzei proprii sa spun ca este infiorator(da asta a fost pentru mine)sa fii obligat sa portzi un dialog cu o persoana purtatoare de burqa!

Eu sunt o persoana stapina pe mine,stiu ce si cum am de facut si mai ales cind,dar...dialogul cu ea(ea purtatoarea de burqa)mi-a lasat senzatzia de neliniste,de a nu stapini situatzia,o senzatzie ciudata!ce m-au frapat au fost ochii!Nu machiajul ci...tristetzea!

Si nu cred ca am intilnit eu cea mai trista persoana purtatoare de burqa!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Andacos - cele ce poarta burka pe aici nu le vezi nik! Nici ochi, nici maini, nimic! Ochii sunt acoperiti de voalul negru, in maini aumanusi.

Sunt inchisori ambulante!

Cele ce spun ca e atac la libertatea persoanei, de a interzice burka, as vrea sa stiu: de ce e interzis sa mergi in fundul gol pe strada? La fel si nudistii ar putea spune ca li se ingradeste libertatea, si ca e dreptul lor de a se imbraca/dezbraca dupa bunul plac. Nu?

Iar atata timp cat nu vezi nici o persoana voalata pe strada in viata de zi cu zi, si doar iti inchipui cum ar fi daca ai vedea-o, la gradi, in piata, in autobuz, eu zic ca nu are rost sa fabulezi.

Franta e Franta, Romania e Romania.

Romania mai are destul pana sa ajunga la nivelul Frantei, si ma refer strict la fenomenul imigrational si la faptul de a fi posibila tinta ptr anumite grupuri.
Iar Statul e dator sa apere drepturile si libertatile cetatenilor proprii, cu riscul de a parea injust fata de anumite grupuri... extremiste le zic eu.

Iar cui nu-i convine politica Frantei, nu are decat sa stea la el acasa. Daca iti alegi o anumita tara, o alegi ptr ceea ce e ea, si nu ptr ceea ce ai vrea tu sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Da mey spiculetz,asa este au capul acoperit(si nu numai )dar prin valul ala se vad ochii!Iar eu chiar m-am uitat sau am incercat sa ma uit in ochii ei!

Ciudat,repet!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Toate ca toate, dar in Romania , in Bucuresti, in zilele noastre, sunt o multime de fete care odata casatorite cu un musulman, decid sa se converteaza la islam, si la tot ce include asta. Credeti ca toate o fac din propria decizie? Nici vorba. Fetele care au mentionat de asa zisa spalare de creiere, nu stiu daca vorbeau chiar in cunostinta de cauza, cert este ca in foarte mare parte au dreptate. Deci , in concluzie, si ca sa fiu si oarecum on-topic, tare mi-as dori sa vina cineva care sa interzica portul valului, baticului, in cazul fetelelor convertite, sau in a acelora care nu mai traiesc de mult intr-o tara islamica... Ca de fapt asta e problema, femeile care locuiesc in tarile non-islamice, dar care socheaza prin portul lor. Nu cred ca se vorbea de interzicere in tari ca Egipt, Arabia, Turcia. Acolo asta e traditia, asta e cultura lor, si nimeni din afara nu cred ca ar avea dreptul sa intervina. Aici e vorba, cred eu, si sper sa nu ma insel, de interzicere in cazul celora stabiliti in orice alta tara, si care ar trebui sa se conformeze cat de cat conditilor. Si eu sunt de parerea ca daca decizi sa te stabilesti intr-o anume tara trebuie sa-i adopti cat de cat si obiceiurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia

Toate ca toate, dar in Romania , in Bucuresti, in zilele noastre, sunt o multime de fete care odata casatorite cu un musulman, decid sa se converteaza la islam, si la tot ce include asta. Credeti ca toate o fac din propria decizie? Nici vorba. Fetele care au mentionat de asa zisa spalare de creiere, nu stiu daca vorbeau chiar in cunostinta de cauza, cert este ca in foarte mare parte au dreptate. Deci , in concluzie, si ca sa fiu si oarecum on-topic, tare mi-as dori sa vina cineva care sa interzica portul valului, baticului, in cazul fetelelor convertite, sau in a acelora care nu mai traiesc de mult intr-o tara islamica... Ca de fapt asta e problema, femeile care locuiesc in tarile non-islamice, dar care socheaza prin portul lor. Nu cred ca se vorbea de interzicere in tari ca Egipt, Arabia, Turcia. Acolo asta e traditia, asta e cultura lor, si nimeni din afara nu cred ca ar avea dreptul sa intervina. Aici e vorba, cred eu, si sper sa nu ma insel, de interzicere in cazul celora stabiliti in orice alta tara, si care ar trebui sa se conformeze cat de cat conditilor. Si eu sunt de parerea ca daca decizi sa te stabilesti intr-o anume tara trebuie sa-i adopti cat de cat si obiceiurile.

Mey, nu-s io aia puritana si nici n-as pune broboadele alea pe mine nici sa ma bati ... dar cum s-a ajuns oare ca o femeie prea acoperita sa socheze, iar tipele care umbla cu decolteu pân' la buric si fustitza de o palma si cracii goi, nu socheaza si nu scandalizeaza pe nimenea :)

Cine / cum decide unde trebuie sa înceapa si unde trebuie sa se opreasca învesmântarea unei persoane??

Pot întelege chestiunile practice, ca aceea ca sub valuri se poate ascunde centura de explozibil, sau poate sa nici nu fie o femeie macar, ci un kamikadze sadea. Dar asta cu "vai ce distrugere a identitatii e burqa asta"... pai, de unde stiti??
Ia mergi pe la tzara si zi-i lu' mamaie de la portita "de mâine nu mai pui basma, ca iti cauzeaza la demnitat"... pai, creka se închina baba, stinge taciuni si se roaga sa iasa necuratu' din tine

PS: Franta nu admite în scoli nici propaganda religioasa, nici însemnele religioase: cruciulitza /steaua Sionului afisate la vedere.
beleaua a fost când a trebuit sa declare bulendrele feminine musulmane drept "însemne religioase" ... cam fortat!
Uite, o multime de egipteni crestini considera ca nevestele lor trebuie sa poarte boroboadele respective, exact ca si suratele musulmance. Asa ca... s-ar putea sa fie o chestie culturala mai mult decât religioasa.

Mergi la inceput