PCOS (14)
Raspunsuri - Pagina 7
roxanik09 spune:
Buna tuturor !
Tutidana,ma bag si eu in seama, daca nu te superi ! eu iau de obicei, pt a-mi induce ciclul menstrual, ulei esential de patrunjel. Se gaseste sub forma de pastilute, o cutie contine 10 pastile si se iau 3/zi timp de 3 zile. mie mi se declanseaza ciclul cam la 3 zile max. dupa acest tratament.
Evident, fiecare organism raspunde in felul lui, poate ca la tine nu va functiona chiar la fel, insa merita incercat, daca preferi trat. naturist celui alopat.
Sanatate multa !
tutidana spune:
roxana ,merci mult,le gasesc la plafar sau la farmacie?
Momentan iau extract de coacaz negru + extract de muguri de zmeur + Vitex.. Cosurile au disparut ( era o invazie pe fata, piept, gat) dar ciclul nu apare.. Amenoreea e la mine o stare de fapt, insa speram ca de la acest tratament sa se regleze macar ciclul.
imi poti spune cum le iei,cat timp?
roxanik09 spune:
tutidana, uleiul esential de patrunjel eu l-am gasit numai la plafar, dar nu chiar la orice plafar... este produs de vitacare ( ei fac mai multe tipuri de uleiuri esentiale, dar cel de patrunjel este pt. amenoree si tulburari de ciclu, functionand ca un progestativ)
Referitor la celalat tratament, eu mi-am facut urmatoarea schema, este conceputa pt chisturi ovariene ( am tot cautat pe net si am ajuns la aceste extracte) :
- extractul din muguri de coacaz negru - doar dimineata, 50 de picaturi intr-un pahar cu apa + o pastila de vitex
- extractul din zmeur - la pranz si seara, tot 50 de pic in apa + o pastila vitex.
Sincer, sunt uimita cat de bine mi-a curatat tenul, dar ciclul inca nu a aparut. Totusi, simt ca isi fac si ele treaba cum pot... Eu am incredere in acest tratament si cred ca increderea valoreaza foarte mult, macar pt autosugestie..
Numai bine !
plateea spune:
salut, fetelor.
si eu stateam cate 2-3 luni fara CM, pana cand m-a certat dr meu si mi-a zis ca daca nu am CM, nu am nici o sansa de bebe.
mi-a prescris duphaston, 7 zile, cred ca 2 pe zi, si dupa cele 7 zile, la interval de 2-3-max. 6 zile, imi venea.
eu am luat-o initial cu tratament naturist, si in afara de faptul ca mi s-a reglat cat de cat CM, nu am vut alte beneficii... chisturile tot acolo erau, la fel de mari.
trat naturist am facut cu: argila, pastile de naprasnic, si inca vreo 2 feluri, daca va intereseaza ma uit exact acasa, extract de mladite de zmeur, branca ursului, alternativ musetel, si propolis si inca ceva tinctura...
eram cu sacosa dupa mine, de 3 ori pe zi.
nu a fost deloc amuzant. si nici mare efect, nu am simtit.
in schimb, dupa 3 luni, am mers si m-am operat (drilling, celioscopie), apoi am urmat trat dat de dr.
adica: metformin, clostylbegit, inj cu pregnil, duphaston, 3 luni. pana am facut hiperstimulare, si am ajums in spital in faza a 3-a de hiperstimulare.
apoi, dupa 3 luni de duphaston 12 zile pe luna, am facut pauza, si am luat doar metformin
si, e drept, ma resemnasem cu ideea ca bebe daca va binevoi sa vina vreodata, va veni cand voi fi batrana cu dintii de lana, dupa ce ma va lasa barbatul, si alte ganduri din astea.
ideea e ca la sfarsitul lui mai voiam sa ma apuc de luat duphaston, sa imi vina, si am facut un betaHCG, asa, in sictir...
si era 914...
restul e istorie...
am fost ieri la echo, am un bebe frumos si sanatos de 7,2 cm, si nu va doresc decat sa aveti parte minim de fericirea prin care trec clipa de clipa...
va pup!
gudinde!
cori_mic spune:

felicitari plateeaa !!!!!!!!!!!! Doamne ce frumos, ce bine ca se poate !!!!!!!!
Am intrat si eu sa vad ce faceti si vad vesti bune.. tare ma bucur.
Eu vesti am si sper sa fie bune. Spusesem ca stateam foarte, foarte prost cu testosteronul si urma sa vedem noi rezultate sa vedem daca operam. Rezultatele au aratat ca in sfarsit scadea pana cand a intrat in normal si in plus celelalte analize aratau ca ovulasem ( din pacate perioada a coincis cu o toxiinfectie alimentara severa, drumuri la spital si perfuzii deci nici vb de bebe). Apoi a urmat CM. Acum astept, sper din tot sufletul sa se repete minunea, acum sunt pregatita
. Am inceput sa iau nu numai acid folic ci si pregnium- complex de vitamine. Numai Dumnezeu sa dea.
Doneaza si tu 2 euro copiilor bolnavi de inima de la spitalul Marie Curie. Trimite un SMS la 858. Este nevoie de 250.000 de mesaje !!! Detalii: www.inimacopiilor.ro
plateea spune:
pai, nu sunt singura!
mirmir are 2 bebei...
asa ca se poate si mai si
eu sunt mai modesta...
gudinde spune:
tutidana esti pe listuta
Din pacate imi este greu sa ma pronunt in legatura cu venirea CM. Este un sindrom atat de complex, cu atatea variatii, incat nici un medic nu s-ar baga sa spuna ce sa faci fara sa-ti cunoasca exact cazul.
Pot sa-ti spun ca mie de la metformin imi vine CM multumitor. Era o perioada in care in plus fata de metformin luam utrogestan in faza luteala.
plateea sa va traiasca buburuza de 7,2 cm. Sa creasca mare si sanatos/-toasa, sa stea la caldurica pana la DPN si sa va faca foarte fericiti.
gargaritza82 spune:
buna fetelor!
plateea, felicitari! sarcina usoara si un bebe sanatos si frumos :)
gudinde, dar ovulatii ai? metformin are efect in sensul asta?
eu sunt cam suparata ca sunt in ziua 23 si inca n-am semne de ovulatie, speram sa se intample mai repede datorita dexametazonei.
tutidana spune:
Neata buna.
am 32 ani,deocamdata fac acupunctura pt. PCOS si iau niste pastilute naturiste(cica) date de dr. de la acupunctura,am facut 1 serie au mai ramas inca 2 (o serie are 10 sedinte) merci,pup