Vreau sa plec! Unde?
Raspunsuri - Pagina 14
violeta69 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui popescudora Ori eu nu ma fac bine inteleasa, ori nu stiu ce sa mai inteleg. Am zis ca atunci cand nu e tatal acasa, copilul sta cu mine. Cand e acasa sta in cealalata camera, cu usa deschisa ca sa auzim daca plange sau are ceva, ma uit periodic la el, si nu ii las nici un obiect cu care sa se inece, sufoce sau mai stiu eu ce. Ne rezervam si timp pentru joaca, si eu si tatal, iar dupa-amiaza vine bunicul (e camera lui) si il lasa pe jos sau in premergator si sta cu el. Deci e vorba practic de cateva ore dimineata la cateva zile (tatal lucreaza in ture). Da, sotul meu cand e acasa vrea cateva ore petrecute cu mine fara copil. Dar primul lucru pe care il face cand vine acasa e sa se duca sa se joace cu el, sa il ia in brate etc. La orfelinat unde vreti voi sa-l trimiteti (si implicit pe mine in balamuc) credeti ca ii va fi mai bine? Violeta69, ma bucur ca stii ca oamenii internati sunt cu mintile ratacite, si se lasa liberi doar pentru ca nu sunt periculosi. Asta e forumul unde se apara drepturile cainilor vagabonzi, rromilor, homosexualilor, persoanelor handicapate etc? Si unde o persoana care recunoaste ca a avut o internare de 3 saptamani e ajutata sa inteleaga cat de grav bolnava psihic e de catre niste persoane care nu au schimbat vreodata 3 cuvinte cu ea? |
Dora,draga mea,cred ca ma confunzi...eu nu am zis nimic de cei care sunt la 9 sau la 10...
nu cred in chestii din astea...eu sunt de acord cu ce ai spus tu,si anume ca nu neaparat esti trilu-lilu daca te duci la spital....poti sa mergi si pt o depresie....
deci,departe de mine de a face nebun pe cineva,nu pot sa stiu eu exact care e treaba...
eu doar am vrut sa-ti atrag atentia cu copilul mai ales ca eu am avut in familie un copil care a murit axfisiat pt ca parintii voiau sa-l creasca "modern" si sa-l lase sa planga ...
copilul a gasit o carpa pe pautut a bagat-o in gura(probabil ca-l dureau gingiile) si a murit axfisiat...
pe mine ma doare undeva ce vrea domnul atata timp cat e vorba de copilul meu...
treaba lui daca nu-i convine...dar,in fine....asa gandesc eu...
deci,vezi ca nu eu eram cea cu ce zici tu mai sus
bafta multa iti doresc
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
TELEDON PENTRU MIHAITA,IN RETEAUA ROMTELECOM
**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********
si nu in ultimul rand donu'Bodo
Vio ,mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
Deus spune:
Cu vorba buna putem sa ajutam mai mult copilul si mama, au nevoie de ajutor, daca putem sa o ajutam pe mama sa o facem. Asa il ajutam si pe copil. Daca doar o criticam si ii spunem ca-i asa si asa o sa se inchida in ea si...
Serios mai doamnelor, hai sa o sfatuim ce sa faca, cum sa faca sa o sustinem sa faca bine pentru copil.
popescudora - copilul are nevoie de tine, sotul tau nu mai este un copil...Incerca sa te uiti in ochii piticului sa vezi cu cat drag se uita la tine, esti centrul universului pentru el. Nu-i demola credinta, ajuta-l sa descopere lumea asta.
Deci, ce te-ai gandit sa faci in continuare?
poze
blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
cl spune:
Nikol24, s-ar parea ca "raul" tau e mai mic decat cel al Dorei. Si de unde stii tu cum face sotul Dorei daca Dora nu sta cu el?
lisaelisa spune:
Am avut curiozitatea de a-ti vedea pozele. M-a surprins faptul ca ti-ai dat numele real (?!). Pana si sectorul in care locuiesti...
Aici,pe forum, avem dreptul la anonimat. Stiai ?
Sunt ingrozita ca un biet copilas de doar 9 luni este tinut singurel ca sa nu-l deranjeze pe tatal iresponsabil . Imi da un sentiment de furie si neputinta. Nu stiu cum te-am putea ajuta noi. Tu ai nevoie de tratament medicamentos dat de psihiatru. Si cat mai curand. Pui viata copilului in pericol si nici macar nu ai mustrari de costiinta, ba mai gasesti si tot felul de explicatii, una mai aiuristica decat alta...
Figura copilasului chiar m-a intristat...
Iar tu, parca ai plange continuu... Parca ai fi in permanenta suferinta.
Trezeste-te ! Mergi la medicul de familie si cere-i trimitere la psiholog, macar. Este gratuit.
Daca nu te gandesti la binele copilului, gandeste-te ca netratandu-te, tulburarile se vor agrava, iar batranetea ti-o vei petrece la balamuc, in loc sa te bucuri de o plimbare prin parc.
Du-te, nu mai sta. Nu trece nimic de la sine.
anca_a spune:
Si pentru ca tot veni vorba de drepturi...
"Īn Romania, autoritatile publice, organismele private autorizate, precum si persoanele fizice si persoanele juridice responsabile de protectia copilului sunt obligate sa respecte si sa garanteze drepturile copilului stabilite prin Constitutie si lege, in concordanta cu prevederile Conventiei Organizatiei Natiunilor Unite cu privire la drepturile copilului, ratificata prin Legea nr.18/1990, republicata, si ale celorlalte acte internationale in materie, la care Romania este parte .
1. Copilul are dreptul la stabilirea si pastrarea identitatii sale.
2. Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.
3. Copilul care a fost separat de ambii parinti sau de unul dintre acestia, printr-o masura dispusa in conditiile legii are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu ambii parinti, cu exceptia situatiei in care acest lucru contravine interesului superior al copilului.
4. Copilul ai carui parinti locuiesc in state diferite are dreptul de a intretine relatii personale si contacte directe cu acestia, cu exceptia situatiei in care acest lucru contravine interesului superior al copilului.
5. Copilul are dreptul de a primi o educatie care sa ii permita dezvoltarea, in conditii nediscriminatorii, a aptitudinilor si personalitatii sale.
6. Copilul are dreptul de a se bucura de cea mai buna stare de sanatate pe care o poate atinge si de a beneficia de serviciile medicale si de recuperare necesare pentru asigurarea realizarii efective a acestui drept.
7. Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva exploatarii si nu poate fi constrans la o munca ce comporta un risc potential sau care este susceptibila sa ii compromita educatia ori sa ii dauneze sanatatii sau dezvoltarii sale fizice, mentale, spirituale, morale ori sociale.
8. Copilul are dreptul de a beneficia de un nivel de trai care sa permita dezvoltarea sa fizica, mentala, spirituala, morala si sociala.
9. Copilul are dreptul de a beneficia de asistenta sociala si de asigurari sociale, in functie de resursele si de situatia in care se afla acesta si persoanele in intretinerea carora se gaseste.
10. Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva folosirii ilicite de stupefiante si substante psihotrope, asa cum sunt acestea definite de tratatele internationale in materie.
11. Copilul are dreptul la protectie impotriva oricarei forme de exploatare.
12. Copilul cu handicap are dreptul la ingrijire speciala, adaptata nevoilor sale.
13. Copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice si a vietii sale intime, private si familiale. Este interzisa orice actiune de natura sa afecteze imaginea publica a copilului sau dreptul acestuia la viata intima, privata si familiala.
14. Copilul are dreptul la libertate de exprimare.
Parintii sau dupa caz alti reprezentanti legali ai copilului, persoanele care au in plasament copii precum si persoanele care prin natura functiei promoveaza si asigura respectarea drepturilor copiilor au obligatia de a le asigura informatii, explicatii si sfaturi in functie de varsta si gradul de intelegere al acestora precum si de a le permite sa-si exprime punctul de vedere, ideile si opiniile.
15. Copilul capabil de discernamant are dreptul de a-si exprima liber opinia sa asupra oricarei probleme care il priveste.
In orice procedura judiciara sau administrativa care il priveste, copilul are dreptul de a fi ascultat. Este obligatorie ascultarea copilului care a implinit varsta de 10 ani. Cu toate acestea poate fi ascultat si copilul care nu a implinit varsta de 10 ani daca autoritatea competenta apreciaza ca audierea lui este necesara pentru solutionarea cauzei.
16. Copilul are dreptul la libertate de gandire, de constiinta si religie.
Religia copilului care a implinit 14 ani nu poate fi schimbata fara consimtamantul acestuia; copilul care a implinit varsta de 16 ani are dreptul sa-si aleaga singur religia.
17. Copilul are dreptul la libertate de asociere, in structuri formale si informale, precum si dreptul la libertatea de intrunire pasnica, in limitele prevazute de lege.
18. Copilul apartinand unei minoritati etnice, religioase sau lingvistice are dreptul la viata culturala proprie, la declararea apartenentei sale religioase, la practicarea propriei sale religii, precum si dreptul de a folosi limba proprie in comun cu alti membrii ai comunitatii din care face parte.
19. Copilul are dreptul la respectarea personalitatii si individualitatii sale si nu poate fi supus pedepselor fizice sau altor tratamente umilitoare ori degradande.
20. Copilul are dreptul la odihna si vacanta.
21. Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva oricaror forme de violenta, neglijenta, abuz sau rele-tratamente.
22. Copilul are dreptul sa creasca alaturi de parintii sai.
Copilul are dreptul sa fie crescut intr-o atmosfera de afectiune si de securitate materiala si morala.
23. Orice copil care este, temporar sau definitiv, lipsit de ocrotirea parintilor sai sau care, in vederea protejarii intereselor sale, nu poate fi lasat in grija acestora, are dreptul la protectie alternativa.
24. Copilul are dreptul sa depuna singur plangeri referitoare la incalcarea drepturilor sale fundamentale."
Eu cred in continuare ca PC este cea mai in masura sa o ajute pe Dora in momentul de fata.
Somnul ratiunii naste monstri.
Cristina_C spune:
Dora, din pacate sotul tau este foarte egoist si nici nu este pregatit pentru viata de familie, in 3. Acum copilul este mic si nu poate sa iasa din camera lui, dar ce-o sa se intample cand o sa invete sa mearga, sa vorbeasca si o sa vina singur sa-l "deranjeze" pe tata, sa "traga" de el in orele acelea in care vrea sa fie lasat in pace? O sa-l alunge sa-l tina la distanta cumva, eventual o sa-l dea si pe el un pic cu capul de perete ca sa inteleaga ca e in plus? Tu nu-ti doresti sa stati toti 3 in timpul liber?
lalilu spune:
citat din mesajul lui popescudora Nici nu stiu ce sa spun vazand mesajele voastre. Am initiat un subiect in care am spus ca vreau sa plec si sa o iau de la capat si am fost catalogata nebuna, instabila, cu grave probleme si ma pandeste Protectia copilului doar pentru ca am fost suficient de naiva sa imi las niste date pe un forum. Nu am suferit de nici un gen de tulburari pana l-am cunoscut pe sotul meu, diagnosticul a fost pus in urma tentativelor de suicid in urma carora doctorii au dedus ca nu vreau cu adevarat sa imi iau viata, ci sa atrag atentia. V-as sfatui sa dati o tura pe la 9 la sectiile de liber (adica netinute sub cheie, cu acces in curte, invoiri etc) si s-ar putea sa aveti surpriza sa dati de persoane normale, cu unele tulburari emotionale, ce-i drept, dar lucide si cu mintile intregi. Copilul e schimbat, hranit, plimbat, dus cu regularitate la medic. In zilele cand sunt singura cu el sta cu mine, iar cand sotul vine de la munca pana pleaca sta in cealalta camera in patut cu jucariile sau in premergator(singur cateva ore, pana vine bunicul lui), timp in care intru periodic la el din 30 in 30 de minute. Legat de cheta, pastrati-va banii, fetelor, ca nu v-am bagat mana in buzunar! Am explicat cum sta treaba cu venitul meu si cu cheltuielile ca sa scutesc o groaza de sfaturi gen inchiriaza un apartament, ia-ti casa, ia-ti bona etc. Nu ma plang, e venitul mediu pe economie si astea sunt cheltuielile in tara asta. Cu un part time ar trebui sa se rezolve. Nu credeam ca daca cer un sfat de la niste OAMENI pe un forum risc sa imi vina autoritatile, sa ma inchida, sa-mi ia copilul etc. Greseala mea. Aveam nevoie sa stau sa pandesc usa cu inima stransa, gandindu-ma ca in orice moment apare Protectia copilului. Multumesc de ajutor. Rog moderatorii sa inchida subiectul. POZE |
Mie mi se ridica parul in cap. Gata, pana aici am citit. Adica intri din 30 in 30 min la el, nu? Fooooartee tare. Nu-i cam des???
Si daca in intervalaul asta , de exemplu, vomita si se-nneaca.?/?
Sotul vrea , cand vine acasa cateva ore numa cu tine, ha! Ca sa ce? daca nu-s indiscreta?
Io nu zic ca esti nebuna, da probleme, clar ai. Mie mi se pare anormal, numai ca ai venit sa povestesti ca ai vrut sa-ti iei zilele cu copilul in burta. Lasand la o parte faptul ca ai facut asta, fie si numai sa atragi atentia, mai vii si mai si spui?? Si noi ce sa zicem? Ca da, te-au ajuns greutatile, nu, aveai dreptate sa faci asta, ca, na, daca nu te vrea barbatul, numai asta mai era varianta.
Eu nu zic ca nu-ti iubesti copilul, desi, e clar, altele sunt prioritatile tale.
Il dai la camin saptamanal ca tac-su vrea liniste, dar tu esti in concediu?? Mai bine da-l/ spre adoptie, ca sigur cineva il va vrea. Mie mi se pare de neimaginat. Si da, clar ai probleme psihice, habar n-am de ce natura, dar intreaga-intreguta nu esti.
Vrei sa demonstrezi ca tu chiar vrei sa pleci ? Pleaca. Poti stra cu chirie si intr-o camera dintr-un apt, in casa cu proprietarul. Nimic nu va fi prea greu si prea riscant. Si nimic mai rau decat ceea ce se intampla acum.
Stii ceva? Eu daca as fi in locul tau, as sta in gara cu copilul in brate si as face trotuarul ca el sa aiba ce manca. Daca chiar n-as gasi alta varianta. N-as sta sa ma dea unul cu capul de pereti si sa-mi traumatizeze copilul. Pacat. Si trist.
florica spune:
Dora, te rog sa ma contactezi in cazul in care esti vizitata de cei de la protectia copilului .
Totul se va derula sub litera legii si nimeni nu-ti va lua puiul, nu pentru acuzatiile care ti-au fost aduse pe acest forum .
Si nu, nu esti bolnava, cel mult ai o depresie care poate fi tratata sau tinuta sub control .
Orice om in lumea asta trece cel putin o data in viata, printr-o depresie .
O zi buna si numai bine .
ymca spune:
dora, te rog frumos sa nu apelezi la varianta cu inchis subiectul pentru ca nu e solutia in cazul de fata.
te rog sa-ti asumi responsabilitatea faptelor tale, sa citesti toate raspunsurile fetelor...unele sunt mai dure, altele te incurajeaza...dar trebuie sa recunosti ca toata lumea incearca sa rezolve cumva situatia in care ai ajuns...situatie care este departe de a fi normala.
citesc si recitesc postarile tale, si de la celalalt topic si zau ca nu inteleg
- spui acolo ca cel mai bine mergea cantatul...mai sunt fragmente in care tu il tii noaptea in brate, la leganat...deci sunt cuvinte care ma duc cu gandul catre o mama implicata
- dar dupa aia citesc treaba cu il las in premergator sau patut si merg sa verific din 30 in 30 minute...deci fara niciun fel de rautate, ironie sau orice alt sentiment negativ, fara dorinta de a-ti face rau...dar ce scrii tu aici este ORIBIL...spui ca e pentru cateva ore pe saptamana!!! nu conteaza! si sa fie o singura ora pe saptamana! nu e normal!
solutie: daca sotul tau doreste 30min-1 ora de liniste, te rog frumos sa-l suni pe bunicul, sa vina, il imbracati pe pitic si-l trimiteti la joaca in parc cu bunicul iubitor, si voi stati si descarcati filme sau orice va face voua placere.
Sunt inconjurata de prieteni/cunostinte cu copii mici...suntem din aceeasi generatie si ne-am apucat toti odata...toti avem perioade mai nasoale, mai intram in depresii, ne certam ca chiorii, suntem mai nervosi, mai obositi....dar NIMENI, NICI UNUL dintre noi, nu ar putea gasi solutia asta a voastra...sa inchideti copilul cu jucarii intr-o camera!
uite, ca sa vezi ca se poate si altfel; in blocul meu era o familie cu gemeni, baieti si stateau in garsoniera; ca sa se mai odihneasca si ei, parintii, care se trezea primul, iesea cu baietii pe afara, si asa celalalt avea putin timp in care sa-si limpezeasca creierul.
nu este corect ce faceti si am rugamintea sa intrerupi acest tratament aplicat copilului. schimba-l, hraneste-l in continuare...dar nu-l mai lasa singur in camera.
noi avem 2 fete, mici amandoua, poate sunt momente in care vrem sa fim singuri, dar nu ne-am pus problema sa le inchidem in dormitor...dimpotriva misuna prin toata casa, se ascund prin si dupa sifoniere, se joaca pe burta mea, sarindu-mi multumite pe operatie, imi taie unghiile de la picioare cu cutitul de la trusele lor de bucatarie, imi dau cu mingea in cap, ma managaie tragandu-ma dragastos de par pana raman cu suvite intre degete, se urca in carca la tatal loc, in acelasi timp, cu energie...se joaca, alearga, trantesc usi...asta e adevarata viata cu copii. nu liniste, nu stat in fata computerului, nu descarcat filme, nu TV si meci....adica si astea, dar cand copiii dorm, sau cand sunt afara cu bunicii.
te rog eu mult, vorbeste si cu sotul tau...puneti-l pe primul plan pe baietelul vostru. vorbeste cu parintii tai sa te ajute. fa ceva constructiv.
faptul ca te superi si rogi inchiderea subiectului chiar nu ajuta cu nimic.
vino inapoi, mai spune fragmente de viata si incercam sa gasim cele mai bune cai de iesire din impas.
uite, eu am fost la cercul de chimie experimentala cand eram pionier...tu ai terminat chimie...poate ai nevoie de prieteni...chiar si virtuali...da pm-uri la fetele care vor sa ajute atunci cand te simti down, dar nu vreau sa mai citesc despre urlete de necontrolat, despre crize de isterie si despre joaca de unul singur la varsta asta.
iti multumesc de pe acum.
Carmi spune:
citat din mesajul lui Cristina_C Dora, din pacate sotul tau este foarte egoist si nici nu este pregatit pentru viata de familie, in 3. Acum copilul este mic si nu poate sa iasa din camera lui, dar ce-o sa se intample cand o sa invete sa mearga, sa vorbeasca si o sa vina singur sa-l "deranjeze" pe tata, sa "traga" de el in orele acelea in care vrea sa fie lasat in pace? O sa-l alunge sa-l tina la distanta cumva, eventual o sa-l dea si pe el un pic cu capul de perete ca sa inteleaga ca e in plus? Tu nu-ti doresti sa stati toti 3 in timpul liber? |
Dora, citeste bine ce a scris Cristina, are perfecta dreptate. Acum va e (inca) comod sa-l lasati singur in patut, insa ce veti face cand va incepe sa exploreze toata casa, sa puna intrebari, sa ceara atentie permanenta, cum e si normal? Vorbeste cu sotul tau si fa-l sa inteleaga ca bebe are nevoie non stop de parinti, jucati-va toti trei, pe tine nu te doare sufletul stiindu-l pe cel mic singur in camera? De ce nu-i propui sotului sa se izoleze el cu orele daca vrea liniste? Parerea mea e ca nu mai trebuie sa accepti niciun minut ca baietelul sa stea singur si nebagat in seama. I-ai spus vreodata sotului tau ca atitudinea lui e nefireasca?
Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)