FSH peste limita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vulturas spune:

Citat:
citat din mesajul lui clipsy

Citat:
citat din mesajul lui bytzi

clipsy,dar ai facut si monitorizare in timpul stimularii?
cu ce si cita cantitate ai facut stimulare?
parerea mea,FIV ,la FSH asta ai nevoie de o stimulare mai greoaie si asa sint sanse f mici
poate iti vor raspunde si fetele cu mai multa expierenta
eu deabia de vre-o 4 luni ma confrunt cu aceasta prob FSH mare si abia sint in cautari de imformatii

doamne ,ajuta-ma sa am si eu un bebe

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul."
(Thornton Wilder)

am facut monitorizare in timpul stimularii in z18 am avut 2 lofy de 18 mm, in aceeasi zi mi`a facut injectie cu ovitrelle si apoi in z21 ovarul era curat semn ca s`au spart, endometrul a fost bun si totusi....

lasa clipsyuta ca mergem de manuta la FIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clipsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui vulturas

Citat:
citat din mesajul lui clipsy

Citat:

clipsy,dar ai facut si monitorizare in timpul stimularii?
cu ce si cita cantitate ai facut stimulare?
parerea mea,FIV ,la FSH asta ai nevoie de o stimulare mai greoaie si asa sint sanse f mici
poate iti vor raspunde si fetele cu mai multa expierenta
eu deabia de vre-o 4 luni ma confrunt cu aceasta prob FSH mare si abia sint in cautari de imformatii

(Thornton Wilder)

am facut monitorizare in timpul stimularii in z18 am avut 2 lofy de 18 mm, in aceeasi zi mi`a facut injectie cu ovitrelle si apoi in z21 ovarul era curat semn ca s`au spart, endometrul a fost bun si totusi....

lasa clipsyuta ca mergem de manuta la FIV

"Nu ma rog pentru un bagaj mai usor, ci pentru un spate mai puternic." Phillips Brooks

Iubita mea draga
ai mare dreptate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadiana spune:

Buna,
Eu a deschis un subiect nou ,,FSH mare,,dar acum l-am vazut pe acesta.Si eu am FSH peste limita , am facut o IA cu Dr. Laura Dracea, fara stimulare si am zis sa trec direct la FIV, deoarece si d-na doctor spune ca pot intra la menopauza si la anul deci sa ma grabesc...Groaznic.Daca stiti cine a mai reusit FIV cu un FSH mare si unde as fi tare recunoscatoare.

FSH mare... urmeaza primul FIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:

avalon,multumesc inca odatachiar citisem mai demult pe forum de acest medicament,dar ma intreb nu cumva scade doar FSH -ul ,dar raspunsul la stimulari este acelasi,scazut,te intreb ca tu stii mai bine si daca poti scrie-mi te rog,pe mail, farmaciile unde pot comanda ,multumesc mult
i-am urmarit cazul lui Kitta ,am vazut ca FSH este mic ,dar raspunsul la stimulari tot scazut,poate intra aici sa ne zica mai multe
simonia,eu am dozat FSH prima data imediat dupa stimularea cu gonal si a fost 27 dar la limita de 13,5 si a 2a oara am lasat sa treaca 2 cicluri si FSH mi-a iesit la fel, 20 la limita de 10 ,deci tot dublu
spune-mi te rog mai multe,ai facut stimulare chiar cu FSH-ul asta?ai raspuns la trat ,unde ai facut si cu ce dr ,merci mult
orice informatie imi este de folos

(Thornton Wilder)

Pai asta e problema, ca FSH de Z3 mare e un indicator ca s-a cam dus rezerva ovariana. FSH de Z3 fluctueaza de la un ciclu la altul... de obicei il "prinzi" mic daca estradiolul e mai mare atunci (75-80 pg/ml sau peste), si mascheaza valoarea mare a FSH.

Deci nu prea obtii mare lucru daca scazi FSH-ul. Unii doctori incearca un ciclu de FIV stimulat cand prind un ciclu cu FSH mic, dar rezultatele din literatura de specialitate au aratat ca rezultatele la stimulare nu sunt mai bune in conditiile astea.

FSH e normal pana pe la 9-10 mIU/ml, intre 10-12,5 (13) e deja semn de alerta ca se ispraveste rezerva de ovocite, intre 13-15 deja doctorii au indoieli ca o sa obtii suficiente ovocite in urma stimularii, iar peste 15 ... mai bine te gandesti la donatoare de ovocite :( ca sansele sunt < 1% (optimistii spun 1-5%).

In alte parti, daca dr. banuieste ca un FSH e in mod fals mic, se face un test (prescurtat CCCT) care arata adevaratul FSH in urma administrarii de clomiphene citrate. Se masoara FSH in Z3, se da clomid pana in Z10 si se face iar FSH. Abia acela e relevant. Dar cred ca acum renunta la acest test si ei, ca a castigat teren inh-B si mai ales AMH.

inhibina B e in general invers proportional cu FSH.

Mai e AMH, care nu (prea) fluctueaza de la un ciclu la altul (dar scade cu cat scade rez.ovariana, luna de luna)... dar in RO a patruns prea de curand si am impresia ca nu prea au invatat sa manipuleze proba.. si obtii rezultate aiuritoare de la un laborator la altul.

Eu am avut FSH 5,81 mIU/ml acum 2 ani, cu LH 5,6 mIU/ml. totul parea Ok pt 39 de ani cat aveam atunci. Doar ca estradiolul era 82 pg/ml, si probabil a ascuns un FSH real mai mare. Dar eu de unde era sa stiu??

Anul asta am primit un pumn in plina figura cand am vazut FSH = 17,9 mIU/ml. Am inteles ca nu mai am sanse la FIV cu propriile ovocite. Am facut o runda de FIV, dar cum era de asteptat, am obtinut un singur ovocit desi am facut 4 fiole de Gonal-f de 75 intre Z2-Z11, apoi am suplimentat cu 2 Menopur, cetrotide... Adica, la doze de stimulenti ca de cal, rezultatul a fost fix ZERO... am obtinut exact un ovocit, pe care oricum il produceam si fara nici o stimulare . Si mi-am bombardat si corpul cu hormoni de pomana :(

Totusi, anul asta in mai, am avut o sarcina naturala, fara urma de simulare si chiar fara sa ma stradui sa raman gravida. Din pacate, sarcina s-a oprit in evolutie.

Inca ceva: acei dr. cu care am vorbit sunt de parere ca nu ai cum sa imbunatatesti calitatea ovocitelor, la fel cum nu poti mari rezerva ovariana. Dar e adevarat ca la faza cu calitatea exita pareri impartite...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simonia

bytzi, la ce interval dupa stimulare si alti hormoni ai facut dozarile? daca sunt apropiate ele sunt cauza FSH -ului marit.
nu stiu daca sunt tratamente alopate pentru imbunatatirea FSH.
a mai fost o postare in care o fata spunea ca i s-a dat nu stiu ce preparat homeopat de catre un dr. din ungaria parca, si i-a scazut FSH. nu garantez ca mi-am amintit exact despre preparatul homeopat.
stiam ca se mai poate face o analiza de testare a rezervei ovariene; Inhibina B ?
si mie mi-a iesit FSH dupa stimulare 17 si mi s-a spus ca nu mai e nimic de facut . dar am gasit un dr. care mi-a demonstrat ca se poate. ii multumesc.

Sansele nu sunt niciodata zero, atat vreme cat mai ai ovocite, chiar si foarte putine. Dar sansele sa raspunzi prost (sau sa nu raspunzi deloc) la stimulare sunt al naibii de mari :(
Trebuie sa ai mare tenacitate sa faci FIV repetate, stiind ca ai sanse de 1, sau 3 sau 5 la suta. Si trebuie sa ai si un mare noroc ca sa reusesti FIV cu FSH de 17.

Tu cum ai reusit? Ai facut FIV, sau IA, sau doar stimulare si sex dirijat?... La ce doctor? Ce ti-a facut?
Ne spui in 3 vorbe povesta ta?

Mergi la inceput

clipsy, vulturas
daca aveti FSH peste 15, intrebati dr. specialsiti in reproducere umana asistata ce sanse aveti cu FIV cu ovule proprii.
Daca vedeti ca sunt prea mici aceste sanse, incercati si voi sa gasiti donatoare.

PS: mai e si varsta un factor independent si foarte important!
Daca aveti in jurul a 30 de ani, aveti sanse mai bune chiar si cu FSH marit (depinde insa si cat de marit!...) decat o babeta ca mine...

Eu va tin pumnii, sa aveti noroc si sa va vedeti si voi cu in brate! Si tuturor fetelor de aici le urez acelasi lucru

Mergi la inceput

O sa fac primul si singurul FIV la Budapesta ( dr.KOVACS),chiar azi imi fac programare.Doame-ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

lidiadiana,multa bafta si sa ne dai vesti bune

gabi,merci pe informatii,esti o dragutza

_

endometrioza, FSH 20
6 IA, nereusite
FIV intrerupt din lipsa de foliculi

vind o fiola de 300ui puregon(400ron)
(exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace)

Mergi la inceput

Multumesc din suflet la fel. Sunt optimista desi la menstruatia abia picura.Tot sper ca e o dereglare hormonala si nu menopauza. Ar trebui sa merg la un endocrinolog inainte de FIV?
Trebuie sa mai repet in ianuarie FSH,LH, Estradiolul si sa fac AMH pt ca nu l-am facut niciodata,,asa a spus doctorul,,.AMH se poate face numai in ziua 3? Parca se asteapta mai mult dupa rezultat? Cam cat?
Sunt ff curioasa cum o sa raspund la tratament....Este singura incercare pe care o fac, dupa asta o sa incerc cu ovule donate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lidiadiana

Multumesc din suflet la fel. Sunt optimista desi la menstruatia abia picura.Tot sper ca e o dereglare hormonala si nu menopauza. Ar trebui sa merg la un endocrinolog inainte de FIV?
Trebuie sa mai repet in ianuarie FSH,LH, Estradiolul si sa fac AMH pt ca nu l-am facut niciodata,,asa a spus doctorul,,.AMH se poate face numai in ziua 3? Parca se asteapta mai mult dupa rezultat? Cam cat?
Sunt ff curioasa cum o sa raspund la tratament....Este singura incercare pe care o fac, dupa asta o sa incerc cu ovule donate.

AMH se poate face in orice moment al CM.
La Synevo te sfatuiesc sa îl faci.

Mergi la inceput