FSH peste limita

FSH peste limita | Autor: bytzi

Link direct la acest mesaj

buna,

as dori si eu daca se poate sa-mi impartasiti din expierentele voastre,cele care v-ati confruntat cu aceasta problema,FSH peste limita,daca ati raspuns la stimulari,ce scheme de trat ati avut ,dr care v-au adus o raza de speranta,reusite,esecuri

pe scurt pov mea,
am 32 ani
operatie laparascopica in 2006 pt chisturi endometriozice
6 inseminari nereusite:
3 inseminari pe CM natural imediat dupa laparo,ovarele functionau bine pe atunci
FSH 10 in iunie 2008
2 inseminari stimulare cu gonal 75ui/zi respectiv 150 ui/zi raspunsul 1 folicul care crestea f greu
1 inseminare cu clostylbergit 100mg/zi un folicul de 25mm in z9

parerea dr ,nu raspund la trat cu hormoni
raspuns mai bun la stimulare sintetica

FSH 20 in iunie 2009

am vrut sa incerc un FIV dar dr nu mi-au dat nici o speranta,nu voi raspunde la stimulare chiar nici la doza max de hormoni

recomandare de la dr ,donatoare de ovocite

i s-a mai intimplat cuiva ca intr-un an de zile sa ajunga FSH-ul de la 10 la 20?
in intervalul acesta de timp am facut 2 stimulari cu closty,si 2 stimulari cu gonal,pot fi si astea niste cauze?

va rog sa ma ajutati,care ati trecut prin aceeasi expierenta
multumesc anticipat

doamne ,ajuta-ma sa am si eu un bebe

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul."
(Thornton Wilder)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Bytzi sper sa gasesti un tratam care sa te ajute sa-ti indeplinesti visul de a fi mama si ce-i mai imp sa-ti gasesti linistea. Mie mi s-a parut interesanta schema Danielei_b, poate intra ea sa-ti dea mai multe detalii. Pana la urm stimulare sfatul meu e sa iei Vitex fruit 3/zi(nu mai putine pt ca are efect invers), omega 3 si complex de B-ri.

Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

da miki si mie mi sa parut interesanta schema de stimulare a lui daniela_b mai ales ca eu raspund mai bine la stimularea sintetica,multumesc mult lui avalon pt link si pt ajutorul dat
dar din ce am citit daniela cred ca avea FSH bun ,doar nu raspundea la stimulare,poate va intra aici sa-mi dea mai multe amanunte

(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

bytzi, la ce interval dupa stimulare si alti hormoni ai facut dozarile? daca sunt apropiate ele sunt cauza FSH -ului marit.
nu stiu daca sunt tratamente alopate pentru imbunatatirea FSH.
a mai fost o postare in care o fata spunea ca i s-a dat nu stiu ce preparat homeopat de catre un dr. din ungaria parca, si i-a scazut FSH. nu garantez ca mi-am amintit exact despre preparatul homeopat.
stiam ca se mai poate face o analiza de testare a rezervei ovariene; Inhibina B ?
si mie mi-a iesit FSH dupa stimulare 17 si mi s-a spus ca nu mai e nimic de facut . dar am gasit un dr. care mi-a demonstrat ca se poate. ii multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Medicii austrieci recomanda medicamentul DHEA-S pentru scaderea FSH si imbunatatirea calitatii ovocitelor, dar luat cel putin 3 luni inainte de stimularea fiv. KITTA a scris despre acest tratament, s la ea chiar a scazut fsh zdravan! Problema e ca nu se gaseste la noi acest medicament, doar in Austria, SUA si alte tari...
Stiu 2 farmacii unde puteti comanda, una in Ausria si una in Franta, daca te intereseaza Bytzi, spune-mi. Dozele le afli de la KITTA, scrie-i PM.

pupici

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Hai ca am gasit! Pe reteta scrie asa: DHEA 25 mg de 2-3 ori/zi, 30 zile.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KiraClara spune:

Bytzi, si pe mine ma intereseaza subiectul. Sunt in aceeasi situatie: cu FSH-ul marit. Mie mi-a dat dr. sa fac si Inhibina B care a iesit ok si AMH -ul care a iesit prea mic (a confirmat ce arata FSH -ul : rezerva ovariana redusa) si mi-a zis ca nu ma ajuta sa-mi dea medicamente pt scaderea FSH-ului pt ca pana la urma rezerva ovariana e tot aia si nu ai ce-i face.
Voi aveti alte informatii despre cum m-ar ajuta sa scad FSH-ul? Ma ingrijoreaza problema pt ca ma pregatesc de FIV 1.

Clara

Mergi la inceput

avalon,multumesc inca odatachiar citisem mai demult pe forum de acest medicament,dar ma intreb nu cumva scade doar FSH -ul ,dar raspunsul la stimulari este acelasi,scazut,te intreb ca tu stii mai bine si daca poti scrie-mi te rog,pe mail, farmaciile unde pot comanda ,multumesc mult
i-am urmarit cazul lui Kitta ,am vazut ca FSH este mic ,dar raspunsul la stimulari tot scazut,poate intra aici sa ne zica mai multe
simonia,eu am dozat FSH prima data imediat dupa stimularea cu gonal si a fost 27 dar la limita de 13,5 si a 2a oara am lasat sa treaca 2 cicluri si FSH mi-a iesit la fel, 20 la limita de 10 ,deci tot dublu
spune-mi te rog mai multe,ai facut stimulare chiar cu FSH-ul asta?ai raspuns la trat ,unde ai facut si cu ce dr ,merci mult
orice informatie imi este de folos

(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clipsy spune:

Din nefericire trebuie sa ma inscriu si eu aici
aspiranta cu FSH marit
Z 4 - TSH - 2,51; FSH 34,86!!!; LH - 9,38; Prolactina - 17,17
Z 14 - FSH 21,17; LH - 9,03; Progesteron - 0,57, Estradiol - 43,00; Prolactina - 15,26
Z 21 - Progesteron - 3,99

Am incercat o stimulare ov dar evident fara rezultat cu 2 liniute :(
Mai are sens sa incerc inseminare artificiala sau sa incerc direct FIV? Voi ce imi recomandati?

Mergi la inceput

clipsy,dar ai facut si monitorizare in timpul stimularii?
cu ce si cita cantitate ai facut stimulare?
parerea mea,FIV ,la FSH asta ai nevoie de o stimulare mai greoaie si asa sint sanse f mici
poate iti vor raspunde si fetele cu mai multa expierenta
eu deabia de vre-o 4 luni ma confrunt cu aceasta prob FSH mare si abia sint in cautari de imformatii

(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clipsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui bytzi

clipsy,dar ai facut si monitorizare in timpul stimularii?
cu ce si cita cantitate ai facut stimulare?
parerea mea,FIV ,la FSH asta ai nevoie de o stimulare mai greoaie si asa sint sanse f mici
poate iti vor raspunde si fetele cu mai multa expierenta
eu deabia de vre-o 4 luni ma confrunt cu aceasta prob FSH mare si abia sint in cautari de imformatii

(Thornton Wilder)

am facut monitorizare in timpul stimularii in z18 am avut 2 lofy de 18 mm, in aceeasi zi mi`a facut injectie cu ovitrelle si apoi in z21 ovarul era curat semn ca s`au spart, endometrul a fost bun si totusi....

Mergi la inceput