cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 67

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui denizel
Mari modele tre' sa fi fost Manea Manescu si Elena Ceausescu si mult unt si portocale tre' sa fi fost la alimentara, ca zau daca nu erau ne-sociopatii perfecti omenasii de traiau inainte de '89 .

Interesant! De ce crezi asta? Eu cred exact opusul, fostul regim a fost cel care a excelat in asta.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

A, da?
Inseamna ca am progresat , ce mai vrei de la noi? :))
Sa nu-mi zici ca vrei sa ardem etapele, ca doar e stiut ca asta face rau la mental health .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

pai da nanamotoc...dupa ce ai si piciorul de porc in fasole ii intrebi pe altii cum de pot sa manince doar fasole goala. asta faci tu acum

Vezi? Esti superficial.
Nu asta am vrut sa zic si tu stii bine, doar te faci ca nu ai inteles.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui NanaMotoc
Daca ma intrebai acum 4 ani cum e in Ro, as fi raspuns clar si raspicat: BINE!
Era bine atunci, dar nu ar fi fost bine si acum, cand am familie si sunt mama.

deci acum 4 ani era bine in ro...acum nu mai este ca ai sot si copil mic. nu este bine in ro ca apar fete in ziarul libertatea...sau de ce? a dat necuratul peste tara...sau?
in plus este datoria tarii sa te faca pe tine sa te simti bine ...asa cum face tara cu alte vedete...sau este datoria ta personala sa-ti faci viata sa fie Ok?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Am avut oportunitatea sa plec in Canada,America , sa fac acolo scoala si facultate si totusi am ales sa raman in tara.
Pt. ca imi place mai mult aici.
Nu stiu , prefer sa stau aici unde-mi place decat sa stau in alta tara doar pt. ca am bani mai multi si oamenii imi zambesc robotic.

Wow, XIO.
Ai fost acceptata la medicina in SUA sau Canada, ai avut bani sa platesti , si totusi ai ales s-o faci la Timisoara!
Asta e patriotism, intr-adevar! : )
De ce n-a avut si sotul meu sansa asta? El a facut medicina la Timisoara si iti spun sincer, nu a fost deloc fericit cu scoala aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

Citat:

Am avut oportunitatea sa plec in Canada,America , sa fac acolo scoala si facultate si totusi am ales sa raman in tara.
Nu stiu , prefer sa stau aici unde-mi place decat sa stau in alta tara doar pt. ca am bani mai multi si oamenii imi zambesc robotic.

Wow, XIO.
Ai fost acceptata la medicina in SUA sau Canada, ai avut bani sa platesti , si totusi ai ales s-o faci la Timisoara!
De ce n-a avut si sotul meu sansa asta? El a facut medicina la Timisoara si iti spun sincer, nu a fost deloc fericit cu scoala aia.

Hilde , puteam sa plec in timpul liceului cu o bursa sportiva , sa plec din timpul generalei , si nu am vrut.
Nu era o problema sa fac facultatea ca bani erau.
Nu e patriotism neaparat, ca nu am stat in tara pt. tara ci am stat pt. mine.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Da, am auzit si eu asa ceva pe la prietena mea, dupa ce a termina stomatologia p-aci si-a dat seama cit de slaba a fost facultatea de stomatologie pe care a facut-o la Iasi, ce-i drept acum vreo 15 ani. O intreaga generatie a abosolvit fara sa stie meserie. Mai aveau saptamini de practica cica, dar fara materiale, fara profesori sa-i instruiasca, trebi d-astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

Citat:

Wow, XIO.

Hilde, e urat ce faci.

Nu e problema nimanui alegerea lui XIO. Si nici nu are a face cu patriotismul!

Daca sotul tau nu a fost fericit cu ´´scoala aia´´ ce sa zic...., nasol. Acum hai sa punem semn in frunte tuturor care fac facultati in Romania, ca sa-i recunoastem pe unde ne-om duce ca sa ne ferim de ei,nu?

Multi care au facut ´´scoala aia´´ si alte scoli romanesti sunt azi in colturile lumii practicand medicina. Nu sunt cei mai buni, dar nu-s nici cei mai rai. Nu-s toti de nota 10, dar nici nu-s toti inchisi pentru mal praxis. Generalizarile ne omoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

LadayJ, daca ai avea oportunitatea sa lucrezi in ambele sisteme medicale, ai putea sa vezi diferenta. Si te-ai minuna ca cineva vrea sa faca facultatea in Romania si nu in US/Canada. E mirare sincera.

Eu am facut facultatea in Romania. Sotul meu a facut facultatea in Romania. Amandoi am refacut facultatea in Canada.(+master in SUA).Muncim sa ne certificam pe meseriile noatre in SUA. Consideram invatamantul superior in Romania extrem de slab. Si nu vreau sa fiu rea. Mie imi place Romania si ii recunosc partile bune.
Dar exista diferente mari, crede-ma, intre invatamantul superior din Ro si cel din Canada/US.

Noi consideram ca am pierdut facand scoala in Romania. Din nefericire, nu puteam sa emigram altfel in Canada. Dar a fost pierdere de vreme. Econominseam cel putin 5 ani din viata noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui NanaMotoc
Daca ma intrebai acum 4 ani cum e in Ro, as fi raspuns clar si raspicat: BINE!
Era bine atunci, dar nu ar fi fost bine si acum, cand am familie si sunt mama.

deci acum 4 ani era bine in ro...acum nu mai este ca ai sot si copil mic. nu este bine in ro ca apar fete in ziarul libertatea...sau de ce? a dat necuratul peste tara...sau?
in plus este datoria tarii sa te faca pe tine sa te simti bine ...asa cum face tara cu alte vedete...sau este datoria ta personala sa-ti faci viata sa fie Ok?

Pai tocmai asta nu intelegi tu.
E de datoria fiecaruia sa-si faca viata sa fie ok.
Din pacate oricat as incerca eu in Ro nu am cum sa fac sistemul sanitar de care depindem f tare sa fie asa cum e aici.
Asta este motivul nr 1 ptr care Is este mai buna decat Ro in momentul de fata- ptr mine si familia mea.
N-are sens sa dau detalii. Fiecare are motivele lui.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Hilde , in Romania sunt si oameni care termina facultatea fara sa stie nimic si sunt oameni care termina facultatea stiind enorm de multe.
Eu spre exemplu sunt mai fericita cu posibilitatea de aici de a intra in contact cu pacientul inca din anul 3 de facultate.
iar cum nu-mi doresc sa merg in America nu cred ca trebuie sa-mi plangi de mila sau sa te miri ca am preferat sa fac aici facultatea.
Spre exemplu UMF-ul este recunoscut in Europa.
Ca atare , cu o diploma de limga straina ma duc in Germania unde fara sa dau rezidentiat sau vreun examen ajung sa lucrez in spital , in urma unui interviu.

Nu pot sa compar facultatea de aici cu facultatea de acolo decat prin prisma profeosirlor de acolo cu care am vorbit si a avantajului de practica de aici.
Spre exemplu am un prieten care aterminat facultatea aici(medicina) printre primi 5 (al doilea sau al treilea , nu stiu sigur). Lui ii place cercetarea. A ajuns in America la o Universitate cunoscuta si preda acolo. A spus ca din punctul lui de vedere nu se compara studentii de la noi cu cei de acolo , aia fiind mai slabi pregatiti. Poate sunt asa la inceput, nu stiu.
Pe de ata parte un doctor de aici care a lucrat in State a spus ca acolo se pune accent mai mare pe fiziopatologie si teorie care se fac la greu.
Nu imi pot face o parere prin urmare, dar nu regret ca sunt aici pt. ca am avut oportunitatea sa invat si teoretic si practic foarte foarte bine.

Ca ma enerveaza nedreptatea de la unele examene? da , normal.
Mi-am dat si eu seama ca notele nu prea conteaza si ma incalzeste gandul ca daca vrei inveti si stii , iar daca nu ...poti termina facultatea si atat.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput