cum e in Romania?
Raspunsuri - Pagina 65
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Bird, nu cred ca suntem bolnavi daca stam aici si o ducem bine sau incercam sa schimbam ceva. Prefer sa ma lupt cu pilele si sa fac ceva bun in acest sens decat sa stau intr-un loc in care oamenii imi par de carton si in afara de bani nu am nimic. |
Ti-am mai spus de cateva ori, daca tu esti ok nu generaliza. Spui ca nu sunteti bolnavi, ce inseamna asta? Definitia sanatatii o gasesti in semnatura mea, e definitia data de WHO. Ti se pare ca societatea romanesca este sanatoasa? Ca romanul de rand traieste intr-o bunastare din punct de vedere fizic, psihic si social? Tu poate ca esti ok, dar majoritatea nu sunt.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
iileana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70 ...romanul ca natie (nu ca individ) indeplineste criteriile de diagnostic ale sociopatiei. Anyway astea sunt criteriile:
|
Si tu sustii ca tot romanul -ca natie (bine, din context inteleg ca te referi doar la romanii traitori in Romania) indeplineste aceste 7 criterii????
Dar sociopatia asta se mai vindeca sau tre' sa-i euthanasiem?
Eu nu am incercat sa jignesc pe nimeni |
Bird70, data viitoare straduieste-te mai mult, ca acuma nu prea ti-a reusit....
kariguld spune:
acest topic este edificator despre cum este in Ro.
doar citindu-l, oricine, isi poate da seama cum stau lucrurile....
cine are ochi de vazut desigur....
daca, in "virtual" romanii sunt asa....nu vreau sa-mi imaginez cum ar fi o astfel de discutie in realitate.
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
Guestus spune:
citat din mesajul lui kariguld acest topic este edificator despre cum este in Ro. doar citindu-l, oricine, isi poate da seama cum stau lucrurile.... cine are ochi de vazut desigur.... daca, in "virtual" romanii sunt asa....nu vreau sa-mi imaginez cum ar fi o astfel de discutie in realitate. |
sigur ca da....este edificator cum este in Ro mai ales cind vin toti emigratii cu acumularile de ura
bird70 spune:
citat din mesajul lui iileana Si tu sustii ca tot romanul... |
Nu am sustinut ca tot romanul, adica fiecare persoana. Eu nu am vorbit nici o secunda de indivizi ci de societate ca o unitate. Da, romanul ca natie este foarte corupt, nu respecta legile, este agresiv, este iresponsabil, nepasator si are justificari si scuze la toate problemele enumerate mai sus. Asta nu inseamna ca fiecare individ este asa.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
sigur ca da....este edificator cum este in Ro mai ales cind vin toti emigratii cu acumularile de ura |
tu stii ca te ador? dar e secret monser!
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
XIO spune:
citat din mesajul lui kariguld acest topic este edificator despre cum este in Ro. doar citindu-l, oricine, isi poate da seama cum stau lucrurile.... cine are ochi de vazut desigur.... daca, in "virtual" romanii sunt asa....nu vreau sa-mi imaginez cum ar fi o astfel de discutie in realitate. Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine! |
Cred ca este edificator faptul ca oriunde ai locui tot mai porti crucea de care fugi.
Bird , criteriile date acolo sunt pt. un individ , nu pt. o natie intreaga.
Iar indivizi care indeplinesc aceste criterii sunt si in America si la tine in Australia.
Si din nou: EU pot sa spun ca Romania e ok , pt. ca o spun din punctul meu de vedere.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
denizel spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui bird70
Oamenii sunt mult mai complicati dar functioneaza dupa reguli relativ simple. E pacat ca nu putem discuta fara emotii din astea exagerate. Eu am vrut sa arat ca societatea e suferinda si ca urmare indivizii sufera. Si atunci cand sufera, oamenii se schimba, mediu are un impact foarte puternic asupra personalitatii. Viata grea, mediu nefavorabil si lipsa valorilor au facut oamenii inclinati la ilegalitati, coruptie, agresivitate, nepasare, etc. Nu cred ca cineva poate pretinde ca totul e ok. Eu nu am incercat sa jignesc pe nimeni cand am spus ca romanul ca natie (nu ca individ) indeplineste criteriile de diagnostic ale sociopatiei. Mi se pare foarte grav si ar trebui sa fie un semnal de alarma, ceva care sa faca oamenii sa reflecteze. Pacat ca in loc sa va opriti sa reflectati, sa vedeti ca o tara in care oamenii o duc ok nu ar trebui sa se intample lucrurile astea. Anyway astea sunt criteriile:
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation |
Bird, iti repet, fiintele umane sunt atat de complexe incat, iar repet, a incerca o interpretare a "radiografiei" umane privind prin prisma lipsei valorilor, mediului nefavorabil bla-bla, mi se pare o brutalitate.
Cu atat mai mult cu cat interpretarea ta e ceva asaaa, ultra-mega-super generalizat.
La fel de brutal mi se pare si ceea ce faci in sens invers, adica sa pui diagnostice pe baza prezentei valorilor, mediului favorabil bla-bla.
ladyJ spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui iileana
Si tu sustii ca tot romanul -ca natie (bine, din context inteleg ca te referi doar la romanii traitori in Romania) indeplineste aceste 7 criterii???? Dar sociopatia asta se mai vindeca sau tre' sa-i euthanasiem?
Bird70, data viitoare dtraduieste-te mai mult, ca acuma nu prea ti-a reusit.... www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
Mai, le ametiti de cap.
Cum poate mai, O SOCIETATE sa fie SOCIOPATA?????
Individul , parte a unei societati, din cauza unei educatii nepotrivite, poate deveni sociopat, adica cu tulburari de comportament, adica in neconcordanta cu regulile societatii din care face parte.
iileana spune:
Bird70, asa, ca de la sociopat (eu) la fost sociopat (tu) :))), iti atrag atentia ca, incercind sa-ti justifici spusele, dai si mai rau cu batul in balta.
E cu desavirsire aberant ce concluzionezi tu.
Pai daca criteriul nr.1 ar caracteriza in masa societatea romaneasca, nu-ti dai seama ca tara ar fi neguvernabila? De fapt ce tara, ca nici nu s-ar putea constitui in stat o po****tie cu incapacitatea de care spui. Dar, oricum, n-ar fi o tragedia pentru ca, indeplinind criteriul 5, o asemenea po****tie si-ar gasi sfirsitul destul de repede.