cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 51

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns troll-hey spune:

Daca repet vreun alt mesaj din cele 51 de pagini, iertare.
Nu va amagiti. Aceasta este tara noastra:

Campioana olimpica, stropita cu bere de "grataragii" din Snagov
Marti, 19 Mai 2009, ora 21:34 Comenteaza acest articol | 16 comentarii Campioana olimpica de la Beijing, Constantina Dita Tomescu, a trait o experienta incredibila in timp ce se antrena in padurea de la Snagov.

"Pusa", asa cum este alintata campioana noastra, a povestit cum a fost stropita cu bere de catre oamenii care incingeau gratarele in padurea Snagov, in timp ce ea se antrena.

"Imi place sa ma antrenez acasa, mai ales ca avem padure unde sa ne antrenam si multa verdeata si asta conteaza foarte mult.

Va dati seama ca reactionez foarte rau pentru ca nu te astepti ca cineva sa arunce cu bere pe tine in momentul cand tu alergi sau cand esti intr-un tempo de verificare. Nu esti atent la ce se intampla in jurul tau, esti atent la pasul pe care il ai in timpul antrenamentului. Numai in Romania mi s-a intamplat asa ceva", a dezvaluit Pusa Tomescu pentru GSpTV.

Constantina Dita Tomescu este detinatoarea medaliei olimpice de aur in proba regina a atletismului, maratonul. De asemenea, Pusa a fost desemnata atleta anului 2008 de catre Federatia Romana de Atletism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

Saracul, doar la biserica il duceau parintii + in taberele organizate de biserica.

Exista si o cale de mijloc, eu o prefer pe aia.

Troll-hey, am citit despre intimplarea asta. Ce sa mai zic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
Hai ca exagerati cu puritatea asta.
O sa vreti pana la urma sa incuiati copiii intr-un glob de cristal si sa-i casatoriti virgini. Trebuie sa afle si ei de toate cele

Eu NU sunt puritana . Dar vreau sa-mi invat eu copiii despre sex si dragoste si prefer sa se informeze si la orele de educatie sexuala (noi avem asa ceva ) decat sa invete din reviste obscene. Cred ca astfel de reviste prezinta o imagine extrem de daunatoare pentru femei, le prezinta ca obiecte sexuale care trebuie sa satisfaca toate poftele barbatilor. Din fericire in societatea asta copiii nu au acces la astfel de reviste, nu vad astfel de imagini in orice statie de autobuz sau la orice chisc de ziare. Ma gandesc ca vulgaritatea generalizata din Romania are de-a face si cu omiprezenta acestei imagini de obiect sexual atribuita femeii.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

bird70, cand ai fost tu ultima data in Ro?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
Hai ca exagerati cu puritatea asta.
O sa vreti pana la urma sa incuiati copiii intr-un glob de cristal si sa-i casatoriti virgini. Trebuie sa afle si ei de toate cele

Eu NU sunt puritana . Dar vreau sa-mi invat eu copiii despre sex si dragoste si prefer sa se informeze si la orele de educatie sexuala (noi avem asa ceva ) decat sa invete din reviste obscene. Cred ca astfel de reviste prezinta o imagine extrem de daunatoare pentru femei, le prezinta ca obiecte sexuale care trebuie sa satisfaca toate poftele barbatilor. Din fericire in societatea asta copiii nu au acces la astfel de reviste, nu vad astfel de imagini in orice statie de autobuz sau la orice chisc de ziare. Ma gandesc ca vulgaritatea generalizata din Romania are de-a face si cu omiprezenta acestei imagini de obiect sexual atribuita femeii.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Stai mai putin, vorbiti de para in RO stau fetele la semafor si-si arata tatele copiilor de 4 ani. Sa nu exageram si sa lasam patima.

Bird, imi pare rau daca te voi deceptiona, insa iti spun cu certitudine ca nu doar de la TINE vor invata copiii tai TOTUL DESPRE SEX
Ca le dai tu informatii e una, ca invata ei care-i treaba cu relatiile ditre femei si barbati e alta. Plus ca revistele de care spui tu nu ii ´´invata´´ ceva. Arata ceva. E o diferenta.

Iar, imaginea de obiect sexual a femeii este fortata, in acest context.
Obiect sexual poate fi si doamna de 50 de ani, cu fusta pana la pamant, batic pe cap si neepilata, folosita in cel mai barbar mod de vreun don juan imbecil, fara dreptul la opinie personala. Nu vreau sa stiu cate tragedii de acest gen se ascund in vietile femeilor absolut normale, care nu se expun in reviste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

eu nu sint f. puritana cu problemele acestea dar sint de parere ca cluburile de acest gen NU trebuie sa fie linga mall. cit priveste plaja nici asta nu ma deranjeaza. am fost in mexic, unde erau spanioloaice (bine facute) care purtau bikini minusculi si americanii cu copii mici fie le acopereau ochii (exact ca in reclama aceea la ATT sau verizon?) fie ii lasau sa se uite la ele ca la circ.

In Ro de pilda, la marea neagra cum se face plaja, cu sau fara sutien?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tzuni

bird70, cand ai fost tu ultima data in Ro?

Nu am fost de cand am plecat si nici nu voi merge daca pot sa evit asta. Sotul meu a fost anul trecut si impresia lui generala a fost: mizerie, oamenii sunt vulgari si foarte agresivi verbal si in comportament, foarte multa afisare de prost gust cu masini, telefoane, haine de firma, etc. Concluzia lui a fost ca romanul, privit ca natie si nu ca individ, este sociopat. Inainte sa aruncati cu rosii va propun sa studiati ce anume inseamna personalitate sociopata:
1. Incapacitate de a se conforma normelor sociale in legatura cu comportamentele legale.
2. Incorectitudine, mintitul repetat, uzul de alibiuri, mani****rea altora pentru profit sau placerea personala.
3. Impulsivitate, iritabilitate si agrevisitate.
5. Neglijenta nesabuita pentru siguranta sa sau a altora.
6. Iresponsabilitate considerabila, incapacitatea repetata de a avea un comportament consecvent in munca ori de a-si onora obligatiile financiare.
7. Lipsa de remuscare, indicata prin a fi indiferent ori a justifica de ce a facut sa sufere ori a maltratat sau a furat de la altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Pai pe considerentele astea si italienii sint sociopati si spaniolii si portughezii si brazilienii etc...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Bird, imi pare rau daca te voi deceptiona, insa iti spun cu certitudine ca nu doar de la TINE vor invata copiii tai TOTUL DESPRE SEX .

Nu cred ca vor invata de la mine totul despre sex, dar vreau sa le dau o baza sanatoasa. E una sa explici copiilor (fete si baieti) cum e cu dragostea si sexul si alta sa vada inca de la 4-5 ani cand incep sa priceapa, imaginile obscene la orice statie de autobuz care are un chiosc de ziare. Si ma refer strict la imagini obscene.Nu consider nuditatea obscena, dar nici nu cred ca trebuie sa fie afisata chiar unde intorci capul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Pai pe considerentele astea si italienii sint sociopati si spaniolii si portughezii si brazilienii etc...

Nu detine romanul monopolul .
Ideea e ca trebuie sa privesti in context. Actiuni care in Romania sunt considerate normale sau cel putin acceptabile pot fi privite din alta tara ca fenomene sociopate. De exemplu spaga sau 'cadourile' pentru doctori sunt considerate acceptabile daca doctorul nu conditioneaza clar actul medical. Din alta parte este vazut ca un criteriu antisocial si anume incorectitudine repetata, lipsa de remuscare, justificare pentru actul comis (salariile sunt mici, etc). Ce vreau sa zic eu este ca in contextul social, ceea ce este un criteriu sociopat in Australia de exemplu nu este in Romania sau in Brazilia. Dar, venind dintr-o tara ca Australia, Canada, etc si privind romanul ca natie (si nu ca individ) nu poti sa nu observi ca in Australia, Canada acest individ ar fi considerat sociopat.

Mergi la inceput