cum e in Romania?
Raspunsuri - Pagina 44
danat spune:
ellej sa stii ca nu numai pensionarii merg la restaurant aici destul de des. Si oamenii normali (nu ca pensionarii nu ar fi normali, intelegi la ce ma refer, cei care lucreaza ) nu se dau in laturi in a merge la restaurant, si asta nu e un eveniment iesit din comun intr-o familie. Bineinteles ca nu fac toti asta, si nu discutam despre nivelul de trai din Europa, ca peste tot exista straturi sociale mai favorizate sau mai putin favorizate. Insa, cu tot cu criza sau ce-i fi asta despre care se tot pomeneste, eu vad in continuare restaurantele si cafenelele aproape pline (si nu ma refer la sezonul asta cand e full de turisti).
Din pacate, pentru multi, in Ro mersul la un restaurant e aproape lux si destabilizeaza putin bugetul unei familii.
Si, apropos de pensionarele despre care vorbeam mai sus, ca se coafeaza si isi permit diverse mici placeri, sa stii ca nu e deloc ieftin un coafor aici, fara minim 50-60 Euro pe un tuns si coafat nu scapi, si totusi, isi permit!
Dana mama lu'Radu Stefan
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
www.youtube.com/watch?v=6Ml3NUIDpFg" target="_blank">Melodia mea de azi :-)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eliza5 Munca la negru iese la suprafata in general dupa micsorarea taxelor. |
Este un adevar care, cred eu, nu se aplica in Romania.
Indraznesc sa spun ca, indiferent cat ar scadea taxele, sa se si anuleze, munca la negru ar fi prezenta aproape ca acum. Pentru ca indiferent cat de mica e impozitul, tot mai bine iesi daca nu platesti nimic. Si, daca tot nu te intreaba nimeni de sanatate...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
monabella spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mathilda
mona daca parintii tai zic ca e f bine in romania pot sa intreb ceva: ei cand vin la tine isi platesc din banii lor biletele de avion, va ajuta cu bani cat stau la voi, adica pun la mancare etc, isi permit sa viziteze si alte locuri in us pe banii lor? scuza nu vreau sa fiu rea doar sa vad ce inseamna f bine pt parintii tai.ca socrii mei cand vin aici isi platesc biletul, pun la mancare iar daca se plimba prin canada si us isi platesc ei hotelul, restaurantul, inchirieerea masinii etc. dar nu sunt romani. daca pt parintii tai insemana ca e f bine in romania dar voi ii ajutati cu bani, atunci cred ca viseaza. ca si pt mama e f bine cand ii trimit bani. |
Mathilde, am parinti visatori dar nu am ce sa le fac (sint prea in virsta ca se le schimb eu convingerile). In afara de pensii iau chirie de pe apartamentul meu plus ce le trimit eu. Sint intr-adevar f. cumpatati si stringatori. Nu stiu cum fac dar cind vin la mine isi platesc avionul (de fapt eu cumpar biletul apoi e o lupta sa imi dea banii inapoi, eu nu-i primesc si ei insista si uite asa). Apoi da, cind mergem in magazin isi platesc singuri diverse cumparaturi (din nou e o lupta cine sa plateasca). Singuri prin sua nu umbla pt ca nu stiu limba.
Repet, nu am afirmat ca pensionarii in ro o duc bine, doamne fereste, subliniez asta, ci doar ca ai mei imi spun ca ei sint multumiti. dar ei sint visatori si se multumesc cu putin. sau au ales ca pt restul vietii sa nu se mai enerveze cu chestii materiale si sa fie fericiti cu ce au. Eu stiu?
danat spune:
citat din mesajul lui Rufus
Este un adevar care, cred eu, nu se aplica in Romania. Indraznesc sa spun ca, indiferent cat ar scadea taxele, sa se si anuleze, munca la negru ar fi prezenta aproape ca acum. Pentru ca indiferent cat de mica e impozitul, tot mai bine iesi daca nu platesti nimic. Si, daca tot nu te intreaba nimeni de sanatate... RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Exact la asta m-am referit, si anume la controale care sa se faca pe bune acolo unde se munceste la negru-negru, adica n use plateste catre stat nimic. gen santiere, etc.
Insa, dupa cum stiu ca stau treburile in Ro, banuiesc ca seful firmei de constructii se va "intelege" cu inspectorul de la camera de munca (sau de unde o fi el) si toata lumea va fi fericita...
Apropos de treaba asta cu munca la negru, am vazut acum vreo luna la stiri aici un reportaj despre o firma de proiectare parca in constructii unde tot asa, s-au gasit ceva cazuri de munca la negru. mama sa vedeti ce valva, ce caz de dat la stiri a fost...deci se intampla pe oriunde, dar macar se aplica legea!
Dana mama lu'Radu Stefan
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
www.youtube.com/watch?v=6Ml3NUIDpFg" target="_blank">Melodia mea de azi :-)
Rufus spune:
citat din mesajul lui monabella Repet, nu am afirmat ca pensionarii in ro o duc bine, doamne fereste, subliniez asta, ci doar ca ai mei imi spun ca ei sint multumiti. dar ei sint visatori si se multumesc cu putin. sau au ales ca pt restul vietii sa nu se mai enerveze cu chestii materiale si sa fie fericiti cu ce au. Eu stiu? |
Parintii tai sunt oameni cu scaun la cap si, in plus, cu o educatie care, in zilele noastre, e luata peste picior. Conform acesteia, este o impolitete sa te plangi de lipsa banilor. In plus, trecerea pe plan secund a problemelor materiale, denota multa intelepciune.
Este foarte bine ca, pe langa pensie, mai beneficiaza de un ban in plus. Fii sigura ca nu le prisoseste.
Din tot amalgamul asta de interventii, poate ai gasit un raspuns la intrebarea ta.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Rufus spune:
citat din mesajul lui danat Insa, dupa cum stiu ca stau treburile in Ro, banuiesc ca seful firmei de constructii se va "intelege" cu inspectorul de la camera de munca (sau de unde o fi el) si toata lumea va fi fericita... |
Iti spun eu cum e in santier (asa, de amuzament): o firma "serioasa" stie cu o zi inainte despre control. In ziua cu pricina, santierul e pustiu. Mai pica cate-un fraier, doi, si se dau amenzile corespunzatoare.
Am prins zeci de astfel de controale.
monabella spune:
Am uita sa precizez citeva chestii: mama a avut dintotdeauna (sip e vremea odiosului si acum) o coafeza care vine acasa si ii face manechiura si pedichiura plus coafat. De cite ori vin in tara sun dinainte si spun ca vreau si eu: pedichiura buna ca aceea nu face nimeni, parol.
De asemeni cind merg in tara am o cosmeticiana f. buna care face si masaj si eu una sint f. multumita de serviciile ei (ale acestei personae in particular) caci am fost si la altele si nu mi-a placut. Comparativ cu sua unde la epilat la subrat nu pun toata ceara odata ci smulg fisii-fisii de muselina, te chinuie de n-ori, prefer metoda romaneasca. Si va asigur ca merg la un salon top-notch in sua, dar epilatul nu imi place cum il fac; ma chinuie prea mult.
Apoi vizavi de haine ai mei isi cumpara totul de aici unde e mult mai ieftin ca in Ro. E adevarat ca u pensii mari din cauza de tot felul de sporuri si vechimi dar sint si f.economi. Este asa cum spunea Adina Iulia, ei nu compara cu pensionarii din vest ci cu viata lor in urma cu 10 ani. APoi, ei nu se duc la rest sau cafenea pt ca nimeni di jurul lor nu face asta; nu e in obiceiurile lor, insa isi fac concediu si in general sint f. active. Chiar voiam sa punem amindoi bani sa luam o casa la tara sa gradinareasca. Am incercat sa facem asta in septembrie anul trecut, gasisem una dupa care maica-mea era inebunita, li s-a spus un prêt de 20 mii$ insa cind vinzatorul casei a auzit ca sint din sua a marit pretul cu vreo 5mii$ fara nici un motiv. Taica-meu s-a enervat, n-a mai vrut sa ia casa de la niste neseriosi apoi a I nceput criza, dolarul a scazut si am aminat proiectul pt dupa criza. Casa s-a vindut cu vreo 17 mii$; eu si maica-mea ne-am ofticat.
Insa asta imi arata din nou ca romanii o duc bine; toti cunoscutii mei eu au o casa la tara.
Hilde spune:
In US/Canada pensionarii isi permit mai mult datorita pensiilor private, in mare parte.( RRSP-Canada si 401K-US). Nu le da statul bani sa plece in vacante.
Cu alte cuvinte nu e diferit de Romania.: )
Salariatii si angajatorii pun bani(care nu sunt taxabili) in niste fonduri private de pensii in fiecare an iar la pensie salariatii beneficiaza de ei.(si platesc taxe pentru ei atunci, in fuctie de venit). Sau pun bani taxabili acum(US)in aceste fonduri si beneficiaza de ei la pensie fara sa plateasca taxe. Depinde de situatia fiecaruia.
Hilde spune:
Datorita crizei, pensiile private au scazut tare mult. Este posibil ca multi dintre cei care au vrut sa iasa la pensie anul acesta/anul viitor sa nu-si mai permita o viata chiar asa de indestulatoare.
Probabil multi vor alege sa mai lucreze cativa ani in plus.
Ramona J spune:
citat din mesajul lui Rufus
Este un adevar care, cred eu, nu se aplica in Romania. Indraznesc sa spun ca, indiferent cat ar scadea taxele, sa se si anuleze, munca la negru ar fi prezenta aproape ca acum. Pentru ca indiferent cat de mica e impozitul, tot mai bine iesi daca nu platesti nimic. Si, daca tot nu te intreaba nimeni de sanatate... RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Pai aia e, ca daca ar fi reguli stricte care sa se si aplice eu cred ca n-ar mai risca nimeni sa plateasca la negru.