Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(48)
Raspunsuri - Pagina 15
adelamaria spune:
Adita, multumesc de link! Chiar voiam sa te rog, da’ n-am indraznit
Si mie mi s-a parut ca seamana, desi parca fetita prietenei tale pare putin mai mare ca varsta…sau sunt fotografiile facute din anumite unghiuri… Da, si eu am fost diagnosticata cu endometrioza, m-am operat laparo si apoi am preferat sa incerc natural. Am ramas insarcinata in a 2-a luna. Noroc curat! ![]()
Sa stii ca tiparul meu de CM seamana f. mult cu ce descrii tu. Uneori stau si ma intreb ce-o mai fi prin burtica mea, dar parca n-am curajul sa merg sa aflu….De regimul de endo…ce sa zic? L-am tinut cu sfintenie inainte de a ramane gravi si cred ca m-a ajutat enorm…Insa acum…abia apuc sa bag in gura ce prind mai repede intre serviciu/schimbat/jucat/hranit/plimbat/spalat copilul…Poate nu e o scuza, dar efectiv nu am timp si energie sa ma ocup de mine. Asta ar fi reversul medaliei …ca sa stiti ![]()
![]()
![]()
Beatrice, nu ne cunoastem, eu n-am mai trecut de mult pe la capitolul asta, dar pot sa-ti spun sigur ca depresia nu ajuta la endo! Da’ deloc! Si nici in proiectul bebe n-ai loc de depresie!...Stiu ce vorbesc, am incercat 2 ani jumatate sa raman gravida…Imi amintesc cum era, imi amintesc dezamagirile, imi amintesc ca uneori aveam impresia ca nu mai pot, nu mai suport sa vad femei gravide, copii in parcuri…Ma intrebam cu ce am gresit, de ce eu…Ma simteam vinovata si incompleta, cumva “defecta”…iar atitudinea celor din jur nu ma ajuta deloc…Deci stiu cum e… Tot ce pot sa-ti spun (tie si cui o mai vrea sa citeasca) e ca trebuie sa iei viata asa cum vine; zi cu zi…Suna banal, dar e adevarat! Bucurati-va de ce aveti acum…bucura-te de nunta, de iubirea sotului, de atentia celor din jur! Bucura-te de ce aveti impreuna, faceti planuri, calatoriti, traiti pur si simplu! Sunt clipe care nu se mai intorc! O sa vina o zi cand vei vrea sa dai timpul inapoi macar pt cateva ore, pentru cateva zile…si nu ai cum! Acum poate suna absurd ce spun eu aici, dar fiecare etapa are frumusetea ei! Pacat ca ne dam seama prea tarziu! Singurul secret e sa traiesti mereu in present! Nu in trecut, nici in viitor! Si din experienta mea de femeie care si-a dorit enorm un copil, si din cea a unei mame, pot sa spun ca e gresit sa traiesti mereu cu gandul la ce vrei sa fie sau la ce va fi! Trece viata pe langa tine! Astepti mereu ceva: sa ai 18-20 ani, sa termini facultatea, sa intalnesti barbatul viselor tale, sa te ceara de nevasta, sa te mariti, sa ramai gravida, sa nasti, sa treaca primele saptamani cu bebe, sa treaca colicii, sa iasa dintii, sa spuna mama, sa mearga, sa pape singur, sa adoarma singur, sa…sa…sa….sa… Si te trezesti peste ani ca ti-ai petrecut viata asteptand! Si nu te-ai bucurat cu adevarat de ea! Daca mi-as permite vreodata sa dau cuiva un sfat asta ar fi: sa traiasca fiecare zi, sa savureze fiecare etapa, sa se opreasca din vartejul cotodian, sa respire si sa-si impuna sa SIMTA viata!
Sper ca vorbele mele nu vor supara pe nimeni!
Nu asta e intentia! Am vrut doar sa va impartasesc cate ceva din ceea ce simt eu acum, fosta aspiranta ca voi toate, actuala mamica ![]()
beatrice75 spune:
Am vb cu cineva care de 4 ani a facut FIV aproape una pe luna, pt ca-si permite financiar si mi-a zis ca diphe sunt injectiile cele mai usoare care se pot da pt cineva in situatia noastra, dar de ce asa putin?Una pe luna....pt ce? i se pare ca se pierde timpul si ca trebuie actionat repede....
magdita spune:
Adelamaria

, perfect de acord cu tine
!
Cu siguranta se va intampla minunea
!!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tânjesc sa fie copii; ca îsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi îsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zâmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla
din nou, iar atunci va fi perfect!
fireyes spune:
Beatrice, ma bag si eu in vorba, pt ca am ceva experienta la capit FIV... si iti spun ca e o prostie ce ti s-a spus:
1. nu poti, fiziologic sa faci fiv aproape in fiecare luna; este necesara o pauza de min. 3 luni (3 cm-uri) intre fivuri, pt a permite organismului sa-si revina cat de cat dupa tratament;
2. protocolul de fiv este ceva total diferit de tratamentul de endometrioza, inclusiv conceptual, singura asemanare este ca poti primi si la fiv dipherelin (fie doza unica de 3.75, fie cate o injectie de 0.1, dupa recomandarile medicului si cf protocolului).
Daca rolul dipherelinului in endometrioza este sa puina ovarele in repaos pt macar 6 luni, in protocolul de fiv, rolul lui este de a inhiba (muuult mai putin) activitatea ovariana, pt ca la stimulare sa se produca oute mai multe si mai de calitate. daca s-ar inhiba prea mult ovarele, atunci ele nu ar mai produce oute deloc (asa cum se intampla in perioada tratamentului pt endometrioza), deci ar fi vorba de un fiv compromis.
Sfatul meu: nu pleca urechea la absolut tot ce ti se spune, pt ca nu toata lumea detine informatiile corecte...
Mult succes si bafta multa la incercarile prin care treci!
alexia28 spune:
Salutari de la mare, va pupam cu drag
Ioana ce s-a intamplat iubita de treci printr-o perioada grea? te pup
Aditza cu pregatirile de nunta stam prost, ne intoarcem joi de la mare si intram pe ultima suta de metri in focuri, doar eu am rochita si sandalute, plic, accesorii, sotul nimic nu si-a cumparat deocamdata. Rochita nu pot sa zic ca sunt extraordnar de incantata de ea, se putea si mai bine dar asta e. Tu cum esti?
Aerlilian no sex iubita pana prin sapt 14 cam asa. Stiu, e greu pt ca hormonii tropaie rau de tot
Despre noi sunt cat de cat ok, aseara am sangerat din nou dar mai putin, asa ca m-am potolit azi cu intratul in apa cu toate ca ma oftic rau de tot, Natalia sta numai in apa, e innebunita, numai apa, apa zice, mananca si ea mai bine de cand suntem aici, doarme mai mult, o sa pun multe poze cand sosim acasa.
O zi frumoasa tuturor, va pupam
www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Alexia
de
Natalia Maria 20.02.2008 si
9 +
prietene DC .
ana-alexia spune:
Adelamaria
, foarte frumos, adevarat si util ce ai scris tu!
Sunt lucruri le care le uitam deseori, prinse in tristetile noastre, si tare e bine ca din cand in cand sa ni le reaminteasca cineva! Multumim!

Toate cele bune tie si fetitei tale!

aditzaC spune:
salutare
asa imi place ....
pe unde ati fost mai fetelor ?
magditza
cam tarziu , cam tarziu .....dar pe tine te iert ca esti in perioada fertila si ai fost ocupata
, DD ajuta sa se prinda samanta acolo si sa se lase cu 2 liniutze .
alexia28
....ai mare grija si nu iti mai face de cap ! stai linistita in patut ....spune-i sotului sa te lege de pat
. Imi pare rau ca ati intrat pe ultima suta de metri ...si noi suntem cam la fel , nu chiar dar .......oricum . Eu caut de nebuna butoni pt sot
ca imi tb o anumita culoare , tb sa fie asortat cu cravata si cu rochitza mea . De asemenea caut disperata sandale 
nu mai stiu unde sa merg ,imi tb culoarea argintie si cu un toc destul de comod . OFF! Asta seara merg sa dau avansul la lumanari , mai tb sa ii cumpar finei oglinda ( esarfa i-am luat ) . Tot astazi am lamurit tb cu coafatul si manichiura+ pedichiura .....dar mai am mici chestiuni de rezolvat . Tb sa imi cumpar si accesorii ...bla bla bla , ma scuzati de off topik .
Imi pare rau ca nu esti tare incantata de rochitza, stiu ca ai dat comanda pe net , nu ?
Eu sunt binisor ...sar-na de intrebare , mai ma dor / inteapa ovarele ...chestii de-astea !
adelamaria
....ma bucur ca te-ai uitat la poze . ALta data sa indraznesti ![]()
.......pe bune ca nu am vazut asa asemanare . Nu stiu daca este sau nu mai mare dar ADE are 1 an si 4 luni .Este o nebunatica , a fost cam bolnavioara de mica , sa speram ca nu va mai avea necazuri , acum vreo 2 sapt au operat-o de polipi
, mititica de ea. MULT ADEVAR AM gasit in cuvintele tale . Ai PERFECTA DREPTATE !!!! Dar din pacate nu realizam toate aceste lucruri decat atunci cand ne lovim de ele . Eu una incerc sa invat ceva din '' experienta '' ta . Ma bucur ca ai reusit sa ti regimul pt endo , eu NU reusesc si imi pare tare rau
. Fetele stiu ....eu am probleme cu stomacul si cu bila ...si pt asta tb sa ma hranesc bine , bla bla , si am multe alimente pe care nu le pot manca si tot asa , iar regimul pt endo + regim pt stomac m-ar duce la sapa de lemn
si probabil as ajunge de 40 kg ( acum am 51 kg) . De ex nu prea pot manca fructe , mananc dar tb sa suport tot disconfortul abdominal pe care mi le produc aceste fructe . Este un adevarat razboi la mine in stomac ...am gastrita si imi produc mai mult acid gastric care imi face rau . Chiar in mom asta ma simt nasol si azi am mancat o banana si o nectarina ....asta e ! Nu mai zis cum este burtica mea de la cirese , care face ffff bine la endometrioza si asa mai departe . O sa ma straduiesc in continuare , bine ca nu fumez si nu beau cafea si alcool
. 
bea
..eu cred ca durerile tale sunt normale si eu am avut si am dureri de ovare , intepaturi si tot felul de reactii . Este normal tinand cont ca ai 2 sapt de la operatie , nu ? Eu zic ca iti faci prea multe griji .......si esti prea stresata / speriata .
criss
ce faci ? unde esti ?
va pupik pe toate

Ioanatugs spune:
Buna fetelor,
Adelamaria mult adevar gasesc in vorbele tale si exact la aceeasi concluzie am ajuns si eu, desi nu am cunoscut inca maternitatea si toata partea cealalta.
Alexia28 of iubita, nici nu stiu de unde sa incep, ca sa va spun unde ma doare. Incerc sa sintetizez in cateva fraze....Am muncit pentru noi, pentru afacerea noastra 6 ani de zile, fara nici un weekend liber macar, nu mai vorbim de concedii. Nu mergea stralucit insa am investit tot aici: munca, suflet, sanatate, tinerete si bani. Anul trecut mergea mai bine si ne-am permis cele 3 FIV-uri, in speranta ca vom avea un copilas, care sa ne intregeasca familia. Acum suntem pe cale sa pierdem tot ce am construit aici, pentru ca propietarul spatiului vrea o chirie f. mare, pentru perioada in care trecem cu totii. Peste tot au scazut chiriile, insa pe el nu-l intereseaza si vrea mai mult... Sa ne mutam in alt spatiu, inseamna sa pierdem clientela pe care ne-am facut-o in cei 6 ani, timp, nervi si multi bani. Asa ca...
aditzaC spune:
ioana
iubita imi pare atat de rau ca esti intr-o situatie ca asta ! Eu am vrut sa te intreb ce ai patit ...dar nu am vrut sa fiu indiscreta . Sincer imi pare tare rau . Poate reusiti sa il convingeti pe propietar ca nu aveti de une sa platiti , ca daca ar venii altul in locul vostru nu ar da atatia bani si asa mai departe ....nu stiu ...zic si eu , dar stiu ca voi ati incercat tot ce se putea. Daca te pot ajuta cu ceva te rog sa nu eziti sa imi ceri ajutorul . Oricand ne poti spune ce ai pe suflet si noi te ascultam cu mare drag .
Te imbratisez draga mea si sper ca lucrurile sa se rezolve