testul de sarcina si gen al copilului

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

hannen si dodo .... ideea mea era scoasa din putul gandirii.
Jignirile voastre de unde sunt scoase? Daca sunteti maritate cu arabi inseamna ca stiti totul despre arabi si lumea araba?
De unde stiti voi cate cunostinte am eu despre lumea araba?

Si prietenul meu arab e inginer, lucreaza in IT si e mai destupat la minte decat multi altii. In schimb fratele lui din Iraq a facut 4 fete pana al 5lea bebe a iesit baiat. Si da a vb si de divort la un mom dat pentru ca nevasta-sa facea numa fete. Si ca sa nu va obositi sa-mi ziceti ca e fara educatie va anunt ca e inginer constructor, plimbat prin lume si religios.

Trecand la China.....avand in vedere ca incerc sa adopt un copil din china cred ca pot sa zic ca stiu cate ceva despre situatia copiilor de sex f acolo. In china nu gasesti sa adoptezi decat fete. Baietii sunt pastrati de familii pt ca in traditia chineza copiii sunt obligati sa aiba grija de parinti.
Pt ca asa cum ati spus voi numarul de copii e limitat iar parintii prefera sa aiba baieti fetele sunt abandonate (in cel mai fericit caz.....multe sunt omorate).
In China avortul nu e ilegal, e incurajat, iar contraceptionalele sunt gratuite.
India....nici nu mai e cazul sa vorbim.....

Sa mai zic si de Grecia???

Ca sa nu mai zic ca au fost destule cazuri chiar pe DC cand mamici povesteau ca sotii au fost foarte dezamagiti cand au facut fete.

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Pai tu nu vezi ce logica twisted ai, ce absurd pui problema? Adica, admitem ca intr-o perioada de...citi ani?, baietii nascuti vor creste si vor deveni la virsta majoratului...Bun, vor dori sa-si intemeieze familii, nu, ca doar nu o sa stea precum calugarii..Si-atunci, ce vor face, cu cine? Cu alti barbati? Ca va fi criza de fete atunci...Desluseste-ne tu, ca noi sintem batute-n cap!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

ina_nz,din fericire da stim putin mai multe decit tine care ai un prieten "musulman".Eu ma indoiesc de "piosenia" oricarui incult care vrea sa divorteze de nevasta pe motiv ca-i face numai fete.Se cunoaste numai din problema asta cit este de cult.Habar nu are ca de fapt barbatul e "responsabil" de treaba cu sexul .Iar unui OM eu i-as ierta asta daca n-ar face-o pe desteptul si ar accepta macar conceptul religios,islamic,care zice ca Numai Dumnezeu este cel care ne plamadeste in pintecele mamelor noastre asa cum voieste EL.(barbat sau femeie)
Si ca Dumnezeu stie ca lor(anumitor barbati) le plac mai mult baietii, dar ce prost gindesc ei!!!

Un copil este un dar de la Dumnezeu si nu ne este noua permis sa "alegem".

Desi n-ar trebui sa zic asta,eu mi-am dorit mult un baiat.Si la a treia sarcina ,cind am aflat ca este fata ,am fost dezamagita.Sotul meu,"arabul" ,a fost cel care mi-a zis " ar trebui sa-ti fie rusine!"Du-te si cere-ti iertare (printr-o rugaciune) lui Dumnezeu!

Vezi,de aia nu dau eu nici doi bani pe colegul tau cel cult si plimbat prin lume,care totusi nu a zis ca si-ar fi trimis nevasta la avort cind a aflat ca are tot fata(cum ai speculat tu despre abrabi) .

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dodo

Pai tu nu vezi ce logica twisted ai, ce absurd pui problema? Adica, admitem ca intr-o perioada de...citi ani?, baietii nascuti vor creste si vor deveni la virsta majoratului...Bun, vor dori sa-si intemeieze familii, nu, ca doar nu o sa stea precum calugarii..Si-atunci, ce vor face, cu cine? Cu alti barbati? Ca va fi criza de fete atunci...Desluseste-ne tu, ca noi sintem batute-n cap!

Eu am logica twisted or tu nu vrei sa gandesti out of the box?

In primul rand nu am zis ca absolut toti arabii, chinezii si indienii vor face exclusiv baieti... dar cei care vor dori asta acum vor avea si posibilitatea.
De aici si pana la aberatia ta ca vor fi numai barbati si nu vor mai avea cu cine sa se insoare e cale lunga. Sunt convinsa ca vor fi destui arabi destupati la minte care vor gandi ca barbatul lui Hannen.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Eu ma indoiesc de "piosenia" oricarui incult care vrea sa divorteze de nevasta pe motiv ca-i face numai fete.Se cunoaste numai din problema asta cit este de cult.Habar nu are ca de fapt barbatul e "responsabil" de treaba cu sexul .Iar unui OM eu i-as ierta asta daca n-ar face-o pe desteptul si ar accepta macar conceptul religios,islamic,care zice ca Numai Dumnezeu este cel care ne plamadeste in pintecele mamelor noastre asa cum voieste EL.(barbat sau femeie)
Si ca Dumnezeu stie ca lor(anumitor barbati) le plac mai mult baietii, dar ce prost gindesc ei!!!

Un copil este un dar de la Dumnezeu si nu ne este noua permis sa "alegem".

Desi n-ar trebui sa zic asta,eu mi-am dorit mult un baiat.Si la a treia sarcina ,cind am aflat ca este fata ,am fost dezamagita.Sotul meu,"arabul" ,a fost cel care mi-a zis " ar trebui sa-ti fie rusine!"Du-te si cere-ti iertare (printr-o rugaciune) lui Dumnezeu!

Vezi,de aia nu dau eu nici doi bani pe colegul tau cel cult si plimbat prin lume,care totusi nu a zis ca si-ar fi trimis nevasta la avort cind a aflat ca are tot fata(cum ai speculat tu despre abrabi) .

Sunt complet de acord cu tine insa faptul ca noi doua gandim ca orice copil e dar de la Dumnezeu, fata sau baiat, nu inseamna ca toata lumea gandeste asa.

Si ca sa-ti demonstrez ca citesti pe sarite, nu incerci sa intelegi ce am zis si te hazardezi in comentarii: am zis ca prietenul meu e arab si gandeste ca si mine, tine si alti oameni cu capul pe umeri cum ca un copil e la fel de bine venit indiferent daca e fata sau baiat.... Insa fratele prietenului meu a dorit musai baiat!! Iar despre acest frate nu am pretins ca e cult sau destept....am pretins ca are ceva scoala, e inginer, nu analfabet.
Iar ideea pe care mergeam este ca "multi nebuni pe lumea asta" ....daca un barbat cu ceva carte poate gandi in halul ala apoi ce sa mai zicem de cei fara nici o educatie care cred orbeste in litaniile despre razboiul sfant si se duc ca orbii si se arunca in aer in numele unei religii pe care nici macar nu o inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

O.K .admit ca am citit pe sarite si n-am inteles eu bine,(totusi ai zis si de fratele prietenului tau ca are ceva carte)...in fine.

Dar admite te rog ca si tu ai gresit cind ai afirmat "de acum arabii........ or sa toarne numai baieti" pt. ca ai afirmat asta bazindu-te doar pe ce ai stiut/auzit tu despre o singura persoana. O singura persoana care nu reprezinta natia araba.

Si ca sa te linistesc,in cultura araba (aia data de religia lor) ,avortul este interzis!Preferinta baietilor deasemeni (si aici fac o paranteza si admit ca,nu toti inteleg asta si da,sunt care insista pina obtin un baiat ,sau vor da "vina" pe sotie ca nu pot face un baiat si isi vor lua inca una(ceea ce este o mare timpenie,evident)... )este ceva gresit ,fiecare trebuie sa se multumeasca cu ceea ce Dumnezeu ii ofera,altfel fiind un pacat!
Nu stiu care arab cu putine cunostinte religioase ar apela la solutia avortului.Si nu stiu de asemeni ,care sotie care isi cunoaste religia,drepturile si interdictiile ar merge de buna voie la avort stiind ca Dumnezeu a poruncit Si nu va ucideti pruncii cu mainile voastre...!

Pe mine asta m-a deranjat,faptul ca fara sa cunosti nimic despre cei pe care ii acuzi de fanatism ,le-ai mai pus in circa un pacat,al avortului.

Eu stiu ca in china si in india(in special india) se practica metoda avortului in functie de sexul copilului.Pt. arabi ,aceasta este echivalenta perioadei preislamice,cind isi omorau fetitele nou noscute de teama rusinii(aka,fetitele alea cind cresteau cine stie ce fapta rusinoasa ar fi facut!
Acest lucru fiind considerat pacat de moarte...m-am bagat si eu in vorba cind am vazut siguranta cu care ii bagi pe arabi pe lista neagra linga china si india.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

hannen si dodo .... ideea mea era scoasa din putul gandirii.
Jignirile voastre de unde sunt scoase? Daca sunteti maritate cu arabi inseamna ca stiti totul despre arabi si lumea araba?
De unde stiti voi cate cunostinte am eu despre lumea araba?

Si prietenul meu arab e inginer, lucreaza in IT si e mai destupat la minte decat multi altii. In schimb fratele lui din Iraq a facut 4 fete pana al 5lea bebe a iesit baiat. Si da a vb si de divort la un mom dat pentru ca nevasta-sa facea numa fete. Si ca sa nu va obositi sa-mi ziceti ca e fara educatie va anunt ca e inginer constructor, plimbat prin lume si religios.

Trecand la China.....avand in vedere ca incerc sa adopt un copil din china cred ca pot sa zic ca stiu cate ceva despre situatia copiilor de sex f acolo. In china nu gasesti sa adoptezi decat fete. Baietii sunt pastrati de familii pt ca in traditia chineza copiii sunt obligati sa aiba grija de parinti.
Pt ca asa cum ati spus voi numarul de copii e limitat iar parintii prefera sa aiba baieti fetele sunt abandonate (in cel mai fericit caz.....multe sunt omorate).
In China avortul nu e ilegal, e incurajat, iar contraceptionalele sunt gratuite.
India....nici nu mai e cazul sa vorbim.....

Ca sa nu mai zic ca au fost destule cazuri chiar pe DC cand mamici povesteau ca sotii au fost foarte dezamagiti cand au facut fete.

Scuze de pe-acum ca ma bag, dar hannen si dodo nu te-au jignit cu nimic. Cele scrise de tine, īn schimb, pot fi considerate jignitoare pt. cei care au o afinitate pt. lumea araba. .
Sa pui egal īntre lumea araba si teroristii islamici (despre care presupui tu ca fac asa fel sa aiba doar baieti = carne de tun pt. atacuri kamikaze etc.) e nu doar absurd, dar si jignitor pentru acei oameni.

Hannen si Dodo nu or sti ele ce insondabile cunostinte despre lumea araba ai tu, dar fara suparare, dupa cele ce ai scris anterior, e destul de lesne de dedus ca nu ai prea multe, sorry .

Exemplul tau cu 1 (UNA) bucata inginer iraqian e total irelevanta. Bine, acum vei spune ca de fapt cunosti vreo 50 de musulmani di 30 de tari islamice ... nu te mai obosi, zic io.

Ai comis-o bine de tot cānd ai pus la egalitate chinezii cu arabii pe tema asta... N-au nici īn clin nici īn māneca. Chinezii sunt cei care fac pe dracul in 4 sa aiba doar baieti (numai ei stiu de ce :( ... treaba lor)
E total neuzual īn lumea islamica, si īn cea araba (ca nu e acelasi lucru, sper ca stii asta) sa selectioneze prin avort baietii de fete. De regula, ei vor si-si.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Citat:

Asta de unde ai scos-o? Nu comentez restul afirmatiilor pentru ca habar nu am. Dar crede-ma ca grecii ca si mentalitate nu au nici o treaba cu sexul copilului. Probabil mai sunt rataciti asa cum sunt si in Bulgaria, Austria, Lehliu, Baicoi....whatever dar nu e cazul sa generalizam.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

Citat:

Asta de unde ai scos-o? Nu comentez restul afirmatiilor pentru ca habar nu am. Dar crede-ma ca grecii ca si mentalitate nu au nici o treaba cu sexul copilului. Probabil mai sunt rataciti asa cum sunt si in Bulgaria, Austria, Lehliu, Baicoi....whatever dar nu e cazul sa generalizam.

Catalina

coltul meu de rai

Ia te rog, Catalina, nu te pronunta ... ca de unde stii tu cāte cunostinte solide si profunde are Ina NZ despre Grecia ?? Ea le stie pe toate, nu era sa-i scape taman lectia cu grecii .

Da' i-a scapat ceva: oltenii!
pai, da... ca unii olteni fac diferenta īntre "fete" si "COPII" (adica baieti). Si considera ca fiin de mare pret doar "COPIII".
Sau ma rog, asa era acu' vreo 70-80-100 de ani, dar ce conteaza asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Informatiile cu privire la preferintele cuplurilor/familiilor care apeleaza la IVF/ICSI cu PDG pentru family balancing este diferita in functie de clinicile care ofera aceste tehnici de reproducere.
Unele raporteaza ingrijorarea datorita unei preferinte clare pentru baieti, in timp ce altele nu.
Dupa statistici, in Finlanda se nasc in medie 51,1% baieti, dar nefiind repartizati in mod egal in familii, ar fi probabil interesant de stiut procentul familiilor in care sunt majoritare fetitele/baietii.

Firmele care vand acele kituri "miraculoase" si promit marirea considerabila a sansele de concepere unui gen anume de bebelus, nu stiu daca au facut publice statisticile lor cu preferintele cumparatorilor.

Preferinta pentru conceperea unui sex anume de copil este un subiect despre care nu se vorbeste cine stie ce in Finlanda. Nici la ecografia morfologica doctorii finlandezi nu se arata foarte dornici sa dezvaluie sexul bebelusului.

Citind forumurile, am gasit cu surprindere destule mamici scandinave care fara motive medicale, se duceau sa faca IVF cu PGD in Rusia unde spre deosebire de tarile lor, nu este interzis.
Altele care nu isi permiteau sau aveau la activ nereusite in Rusia, cumparau kituri din USA si incercau marea cu sarea prin diete, monitorizarea ph-ului, vitamine speciale, minerale, ioni, dusuri interne cu anumite produse sau apelind chiar la tehnici extreme, de separare in eprubeta a anumitilor spermatozoizi si incercari de inseminare acasa.

Toate aceste trambalari suna poate ridicol, dar s-ar putea sa fie o dovada ca unele familii cu 2 sau mai multi copii de acelasi sex, si-ar dori mult un copil din sexul mai putin reprezentat.

De altfel, unii doctori din USA care lucreaza in clinici unde sunt disponibile aceste tehnici de reproducere, marturisesc ca numarul clientilor care doresc PGD pentru family balancing este in crestere.

Multi dintre noi avem la un moment dat preferinte, dar din fericire putini sufera de depresii si deceptii de lunga durata, dupa nasterea bebelusilor de sexul mai putin dorit.

Daca China ofera la adoptii doar fetite, iar familii din alte tari le adopta, cineva probabil doreste si fetite, nu-i asa ?

Mergi la inceput