vreau sa donez ovule...
Raspunsuri - Pagina 3
yumi spune:
aaa ... mai doresc sa mentionez ca,nu astept sa fiu felicitata ci mai degraba sa fiu luata in serios... Stiu perfect ce vreau sa fac si nu voi da inapoi... nu voi disparea ca magarul in ceata... REPET nu este o problema financiara. vreu sa fac un pas si apoi altele sa se gandeasca si sa ma urmeze...sunt multe femei disperate... trebuie sa le ajutam.... vreau sa merg inainte... sunt si donator de sange de 2 ani si satisfactia a fost f mare cand mi s-a extras plasma pt.o fetita de 10 ani,suferinda de leucemie...au mai fost cazuri dar nu am fost intotdeauna informata de ele... repet trebuie sa aratam poporului ca se poate sa lasam ura deoparte si sa ne ajutam semenii... Haideti ca se poate...
![]()

L5845 spune:
yumi dupa cum ai vazut, subiectul deschis de tine a nascut cateva controverse, cel putin la capitolul interese financiare.
Mie mi s-a parut gestul tau, ca fiind unul bine intentionat, fara sa ma gandesc la aspecte de natura materiala. Dar avand in vedere ca la noi romanii, deja se stie ca totul costa si foarte putini mai fac si chestii din suflet, e absolut normal si firesc ca s-a pus problema banilor.
Ma bucur pentru reusita surorii tale, imi inchipui ca nu i-a fost deloc usor pana s-au rezolvat toate. Important e ca tu ai luat aceasta initiativa si sper ca si alte fete/femei, dupa o informare cat mai completa, sa-ti urmeze exemplul.
Iar felicitarile, crede-ma ca le meriti pe bune, la modul cel mai serios.
Daca ai nevoie de informatii, iti pot oferi cu placere ceea ce stiu eu.

www.onetruemedia.com/shared?p=88028d9eaeae0f93a00846&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Povestea licuriciului EMMA !
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE! Cu DD inainte!
si 
" Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fii invins cu adevarat, daca nu te ridici!" - G. Funakoshi
" Un copil este o iubire devenita vizibila" - Novalis
Spre tzel!
www.onetruemedia.com/shared?p=435ebfa7d282ab934c08b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poveste
Doi zapaciti!
aiska spune:
In Finlanda persoanele care doresc sa doneze ovule sunt testate sa nu fie purtatoare de gene care determina boli grave. Sper ca si in Romania se intampla la fel ?
Se prefera donatoarele care au nascut deja, fiindca se poate intampla ca tocmai donatoarea sa aiba ea insasi vreodata nevoie.
Tratamentele de infertilitate pe scara larga sunt folosite doar de cateva zeci de ani si din aceasta cauza nu se stie inca in ce masura pot produce efecte adverse pe parcursul vietii.
Infertilitatea si unele maladii care o determina se presupune ca pot fi si mostenite. In cazul sindromului ovarelor polichistice s-a observat transmiterea la femeile din aceeasi familie. De asemenea si unele modificari cromozomiale ale tatalui s-au constatat responsabile de infertilitatea copiilor.
In Finlanda nu este admisa solutia de mama surogat si nici donarea de ovule "la intelegere", tocmai pentru a evita problemele si a impiedica persoanele sa aiba avantaje financiare din aceste activitati.
Nici aici la clinicile de stat nu exista alternativa decat asteaptarea indelungata. Costurile sunt rambursate de asigurari doar intr-o anumita masura si numai in anumite conditii de varsta, tratament, cheltuieli totale anuale pentru maximum 3 incercari. La particular doar in jur de 30% se pot rambursa si asteptarea este ceva mai scurta, daca imi aminntesc bine.
Sper in curand ca si in Romania sa va sprijini concret infertilitatea, dar mai ales se vor adopta legi corecte pentru a nu se permite donarea in alte conditii decat foarte bine controlate.
De cativa ani in Finlanda donatorii de sperma trebuie sa-si dovedeasca identitatea care se poate dezvalui copiilor rezultati la majorat.
O ruda a sotului care se ocupa si de cazuri de FIV din alte motive decat de infertilitate, mi-a povestit ca si dintre clientii care aveau copii cu partenerii lor, unii au reusit doar dupa multe incercari. Inca o data se dovedeste ca in viata nu se stie niciodata.
Iti doresc succes daca dorinta ta de a ajuta cuplurile infertile este din suflet.
catalina2307 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aiska In Finlanda persoanele care doresc sa doneze ovule sunt testate sa nu fie purtatoare de gene care determina boli grave. Sper ca si in Romania se intampla la fel ? |
Aaaaaaaa.....cum sa nu fie la fel? Fix la fel. In Romania nu exista nici un fel de legislatie in ceea ce priveste reproducerea asistata.Cele mai multe clinici nu sunt acreditate , dar totusi au portile larg deschise. Rezultatele la analize banale se dau dupa zile intregi. O biopsie dureaza si doua luni, pana primesti rezultatul iti face si pomana de 3 zile.Analize genetice se fac in foarte putine locuri pe bani grei.
Ce povestesti tu aici probabil se va intampla in Romania peste 150 ani...din pacate.Aici totul se intampla haotic si se merge la noroc.
coltul meu de rai
gabi25 spune:
Nu pot spune nimic...decat
pentru cei care dau si cei ce primesc...sa fie de bun augur!
Oricum subiectul m-a facut curioasa....ca si donatoare de ovule care este calea care trebuie parcursa...analize, tratament....trebuie neaparat sa fii de undeva aproape de o astfel de clinica?
Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)
www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
www.flickr.com/photos/47782891@N00/" target="_blank">Poze
KoraPop spune:
yumi te felicit si eu pentru initiativa si pentru gandurile bune. Mi se pare chiar normal ca atunci cand vei face contract notarial ( legea va fi data in curand,s-a tot vorbit recent despre aceasta lege cu mama purtatoare) cu viitorii parinti sa existe si o suma pentru care tu vei face aceste sacrificii. Cunosc pesoane care ar fi tare fericite sa te cunoasca si sa le realizezi visul...nici eu nu sunt departe de a cauta o mama purtatoare...Iti doresc mult succes si sper din tot sufletul sa mai existe persoane ca si tine....intr-adevar femeile care au deja un copil-doi sunt mai potrivite pentru a fi mame purtatoare,dar ca si donatoare de ovule nu trebuie neaparat sa fi avut vreo sarcina. Mult succes, nu te lasa intimidata de nimeni si nimic !
gabi25 pentru a fi donatoare de ovule trebuie sa faci in prealabil o serie destul de lunga de analize ( pe care probabil ti le vor plati viitorii parinti ),apoi tratamentul hormonal care consta in injectarea de hormoni ( in functie de analizele tale hormonale din ziua 2 de cm) cca 10-14 zile ( pentru protocol scurt) sau daca se face protocol lung se incepe inhibarea in zi 21 de cm, iar stimularea se incepe apoi din zi 2 de cm si dureaza cum am spus mai sus 10-14 zile. Cand foliculii ajung la dimensiuni optime ( in jur de 18-19 mm ) se da injectia de pregnyl ( care matureaza ovocitele ) si la 36 de ore de la aceasta injectie se face punctia. Trebuie sa fii cat de cat aproape de clinica unde se efectueaza procedura deoarece in timpul stimularii se fac cateva ecografii ( 2-3)pentru a vedea cresterea foliculilor si a endometrului si in functie de aceste ecografii ( si analizele din timpul stimularii ) se stabileste punctia ( procedeu prin care sunt extrase ovulele ).Dupa punctie treaba ta e terminata pentru ca urmeaza ca in laborator ovulele tale sa fie fecundate de spermatozoizii viitorului tata si dupa ce embrionii sunt formati, la 72 de ore sau la stadiul de blastocist ( 5 zile) se introduc in uterul viitoarei mamici ( asta in cazul fericit in care se reuseste prinderea sarcini). Vad ca tu ai deja doi copilasi, sa iti traiasca!!! Si daca te bate gandul sa devii donatoare de ovule eu iti doresc multa bafta si te felicit din suflet! 
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
gabi25 spune:
KORA multumesc....ce sa zic...deobicei idei de genul asta ma "pocnesc" brusc.
Sincer nu as spune nu la asa ceva....tocmai pentru ca am doi copii si stiu ce inseamna pentru mine, pentru ca la mine sarcinile s-au "prins" extrem de usor, doar sarcinile le-am dus greu...dar asta e alta poveste.
La mine....la o prima privire...o problema ar fi locatia....hm, oricum e un subiect asupra caruia voi mai medita.
Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)
www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
www.flickr.com/photos/47782891@N00/" target="_blank">Poze
bytzi spune:
yumi,adresa care ai scris-o sigur este corecta?ti-am trimis mail dar mi-l respinge...
doamne ,ajuta-ma sa am si eu un bebe

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul." (Thornton Wilder)