Ce inseamna a avea un duhovnic? E posibil?
Raspunsuri - Pagina 3
Ica 1975 spune:
Concita, nu stiu unde esti tu, dar daca-i aproape de tine incearca si aici http://www.saintandrew.net/
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
Ica 1975 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabi3604
Mda... Uite, exact asa s-a facut ca la mine, credinta nu m-a ajutat, ci din contra... un om e depresiv si disperat, se apuca si studiaza, ca tine, si afla ca e mult mai rau decāt credea, si ca sigur o sa arza-n fundu' iadului . Pe cānd la psiholog, m-am dus si asta m-a ajutat sa vaz ca de fapt, nu-i dracu' asa de negru . Ei, si uite-asa, īncetisor, m-am restabilit psihic... nu cu amenintari cu pedepse grozave... ci cu īncurajari si ajutor cāt se poate de ... omenesti. |
Eu cred ca ai interpretat gresit
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
mariucamea spune:
ce subiect frumos, Dorsilia !
este f important sa ai un parinte duhovnic!
este mult de spus ref la subiect.
imi amintesc cu drag de o per ff grea, in Germania, la studii.
dupa cursuri mergeam la vecernie, era o adevarata familie in capela ortodoxa, simteam bunatatea, dragostea, sprijinul neconditionate.
oamenii dragi pe care i-am cunoscut acolo, care m-au ajutatat f mult, imi sunt prieteni si azi, dupa 4-5 ani.
cineva facea putin comparatie intre parinte duhovnic si psiholog.
sunt total diferiti in cazul in care psihologul nu este si un crestin adevarat. psihologul te ajuta sa-ti pui ordine in ganduri, te asculta. parintele duhovnic te iubeste cum isi iubeste parintele bun copilul. (vorbesc din experienta proprie si a pers dragi mie).
Dorsilia, sa-ti ajute Dumnezeu sa gasesti parinte duhovnic bun, sa poti simti dragostea parinteasca atunci cand te gandesti la parintele tau duhovnic!
ionella3003 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ica 1975
Eu cred ca ai interpretat gresit Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti! |
Nu cred ca a interpretat gresit... o inteleg perfect pe Gabi pentru ca si eu am trecut prin momente cumplite dupa ce am nascut... am incercat sa-mi regasesc echilibrul prin rugaciune, multa rugaciune citita din cartile noastre, otodoxe, si eram intr-un stadiu atat de "dragut" de depresie incat simteam cum ma prabusesc in loc sa ma ridic...
nu mai spun ca, in acea perioada, am fost la o biserica sa intreb care-i obiceiul bisericii in ceea ce priveste impartasirea bebelusilor - daca poate fi impartasit si daca a mancat, stiti voi povestea - m-am trezit ca tipa preotul la mine, duminica, la miruit, ca am cutezat sa-l deranjez cu astfel de intrebare...
Am trecut prin momente cumplite, m-am "certat cu D-zeu" daca as putea spune asa, dar toate astea m-au indarjit sa-I caut si mai mult ajutorul... si mi-a ajuta sa depasesc toate momentele grele si sa invat, zic eu, ceea ce trebuie din ele...
Cu toate astea, tanjesc sa gasesc un duhovnic cu care sa ma sfatuiesc si cu care sa pot discuta despre toate lucrurile astea minunate care se intampla pe plan spiritual... inca mai caut...
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
Ica 1975 spune:
Ionella, am scris asta gandindu-ma ca Ortodoxia condamna pacatele si nu pe pacatos. Desigur, preotul n-o sa-ti caute justificari la ceea ce-ai facut spunandu-ti ca era o reactie normala, ci o sa te indrume cum sa nu mai ajungi acolo. Iti doresc sa-ti gasesti un bun duhovnic, care sa te indrume, e atat de important.
ionella3003 spune:
Da Ica... e minunata ortodoxia si plina de intelepciune.... e minunat cand ii prinzi gustul...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
s_ellia25 spune:
dorsilia ma bucur ca ai aflat duhovnicul cautat..sa ne tii la curent daca este dupa sufletul tau...daca nu mai cauta,nu renunta ca pana la urma o sa il gasesti..nici nu poti sa iti inchipui ce tamaduire pentru suflet este un parinte duhovnic..
ionella3003 vad ca esti din bucuresti..si eu am locuit 10 ani acolo..acum sunt plecata si sufar ingrozitor dupa parintele meu duhovnic..eu am avut la biserica vizavi de liceul caragiale..un parinte nu in virsta la vreo 40 de ani..aveam o depresie si eram in biserica plangeam si ma rugam..a venit la mine si am inceput sa ii spun necazurile mele..incearca si dute la el..dar nu in zile cu liturghie ca e multa lume si e nebunie..dute in zile obisnuite..trebuie sa il gasesti..sau daca nu dute la manastire la DARVARI si acolo sunt preoti foarte cu har..incearca ce ai de pierdut??
ionella3003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui s_ellia25 dorsilia ma bucur ca ai aflat duhovnicul cautat..sa ne tii la curent daca este dupa sufletul tau...daca nu mai cauta,nu renunta ca pana la urma o sa il gasesti..nici nu poti sa iti inchipui ce tamaduire pentru suflet este un parinte duhovnic.. ionella3003 vad ca esti din bucuresti..si eu am locuit 10 ani acolo..acum sunt plecata si sufar ingrozitor dupa parintele meu duhovnic..eu am avut la biserica vizavi de liceul caragiale..un parinte nu in virsta la vreo 40 de ani..aveam o depresie si eram in biserica plangeam si ma rugam..a venit la mine si am inceput sa ii spun necazurile mele..incearca si dute la el..dar nu in zile cu liturghie ca e multa lume si e nebunie..dute in zile obisnuite..trebuie sa il gasesti..sau daca nu dute la manastire la DARVARI si acolo sunt preoti foarte cu har..incearca ce ai de pierdut?? |
Gabriela, iti multumesc frumos pt. indrumare... culmea am cununat in biserica aceea... voi merge cu siguranta...
Dorsillia, multumesc pt topic, asteptam detalii...
Dorsilia spune:
am fost pana la bisericuta mica de lemn unde serveste parintele la care vroiam sa merg...era arhiplin...n-am mai incaput inauntru, erau femei ce stateau in curtea bisericutei asteptand pt spovedanie, nu mi-am ales momentul bun dar am facut rost de programul de asistenta religioasa ce-l are parintele si o sa incerc din nou
ionella3003 spune:
Dorsilia, ce mai faci?
Multumesc inca o data pt subiect... m-a motivat sa imi gasesc duhovnic si... cred ca l-am gasit. In persoana unui parinte de la Manastirea Radu Voda... m-am dus pur si simplu si l-am intrebat pe baiatul care vinde carti si alte obiecte bisericesti cu cine imi recomanda sa vorbesc si se pare ca m-a indrumat bine
Cred ca a fost prima spovedanie adevarata din viata mea... de fapt acum am vazut ce inseamna; am vorbit mai bine de o ora, m-a ascultat cu rabdare si m-a indrumat cu intrebari cand pierdeam firul... ma simt extrem de bine acum, ma simt cu sufletul usor, dar epuizata fizic...
Cum spuneam si la alt subiect, sa vedem ce surprize frumoase ne mai rezerva D-zeu!...
Multumesc
Spune-mi ceva frumos... din dragoste!...