HPV 16 - intrebari
Raspunsuri - Pagina 2
CarmenAlbu spune:
Adriana ai deschis un subiect bun, si sunt sigura ca vor veni multe fete si iti vor da sfaturi!
HPV este un virus care exista la aprox 70% din po****tia adulta si nu exista protectie decat vaccinul gardasil care se face la varsta de 12-18 ani cand fata este inca virgina!\Cauta si oe forumurile internationale sunt sigura ca acolo se vorbeste mult mai deschis despre asta si ai mult mai multe informatii! Si intereseaza-te daca in romania exista o modalitate de testare a partenerului!
http://tt.lilypie.com/Kkxdp1.png
CarmenAlbu spune:
Si am fost diagnosticata in urma genotiparii cu hpv 16, 18, 54, 51!
Ultima analiza de genotipare a aratat ca nu mai este prezent deloc acest virus! Cum nu am crezut am repetat-o in alte 2 clinic si am primit acelasi rezultat de la toate!
adrianaBuc spune:
Eu fac vaccinul Cervurix, este destinat tulpinilor 16 si 18. Pentru 16 nu ma mai ajuta, pentru ca deja il am, dar ma protejez pentru 18. Nu am avut nici un fel de reactii adverse; inainte sa il fac am facut toate testele necesare, inclusiv testele de coagulare. Stiu ca sunt trecuta de varsta de 26 ani, dar doctora mi-a recomandat sa il fac, avand in vedere ca stau prost cu imunitatea locala.
adrianaBuc spune:
Carmen, cate sperante imi dai! Si eu sper sa trec cu bine peste. Intr-adevar, am 5 saptamani de repaus (asa imi place sa ii zic), dar la controlul de saptamana asta (fiind exact 4 saptamani) rana era deja inchisa. Preventiv, mai am tratament cu ovule pana vinerea viitoare, dupa care am voie 2 zile de activitate. De luni intr-o saptamana incep tratamentul cu ALdara. Mie inca imi e foarte neclar de ce nu se poate razui si mai sus in col. Am sa imi fac o programare la un intitut specializat in cancer. Probabil cei de acolo o sa ma lamureasca.
Tie ti-au facut interventia si pe endocol?
adrianaBuc spune:
Stie cineva pe cineva care sa ma poata ajuta sa gasesc Cantastim? E un vaccin dezvoltat de Institutul Cantacuzino, dar care nu se gaseste.
CarmenAlbu spune:
Buna Adriana, eu nu am facut vaccinuri sau ceva si din pacate nu prea stiu de unde se pot procura!
Medicul pe mana cui am ales sa merg cu a doua operatie mi-a spus ca nu e nevoie decat daca analizele nu ies bine!
Iar despre vaccin, nu este sigur ca nu ai si 18, acest virus sta adormit la unii si toata viata daca au un sistem imun decent! Sunt multi factori!
Pe mana unui institut oncologic am ajuns si eu, din pacate a fost cea mai urata experienta!
Eram intre cele 2 operatii si o prietena m-a trimis la un mare profesor aici care a citit rezultatul biopsie in care spunea displasia, hi sil si cin3, si mi-a spus sa nu fac nimic sa mai vin la el in 6 luni poate sunt bine!
Imi venea sa-l omor! I-am spus ca asteapta sa fac cancer sa-i fiu pacienta si a zis ca sunt paranoia, motiv pentru care am mers la mai multi medici si toti mi-au spus sa fac a doua interventie cat mai repede cu putiinta erau foarte surprinsi ca nu am facut-o mai repede!
Si cred ca si Romania e la fel de nepregatita in situatii precanceroase cum s-a intamplat la noi!
Una peste alta, nu poti face papanicolau mai devreme de 3 luni de la ultimul pentru ca rezultatul fa fi unul fals deoarece rana de la papanicolau are nevoie de 3 luni sa se vindece in totalitate pentru a arata un rezultat corect!
Si eu stiu ca papul este singurul test care iti arata cu precizie daca ai celule modificate!
Ar trebui sa-ti iasa 2 daca e bine, 3 daca ai o infectie minora sau hpv, si 4 daca celulele sunt modificate!
Daca este 2 stai linistita si intareste-ti sistemul imunitar!
Cat despre vaccin ,nu stiu, eu nu prea am incredere , odata ce femeia a inceput viata sexuala riscul ca o radacina sa fie prezenta si nedetectabila este urias!
Ai avut vreodata herpes sau ulcior la ochi? Pentru ca tot hpv este cauza in general, doar alt numar!
Iti doresc numai bine!
Ai vreo nastere? Nu uita sa te interesezi cum poate si sotul sa se supuna la un examen ca in situatia lui daca nu are un sistem imunitar bun riscurile si consecintele sunt chiar mai neplacute si se manifesta atunci cand este muult mai avansat decat la femei!
adrianaBuc spune:
La mine a evoluat ciudat rau. Nu am avut ulceratii sau rani sau herpes sau ulcior la ochii. Nu racesc decat rar, la 3-4 ani si atunci destul de usor. Sunt un om sanatos. Doctorii care i-am vazut pana acum au zis ca sigur si sotul are dar, daca la el nu apare nici o modificare fiziologica, inseamna ca are un sistem imunitar bun. Am reusit sa imi fac o programare la o doctora specializata in colposcopie si depistare HPV. Am avut un noroc chior, pentru ca liber avea peste 2 luni, dar a anulat cineva programarea si are o fereastra joi. Am sa merg cu tot dosarul la ea, sa vedem ce zice. O colposcopie oare poate sa imi faca? Au trecut 5 saptamani de la ERAD. Imi e tare frica de modificarile CIN 3 de pe endocol, pentru ca din cate stiu eu, tratamentele cu ovule nu prea ajung pe acolo. Sau ajung? Sunt frustata de faptul ca nu exista o sursa de informare completa. De 1 saptamana petrec ore intregi cautand pe net raspunsuri. Va tin la curent. Inca o data, multumesc Carmen pentru info.
CarmenAlbu spune:
Adriana la ulcior sau herpes ma refeream in copilarie!
Iar daca ai un sistem imunitar bun atunci iti va trece totul, trebuie doar sa faci inca o conizatie!
adrianaBuc spune:
Maine ma vede si o alta doctora. Nu mai am rabdare. Sper sa fie bine, macar sa imi dea sperante.
adymih_2009 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adrianaBuc Maine ma vede si o alta doctora. Nu mai am rabdare. Sper sa fie bine, macar sa imi dea sperante. |
de candilomatoza ce stiti?
cat de grav e?