HPV 16 - intrebari

HPV 16 - intrebari | Autor: adrianaBuc

Link direct la acest mesaj

Buna
Sunt Adriana, am 30 ani si de prin iulie 2008 imi doresc un bb. Din pacate, din ianuarie 2009 am aflat ca am infectie cu HPV 16, am facut ERAD si in urma biopsiei am aflat ca infectie e mult mai avansata si ca interventia nu a fost un succes. Mi s-a recomandat scoaterea colului. Pentru ca imi doresc tare mult un bb, doctora a propus sa incercam sa crestem imunitatea locala si mi-a recomandat sa cumpar ALDARA. Am citit ca au mai folosit si alte fete crema asta. Poate cineva sa imi spuna, din experienta sau auzite, daca poate face minuni? Daca o sa imi pot pastra colul? Nu va spun ca am ajuns aici din cauza unui doctor care nu si-a facut meseria si care timp de 7 ani nu mi-a recomandat nici macar 1 data sa fac o colposcopie sau papanicolau, si care la fiecare control imi spunea ca am colul curat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catalinasi spune:

Buna
Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat.
Si eu am am avut HPV, am fost intai la o doctorita care la fel ca si tie mi-a spus ca sunt ok desi deja descoperise dintr-un papa nicolau (+ test HPV)ca am HPV. Colposcopie nu mi-a dat sa fac. Mi-a zis doar ca trebuie sa-mi cresc imunitatea. La urmatorul PapaNicolau facut de ea rezultatul a fost mai bun si atunci mi-a zis ca e ok si ca ce bine ca am scapat.
Norocul meu a fost ca dupa o perioada am fost iar la un control cu o alta problema, dar la un alt medic. Si, stupoare, cand a auzit ca am avut HPV si ca nu am facut niciodata colposcopie, a zis ca nu e posibil asa ceva si mi-a facut pe loc colposcopia prin care bineinteles ca a depistat leziuni. Mi-a facut ERAD si din fericire pt mine in acest moment am scapat de HPV.
Nu stiu ce sa-ti raspund la intrebare, dar te sfatuiesc sa incerci si la medicul la care am fost eu, pt ca este renumita in asemenea probleme si poate iti spune ca nu este nevoie de scoaterea colului.
Daca te intereseaza, trimite-mi PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Buna Adriana, infectia hpv din pacate este foarte comuna, dar ca sa-ti pot da cateva raspunsuri trebuie sa stiu rezultatul testului papanicolau de dupa colposcopie!
Exista vitamine de intarire a sistemului imunitar care te pot ajuta, si deasemenea se mai poate face si a doua operatie inainte de a lua o decizie radicala!
Ce natura au celulele tale? In ce grad s-au modificat si ce scrie pe rezultatul analizei biopsiei!
In functie de asta iti pot da mai multe raspunsuri deoarece am trecut prin 2 operatii de acest fel, si acum sunt bine sanatoasa desi dupa prima operatie aveam rezultate destul de sumbre!
Hpv din pacate nu dispare el insa poate "adormi" si te poate lasa linistita pentru totdeauna daca ai un sistem imunitar sanatos, !

http://tt.lilypie.com/Kkxdp1.png

Mergi la inceput

Si ca sa te linistesc in urma analizei biopsiei am avut cel mai inalt grad de risc iar celulele aratau cin 3 , h sil.. samd!
In schimb daca nu iei masuri urgente si nu vorbest deschis cu medicul tau sa-ti explice tot atunci poti da in mai rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

Va multumesc fetelor.
La papanicolau nu a iesit nimic iesit din comun. L-am facut in ianuarie, exact inainte sa merg la medicul nou. Chiar abia luasem rezultatul cand am ajuns la medic. La primul consult pe care mi l-a facut m-a intrebat daca stiu sa am probleme cu colul. Eu zic ca nu. Dar doctora a zis ca vede niste modificari - deci cu ochiu liber. Si mi-a facut colposcopie. Si uite asa am vazut mozaicul! Di de aici a inceput tragedia. Am facut genomizarea HPV (in 2 locuri) si a iesit HPV 16. La erad mi-a scos 2 fragmente de 12/10 si 8/10 mm. Diagnosticul la biopsie este: "Displazie epiteliala scuamoasa severe (cin3). Excizie cu limita chirurgicala endocervicala in leziune"

Mergi la inceput

Adriana mergi la alt medic cu aceste rezultate, si eu am avut acelasi lucru, cin 3 displasia, intradevar este chiar inainte de cancer, si dupa a doua conizatie mi-au iesit analizele bine!
Intre cele 2 operatii papanicolau imi iesea continuu P4, acum am P2!
Eu cred totusi ca se poate cu conizatii!
Mult succes!

Mergi la inceput

Ca sa adormi la loc virusul, au dat rezultate orthomol immun sticlute de baut dimineata timp de 3 luni, sunt cele mai recomandate pentru sistemul imunitar pacientii cu hiv, cei care sunt supusi tratamenteleo cu citostatice samd au reusit sa-si intareasca sistemul imunitar!
Este de asemenea recomandat si in hpv, si celor care au un sistem imunitar slab!
In majoritatea cazurilor nu a mai fost gasit la analiza hpv dupa o serie de tratament!
Pretul pt o luna este in jut de 70 euro cutia, nu prea stiu in lei, si se gaseste in farmacii doar pe comanda, din cauza ca e prea scump, farmaciile nefacandu-si stocuri, iar cel de baut tre tinut la frigider!
Inventatorul a luat si premiul nobel, intra pe siteul lor si incearca sa-ti comanzi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

Multumesc, Carmen.

Eu am primit momentan tratament local cu Cervugid (10 zile) si dupa incep cu Aldara (12 doze), concomitent mi s-a recomandat sa fac un vaccin dezvoltat de Instit. Cantacuzino pentru stimularea imunitatii, 10 saptamani.

Ai spus ca ai facut de 2 ori conizatie? Eu am un dubiu: conizatia e acelasi lucru cu ERADul? Mi s-a explicat de catre medic, ca mai in profunzime decat a intrat nu poate merge, ca leziunea e si in sus, spre uter. SIgur voi merge si pentru o a2a opinie, dar momentan incerc sa intaresc sistemul imunitar. Daca la sfarsitul lunii iulie, cand repet papanicolau (in mediu lichid), colposcopia si genomizarea HPV nu se vede nici o imbunatatire, atunci o sa caut alte solutii. Sunt dispusa sa incerc orice, doar sa imi fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_bebe spune:

nu scapi de mine nici aici - pup.............mare, mare si mult noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_bebe spune:

incearca sa scrii la mai multe subecte pana treci de primele 10 mesaje ca sa vedem si noi ce scrii in timp real - acum ai o intarziere inres scris si aparitie.

Mergi la inceput

Buna Adriana, aici se numeste conizatie, operatia in sine este de taiere a unei parti din cervix si de curatare pe lung!
Deci cum mi-au explicat mie pe manechin, a fost in felul urmator au taiat din cervix la iesire unde erau celulele modificate pana cand a capatat un aspect normal, si pe lung au razuit tot pana au vazut ca este aspect normal! 3 luni dupa mi-au facut papanicolau si a iesit 2, deci bine! Da, am facut doua conizatii, ca dupa prima, rezultatul a aratat ca inca mai ramasesera celule modificate!
Tratament pentru sistemul imunitar nu am primit decat aceste vitamine care au avut efectul scontat, si regim alimentar sanatos, salate, legume, carne, nuci, carbo, fructe, si sucuri naturale facute in casa! nici nu am mai racit de atunci!
De atunci, mananc numai asa, nu mai prajesc uleiul de 2 ori, nu mananc prajeli decat in ulei de masline, si foarte putin, practic nimic ce poate fi toxic, nu mananc peste rosu, nu carne de porc,!
Cred ca dupa prima conizatie ti-a spus ca 6 saptamani nu ai voie contact sexual vaginal, iti spun ca de fapt sunt 10 saptamani, sa nu incerci pana nu mergi la control si vezi tu ca rana este inchisa in totalitate!
Daca era cazul sa-mi scoata cervixul eu as fi facut-o pentru ca am cazuri in familie cu acest tip de maladie, sora mea mi-a pripus sa faca ea fiv cu embrionii mei!
Din fericire nu a fost cazul, si de atunci incerc sa raman gravi, au trecut aproape 2 ani, am mari sperante ca in august voi reusi cu ajutorul IA!
Iti doresc multa sanatate si inainte sa iei decizii finale gandeste-te sa ai pareri de la macar 3 medici, eu asa am facut si am fost foarte linistita!

Mergi la inceput