Romania (Best off)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Hai, Donia, ca suntem off topic si am inceput sa povestim de Ucraina, dar daca tot am inceput...
Ucrainienii in general cred ca nu-i intereseaza si nu stiu prea multe. Sunt la fel de sictiriti ca si noi de jocurile politice. L-am intrebat pe profu de rusa care e parerea lui vis-a-vis de Insula Serpilor si daca un rezultat favorabil (era perioada cand asteptam rezultatul) pentru Romania il va face sa aiba alte sentimente/atitudine fata de mine. E un timp luminat la minte cu care poti discuta deschis orice. Raspunsul lui a fost "What is Snake Island?" Dupa aflarea rezultatului presa a vuit de tot felul de mizerii...
Ca peste tot sunt oameni si oameni. Ucrainieni care, desi nu pasisera in afara granitelor de vest, ne-au zis in fata ca romanii sunt tigani ca stiu ei mai bine si ucrainieni care au zis ca ne apreciaza, ca romanii sunt harnici si ca am ajuns departe din 90 pana acum.
Pot povestii mult despre Kiev/Ucraina. Si bune, si mai putin bune. Da nu-i locul potrivit.
Eu personal ma simt foarte bine aici. Copilul meu se simte bine, sotul la fel. Orasul e superb, mult mai frumos decat Bucurestiul. Foarte multa verdeata, concureaza cu Viena la acest aspect. Nu ma simt mai discriminata decat daca as fi fost la Viena . Sunt oameni draguti si mai putin draguti peste tot. Probabil ca si la mine in bloc, la Bucuresti, am vecini care ma plac si vecini care nu ma plac. Dar nu am sa accept niciodata ca cineva sa ma jigneasca , indiferent despre ce e vorba.
si mai vorbim

Edit: Te-am botezat Doina. Am sa-ti dau un miel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io as alege sa citeasca sau povesteasca din Amintiri din copilarie pe un fundal cu imagini din film si muzica in surdina.

contributia voastra a parintilor ar putea fi traducerea si proiectarea imaginilor. muzica o alegeti impreuna.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

io as alege sa citeasca sau povesteasca din Amintiri din copilarie pe un fundal cu imagini din film si muzica in surdina.

contributia voastra a parintilor ar putea fi traducerea si proiectarea imaginilor. muzica o alegeti impreuna.

Ne-a fost sugerat sa citim si o poveste romaneasca, dar tradusa. Cine imi traduce mie din Creanga, ca engleza mea nu e atat de grozava? Poate doar sa fac o "adaptare" dupa o poveste de Creanga... Da, nu-i rau deloc! Multumesc!

Teledon pt Mihaitza

0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deya spune:

Nu am reusit sa citesc pagina doi poate ti-a mai sugerat cineva.Eu m-as imbraca si in costum po****r.....sa vada ce costume frumoase avem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

In album la mine gasesti si cateva poze frumoase (dupa parerea mea) din Romania, pe care poti sa le folosesti daca doresti.

http://picasaweb.google.com/gabby.rus/Places#

Fac si eu pe desteapta, dar o fac frumos ;)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui deya

Nu am reusit sa citesc pagina doi poate ti-a mai sugerat cineva.Eu m-as imbraca si in costum po****r.....sa vada ce costume frumoase avem

deya

Deya . In vacanta de Paste am fost in Maramures. Acolo femeile/fetele merg la biserica in costum po****r. O frumusete! Asa tare ne-am indragostit de acele costume ca i-am cumparat mandrutei noastre un costum po****r maramuresean complet, de la basma pana la opici (ce-i drept, opincile sunt din vinilin).

Pe lista primita de la scoala avem asa:
- costum po****r - il avem si e superb
- muzica cu specific - inca nu m-am fixat la ceva anume (renumita "Sanie cu zurgalai", pe care toata lumea o stie de la solul Teodorei Ungureanu, "Ciocarlia", naiul lui Zamfir) - astept sugestii
- dans po****r - adica sa invat picii sa danseze un dans po****r romanesc
- prezentarea tarii - idei sunt destule si va multumesc
- mancare traditionala - nu-i vad pe pici mancand sarmale sau mamaliga cu branza de burduf (ca am venit cu rezerve serioase, deci avem de unde) - deca aveti alte idei, le primesc cu placere
- poveste romaneasca - buna sugestia lui deya cu "Amintiri din copilarie". O sa vad la ce fragment ma opresc si ma pun pe tradus.

Pai pentru toate astea mie trebuie sa imi aloce toata saptamana, nu doar o zi.

Teledon pt Mihaitza

0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabirus

In album la mine gasesti si cateva poze frumoase (dupa parerea mea) din Romania, pe care poti sa le folosesti daca doresti.

http://picasaweb.google.com/gabby.rus/Places#

Fac si eu pe desteapta, dar o fac frumos ;)

Waw! Sunt superbe! Mult mai frumoase decat multe care le-am gasit pe net! Multumesc mult!

Teledon pt Mihaitza

0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

ce zici de niste galushte cu prune?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

ce zici de niste galushte cu prune?

nu am mai mancat galuste cu prune de cand eram copil la mama. Vai, ce mi-ai facut....

Habar n-am sa le fac.

Teledon pt Mihaitza

0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Poale-n brau moldovenesti ca si mancare traditionala.

Si revin sa iti spun de cimitirul vesel de la Sapanta de mentionat in specificul national. Poate tocmai ca e colorat si vesel sa retina atentia copiilor, desi e vorba de un cimitir, de moarte.

_

Concurs: o ratusca pe nume Silvia - www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca din viata mea&page=0" target="_blank"> abr1 si abr2
_

Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???

Mergi la inceput