Fibrom uterin (23)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicooleta27 spune:

Buna fetelor...bine ati venit in forum celor noi iar veteranelor cate un pupik de la mine si de la Irina.
ARINNA sincer ma sperii, ma gandeam serios sa mai fac un baietel dar,,,nu cred. Cu siguranta merg la medicul meu din Romania, apropo,,,este medicul de care s-a auzit ca a rupt piciorul unui bebelus si mai nou a iutat o compresa intr-o pacienta. Sunt intamplari nefericite dar,,,tot pe dansul il aleg,,,
Daca aici nu-mi fac echografii cand am eu chef, daca nu mi le explica un ginecolog, sa stau sa astept atatea zile pentru ceva concludent,,,nu cred ca risc.
Citesc in fiecare zi aici dar nu prea am timp de scris, am avut de alergat sa-i caut irinei o cresa, am reusit, acum urmeaza sa-mi gasesc un job mai stabil.
Arinna pana la urma ce rezultat ti-au dat medicii? Sper sa te bucuri curand de un ingeras si vei uita de tot.
Din jurnalul de bord al Irinei,,,,mult de scris, a invatat singura sa faca la olita, uneori ma terorizeaza: mama pipi; mama caca, am ajuns sa iau olita pe strada si sa o asez in mijlocul strazii,,,toti se uita crucis dar ce sa fac daca copilul vrea la oala,,,
Am inceput sa legam cuvinte: bocei-bobocei; hellow - alou; by; suc sau bomboane-to; cati - incalta/descalta;mati-masina ;utine-rusine; e haioasa rau. De doua ori pe saptamana mergem la inot, stam ca ratele in bazin si ne amuzam, i-am cumparat costum de baie,,,ma doare capul,,,mai avea un pik si vroia sutien,imita tot de la nepotica de 5 ani.
Bluel tu cum te descurci? Mai faci un inamik?
Fetelor dar de Teonikol mai stie cineva ceva?
Va pupam
Sanatate multa pt toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Buna fetelor,imi pare rau ca nu am putut intra mai devreme

Incerc sa cu prind pe scurt tot, nu prea ma simt bine azi.

Am fost joi la eco, iar nu se vazuse nimic,dupa cum citisem si pe net gasisem un articol interesant, si cum au concluzionat si ei, daca la acea varsta/hcg nu se vede inca in uter e clar ca e pe afara.Am chemat obstetricianul, mi-a zis ca oricum sa mai fac un hcg pana sa traga o concluzie.A iesit destul de mare ceea ce l-a pus pe ganduri- exista un semn de intrebare, desi dupa parerea lui era extrauterina(dureri,etc)Mi-a dat o foaie cu instructiuni pt methotrexat dar eu aveam dubii, nu ca ar fi fost o sarcina normala, deja eu nu mai speram asta de cateva zile dar mi-a fost teama ca il iau, nu dispare totul complet si ajung tot la operatie in conditiile in care sarcina nu putuse fi localizata exact(dupa dureri era in dreapta dar pana nu o vezi nu te poti pronunta)Asa ca, la sugestia lui,am luat pe loc decizia sa fac iar laparo : daca e pusa bine o lasa, daca e in trompa scoate si trompa pt ca deja avusesem 2 extrauterine pe ea si nu mai era de lasat- omul a fost cu cap, a facut tot posibilul.Am ales sa merg pe aceasta varianta desi intr-un an si 4 luni se aduna 3 operatii= 3 anestezii generale.
M-au tinut 6 ore dupa asta pt ca mancasem cativa biscuiti si nu au vrut sa-mi faca anestezia.La 10,30 noaptea, joi, am intrat in operatie si am iesit la 12.A fost extrauterina, a scos trompa dar cealalta e buna.Vestea buna pt noi toate, a zis ca ar fi posibila o sarcina cu uterul meu dar cu risc- e al doilea medic care imi spune ca ar mai fi sanse, asa ca sper ca dpdv al fibroamelor sa statil linistite , daca mie imi dau o sansa e chiar o minune.Daca luam methotrexat nu aveam voie 3-6 luni sa incerc iar, mi s-a parut mai curat sa fac ceea ce am facut din toate pdv. Uterul e f marit, cred ca se declanseaza un anume proces chiar daca sarcina nu e acolo, a fost grea operatia, am pierdut mult sange am auzit ca ziceau asistentele la reanimaredar Dr a fost multumit de rezultat.Trompa se intinsese undeva peste uter, cred ca afost o torsiune ceva ca asa aveam durerile, simteam ca lesin can ma apucau-mai ales cand stateam pe scaun, si mereu in acelasi loc, cu radiere in spate.Mi-a spus ca putea sa se sparga oricand si ca daca mai stateam era prea tarziu si pt medicament desi de 3 saptamani umblam sa o depistez (ne gandeam sa fac o eco in alta parte dar mi-am dat seama ca nu mai e de stat si ca nu avea rost, trebuia vazust ce e si actionat)
Ieri am venit acasa, m-am simtit bine dar seara am avut niste dureri cumplite de ceafa si in gat, de regula ai de la laparo dar nu chiar asa,nu cedeaza la nimic.Dimineata m-am trezit cu stare de lesin, mi-am dat cu apa rece pe fata si am deschis geamul- toata noaptea n-am dormit de durerede ceafa si umeri.Normal te dor umarul si coastele pe o parte de la un gaz care il introduc la laparo si gatul de la tubul de anestezie dar acum a fost cumplit, inca sunt f rau si am o stare f proasta.Ieri am fost ok, udam floarile pe afara n-aveam treaba si azi sunt la pamant.

Nu vreau sa va supar,considerati vestea buna despre fibroame,ma mir si eu de sansa primita.Nu prea stiu daca ma mai incumet, in iulie imlinesc 42 , cam multe operatii si probleme in scurt timp.

Cu toate ca sistemul e cum e aici, pana la urma am rezolvat-o bine

Nicoleta, asa e cu eco si pe mine ma supara ce se intampla, ca nu mi se dau explcatii pe loc (dar le primesti de la medic daca vrei sau insisti) dar in chirurgie aici am incredere, nu m-as fi bagat altfel la asa ceva.Daca ai un medic de familie si un obstetrician eu cred ca te oti lasa linistita pe mana lor in UK.Totusi tu cunsocand lumea medicala la noi probabil te-ai simti mult mai in siguranta acolo

Gina, cred ca sotul meu imi da putere, daca nu il aveam pe el nu m-as fi incumetat la asta.

Avalon,multumesc mult pentru incurajari, eu vad ca fac parte din cele mai razlete exceptii( citisem de curand ca poti sa ai hcg in scadere, poate sa creasca anormal dar sa cresca si normal in extrauterina, eu am fost cam pe-acolo, si Dr avea totusi un semn de intrebare si de aceea am vrut sa vedem clar ce e),poate de aceea am si invatat sa ma gandesc la partile mai putin placute in primul rand si inaintea celorlalti.

Va pup pe toate, imi pare rau ca nu va pot raspunde in parte dar azi sunt tare slabita.Va tin la curent zilele urmatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iazminn spune:

Offf ARINNA prin ce ai trecut!D-zeu sa -ti dea putere sa mergi mai departe.Imi pare f rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Arinna, asteptam cu sufletul la gura vestea cea buna, dar am ramas...speechless . Sincer, esti o mare luptatoare si o curajoasa , 3 operatii deja, eu am murit de frica pt. o cezariana ...Cred in continuare ca nu te vei lasa de proiectul bebe (varsta nu mi se pare importanta), dar, daca as fi in locul tau, as merge la sigur, poate cu FIV???

Pentru sotul tau

Recuperare rapida, pauza, o vacanta de vis poate si apoi la lucru!

Va pup pa toate si revin, acum nu mai am cuvinte....

Mergi la inceput

Iazminn , multumesc,sunt ceva mai bine azi. Tu ce ai mai facut cu urmatorul FIV?Nu ne-ai mai spus...

Bluel,multumesc pentru floricica, chiar merita sotul meu
In ce ma priveste, FIV nu fac pt ca implica tartament hormonal mai intens decat la inseminarea intrauterina si care deja mi-a creat probleme mari si oricum nu e nimic sigur.In ce priveste bb, devine din ce in ce mai riscant pentru mine, de ce sa nu recunosc, orice anestezie generala e un risc iar 3 intr-un an si 4 luni la 41 de ani cred ca deja sunt prea multe mai ales ca nu stiu ce urmeaza.Ultima am suportat-o foarte greu, ieri mi-a fost foarte rau.
Ajunsese trompa undea pe langa buric,atat de intinsa era pe uter-nu-mi explic cum vine asta dar asa mi-a zis medicul.Nu sunt chiar asa rezistenta incat sa trec din una in alta in ritmul asta.

Nicolae, ma bucur ca ai trecut cu bine de embolizare, eu nu imi aduc aminte sa fi transpirat dar am avut duereri foarte mari 3 ore, m-am tavalit in pat, ma ridicam, iar ma asezam, imi era greata si durerile nu cedau la algocalmin, altceva nici nu mi s-a dat si nu stiam la acea vreme ce sa mai iau.Abia astept sa ne dai vesti, sper sa intri in normal cat de curand.Atat de repede la serviciu?Eu am ramas in stare de soc atunci,mi-a fost tare greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Arinna, sincer am ramas fara cuvinte, desi tacerea ta nu prevestea ceva bun, eu am crezt totusi ca ghinionul cu extruterina nu se va repeta... inteleg ca ti-a scos trompa pe care s-a prins de asta data... a mai ramas o trompa, nu-i asa? data trecuta inseamna ca a fost eliminata medicamentos, si nu prin operatie sarcina? sau nu am inteles eu bine?

sper sa te refaci cat de curand si sa incerci din nou, au fost atatea reusite cu o trompa... chiar la fiv era o fata care a ramas natural cu gemeni dupa ce a pierdut o trompa din cauza unei extrauterine... important e ca ai puterea de a merge mai departe, eu te admir foarte mult pentru puterea ta de a vedea partea plina a paharului dupa toate cate ai indurat

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinake spune:

arinna, fara cuvinte...!!! am intrat sa citesc o veste buna, dar din pacate...cuvintele sunt de prisos pt a-ti spune cat de tare imi pare rau!!!

http://tt.lilypie.com/IiZQp2.png
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html

Mergi la inceput

N-as vrea sa va intristez prea tare, santeti foarte dragute ca de obicei

Sorinake,, eu ma asteptam, doar de aceea m-am chinuit 3 saptamani la urgenta...indeplineam prea multe conditii specifice.Sigur era loc si de ceva bun dar in proportie foarte mica.

Avalon pana si medicul a avut un semn de intrebare, totusi.
In decembrie am avut operatie clasica, deschisa(sarcina era foarte mare atunci, nu simptome, nu sangerari, doar o jena, mult mai putin ca acum), pt ca am optat pt pastrarea trompei si era prea greu prin laparo printre atatea fibroame mari sa scoti si sa pastrezi trompa.Eu inclinam totusi sa o scot de atunci ca sa nu se mai repete situatia dar pana la urma am zis hai sa mai incerc pt ca pana la acea data mi se spusese ca trompa stanga e blocata( dupa laparo si histerosalpingografie facute de un nemernic cu functie mare asa reiesise dar dupa sonohisterografie si laparo facuta alaltaieri e buna)
Nu am luat medicament,ra prea tarziu data trecuta, nici nu s-a pus problema, asta vroiam sa fac acum, ca sa scap de o noua operatie dar uite ca nu s-a potrivit, adica am optat pt laparo, mai bine decat clasica, incomparabil, ca recuperare dar ieri mi-a fost ff rau si am avut dureri de umeri ceafa si gat ingrozitoare.
Se intampla destul de des sa nu se vada sarcina extrauterina si daca nu e in uter la anumite valori hcg se deduce ca e pe afara- am mai invatat ceva.Gasisem si un site http://sprojects.mmi.mcgill.ca/gynecology/ecpy5hCGfrmd.html in care erau aceste explicatii astfel ca in ultimele zile nu mai speram in nimic bun, prea se potriveau toate la mine iar ce nu se potrivea se putea deduce.
Acum am o stare ciudata nu stiu daca mai urmeaza depresia sau nu,( e specific dupa extrauterine e intr-un fel ca si cum ai pierde un copil) am ochii in lacrimi dar in decembrie am fost chiar deprimata, nu am mai suporat sa vad si sa aud copii cateva luni ca plangeam in hohote.Momentan nu stiu ce va urma , si sotul meu s-a trezit cu un sentiment ca lipseste ceva. Nu stiu ce sa zic,pacat ca e problema cu varsta ca asteptam sa ma refac si mai incercam, acum e prea devreme sa ma gandesc la asta si ma ingrijoreaza uterul foarte marit.Putere as avea dar totusi as vrea sa stiu cand riscul devine prea mare.Prea multe anestezii, opriri de sarcini,tulburari de toate felurile.Si mai suntem si singuri pe-aici, nu rude nu prieteni apropiati, ai nostri nici nu stiu ce s-a intamplat de data asta.Data trecuta a fost tocmai de Revelion si s-a speriat mama si m-a cautat pe mobil ca stia ca o sun mereu dar eu abia iesisem din operatie.Altfel nici nu-i spuneam.

Am citit ce ai spus despre fibroame, si eu am vreo 4 intramurale si unul subseros,stiam ca deformeaza cavitatea si sunt spre centrul uterului dar vad camai nou mi se mai da o oarece sansa, habar nu am cum sunt de fapt in realitate ca nu -mi arata nimeni.Ma bucur ca la tine nu deformeaza cavitatea.In tara imi spuneau numai de histerectomie si ca uterul in sarcina nu o sa cresca din cauza lor,numai nenorociri, macar aici am mai primit pana la urma o speranta sau daca nu stiu iti zic ca nu stiu, nu fac scenarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Buna dimineata fetelor!!Desi se pare ca nu mai e asa de buna...dupa ce am citit vestile de la Arinna...legate de operatie...Imi pare f rau ca ai trecut iar prin asta...oricum ai zis f bine ca e o speranta ca unii medici te-au incurajatEu zic ca si Bluel sa nu te mai gandesti la varsta si sa nu te lasi...pana la urma tot trebuie sa reusestiTe pup si nu te lasa prada supararii

Ninia,ma bucur sa citesc ca esti mai optimista!!!Asa va fi peste 2 luni ne vei da vestea cea buna

Vape toate!

KIKI 26+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happyface spune:

Arinna, imi pare nespus de rau pentru ce ti se intampla. Iti doresc multa putere si vointa ca sa treci cu bine peste toate problemele acestea dureroase.

Mergi la inceput