ajutati-ma

ajutati-ma | Autor: ela_ralu

Link direct la acest mesaj

ultima mestruatie a fost in 23 martie. miercuri am fost la medic si mi-a spus ca pare a fi o sarcina oprita in evolutie deoarece embrionul e prea mic, dar ca daca am ciclu la 30 de zile atunci e in regula, si m-a programat la un alt eco luni. ce imp are ca e la 30 de zile? ati mai trecut careva prin asta? mentionez ca in afara de somnoleta si miros mai dezvoltat nu am nimic, nici macar sanii nu mi-au crescut sau nu ma dor.
am uitat sa spun ca dr m-a controlat pe masa si apoi mi-a facut eco interioara, fara eco abdominal.
ciclul mi-a venit asa: 23 ianuarie, 21 februarie si 23 martie. deci cam 30-31 zile si cum am calculat in aprilie treb sa vina pe 22 aprilie
azi, la 2 zile dupa asta am fost la un alt medic, la care i-am spus si cand am avut ultima menstruatie si cand a fost ziua ovulatiei, si mi-a zis ca pt ziua ovulatiei sarcina arata bine. scrie acoo ca am 5 saptam si 5 zile, +/- 10 zile. deci s-a luat dupa data ovulatiei nu dupa ultimul ciclu. e ok?
si de ce nici un medic nu imi da nici o hartie, nimic?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Efectueaza-ti analiza de sange Bhcg, rezultatul iti va spune cu siguranta daca esti sau nu insarcinata si in ce stadiu se afla sarcina.
DD ajuta sa fie bine!

Hcg (gonatropina corionica umana)= hormonul de sarcina

Mergi la inceput

Si, da e normal sa se ia dupa data ovulatiei pt ca fecundarea a avut loc atunci,nu in prima zi a ciclului menstrual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_ralu spune:

deci sa inteleg ca nu am de ce sa ma strez? Doamne ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Ela - asa cum ti-a spus si guzelnico , mergi la o clinica unde se recolteaza analize de sange si fa un BHcg dupa care repeta la 48 ore. Daca se dubleaza, este ok, sarcina este in evolutie. Oricum la 6saptamani deja embrionul are activitate cardiaca care se poate depista la ecograf.
Multa bafta.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Eu la prima sarcina (in 2003)am ramas insarcinata in ziua a 26-a, cu un CM normal in ultimele 4-5 luni de 35-37zile.
Stiu sigur ca atunci am avut sotul acasa ...
Si dr. tot spunea ca nu se poate, si pana la urma a luat in considerare data ovulatiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

ELA daca ai un CM de 30-31 zile...normal ca ovulatia se produce mai tarziu adica prin ziua 17-18 al CM. De aceea e posibil ca embrionul sa fi fost prea mic deoarece ai ovulat tarziu. Daca tu esti sigura 100% de ziua cand ai ovulat atunci sa zicem ca e ok ca medicul s-a luat dupa data ovulatiei...chiar daca....pana acum toti doctorii mei s-au luat dupa data CM. Asa se calculeaza si sarcina. Dupa data primei zi al CM. Eu am facut eco cand aveam 5 sapt si 4 zile si s-a vazut doar punct alb acolo.....dar nu mi s-a spus ca sarcina e oprita din evolutie...ci ca bb e prea mic inca, ptr sarcina e mica dpdv al "varstei". Si nu e normal sa nu-ti dea nici o hartie la mana.Schimba doctorul...eu te sfatuiesc.

Off-topic: scrie cat mai multe mesaje pana ajungi la 10 mesaje,ptr ca altfel...mesajele iti sunt moderate de catre moderatori si nu iti apar in timp real.

Tin pumnii sa fie bb.

DANA si ALESSIO , 07.06.2008
si speram, samburica din burtica
S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE!

.....Il sorriso innocente di un bimbo è l'espressione più viva dell'amore....

Mergi la inceput

Durata sarcinii se calculeaza in doua moduri:
1. In saptamani de amenoree (fara menstruatie), numarand din prima zi a ultimei menstruatii constatate.
2. In saptamani de sarcina reala: aceasta debuteaza la inceputul celei de-a treia sapt de amenoree, odata cu fecundatia; reprezinta deci nr de sapt de amenoree minus 2 sapt.
Saptamanile de sarcina corespund varstei reale a fatului.

Amandoua formule sunt corecte si se utilizeaza in practica curenta. Totusi, prima metoda e probabil mai uzitata pt ceea ce priveste datele sarcinii, deoarece orice femeie cunoaste cu precizie ziua ultimei menstruatii, pe cand ovulatia nu are loc intotdeauna in Z14 de CM.

Ela_ralu, asteptam vesti bune!

Mergi la inceput

se pare ca este oprita ca dr nu a gasit embrionul, a zis ca vede doar sacul, deci primul dr avea dreptate, probabil era mai performant eco de a vazut embrionul

Mergi la inceput

ce ma sfauiti sa fac? sunt tare disperata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Ele, te-am mai sfatuit o data, si repet. Bhcg la 48 ore este singurul care iti arata daca s-a oprit sau nu in evolutie. Daca s-a oprit in evolutie nu prea ai ce sa faci din pacate....decat sa astepti.Dar sa speram ca nu este asa si ca totul va fi bine.

coltul meu de rai

Mergi la inceput