Dulciuri fel de fel...(4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

La multi ani si un An Nou fericit tuturor!


www.e-retete.ro/concurs/2/concurenti/4" target="_blank">Votati o sarmala uriasa? Multumesc!

www.bucataras.ro/miha/" target="_blank">Miha papa tot

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Buna Miha,
am gasit si eu in sfarsit lapte condensat 7,5% grasine,e bun?
numai ca nu mai stiu la ce prajituri se putea folosi,esti draguta sa-mi spui si mie?mersi frumos.

fetele laptele l-am gasit la plus 2,7ron cutia de 320ml,Apla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Eu il folosesc la
Chees cake cu fructe
la Twix
Brigadeiro
Milch Schnitte pe care o am in plan...
si cred ca mai sunt si altele..dar acum nu-mi vin in cap...

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc

Daaa...foarte bine arata foietajul Monicai. Dar e asa mult de muncaaa...

L-ai incercat Adela?Cum a iesit?


www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti ms1 si ms2

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...




Si eu as vrea sa am timp sa fac acel foietaj al Monicai... dar pana atunci... e foarte simplu ca foietaj de placinta: Acesta

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Bucatarelile mele
pozele noastre,
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

Fetelor-am facut multe din retele voastre si toate mi-au iesit de aceea apelez la voi pentru o reteta ,;-CHEC CU NUCA

Multumesc anticipat.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Chec cu nuca
10 oua, 1 ½ cana zahar, ½ cana ulei, 2 cani faina, arome.
Se bat albusurile spuma pana se poate rasturna castronul fara sa cada spuma, se adauga zaharul cate putin, apoi galbenusurile cate unul, peste care au fost puse aromele. Apoi se adauga uleiul. Se adauga faina amestecand numai de jos in sus. Se separa aluat pt culoare, in aluatul pt cacao nu se pune faina prea multa. Se toarna in tava tapetata, se pune deasupra aluatul cu cacao, nuci. Se coace la foc potrivit. Dupa scoatere, se aseaza tavile pe o parte sa nu se lase.


mami, "pinsentza" si "diliciosul"

Strumfii spun lucruri trasnite

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Un licurici vesnic in amintire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

strumfy-multu de retata am sa o fac checul, dar cred ca o sa fac din jumate cantitati,cred ca se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

buna tuturor

Nu sunt activa la subiect dar il urmaresc de la inceput
Uite o reteta delicioasa si usoara(putine oua) de chec la care poti adauga ce doresti: nuca, stafide, etc..

Drepturi de autor: Chec Sava Laura - culinar sau blog.

"am folosit acelasi tip de cana (cu acelasi gramaj) pentru toate ingredientele.

Ingredientele pentru o portie:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- cacao, pentru efectul marmorat

Totul decurge foarte repede:
- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul:
- se mixeaza putin:
- se adauga laptele si uleiul... eu le-am pus pe amandoua deodata
- si faina cu praful de copt:

Se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao ( o lingura):
Cu compozitia de cacao turnata in mijloc:
Scoase de la cuptor, dupa ... nu stiu sigur cat le-am lasat ... ca tot timpul fac testul cu scobitoarea... oricum, mai mult de 30 de minute."

Personal am folosit mai putin ulei(o lingura) si a iesit bine. Din ac. cantitate rezulta o tava de chec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Guguluf auriu cu branza

* 3 oua
* 200 g zahar
* 150 g unt
* 250 g branza de vaci
* 4 linguri suc de portocale
* 200 g faina
* 2 linguri amidon
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie

Ouale se bat cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Se adauga apoi pe rand sucul de portocala, untul moale si branza de vaci. Dupa omogenizare se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Aluatul obtinut se toarna in forma bine unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se lasa la racit, dupa care se rastoarna pe platou si se pudreaza usor cu zahar.



www.bucataras.ro/bucataras-premium/?bid=BP00217#BP00217" target="_blank">Voteaza "Reteta anului 2009"


www.bucataras.ro/miha/" target="_blank">Miha papa tot

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sashenka_h spune:

buna fetelor,
as vrea sa fac si eu o ciocolata de casa, am gasit pe net o gramada de retete dar as vrea una care ati incercat-o si voi. ma ajutati?

Mami cu doua minuni Iustin Nicolae(03.04.2006) si Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput