Dulciuri fel de fel...(4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

MIHA,am venit cu Alba ca zapada
BLAT:
100gr. unt
2 oua
3 linguri lapte caldut
200gr. zahar pudra
1 lingura amoniac stins cu zeama de la lamaie, coaja de lamaie,esente
faina cat cuprinde,in jur de 450gr.

Se freaca oul cu zaharul,se adauga untul moale,amoniacul stins,laptele,esentele si faina,trebuie sa iasa un aluat putin tare.Se intind 3-4 foi(eu nu am putut face niciodata 4) si se coc pe dosul tavi.

CREMA:
4 linguri faina
200gr.unt
200gr. zahar pudra
500 ml lapte
coaja si zeama de la 1-2 lamai(daca va place foarte mult aroma de lamaie sau cremele foarte aromate, puteti pune si esenta de lamaie)

Se dizolva faina in lapte,se pune pe foc si se amesteca in continuu pana se ingroasa,se da la o parte sa se raceasca.Se freaca untul cu zaharul spuma,apoi se adauga peste el putin cate putin din crema de faina fiarta amestecand,la sfarsit se adauga zeama si coaja de lamaie,amestecand usor sa nu se taie.

Se umple foile cu crema,se lasa la frigider sa se inmoaie minim 24 de ore(eu las cam 48 de ore) si apoi se taie si se pudreaza cu zahar pudra.

Aici am si o poza cu prajiturica
http://outdoors.webshots.com/photo/2906193800066546584OqJjOJ

A avut mare succes peste tot unde am dus-o...toata lumea mi-o cere,eu deja nu mai pot sa o vad de cate ori am facut-o


MIHA,super tortul cu inghetata
ADI,fara cuvinte,ca de obicei superb tot ce iese din mana ta




"Before you judge me, try hard to love me."MJ


Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Multumesc Mirela!
Imediat o trec in listuta si caut diferentele intre reteta ta si a mea.



www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui adi69
Sau poate strat de mousse de cioco amaruie (pufos),apoi mousse de ciocolata alba cu menta (pufos) urmat de jeleu de menta (dens) si totul imbracat in ciocolata amaruie(crocant)?

Pornind de la provocarea Adrianei,am facut zilele trecute,un tort cu mousse de ciocolata si menta.Initial am vrut sa pun si stratul acela de jeleu,dar n-am gasit coloranti.Oricum aveam ceva emotii,ma intrebam daca nu cumva v-a iesi cam "tremuracios" ,asa ca...mi-am zis:"mai bine-asa".

Pentru blat avem nevoie de:

4 oua
50 g zahar
40 g Crem Ole de ciocolata
esenta de rom

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Pentru mousse de ciocolata avem nevoie de:

200 g ciocolata amaruie
350 ml frisca lichida
6 g gelatina

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Pentru mousse de menta avem nevoie de:

200 g ciocolata alba
250 ml sirop natural de menta
350 g frisca lichida
15 g gelatina

Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie,iar la sfarsit incorporam si siropul de menta.

In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,apoi cel de ciocolata alba cu menta.
Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca sau ciocolta,dupa preferinta.

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Bravo Mirela,echilibrata si cu tinuta prajiturica!
Am s-o incerc si eu.Prajitura mea (alba) imi iese cu foile prea fragede, se moaie prea tare.Asta arata bine.Se noteaza!
Multumesc pentru complimente!

Miho..,gustos raspuns la provocare!
Am vazut ieri coloranti in Selgros.
Ai idee de unde au luat fetele din Iasi atunci fondantul?Ala la galeata de 10 sau de 5 ?

Eu voiam sa va intreb,ce prajituri cu crema ,de casa de astea cu foi ,mai faceti si care este reteta voastra preferata...care sa nu fie nici prea costisitoare si sa "aiba succes la public".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

mihaela am o intrebare ce fel de frisca likida ai pus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_dinca spune:

are cineva o reteta buna de salam de biscuiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui adi69
Miho..,gustos raspuns la provocare!

Multumesc! Daca aprecierile vin de la tine,ma simt flatata.

Citat:
Ai idee de unde au luat fetele din Iasi atunci fondantul?Ala la galeata de 10 sau de 5 ?

De la Coseli,cred. Iti dau numarul Cristinei?Ca ea s-a ocupat atunci.

Citat:
Eu voiam sa va intreb,ce prajituri cu crema ,de casa de astea cu foi ,mai faceti si care este reteta voastra preferata...care sa nu fie nici prea costisitoare si sa "aiba succes la public".


Prajitura Televizor



De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui ANITA75

mihaela am o intrebare ce fel de frisca likida ai pus?

De la Milli.

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_dinca

are cineva o reteta buna de salam de biscuiti?

Alina,eu am incercat varianta asta de salam de biscuiti .

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Citat:
citat din mesajul lui adi69

Bravo Mirela,echilibrata si cu tinuta prajiturica!
Am s-o incerc si eu.Prajitura mea (alba) imi iese cu foile prea fragede, se moaie prea tare.Asta arata bine.Se noteaza!
Multumesc pentru complimente!

Miho..,gustos raspuns la provocare!
Am vazut ieri coloranti in Selgros.
Ai idee de unde au luat fetele din Iasi atunci fondantul?Ala la galeata de 10 sau de 5 ?

Eu voiam sa va intreb,ce prajituri cu crema ,de casa de astea cu foi ,mai faceti si care este reteta voastra preferata...care sa nu fie nici prea costisitoare si sa "aiba succes la public".

Adriana





ADI...eu ador prajitura asta si e buna si se preteaza foarte bine la petreceri,plus ca nu e costisitoare http://outdoors.webshots.com/photo/2727858190066546584pZGKPY ....am sa pun si reteta daca te intereseaza!....sau Prajitura Jerbo
http://outdoors.webshots.com/photo/2477625160066546584YYeagx este delicioasa dar trebuie multa nuca,deci e ceva mai costisitoare,insa merita... si spune-mi daca te intereseaza retetele !







"Before you judge me, try hard to love me."MJ


Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput