Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Nerantula, incearca sa te linistesti.
ai procedat foarte bine ca ai mers urgent la medic. urmeaza tratamentul si tine aproape cu medicul, anunta-l daca apar schimbari. si citeste ce a postat si cataset dupa tine.
sa ne anunti cum e bebele tau care are niste ochi tare frumosi :)

cataset

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Mariaa, cataset
Incerc sa ma linistesc, dar am citit atatea grozavii aici. Oricum, sunt destul de ingrozita si pentru faptul ca oricand se poate intampla la fel, de la o chestie de aproape nimic, o ganganie minuscula, poate sa ti se schimbe in asa hal viata

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

6+

Mergi la inceput

Am scris sefei de laborator de la Cantacuzino, iata raspunsul:

Buna ziua.

Odata inceput, tratamentul antibiotic preventiv, recomandat de medicul pediatru, trebuie urmat conform indicatiilor pe care le-ati primit (respectand doza zilnica si durata). Exista si posibilitatea infectarii baietelului dvs. cu alte microorganisme patogene, in afara de Borrelia, si tocmai din acest motiv copilul trebuie urmarit timp de o luna din momentul muscaturii capusei, pentru a observa aparitia unor eventuale modificari in starea lui de sanatate, cum ar fi: agitatie insotita de febra, aparitia unei/unor pete rosii pe corp, inflamatii ale ganglionilor ,s.a. In aceasta situatie trebuie sa va prezentati la medical pediatru pentru diagnostic si tratament. Uneori chiar Ceclor-ul poate determina aparitia unei asemenea eruptii eritematoase (rosii).

In ceea ce priveste testele pe care le putem efectua noi pentru diagnosticul unor boli transmise de capuse acestea sunt : ELISA IgM si IgG pe probe de ser si LCR pentru boala Lyme si complicatiile ei , western blot IgM si IgG din probe de ser si LCR pentru confirmarea rezultatelor pozitive la testele ELISA pentru boala Lyme, imunofluorescenta indirecta IgG pe probe de ser pentru febra butonoasa, ELISA IgM si IgG pe probe de ser pentru encefalita de capusa. Spre sfarsitul anului sau la inceputul anului viitor vom putea face si teste pentru diagnosticul infectiei cu Anaplasma phagocytophilum. Nu este insa recomandabil sa –l testati pe baietelul dvs. in absenta unor semne clinice de boala si a indicatiilor medicului pediatru. De altfel, pentru boala Lyme in faza de inceput (eritem migrator), diagnosticul este exclusiv clinic.

Ceea ce trebuie sa faceti acum dvs. este sa –i administrati tratamentul antibiotic si sa urmariti indeaproape starea de sanatate a baietelului dvs. timp de o luna.Este foarte posibil ca muscatura de capusa sa nu aiba nici un fel de urmari, deoarece nu toate capusele sunt infectate cu microorganismele mentionate.

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

6+

Mergi la inceput

Mariaa, scuze, multumim pentru complimente!

6+

Mergi la inceput

Are o usoara stare subfebrila

6+

Mergi la inceput

Mi-a raspuns dr. Bozsik:

Ceclor is a good pharmacy. The dose should be elevated by twice 2.5 _ 2.5 _ 5.0 ml, that isw 250 mg a day. The duration should be as long as one generation cycle which is about 24 days.
Please check your boy's head for 6 weeks.
If there would be the tick You can send it for investigation.
It would be informative if You sent blood sample 1-2 ml for determining the present situation.

Best wishes
Dr.Bozsik

Doza de antibiotic pe care i-o dadeam pana acum era cea indicata pentru varsta si greutatea lui pe cutie, oare dublu nu e prea mult?? Si 24 zile???

6+

Mergi la inceput

Sunt singura aici?

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cireshica307 spune:

Buna, Nerantula. N-am de unde sti exact care ar fi cea mai buna strategie, dar iti pot spune ca si mie dr Bozsik mi-a dat dozele maxime: 3 antibiotice combinate dozele maxime. 2 le iau la doza maxima, unul nu, dar acum, dupa o saptamana de tratament, analizele de sange sunt aproape perfecte. Bineinteles ca e mai ingrijorator tratamentul la un copil, dar ce-ti pot spune este ca dozele prescrise de dr Bozsik cu siguranta au mai mare eficienta. O optiune ar fi sa incercati aceasta doza si sa-i monitorizati mereu tabloul sanguin, functiile renale si hepatice. Dar aceasta este doar o parere. Din pacate, dr Bozsik este mai aproape decat toti medicii din tara noastra de vindecarea pacientilor de boala lyme, deci asta indica macar ceva bun. Cum doctorii ne-au lasat in plata domnului, poate trebuie sa luati soarta micutului in mainile dvs, desi sunt sigura ca e greu. Exista insa si multe tratamenta naturiste, din cate am citit cu efecte mai slabe (totusi au efect), dar in general fara efecte secundare. Mult succes si multa sanatate copilului tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena2009 spune:

Nu Nerantula, nu esti singura pe aici. Sunt multi care sunt alaturi de tine. Sincera sa fiu in locul tau as urma sfatul Dr.Bojik care oricum cred eu are mult mai multa experienta in domeniul bolii Lyme decat pediatra, fiind printre primii trei cercetatori pe glob, alaturi de Dr. Burrascano si Dr.Donta. Are multa experienta si stie ce indica. Pe de alta parte bacteria nu moare la doze obisnuite de tratament, se obisnuieste repede cu un antibiotic in doze normale si creaza rezistenta, de aceea se indica doze mai mari, pentru ca tratamentul sa fie eficient si bacteria sa moara.
Eu sunt pe perfuzie cu Cefort acum si cu o reactie Herx destul de urata. Am vrut doar sa iti scriu sa nu te simti singura.
Multa sanatate la bebe mic si numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cireshica307 spune:

Buna Lorena. Voiam sa te intreb de cat timp iei tratamentul si cat timp ti-a recomandat dr Bozsik sa iei?Eu iau de 8 zile si reactia Herx la mine consta in stare febrila, dureri de cap si in tot corpul. As putea spune ca este una medie. La tine cum se manifesta? Mai iei si alte antibiotice?Eu iau Cefort de asemenea, Tinidazol si Ciprofloxacina si o gramada de suplimente.
Sanatate,
Iulia.

Mergi la inceput