pasaport copil
Raspunsuri - Pagina 3
dulcetica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anangel_lexi Dulcetica, de ce acte ai avut nevoie pentru pasaportul copilului? |
Copie dupa CI ale parintilor,copie si original dupa certificatul de nastere,niste taxe in valoare de 100 lei .Se completeaza un formular.Trebuie sa fie prezenti ambii parinti ca semneaza formularul.Bineinteles trebuie sa iei cu tine si minunatul sa-i faca poza.
Dupa cum vad eu ar trebui sa depun plingere impotriva astora de la pasapoarte.Mai mare nesimtire n-am vazut.
loryi1974 spune:
*Copie/original CI ambii parinti;
*dovada platii taxelor 32+64.2 lei CEC;
*copie/original certificat nastere copil;
*formular model nr.2-cel mai simplu il printezi de pe net si il completezi acasa;
*copil si ambii parinti.
Noi am fost dimineata (8 si ceva) in Iorga,in 25 de minute am terminat(si eu si copilul/mama face in acelasi loc cu copilul ,fara bon de ordin,in corpul C).
In 10 zile se ridica.Foarte simplu,ma asteptam la ore pierdute...
CRIXIA spune:
citat din mesajul lui loryi1974 *Copie/original CI ambii parinti; *dovada platii taxelor 32+64.2 lei CEC; *copie/original certificat nastere copil; *formular model nr.2-cel mai simplu il printezi de pe net si il completezi acasa; *copil si ambii parinti. Noi am fost dimineata (8 si ceva) in Iorga,in 25 de minute am terminat(si eu si copilul/mama face in acelasi loc cu copilul ,fara bon de ordin,in corpul C). In 10 zile se ridica.Foarte simplu,ma asteptam la ore pierdute... |
corect si complet!
in afara de formularul de pe net, noi am dat o declaratie acolo, un formular luat de la ei prin care eram de acord ambii parinti ca fii-mea sa aibe pass individual. Cica nu se mai accepta sa fie trecut pe al parintilor.
atentie! 2 chitante, asa cum le-a spus lory (sumele), si ambele se opresc acolo. daca vreti, pastrati-va copii xerox.
Cri mami de Ale ( 2003) & +25 sapt
Ayla21 spune:
De Pasti am fost cu copiii in Germania, iar baiatul e trecut in pasaportul tatalui, si nu a fost nici o problema.
Oricum in iunie exprira perioada de 3 ani si ii vom face individual, dar acum 3 ani asa l-a trecut, a spus ca e prea mic.
_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.
ruxandra_sb spune:
Nu trebuie facut pasaport individual atata vreme cat sunt respectate regulile vechi!
MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR Exemplar
DIRECTIA GENERALA DE PASAPOARTE Nr. XXXX
Bucuresti,15.05.2009
Care,
D-na XXXXX
XXX@XXX.com
Urmare email-ului dumneavoastra, va comunicam ca în conformitate cu prevederile art. V alin. 2 din Ordonanta de Urgenta nr. 207/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulati a cetatenilor români în strainatate, înscrierea minorilor în cuprinsul pasapoartelor îsi pastreaza valabilitatea.
Mentionam ca, înscrierea minorilor în pasapoartele dumneavoastra este valabila trei ani, dar nu mai mare decât valabilitatea pasaportului sau decât perioada ramasa pâna la împlinirea vârstei de 14 ani de catre acessia.
În conformitate cu prevederile art. 17 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor români în strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare, puteti solicita pentru copiii dumneavoastra si eliberarea unor pasapoarte individuale.
Pentru informatii privind iesirea din România, puteti accesa site-ul www.politiadefrontiera.ro.
Cu stima,
DIRECTOR GENERAL,
Chestor de politie
XXXXX
_
Str.Nicolae Iorga nr.29, sect.1-Bucuresti
Tel: 212.84.37/Fax:312.15.00
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
anangel_lexi spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
sanziana72 spune:
Eu am alta intrebare. Cand i-am facut eu pasaportul i l-am facut pe 5 ani, ca asa era atunci. Are pasaport individual, valabil 5 ani, care expira pe la inceputul anului viitor.
In vara asta plecam in vacanta in Grecia. Stie cineva daca mai e valabil!? Sper ca se tine cont de data de valabilitate trecuta pe pasaport (desi are poza de cand era bebelus si bineinteles ca nu prea mai seamana cu ce e acum).
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Elag spune:
Nu trebuie sa fie copilul prezent! A mea are 9 ani si mi-au spus ca nu trebuie sa o aduc si pe ea. Dar trebuie sa ai pozele gata facute.
Natasa spune:
Sora mea a iesit azi din tara cu baietelul trecut in pasaportul ei. Nu au fost niciun fel de probleme, deci pasapoartele sint valabile pina expira.
nona_denis spune:
citat din mesajul lui sanziana72 Eu am alta intrebare. Cand i-am facut eu pasaportul i l-am facut pe 5 ani, ca asa era atunci. Are pasaport individual, valabil 5 ani, care expira pe la inceputul anului viitor. In vara asta plecam in vacanta in Grecia. Stie cineva daca mai e valabil!? Sper ca se tine cont de data de valabilitate trecuta pe pasaport (desi are poza de cand era bebelus si bineinteles ca nu prea mai seamana cu ce e acum). "We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997) |
Este valabil!
Fimiu are poza de bebelus pe pasaport si am trecut granita fara probleme. Pentru linistea ta intreaba la Directia Pasapoarte ( noi am intrebat si ne-a zis ca-i ok).
In 2006 a intrat in vigoare legea cu pasapoartele copiilor valabile pe 3 ani. Cele emise inainte expira la data inscrisa pe ele.
Ajutati-l pe Mihaita:
http://paul-mihaita.blogspot.com