pasaport copil
Raspunsuri - Pagina 2
dulcetica spune:
Lala raspunsul e pe linga intrebare si nu spune concret ca e valabil.Am vorbit cu 2 persoane diferite.Intii la telefon si apoi la biroul primiri cereri.
Lala_D spune:
Atat timp cat eu nu am avut probleme la 3 vami anul acesta si de la ordonanta care am postat-o nu s-a mai publicat nicio modificare in MO consider ca sunt valabile
Este evident ca poti sa il schimbi daca doresti, la cerere sau daca de la data cand pleci din tara ai mai putin de 6 luni valabilitate.
Iar raspunsul primit din punct de vedere legal spune exact lucrul acesta.
Ce ti-a fost neclar in : " legea romana dispune valabilitatea pana la expirare" ?
Raspunsul + aliniatul din ordonanta de urgenta sunt foarte clare.
Deborah77 spune:
Pasaportul meu expira in august, cu copilul inclus cu tot. Deci in mai putin de 6 luni. Cum locuiesc in Ilfov, iar judetul Ilfov este inclus in programul pilot al pasapoartelor cu cip, trebuia sa ne facem , si eu si copilul, pasaport cu cip 666. Nici o problema, daca nu ar costa 3 mil de persoana. De la pasapoarte Ilfov mi s-a spus ca pot refuza, pe motive religioase sau whatever, acest pasaport si sa mi-l fac pe cel obisnuit in Bucuresti, pe Iorga. Iar daca expira in mai putin de 6 luni, ei nu stiu...sa sun la politia de frontiera. Am sunat la Politia de Frontiera...pt UE e ok, pasaport valabil pana in ultima zi.
Citind topicul vostru, m-au trecut toate transpiratiile....si am sunat chiar acum la Directia Gen de Pasapoarte de pe Nicolae Iorga. Acelasi raspuns: pasaport valabil, putem pleca oriunde in UE. Mai fetelor, stiu ca m-ati speriat..
Natasa spune:
Am sunat si eu acum la Pasapoarte si mi s-a spus ca nu trebuie schimbat pasaportul, e valabil pina expira si apoi se face pasaport individual. Mai sunati si voi, sint curioasa ce raspunsuri primiti tel 021 2129626.
Lala_D spune:
Deborah ai primit un raspuns corect, pentru UE nu este necesar termenul de 6 luni deoarece suntem membri.
Unele tari ale lumii cer insa acest lucru : un nr de luni inainte de expirare, maxim 6.
Eu nu am precizat in mail-ul meu unde voi face calatoria asa incat raspunsul primit a fost cu acea mentiune. Corect din partea lor, puteam sa plec undeva unde exista o limita a valabilitatii.
alina023 spune:
Eu am sunat si la Politia de Frontiera si la Vama. Am primit acelasi raspuns. Se poate iesi din tara cu minorul inclus pe pasaportul parintelui atat timp cat este valabila pagina dedicata lui (adica maxim 3 ani de la data emiterii). Dupa expirare se va face pasaport individual pentru minor. Verificat din doua surse mai mult decat credibile.
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
addinel spune:
am sunat si eu... e valabil pasaportul. slava domnului, ca trebuia sa imi fac timp si de asta.
inainte sa sun chiar ma pregateam sa ii spun lalei_d ca daca nu ma lasa sa ies din tara la ea imi fac concediul
anangel_lexi spune:
Dulcetica, de ce acte ai avut nevoie pentru pasaportul copilului?
de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui addinel inainte sa sun chiar ma pregateam sa ii spun lalei_d ca daca nu ma lasa sa ies din tara la ea imi fac concediul mama lu' maria randuri pentru maria |
rezistai cu inca 2 pitici pe langa frumoasa ta ?
Ma bucur ca te-ai linistit
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anangel_lexi Dulcetica, de ce acte ai avut nevoie pentru pasaportul copilului? de Maria Cornelia (20.09.2006) Din ce in ce mai mare Si primele perlute www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet |
Gasesti toate actele aici : http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/index7.htm
- in josul paginii gasesti actele pentru pasaport minor sub 14 ani.