Discutiile pe forum

Discutiile pe forum | Autor: lisaelisa

Link direct la acest mesaj

http://adamescum.blogspot.com/2009/05/forumurile-de-copii.html

gaia.nevia ne-a adus in atentie acest articol de blog, exceptional, dupa parerea mea. In el vorbeste despre cum decurg discutiile pe forum, in jurul sau pe langa un subiect.

Mie, personal, acest forum mi-a inseninat viata, chiar daca m-am mai suparat uneori din diverse motive...

Va invit la o sueta despre cum intelegem noi discutiile pe forum.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Ooooo, multumesc Lisaelisa! Am ocazia sa scriu, din nou, dar de data asta on-topic, ceea ce am tot scris....

Nu inteleg sensul mesajelor "acest subiect s-a mai discutat". Inteleg sa apara acest mesaj atunci cand s-a cerut o informatie si cel care scrie "acest subiect s-a mai discutat" da si un link. In felul acesta am gasit, de exemplu, o discutie cu adevarat interesanta despre Paris. Dar, asa, doar "s-a mai discutat" sau "of, iar asta" sau "m-am plictisit deja" - ce sens au aceste mesaje?

Nu inteleg sensul mesajelor "acest subiect nu este bun" - fireste, scris sub alte forme. Daca nu iti place un subiect, daca nu te intereseaza, treci mai departe, treci la altul care te intereseaza. Pana la urma un subiect care nu intereseaza pe nimeni moare singur, iar daca un subiect are ceva raspunsuri inseamna ca intereseaza pe cineva. De fapt, niciun subiect nu intereseaza pe toata lumea....

Si inca ceva: mi se pare foarte nepotrivit raspunsul "minti" sau "faci o lucrare si te folosesti de noi" (ceea ce pana la urma inseamna tot "minti"). Cred ca exista anumite persoane....bizare care inventeaza tot felul de lucruri. Dar cred ca sunt totusi niste exceptii. Cred ca cele mai multe persoane vin pe forum cu o problema care nu este neaparat una obisnuita. Sunt sigura ca toti am intalnit in viata de zi cu zi situatii din categoria "viata bate filmul". Mi se pare foarte jignitor pentru o persoana care vine sa-si spuna un "of" sa i se spuna ca minte. Chiar atunci cand vi se pare ciudat, v-ati gandit ca exista intotdeauna o probabilitate de macar 1% ca povestea sa fie adevarata? N-ar fi mai bine, daca nu credeti, sa treceti mai departe, sa nu va asumati riscul, chiar de 1% de a jigni un om care are necazuri? Si, daca minte, ce ati castigat postand un mesaj? Ca o persoana care va e complet necunoscuta se gandeste "uite, asta s-a prins"? E asa un castig ca un necunoscut va apreciaza pentru cateva secunde? Si, totusi, daca nu minte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana spune:

Daca tot scrie despre noi de ce nu scrie aici? Mie personal mi se pare ca isi face reclama la blog. Cred ca moderatorii ar trebui sa stearga asemenea linkuri. Da scrie aici ce ai de spus despre acest forum si nu scrie pe blogul tau unde vrei sa faci trafic si sa tai comentariile care te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana

Daca tot scrie despre noi de ce nu scrie aici? Mie personal mi se pare ca isi face reclama la blog. Cred ca moderatorii ar trebui sa stearga asemenea linkuri. Da scrie aici ce ai de spus despre acest forum si nu scrie pe blogul tau unde vrei sa faci trafic si sa tai comentariile care te deranjeaza.

Rox.

Despre mine vorbesti ?!

Nu este asta blogul meu. Dar ceea ce scrie in el am considerat foarte interesant, si l-am adus in discutie.

Blogul meu are o singura povestire care are un cu totul alt continut. Te invit sa lecturezi ce am scris eu. Intra la bloguri si ma gasesti.

PS : Oricata reclama s-ar face unui blog, nimeni nu castiga nici-un ban.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

buna dimineata, si dam si ....

Blogul acela l-am dat eu ca link, la o discutie care luase exact directia descrisa. Nu-l cunosc pe autor, nici el nu cred ca stie ca l-am citit, si l-am citat, si chiar mi-ar parea rau sa nu se inteleaga ideea citatului.

De fapt, cine nu intelege, dar riposteaza nascand haos si razboi, se incadreaza in descrierea domnului cu blogul, ceea ce dovedeste ca ea (descrierea) este corecta...

On-topic: deja forumul acesta este o parte integranta din viata mea. Mi-am facut prieteni, am aflat lucruri noi, am primit, in rezumat informatie pe care nu as fi ajuns s-o gasesc altfel sau mi-ar fi luat prea mult sa o caut, citesc si inteleg, sau nu m-as fi gandit ca ma intereseaza!

Imi pare rau cand vad subiecte la care discutia se desfasoara non-fructuos, exact cum descrie domnul cu blogul... dar asta e viata si nu toate consideram ca merita sa ne abtinem, etc. Daca am face toate cum spune Fomalhauti, si am trece peste, ar muri din fasa toate polemicile inutile.

Ce as schimba la forumul acesta? Un singur lucru... Sistemul de puncte.
Nu inteleg (dar poate sunt doar eu) de ce primesti doua puncte daca deschizi un topic nou (indiferent de calitatea si interesul acestuia) si cate un punct de cate ori scrii un mesaj, care de multe ori e o aiureala. Poate pe unii useri ii impresioneaza cifra aia de acolo si de aceea scriu si scriu si scriu... orice.

EDIT: cum ar fi ca moderatorii sa "taie" toate linkurile in care se expune o opinie (mai ales ref. la DC...)? Ca pe vremea lui Ceusescu si a Radio Europa Libera?

Si o faza... de coma de pe DC: daca scrii un cuvant care contine secventa M U I E, de exeplu... I_N_M_U_I_E_R_E_A COLULUI - uau ce se discuta despre asta la odisee... se inlocuieste automat cu "INia o pauzaREA COLULUI"... super soft, ce mai.

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti
Si inca ceva: mi se pare foarte nepotrivit raspunsul "minti"

Mi se pare foarte jignitor pentru o persoana care vine sa-si spuna un "of" sa i se spuna ca minte. Chiar atunci cand vi se pare ciudat, v-ati gandit ca exista intotdeauna o probabilitate de macar 1% ca povestea sa fie adevarata?

Fomalhauti, ai mare dreptate aici. Am tinut sa rapund, pentru ca te-am adimirat cum ai tratat problema la subiectul cu amantele. Unde ne-am sezizat (si eu, si eu) si am subliniat ca ni se pare ca s-ar putea sa fie un hoax. Si pana la urma, da, sunt sanse sa fie adevarat... iar la ce a ajuns subiectul acela, nici nu mai conteaza. S-a scris prea mult, frumos si util ca sa mai conteze. Deci jos palaria pentru tactul tau.

Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Plin de umor, transant, obiectiv. Pe scurt mi-a placut. Mult.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pacat ca nu a mentionat forumul de umanitare, de aspirante, sufletul credintei ... poate daca le citea, avea alta parere despre acest forum !

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Eeeee, e un soi de pamflet :).
Normal ca n-a sesizat omul toate profunzimile sufletelor noastre de ratzuska, da' ce-a sesizat, a sesizat destul de bine. Si de haios.

P.S. Daca tot intrati pe blogul omului, sa cititi postarea despre bosniac si soacra lui, am le-si-nat de ris!!!!!!!!....

P.P.S. Si, desigur, puteti sa-i studiati si blogroll-ul, ca asta spune intotdeauna multe despre autor .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Mamagiuliei, domnul Adamescu are o parere buna despre forum insa le considera nostime si bizare pe unele dintre semnatarele postarilor.

Aoleo, bine ca mi-ai amintit: maine cand ma duc sa-mi cumpar pantofii de seara neaparat sa-mi iau si adidasi!

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

de fapt autorul are o parere buna numai despre el insusi. ca multi barbati, este scandalizat ca femeile au intrat in era digitala si isi petrec timpul putin altfel decat sa stea la cratita. si concide sublim: stati degeaba acolo - cititi-mi mie insa blogul care nu e blog si treci fa femeie la cratita. mai lasa-ne nene in boala noastra sa ne contrazicem despre baita, alaptat, nastere sau altele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Mamagiuliei,
Aoleo, bine ca mi-ai amintit: maine cand ma duc sa-mi cumpar pantofii de seara neaparat sa-mi iau si adidasi!

Nu am inteles, te rog sa-mi explici.
Merci.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput