@ construit CASA ! ( 13 )
Raspunsuri - Pagina 15
inbox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CRIXIA Adialex eu nu te pot ajuta, nu stiu nici macar la mine in cartier ce preturi mai sunt....poate apare cineva din Buc Inbox, cum sta treaba, echipa serioasa? Cris mami de Alexia & Ana |
Merge bine deocamdata, au lasat mai mult timp pentru placa de la fundatie ca sa fie uscata bine cand se apuca de zidit, imi zicea sotul ca probabil caramida or sa o depoziteze pe fundatie sa le fie mai usor la construit si asteapta sa fie bine uscata, cred ca de luni se vor apuca de zidit.
Ma ingrijoreaza ca incep ploile, deis toata lumea imi spune ca pentru constructie acum sunt temperaturile ideale si ca nu o sa ploua mereu...
Ce sa va zic, curtea e un dezastru, eu astept sa ridice casa ca sa pot sa-mi amenajez curtea ( la vara), dar cred ca va fi de munca, cred ca va trebui sa ducem pamant de undeva. Asta vroiam sa intreb, se poate cumpara pamant ( da asa in cantitati industriale, vreo 4-5 remorci)? fiindca avem o regiune din curte unde balteste apa, se scurge de la vecini si depestetot la noi si va trebui inaltat un pic.
Oricum noi suntem tare incantati, pe mine ma mai duce sotul din cand in cand pe acolo ca deja ma misc cam greu si incerc sa nu ma agit, fi-mea isi face planuri de populare a curtii vrea caine, pisica, doi iepurasi si o gaina care sa faca oua :) ( in 400mp curtea cu casa cu tot va dati seama ce ar fi).
mamica de printesa Maria si 34+
CRIXIA spune:
Inbox, eu am prins perioada asta a anului, ca si voi, am inceput in august si in 5 decembrie turnam placa peste etajul 1.
Cand prinde contur e o senzatie de nedescris, nu-mi gasesc acum cuvintele, dar de bucurie, oricum...deja iti conturezi o idee a spatiilor, chiar daca sunt doar niste pereti, cu goluri de usa.
Cat despre curte, da, va fi deranjata multa vreme, va trebui sa aduci pamant negru. Nu stiu preturile la pamant negru, dar am auzit ca se cumpara, asa cu masinile, cantitati mari.
Noi am pus la inceput doar pomi, in partea din spate a curtii, ca-n rest inca mai amenajam.....
Cu zcuzele de rigoare ca-s off-topic, dar la capitolul curte-gradina nu mi-am permis sa platesc o firma de amenajari, si am tot incercat cu gazonul, care e cel mai frumos primavara si toamna....acum am ales sa plantez doar plante perene: trandafiri, arbusti decorativi, flori ce ies anul din semintele ce cad pe pamant.
Cat despre animale....greu, am avut catel, dar fiind plecati toti de dimi pana seara nu avea companie, nu primea atentie...pacat, e un sufletel totusi si merita in primul rand prezenta cuiva, nu doar mancare si apa.
Daca ar locui un bunic cu noi poate ca as indrazni sa populez si curtea...
Bafta in continuare la construit, amenajat!
Cris mami de Alexia & Ana
inbox spune:
Voi cand ati turnat placa dintre etaje a venit electrician si a bagat firele prin placa? Sper ca se intelege ce vreau sa spun, ati facut tarseul firelor electrice prin tuburi si s-a turnat placa peste ele? Sau asta se face la final, se sapa in placa cumva?
Inca nu am apucat sa vorbim cu echipa despre asta, dar eram curiosi cum s eface sa nu cumva sa omitem ceva!
mamica de printesa Maria si 35+
Tala spune:
Inbox e bine sa vina electricianul sa puna niste tuburi de pexal pt fire (nu-i face bine la placa sa o tot gaureasca apoi) si la fel instalatorul pt coloana de apa si eventual pt tevile de la calorifere (daca chiar e meserias).
Pamant se gaseste de cumparat insa mare atentie: toti spun ca aduc de la padure, evident insa de cele mai multe ori aduc in cel mai fericit caz jumatate amestecat cu pamant de fundatie, asa ca atunci cand faceti operatia asta mergeti cu camionul sa vedeti exact de unde incarca si costa cam 500lei raba de 9t (parca)
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
CRIXIA spune:
Da, am lasat niste goluri prin care ulterior a tras tubulatura. Pt canalizare a pus elemente ce ulterior le-a imbinat cu traseul, iar pt retele mai subtiri alasat niste goluri de trecere.
Cris mami de Alexia & Ana
Rufus spune:
Stiu ca si aici e ca la fotbal, toti se pricep, dar sper sa nu va suparati ca-mi dau cu parerea, o fac doar sa aveti si o alta opinei (ce, numai la doctor?).
In primul rand, la temperaturile astea se poate inta a doua zi (dupa turnare) pe placa turnata, inclusiv cu zidaria. Singura exceptie este sa nu se toarne seara tarziu si sa se intre dimineata devreme, poate nu s-a intarit suficient si raman urme, dar nic aia nu-i problema. Eventual desenati o inimioara...
Pentru pamant: daca aveti de completat o diferenta mare de nivel, aduceti pamant normal, de sapatura; la sfarsit, cativa zeci de cm de pamant negru sunt suficienti. Daca aveti studiu geo facut pe bune, va descriu aia straturile normale la voi in curte, n-are rost sa puneti pamant de flori acolo unde ar trebui pamant cu nu stiu ce consistenta; oricum, stratul vegetal, ala de va trebuie la flori, nu-i asa gros.
Despre golurile de instalatii din placi si diafragme din beton: orice proiect are o sectiune pentru golurile de instalatii din betoane. Experienta mea imi spune ca, din diverse motive, acele goluri nu prea se potrivesc. Am sa ma explic: daca instalatia sanitara si incalzire ramane, de obicei, batuta in cuie, instalatia electrica o veti schimba aproape sigur, atunci cand va veti apuca de treaba, din motive care tin de dorintele voastre sau de necesitati constructive. De altfel, goluri pentru instalatia electrica nici nu se lasa, sunt simplu de dat de catre electricieni. Si nici nu vine vreunul sa bage tuburi la turnare, n-am vazut asa ceva. Si instalatia sanitara/incalzire se mai modifica, tot pe la dorintele voastre, la intalniri cu grinzi/buiandrugi/stalpi sau alte elemente.
Eu nu prea las goluri...eventual cele de coloane, care-s mai mari si ar trebui bordate suplimentar in armatura, sau canalizarea si alimentarea cu apa in fundatie si diafragme, care sunt cam fixe. O placa de 10-15 cm se gaureste imediat si fara probleme.
Cel mai simplu este tragerea traseului electric pe tavan, de unde se coboara la fiecare consumator, iar traseul sanitar/incalzire pe placa (pardoseala), inainte de turnarea sapei. Legat de aceste aspecte, va recomand cu caldura sa fotografiati pozarea instalatiilor de orice fel, care vor deveni ascunse, sa aveti asta in vedere cand veti dori sa gauriti tavanul, pardoseala sau peretii. Ca regula, nu se trag instalatii prin deschizatura usilor, in pardoseala. Sa puteti pune si voi un prag, ceva...Si nu uitati de prizele de pamant (electrice): faceti ca in proiect, chiar suplimentar, nu va luati dupa "mesteri". Momentul este la executarea fundatiei, adica atunci este cel mai usor.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Mada spune:
buna,
rufus am si eu o intrebare, de ce si cum se face impamantarea ianainte de turnarea placii, te rog mult sa rasounzi cati poti de repede
ma preseaza cumva timpul, placa este turnata si sunt suparata ca electricianul nu m-a ascultat in aceasta privinta
Ilinca si Rares
Rufus spune:
Impamantarease face inca de la fundatie, platbanda (care se sudeaza de electrozii interni) trece prin armatura si ramane in betonul turnat; ea se trage prin grinzi si stalpi, in general, astfel ca nulul de protectie este la indemana si pe inaltime, nu se trage tot in acelasi loc, in pamant.
Nu fii suparata, uita-te in proiect si vezi daca sunt mai multe prize pe conturul casei, deci pe o arie de descarcare mai mare; mesterii prefera sa bata 3 electrozi unul langa altul, ca sa scape de intinsul platbandei metalice; trebuie respectat numarul de electrozi, lungimea lor si adancimea de pozitionare, asta in stransa legatura cu felul pamantului (in studiul geo). Principiul: curentul accidental se scurge in pamant; cu cat aria de scurgere e mai mare, rezistenta pe care o intampina este mai mica, deci cantitatea de curent scursa poate fi mare, deci protectia e mai buna. Dupa montarea instalatiei de impamantare, se masoara rezistenta (in nisa, tablou, acolo unde e trasa inainte de contoar si, dupa cat stiu eu, nu trebuie sa depaseasca 4 ohmi.
De ce zic sa nu fii suparata? Pentru ca, daca nu construiesti un bloc, pentru o casa poti obtine aceasta rezistenta si doar prin prize exterioare.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
inbox spune:
Oameni buni, s-au ridicat zidurile..alta viata din ce vad din poze ca pe la santier nu am sans sa trec prea curand fiindca am nascut.
Am avut prima patanie, ma suna maica-mea a doua zi dupa cezariana ( ma stia ca sunt disperata cu casa) cica " Voi nu ati lasat nicio fereastra pe peretele X" zic "cum nu, ca arata clar in proiect, sigur nu ai vazut tu bine", "pai cum sa nu vad ca sunt zidurile pana sus si nicio fereastra in zidul ala "...sun sotul care supraveghea lucrarea cica, " mai omule, avem fereastra pe partea aia", "stai sa vad, te sun eu", revine cu telefon " nu au lasat fereastra, da se apuca sa dea caramizile jos :)"! ( va dati seama cam ce supraveghease el doua zile, cred ca era mai anesteziat ca mine).
La faza asta cu ferestrele as fi vrut sa fiu pe acolo sa vad ce fac oamenii aia, ca daca ma trezesc cu niste gemulete mici ma apuca nervii!
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inbox nu au lasat fereastra, da se apuca sa dea caramizile jos |
Vezi, ca peste golul de fereastra se toarna si buiandrug din beton, cu aramatura musai! Sa nu-l uite si pe ala...asta daca nu vine fereastra diret sub grinda.