scolile din ziua de azi...violenta...anturaje rele
Raspunsuri - Pagina 3
loryi1974 spune:
Da,ai dreptate Laura copilul trebuie observat cu atentie si multa discretie.
Dar,in ceea ce priveste restul,raman la parerea mea ca nu copiii de doctori/ingineri/profesori erau neaparat nenorocitii scolilor.Eu am avut in anturaj destui si eu insami vin dintr-o familie de acest gen.Dupa parerea mea,erau copii normali si ne intelegeam bine si cu restul,nu am facut gasca pe acest criteriu si nici nu terorizam scoala ca ne era rusine de parinti.Faptul ca poate aveam posibilitati un pic mai mari nu ni se urcase la cap.Ba chiar competitia scoalara era mai apriga.
Eu nu am trecut prin probleme majore in scoala,trebuie sa recunosc,dar au mai iesit batai si certuri ca intre copii fara sa degenereze in ceva grav.Peste o ora o luam de la capat ,buni prieteni.
LauraNicole spune:
Filofteia,reciteste,tre rog,mesajul meu!Mi-am mutat copilul de la scoala cand am vazut ca nu se rezolva nimic iar politia ce-a facut?Au venit doi indivizi,au vorbit cinci minute,au plecat si imbecilii au ras in urma lor.Mare treaba!
Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!
LauraNicole spune:
Loriy,citeste te rog cu atentie!Nu am afirmat ca toti erau asa ci am spus ca MULTI dintre ei.
LauraNicole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Da,ai dreptate Laura copilul trebuie observat cu atentie si multa discretie. Dar,in ceea ce priveste restul,raman la parerea mea ca nu copiii de doctori/ingineri/profesori erau neaparat nenorocitii scolilor.Eu am avut in anturaj destui si eu insami vin dintr-o familie de acest gen.Dupa parerea mea,erau copii normali si ne intelegeam bine si cu restul,nu am facut gasca pe acest criteriu si nici nu terorizam scoala ca ne era rusine de parinti.Faptul ca poate aveam posibilitati un pic mai mari nu ni se urcase la cap.Ba chiar competitia scoalara era mai apriga. Eu nu am trecut prin probleme majore in scoala,trebuie sa recunosc,dar au mai iesit batai si certuri ca intre copii fara sa degenereze in ceva grav.Peste o ora o luam de la capat ,buni prieteni. |
Ei bine eu n-am putut s-o iau de la capat peste o luna ca prieteni buni ce eram dupa ce mi-au sfasiat sarafanul de scoala si nici faptul ca am mancat bataie de la trei dintre golani , in clasa a7a pentru ca n-am vrut sa ma.... cu ei chiar in scoala,in sala de sport,unde ma atacasera si nici faptul ca nimeni nu m-a crezut cand am facut plangere.Poate tu ai reusit , eu NU.
filofteia spune:
Filofteia,reciteste,tre rog,mesajul meu!Mi-am mutat copilul de la scoala cand am vazut ca nu se rezolva nimic iar politia ce-a facut?Au venit doi indivizi,au vorbit cinci minute,au plecat si imbecilii au ras in urma lor.Mare treaba! |
Si atunci de ce a mai fost nevoie de asta?
Cand fata mea mi-a fost atacata la scoala de un imbecil care nu prea avea toata tigla pe casa iar ma-sa mi-a zis ca afara e o jungla si sa nu-i mai iau atata apararea copilului meu ca trebuie sa invete sa se descurce,i-am raspuns ca daca tot e o jungla,in momentul in care aud ca fiu-su mi-a mai atins copila i-l duc acasa in suturi. |
Eu nu spun niciodata niciodata, dar sper sa nu ajung sa amenint un alt copil.
Eu ma retrag.
loryi1974 spune:
citat din mesajul lui LauraNicole Loriy,citeste te rog cu atentie!Nu am afirmat ca toti erau asa ci am spus ca MULTI dintre ei. Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it! |
Laura,eu incerc sa te inteleg prin prisma problemelor prin care ai trecut,poate te-a terorizat vreun copil din asta.Ce mare diferenta este intre "toti" si "multi"?In tara asta,au fosr/sunt sute de mii de profesori/doctori/ingineri,iti dai seama ca nu mai vorbim de scoala,vorbim de centru de reeducare,daca multi din acesti copii ar fi rai.
Copiii de care vorbesti erau copii normali,dublu controlati in sensul ca daca faceam tampenii afla tot orasul si parintii nostri erau tocati la orice sueta.Nu dintre ei proveneau batausii scolilor.Noi eram intr-o competitie acerba si nu ceream fisa completa cu ocupatiile parintilor etc.
Mai degraba as lega agresivitatea copiilor nu de bani ci de relatiile care exista in cadrul familiei.Un copil dintr-o familie cu posibilitati mari nu este un copil rau doar pentru ca s-a nascut intr-o astfel de familie.Dupa cum nici nasterea intr-o familie saraca nu garanteaza cumintenia.Importante sunt relatiile reale existente intre mama,tata si copii.
Inca o data ,eu nu am trecut prin probleme majore si nici nu am auzit de povesti de genul asta in clasa a saptea.Recunosc asta ,poate sunt o norocoasa.Dar nu cred ca sunt singura de acest gen...Sincer,la 12 ani cati aveam in clasa a saptea erau relatii normale ,cu certuri uneori,dar care nu au degenerat niciodata in ceva grav.Relatii normale cu toti copiii ,indiferent de statutul social,mai degraba gasca,daca imi permiti sa o numesc astfel,era alcatuita pe criterii de intelegere,nu pe statutul social al parintilor.
Chestia asta cu burghejii nenorociti care terorizeaza clasa muncitoare
LauraNicole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui loryi1974
Laura,eu incerc sa te inteleg prin prisma problemelor prin care ai trecut,poate te-a terorizat vreun copil din asta.Ce mare diferenta este intre "toti" si "multi"?In tara asta,au fosr/sunt sute de mii de profesori/doctori/ingineri,iti dai seama ca nu mai vorbim de scoala,vorbim de centru de reeducare,daca multi din acesti copii ar fi rai. Copiii de care vorbesti erau copii normali,dublu controlati in sensul ca daca faceam tampenii afla tot orasul si parintii nostri erau tocati la orice sueta.Nu dintre ei proveneau batausii scolilor.Noi eram intr-o competitie acerba si nu ceream fisa completa cu ocupatiile parintilor etc. Mai degraba as lega agresivitatea copiilor nu de bani ci de relatiile care exista in cadrul familiei.Un copil dintr-o familie cu posibilitati mari nu este un copil rau doar pentru ca s-a nascut intr-o astfel de familie.Dupa cum nici nasterea intr-o familie saraca nu garanteaza cumintenia.Importante sunt relatiile reale existente intre mama,tata si copii. Inca o data ,eu nu am trecut prin probleme majore si nici nu am auzit de povesti de genul asta in clasa a saptea.Recunosc asta ,poate sunt o norocoasa.Dar nu cred ca sunt singura de acest gen...Sincer,la 12 ani cati aveam in clasa a saptea erau relatii normale ,cu certuri uneori,dar care nu au degenerat niciodata in ceva grav.Relatii normale cu toti copiii ,indiferent de statutul social,mai degraba gasca,daca imi permiti sa o numesc astfel,era alcatuita pe criterii de intelegere,nu pe statutul social al parintilor. Chestia asta cu burghejii nenorociti care terorizeaza clasa muncitoare |
Draga mea,am impresia ca vorbim doua limbi diferite!Nu am facut nici o diferenta intre clase si niciodata n-am afirmat ca m-as trage dintr-o familie saraca si de aceea blamez burghezii.Din familie de burghezi era si bunica mea,mama tatalui meu .
Si dah , este o foarte mare diferenta intre TOTI si MAJORITATEA.Vrei sa-ti dau nume?Pot face si asta desi au trecut ceva ani de atunci.Vrei sa-ti spun numele(numarul )scolii?Pot face si asta .Eu nu am generalizat asa ca te rog ca nici tu sa nu o faci.
Si daca crezi ca am eu ceva cu biata clasa napastuita de "burghezi" atunci cum se face ca si Simali si multe altele au trecut prin chestii similare la scoli diferite?
Oricum , am deviat mult de la subiect si n-am vrut decat sa arat ca si pe vremea noastra se intamplau multe.In rest , putem discuta pe PM cat doresti.
hope_deedee spune:
salutare...am revenit...ma bucur ca ati sesizat si voi aceste probleme...cineva a postat ca spera sa nu fi initiat acest subiect cu intentia de a provoca scandal...NU...doar ca am uncopil care in toamna va intra la scoala...poate pana acum nu m-am gandit atat de mult la astea dar de acum sunt putin speriata...sunt mamica tanara...am citit f mult despre psihologia copilului...oricat de mult as stii mi se pare insuficient pt aceasta provocare...sunt sigura pe mine si pe educatia pe care i-am dat-o pana acum fiului meu...dar nu stii ce iti rezerva viitorul...doar o clipa din viata copilului daca o neglijam acesta poate sa caute in alta parte ceea ce ar trebui sa-i oferi noi...imi place sa cred ca voi fi o prietena buna pt el...cred ca asta e esntialul...increderea iar e un punct sensibil .oricat de mic ar fi copilul trebuie sa simta ca noi avem incredere in el si ca el are incredere in el si calitatile lui...fiecare din copilasi trebuie sa fie conjtient de talentele lui sa stie ca fiecare e bun la ceva si mai putin bun la altceva...nu toti suntem la fel...copiii trebuie consultati atunci cand avem de facut o alegere sau o schimbare...nu mi-a placut ca o mama incerca sa bage anumite categorii de copii la anturaje rele...poate am inteles gresit.daca e asa iarta-ma...cred oricum ca oricine o ia pe o cale gresita trage si pe altu slab duba el...poate sa fie copil de doctor inginer rrom sarac etc...o influenta buna pot sa aiba toti cei pe care i-am enumerat. totul depinde de educatie si atmosfera din familie...
hope_deedee spune:
scuze...sunt noua pe forum am postat de 3 ori fara sa mi dau seama...
mda...nu e o solutie ca de fiecare data cand ai o problema sa iti muti copilul la alta scoala...unul din voi zicea ceva de genul asta...nu am intrat de aseara si tot citesc mesajele pe care le-ati postat ...
bird70 spune:
Nu am trait personal asa ceva dar am asistat in clasele 5-8 la felul cum anumiti copii erau terorizati. Si era bataie, umilinta, agresiune sexuala impotriva unor fete, etc. Absolut cumplit. De multe ori ma gandesc daca eu as fi putut face ceva. Dar atunci eram ingrozita ca daca as fi intervenit, imbecilii aia s-ar fi luat si de mine. Profesorii stiau, parintii stiau, dar la fel, li se scadea nota la purtare si gata. Experientele astea m-au facut sa cad in disperare cand fata mea a inceput sa creasca si mi-am jurat ca nu o sa o expun la asa ceva. Nu doar la mediu din scoala dar si la cel de pe strada din Romania, unde este ok sa agresezi fetele. Unul din cele mai puternice motive cand am decis sa plec, fara nici o indoiala.