De ce racesc copiii nostri ?
Raspunsuri - Pagina 8
velenamaria spune:
buna
revin si eu cu o intrebare...muculeti de mai bine de o luna. fara febra si fara alte probleme. e raceala sau nu?
incerc sa-l feresc de iaurt rece si vant....trebuie neaparat sa ne treaca ptr a face un consult la ochi sub anestezie. aveti ceva sfaturi? precizez ca am luat deja betabioptal si am facut si aerosoli si tot avem muculeti..nu foarte multi dar sunt.
imi cer scuze daca ma abat de la subiect.
o zi buna
sorana spune:
Adita - in cazul in care nu le-ai dat pana acum nici eu nu le-as da "direct". Cu alte cuvinte as incepe cu iaurtul din frigider, 2 lingurite azi, maine 3. Daca nu patesc nimic intr-o saptamana pot manca iaurt din frigider fara probleme. Dupa ce se rezolva cu iaurtul poti incerca sa "puna limba" pe inghetata. Sau o scoti din congelator si o lasi sa se inmoaie inainte de le da. In timp (eu zic ca scurt, maxim o luna) se obisnuiesc
Fi-mea cere inghetata pe strada. Acum, ca e mare, nu mira pe nimeni, dar la 2-3 ani, mai ales la 20C afara (cand e frig, si nici caciula nu avea ) cu inghetata la cornet in mana, musca sanatos din ea - marea majoritate a persoanelor care treceau pe langa noi puneau pariu ca seara va fi racita rau, ba chiar va face si febra . Trebuia sa pun pariuri ca ma imbogateam
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mayaione Ma bag si eu sa va spun parerea mea. In afara de cazurile cand copilul intra in contact cu anumiti virusi, mai e situatia cand ai tendinta sa-l imbraci mai gros decat trebuie si normal ca afara va transpira si stand asa ud se intampla sa raceasca. Eu am tinut mereu cont sa o imbrac asa cum ma imbrac eu. Ana iarna are doar body, o bluzita de bumbac mai grosuta si geaca, atat, indiferent cat de ger a fost. In picioare strampi si pantalon, in cap o caciula daca era f frig. Nu cred in curent, nu de la curent racesc ci de la virusii pe care-i poate aduce. Cu inghetata e ok si eu ii dau Anei si nu are nicio treaba. Se intampla intr-adevar sa existe copilasi sensibili la rece si sa faca rosu in gat dupa o inghetata. Eu o pateam anii trecuti, cum mancam o inghetata mi se umfla gatul de nu mai puteam sa inghit, am facut exudat au gasit un stafilococ pe acolo, am urmat ceva homeopat, acum bag la greu inghetata nu mai am nimic. Eu zic ca am procedat corect cu imbracatul Anei, cu faptul ca nu am ferit-o niciodata de curent, rece etc, dovada e ca nu-mi raceste decat f rar si forma foarte usoara, doua zile de muci si aia e. Am fost si eu si tacso gripati saptamana trecuta, la pat amandoi si Ana in gura noastra permanent si nu a luat nimic. Si mai e si cat rezisti fara sa-i dai antibiotic. Eu nu i-am mai dat de la 2 luni. Aveam cumparat in casa pt orice eventualitate dar nu l-am mai desfacut de atunci. La 1 an si cateva luni a racit un pic mai rau, in sensul ca si tusea de rupea si stateam cu inima mica mica, sa-i dam sa nu-i dam si nu i-am dat. O controlam in gat zilnic si atata timp cat era ok, temperatura nu avea, am considerat inutil antibioticul. S-a rezolvat cu sirop de pin si olinth in priza. Pe nas nu i-am mai pus nimic de cand mi-ai zis tu Oana faza cu olinthul. www.helpsonia.com/" target="_blank">Redati-i Soniei bucuria de a creste langa parintii ei Povestea nasterii www.smi.ro/ana" target="_blank">poze Ana |
cum adica olinth in priza?
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kay vvaaai, oana, vezi sa nu raceasca la urechi ca sa destindem un pic atmosfera. da, n-am prins eu bine ce-ai scris tu, sunt intre mailuri cu programarea pt implantul cochlear... incep sa-mi exersez germana, plecam la Viena ... mie mi s-a parut extrem de cald azi... unde nici nu-mi place caldura... adica e prima zi anul asta cand n-am tinut-o pe S direct in soare... vine vreme calduroasa, simt eu ... as prefera o primavara continua... ************************************************************************************ Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara : 858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone www.inimacopiilor.ro oana de SOSONICA (6.06.2007) asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an S www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil ! "When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout." |
Razi tu razi...da sa stii ca mie tare imi e frica de problemele la urechi ca daca fi-mea e la fel de kamikaze si de zurlie ca mine....am bagat-o pe maneca!
Eu era sa-mi pierd auzul si s-o si "mierlesc" la 14 ani din cauza unei complicatii facute la urechi ...faceam inot, am facut otita, dar nu am zis la nimeni ca ma dor urechile (ca urma un cantonament pe care nu vroiam sa-l ratez)...era prin octombrie faceam antrenamentele afara in bazinul de la Dinamo...si am mai prins si o zi rece in care m-a batut vantul in urechile pline cu apa...si am rezolvat (febra super mare care nu scadea cu nimic 24 de ore, incepusem sa vorbesc in dodii, dureri cumplite)..pana la urma m-a salvat ORL-istul la care o duc acum si pe Catinca cu niste antibiotice super tari (luate pe sub mana ca era imediat dupa revolutie!), dar am ramas cu timpanul fisurat...si pana la 21 de ani nu am mai avut voie sa sar in apa ca sa nu creez presiune pe timpan...asa ca s-a dus inotatul meu...asa ca da, sunt destul de stresata in ceea ce priveste urechile...cu restul sunt mai relax!
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
lulu77 spune:
velenmaria,
poate fi un stafilococ, cel putin asa a fost odata cazul la LUCA, mucii nu treceau de 3 saptamani si pediatra stiind istoricul lui medical a intrat la banueli.
Am facut un exudat nazal si s-a constatat ca se captusise cu un stafilococ auriu hemolitic.
In alta ordine de idei, zau ca nu sunt carcotasa ,dar ce legatura are iaurtul rece cu mucii?
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
carina spune:
Kay: bravo pentru subiect. Eu am evitat sa intru in discutii de genul asta pana acum.
So, mandra mea are 6 ani jumate. Am imbracat-o lejer de cand s-a nascut. Nu a avut caciula in casa niciodata, iarna am iesit afara zi de zi indiferent de temperatura (e nascuta la sf de octombrie asa ca am prins iarna de f mici).
La 7 luni a facut prima oara febra, diagnostic amigdalita pultacee si antibiotic. Toti ma acuzau ca eu sunt de vina ca o tin prea dezbracata. De fapt a luat streptococ betahemolitic de la mama mea, care e purtatoare - la ea nu se manifesta si atunci refuza sa faca tratament. Am scapat de strptococ la 1 an jumate. Din clipa aia si pana in iarna asta nu a mai luat antibiotic si raceli a avut doar usoare cu toate ca ea nu poarta caciula nici la -20 de grade. In iarna a luat antibiotic pentru ca in urma unui exudat impus de gradinita am aflat ca are iar betahemolitic, fara simptome de data asta.
De mancat mananca inghetata in fiecare zi (eu o fac eu in casa ca avem probleme digestive amandoua), bea din frigider, o spal pe cap si iesim afara, sta in "curent", in fund pe gresie, etc.
inca o chestie: eu nu i-am dat niciodata copilei antibiotic fara exudat si fara antibiograma. Pana nu e clar ca e o infectie bacteriana, nu are rost sa fac nimic decat sa ii dau antitermice.
Legat de "raceala la ovare": mie vara mi se umfla picioarele de la caldura si in fiecare zi merg la baie de cateva ori si mi le spal cu apa rece ca doar asa imi e bine. Nu am avut in viata mea probleme cu rinichii si ovarele din cauza asta.
Inca o chestie comica pentru mine e: daca te speli pe cap si iesi afara racesti ca de la apa calda ti se deschid porii . Cred ca porii mei sunt infundati ca eu ma spal pe cap in fiecare dimineata si apoi plec la serviciu (fie iarna fie vara) si n-am racit de 2 ani.
Concluzie:
racelile sunt date de virusi. Ca sa nu mai racim asa des/ violent trebuie ca sistemul nostru imunitar sa fie cat mai "teapan". Pentru asta: alimentatie corecta, miscare cat mai multa, imunostimulatoare (daca e musai).
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
velenamaria spune:
LULU..multumesc de raspuns. o sa o intreb pe doamna doctor unde sa mergem ptr analize. cat despre iaurt...eu fac rosu in gat foarte usor daca beau rece...asa ca mi-am format anumite obiceiuri pe care fara sa vreau i le transmit copilului. nu cred ca ii fac rau daca nu-i dau iaurtul proaspat scos din frigider dar nu-l tin nici ore intregi pe masa ca sa se strice.
Kay..foarte intersant subiect.sunt sigura ca tot ce ai enumerat tu nu il imbolnaveste pe copil decat daca acesta are un organism mai sensibil sau a contactat boala de la altcineva.
sanatate tuturor
mariussimiuc spune:
Mai fetelor,voi pana n-o s-o patiti n-o sa va vina sa credeti cat rau poate sa faca un fir de curent!
Am auzit de atatea ori vorba asta de la neamuri incat mi-a intrat si mie in reflex s-o spun si la altii.
Deocamdata umblam cu cat mai putine haine posibil,mancam iaurtul direct de la frigider,stam descult prin casa,cu geamurile larg deschise...si asteptam sa vina nemernicul ala de curent,sa vedem cat tupeu are sa ne lovesca miseleste pe la spate.
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
gaia.nevia spune:
deci ca sa va resuscitez nitel subiectul:
Teo e mucios, de ieri.
Ce credeti ca-mi zice socrul mie acuma???!!?!??!
Pai... da... siguuur, e din cauza ca:
- umbla in sosete prin casa!!!
- a iesit afara cu tricou!!!!
- a dormit cu maneca scurta!!!!
- pantalonii sunt cam scurti (nu ajung sa le faci nod sub talpi, nene)
deeeci, am tinut copilul dezbracat, de aia ii curg mucii, sunt o mama denaturata, ma duc sa ma sinucid.
Nu pot, ca o sa-mi tina astia copilu in palton.
Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri