Numarul de copii si lipsa de educatie

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Hope deedee, bine ai venit pe forum.

Vreau sa-ti spun ca viata mamelor cu multi copii e frumoasa. Si aici ma refer la cele ca mine, care au facut multi copii ca asa au vrut. Mie imi place sa am multi copii. Sigur ca uneori este greu, dar mie imi era mai greu pe vremea cand eram la servici. Si nu in sensul ca imi era greu si cu servici si cu problemele de acasa (adica, nu imi era usor, dar nu la asta ma refer). Sincer, la servici ma simteam neapreciata si ma bucuram cand cineva "imi indulcea" situatia.

S-a tot discutat pe forum despre mamele cu servici si cele fara. Nu exista mai bine sau mai rau. E o problema de dorinta. Eu inteleg ca exista persoane care se simt bine la servici, realizarile profesionale le dau satisfactie...De asemenea inteleg ca unii se simt bine cand poarta haine de firma (inclusiv chiloti, adica nu e vorba neaparat de ceea ce vede lumea!), coboara dintr-o masina frumoasa si scumpa si au o casa mare, intr-o anumita zona. Mie asemenea lucruri nu-mi ofera satisfactie. Si s-ar putea sa-mi spuna cineva ca nu stiu ce spun. Ba da, stiu. Adica, in copilarie eram in "tabara" celor "cu bani" - atunci insemna putin altceva decat ce inseamna acum, dar inclin sa cred ca sentimentul este acelasi. Am avut si ceva "realizari profesionale" - la nivelul varstei de atunci...Mie imi dau cea mai mare satisfactie copiii. Si inainte de asta (adica inainte de a avea copii) era sotul meu. Adica, a fost un moment in care mi-am dat seama ca imi place mai mult sa fiu alaturi de iubitul si apoi sotul meu decat sa "ma realizez profesional". Stiu ca alte persoane simt altfel si nu pot sa judec in termenii normal/anormal.

Ce zice lumea ma intereseaza prea putin...Lumea zice prea multe....Cum am mai scris, imi pare rau ce tata nu m-a inteles si nu m-a apreciat. Dar nu mi-am schimbat idealurile din cauza asta, nu am renuntat la a avea copii (am povestit candva pe forum ce "oferte" mi-a facut tata ca sa renunt la cate o sarcina...). Imi pare rau ca mama nu intelege nici ea. In rest, sincer, m-am obisnuit cu toate. Priviri ciudata, intrebari...M-am obisnuit si cu cei carora le e sincer mila de mine - am renuntat sa le explic ca imi este bine. Pur si simplu unii nu inteleg, nu pot concepe. M-am obisnuit si cu cei care considera ca nu sunt "in deplinatatea facultatilor mintale" - opinia lor, e dreptul lor sa aiba o parere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hope_deedee spune:

adevarul e ca in ziua de azi lumea se fereste de a avea o familie mai mare cu mai multi copii...chiar am intalnit persoane din alt cult care mi-a zis ca prefera sa nu aiba copii sau nu mai mult de 1 pt ca lumea e rea si va si mai rea ca as este prezis si asa se va intampla...chiar si rromi am intalnit sa nu aiba mai mult de un copil...eu am un laborator foto in centru si vis-a-vis de mine sunt 2 pers rrome care au un singur copil de 6 sau 7 ani...si nu au mai mult de 4 sau 5 clase...dar au rationament...deci nu trebuie sa-i bagam in aceeasi oala pe toti...cum fac unii italienii cand e vb de romani...sunt si rromi de treaba si invatati dar sunt si scursuri...la fel ca la romani...sa-mi spuna cineva ca romanii sunt usa de biserica...peste tot este la fel...cu totii trebuie sa intelegem aceste lucruri...nu cred ca e rau daca esti contra avorturilor si preferi sa cresti un copil prin credinta ca domnul va avea de grija...chiar si cu contraceptii de tot felul exista un oarecare risc sa ramai insarcinata...daca e sa fie va fi...asta e...te impaci cu ideea sau renunti...bineinteles ca sunt si persoane care fac copii multi din nestiinta si din lipsa de responsabilitate...si e un nr destul de mare...dar nu trebuie sa judecam dupa ambalaj...e bine sa urmarim mai multi factori inainte de a eticheta o pers ca fiind needucata pt ca are 2 3 4 etc copii...daca toti vom constientiza acest aspect sunt sigura ca nu se vor mai scrie astfel de articole...vazusem de curand un film cu o tipa care avea 10 copii si mi se parea minunat...sau daca e cineva fan al saptelea cer...ce sa mai zic? mai multi copii aduc n satisfactii si bucurii...merita sa luptam pt onoarea celor care chiar si-au planificat sau care isi dorau copii multi...chiar si pt cei care nu s-ar fi gandit la asta dar s-a impacat cu ideea iar acum fac fata cu brio...am doar 1 copil de 6 ani si planuiesc sa mai am inca 2 ... abia astept

Mergi la inceput

multumesc,fomalhauti...bine te-am gasit..mi-ar fi mai usor daca mi-ai spune cum te cheama...e minunat ca ai copii..de acasa noi suntem 3 fete si e super cand ne intalnim toate la o cafea...sotul mai are 5 frati deci au fost 6 copii si e o distractie de ne stie toti vecinii cand ne adunam cu totii...multi copii asta inseamn multi nepoti...aur curat...mi se bucura inima cand vad curtea plina de dragii mei nepoti si-i vad cate jocuri joaca impreuna cu baietelul meu...nu se poate masura...

Mergi la inceput

eu ma culc acum...si asa am stat prea tarziu dupa o zi grea si cand stiu ca o alta ii urmeaza...va pupic pe toti somn usor...pe maine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Si eu sunt mamica cu trei copii(cu studii superioare ) si sunt fericita! Toti trei sunt copii doriti, planificati si sunt sensul vietii noastre.
Intr-adevar si noi ne-am lovit de priviri admirative (mai des), dar si compatimitoare. Cand eram insarcinata cu al trei-lea multa luma ma intreba daca a fost un accident cu sarcina, sau... Cand le-am spus ca este un copil dorit si asteptat au fost cam sceptici, nu prea concepeau asa ceva. Altii m-au intrebat daca sunt moldoveanca, asta in situatia in care, in general banatenii nu fac decat un copil. Dar atunci cand ne-am hotarat sa-l avem si pe al trei-lea ne-am asumat responsabilitati si nu ne-a pasat de parerea altora, pur si simplu asta ne doream.
Vis a vis de ce le oferim: tot ce putem, cat putem, dar in primul rand dragoste si atentie.
Fomalhauti si Adita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tzuni
Credeam ca Vikinga e o tipa desteapta! De cand mi-a spus ca e insarcinata cu al treilea copil, nu mai vorbesc cu ea! _Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA si....www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU
Hahaha uite ca nu ma asteptam sa vad ceva simpatic in subiectul asta.Mame care tre sa se justifice ca de ce vor de ce nu vor.. romanismul afisarii triocurilor Georgio Armani si DIOR ca sa dea bine a trecut si la numarul copiilor. Nu m-as fi gindit niciodata ca daca ai trei copiii tre sa-ti problema imaginii. Maxim o birfa intre femeile nesatisfacute ca ete dom'le ce armasar e ala nu se mai satura:)). Dar in rest ma simt surprinsa de subiectul asta.Nush cum e prin alte parti, aici mai in nord fac nemtii copilasi, 2-3 e normal. Iar noi suntem felicitati sincer! Dar ca sa fiu ontopic in varza asta de subiect, probabil ca si Romania va prelua trendul vestului ca cica ar fi trend acum. Heidi Klum e mami a patra oara, nu mai zic de Angelina&Brad, Nicole Kidman si or mai fi. O ministra nemtoaica are 5 ori 6. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Bravo mamici cu multi copilasi! Ne rezervam marea placere de a avea acum si pina o sa murim cele mai frumoase si vesele Sarbatori si intruniri de familieVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Am observat demult tendinta in Romania ca familiile sa aiba un singur copil.....MAXIM 2....Femeile cu mai multi copii sunt considerate lipsite de educatie.Sau sectante...
Am observat reactia unora dintre cunoscuti cand le spun ca as mai vrea un copil...ceva de genul....'cum tu...pai la educatia ta...unul...ca deja 2 e prea mult...'.Sunt de-a dreptul socati cand le spun ca poate vom avea trei.Depinde fireste de circumstantele din acel moment.Dar mi mi-ar placea sa am 3.
Adineauri am citit chiar pe DC , la un alt subiect negru pe alb scria ca 'tiganii fac multi copii din lipsa de educatie'- o sa spuneti, era vb de cu totul altceva.Da, stiu...
O replica la aceasta postare insa ....ii compara pe acestia cu cei care fac multi copii din convingeri....religioase.
Dar oameni care vor 3 poate 4 fiindca se iubesc si le plac copiii nu exista?
Ii considerati pe cei cu 3 sau mai multi copii inferiori si needucati?
Care este reactia daca o femeie despre care poate ca nu ati spune ca are copii deloc va spune nonsalant ca are 3 (am avut eu o colega in Ro, avea gemeni intr-adevar si un copilas mai mare dar arata ca o pustoaica la liceu)Cum reactionati si mai ales cum ganditi ?
Celor ce au mai multi copilasi, vi s-a intamplat ca lumea sa va considre ciudati, inferiori, needucati?

lara_c,

Ai o problema foaaarte serioasa !!!

Daca tu iti poti permite sa cresti mai mult de 3 copii, bravo tie !

Romii despre care vorbeam, au minim 5, si nici unul dintre parinti nu are serviciu.

De ce te compari cu ei ?! Ai inteles ceva din mesajele mele ?

Sau ma onorezi, deschizand acest topic, special pt mine ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Deja m-am plictisit sa scriu ca nu inteleg comentariile de genul "ce subiect e asta? E doar o parere de a ta...Problema nu exista....Problema s-a mai discutat..."

In legatura cu acest subiect: Da, in Romania se fac tot felul de comentarii legate de familiile cu multi copii. Da, sunt multi (nu stiu sa spun daca majoritatea) care considera familiile cu multi copii ciudate. Am auzit tot felul de comentarii. Multe le-am auzit fiindca cei din jurul meu stiu ca nu ma supar, altfel probabil nu mi-ar fi spus ca X a spus despre mine "Saraca de ea". Mama mea a vorbit la telefon cu cineva cu care nu mai vorbise de foarte multa vreme; persoana in cauza i-a povestit ca fiica ei are ceva probleme psihice. Apoi a intrebat-o pe mama ce mai fac eu. Mama i-a spus ca am 6 copii si respectiva a comentat cu tristete: "Deci nici ea nu e sanatoasa." Cand aveam 4 copii am pierdut o sarcina. O colega mi-a spus "Sarcina aia a fost mai desteapta decat tine." Daca imi mai amintesc va mai povestesc. Si sunt sigura ca nu aud tot ce se spune despre noi...

Sincer, subiectul Larei nu mi se pare "doar parerea ei".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Mama mea a vorbit la telefon cu cineva cu care nu mai vorbise de foarte multa vreme; persoana in cauza i-a povestit ca fiica ei are ceva probleme psihice. Apoi a intrebat-o pe mama ce mai fac eu. Mama i-a spus ca am 6 copii si respectiva a comentat cu tristete: "Deci nici ea nu e sanatoasa." Cand aveam 4 copii am pierdut o sarcina. O colega mi-a spus "Sarcina aia a fost mai desteapta decat tine." Daca imi mai amintesc va mai povestesc. Si sunt sigura ca nu aud tot ce se spune despre noi...

Mai, deci voi vorbiti chiar serios!
Adica eu inteleg o gluma, un misto, asa, intre prieteni...dar vad ca, in general, tre sa fii macar putin luat de cap sa faci multi copii...
Uite care-i treaba: eu nu cred asta. Cei care-si dau cu parerea in acest fel nu sunt sinceri cu totii. Sunt sigur ca invidia, din tot felul de motive, ii face sa vorbeasca asa. Orice om isi doreste o familie numeroasa, chiar daca, in prima faza, te gandesti ca-i dificil. Diferenta consta in faptul ca unii sunt mai curajosi ca altii.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput