Numarul de copii si lipsa de educatie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Lara_c, eu am inteles ce ai vrut sa spui si ai dreptate in mare masura, adica asta e realitatea, romanii (ma limitez la poporul nostru in aprecieri) au tendinta clara de a avea mai putini copii. Justificari sunt multe: criterii financiare, timp, comoditatea etc. Si da, e adevarat, multi nu inteleg ca unii oameni chiar isi doresc 2-3-4 copii sau mai multi. Eu cred ca familiile cu mai multi copii sunt admirate de cei care iubesc copiii, si-ar dori mai multi, dar nu-si permit din diverse motive si privite ca niste ciudatenii de cei care nu au copii sau au unul singur. Sunt observatii empirice facute de mine pe baza celor observate in jurul meu.

Ankalaura m-am regasit in multe dintre situatiile descrise de tine. E greu uneori, dar cand vad cum rade stirba mica la cel mare si cum o pupaceste el, imi trec toate si stiu ca vom gasi solutii si pt cand vor fi la scoala, sanatosi sa fim cu totii.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Credeam ca Vikinga e o tipa desteapta! De cand mi-a spus ca e insarcinata cu al treilea copil, nu mai vorbesc cu ea!

_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE

www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA

si....

www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Lara - si eu m-am lovit de genul asta de comentarii, si inca din partea unor prietene foarte bune...
"Cuum, mai vrei unul? Hai, fii serioasa! la ce iti mai trebuie??"

Si eu am ramas interzisa, nu inteleg de unde au ideea asta ca daca ai 2, este suficient. Am mieunat un "pai, imi doresc tare mult, ii iubesc si chiar mi-ar place sa am cat mai multi", insa cand am vazut cat de convinse erau, n-am mai dezvoltat. Una are un singur copil, alta niciunul inca, iar ultima 2 copii, dar in prag de divort, probabil si asta conteaza.
N-am mai pomenit nimic de adoptie, asta cred ca ar pune capac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dietrich spune:

Sunt o mamica fericita care am 3 copii si sunt foarte mandra de ei.Suntem o familie normala si implinita si nu ne-a interesat niciodata de ce spune lumea.Intr-adevar am intalnit persoane care se mirau cand auzeau ca avem 3 copii dar asta se intampla numai in Romania unde stiim foarte bine cum gandeste lumea....noi calatorim foarte mult in afara si peste tot ne-am luat copii cu noi,am zburat cu ei chiar si 11 ore fara probleme.Este foarte frumos sa ai 3 sau 4 copii m-ai ales daca ai posibilitati si sa nu te intereseze ce zice unu si altu atata timp cat nu iti cresc altii copii.Iti spun din experienta mea de mamica a 3 copii,am 2 fetite si un baietel si casa noastra este tot timpul plina de viata,ei sunt implinirea noastra.In viata toate trec dar ei raman.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui dietrich

Sunt o mamica fericita care am 3 copii si sunt foarte mandra de ei.Suntem o familie normala si implinita si nu ne-a interesat niciodata de ce spune lumea.Intr-adevar am intalnit persoane care se mirau cand auzeau ca avem 3 copii dar asta se intampla numai in Romania unde stiim foarte bine cum gandeste lumea....noi calatorim foarte mult in afara si peste tot ne-am luat copii cu noi,am zburat cu ei chiar si 11 ore fara probleme.Este foarte frumos sa ai 3 sau 4 copii m-ai ales daca ai posibilitati si sa nu te intereseze ce zice unu si altu atata timp cat nu iti cresc altii copii.Iti spun din experienta mea de mamica a 3 copii,am 2 fetite si un baietel si casa noastra este tot timpul plina de viata,ei sunt implinirea noastra.In viata toate trec dar ei raman.

mihaelad

Imi pare rau sa te contrazic dar eu la serviciu am o singura mamica care are 3 copii si toata lumea se mira si vorbesc pe la spate de ce a facut atatia mai ales ca salariile nu sunt cine stie ce marie etc..Deci se gandesc imediat la partea materiala si nu la faptul ca a fost alegerea ei.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am doi copii - mi-ar place sa mai am unul nu stiu de ce. Nu are relevanta etnia si nici crezul religios dupa mine.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Si eu sunt "intelectuala", am si facultate si master si am 3 copii. Ne-am gandit insa bine inainte sa-i facem, iar sarcinile au fost planificate. Daca nu as fi vrut nu as fi ramas inasrcinata si gata. Cazul sarcinilor intamplatoare nu-l pot discuta aici pt. ca ar iesi din topic, dar probabil ca "lipsa de educatie" asa cum o numesc unii se refera la lipsa masurilor de contraceptie, posibilitate intalnita in multe familii nevoiase sau cu un nivel social scazut, majoritatea din localitati izolate unde nu ajung informatii ci doar "obiceiuri", printre care si acela de a turna copii cu nemiluita (7,8...), ca doar asa au facut toate neamurile de prin jur. Bineinteles ca la asemenea numar de membri educatia lasa de dorit, sunt si exceptii dar destul de rare, si din pacate stirile abunda de evenimente petrecute in asemenea medii familiale. Iar asta arunca o imagine care se repercuteaza din pacate asupra ideii de a avea copii, in general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Daca faci multi copii si nu-ti permiti financiar si psihic sa ai grija de ei in mod egal, atunci mi se pare inconstienta si egoism. Nu suport adultii care pun responsabilitatea cresterii fratilor mai mici pe cei care au avut ghinionul sa se nasca primii, privindu-i de o copilarie fara griji. Nu suport adultii care nepermitindu-si sa dea tuturor sansa la educatie o dau unuia singur ales dupa criterii numai de ei stiute. Nu suport frustrarile adultile revarsate pe cei mici, mari consumatori de resurse ce-i drept, dar nu ei au cerut sa fie adusi pe lume. Ma mai deranjeaza crizele mamelor care isi altoiesc copiii pentru ca le sint nervii intinsi la maxim (asta s eintimpla si la mame cu un copil, ce-i drept).
Un copil se creste cu multa dragoste, timp si resurse financiare. Daca toate astea se gasesc intr-o familie, atunci nu e treaba nimanui citi copii face. Eu mai mult de doi nu vreau, dar imi plac familiile (adevarate) cu mai multi copii. Ma repet, ma apuca nervii doar cind vad ca drepturile copiilor sint incalcate pentru ca parintii, desi nu-si permit sa-i creasca se inmultesc inconstient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Nu suport adultii care pun responsabilitatea cresterii fratilor mai mici pe cei care au avut ghinionul sa se nasca primii, privindu-i de o copilarie fara griji.

CORECT! de multe ori auzi..."s-au crescut (sau se cresc) unul pe altul".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Adineauri am citit chiar pe DC , la un alt subiect negru pe alb scria ca 'tiganii fac multi copii din lipsa de educatie'- o sa spuneti, era vb de cu totul altceva.Da, stiu...

Upss cred eu ziceam ca si la tigani acei dintre ei care au o rata de natalitate crescuta sunt cei mai needucati. Imi cer scuze ar fi trebuit sa pun in general. Asta gandeam pentru ca tot in aceeasi postare precizam ca prin educatie rata de natalitate medie de 6-8 copii a disparut.

De ce prin educatie? Pentru ca desi e o decizie intima, prin educatie esti constient ca un parinte ii e dator copilului cu ceva mai mult decat un blid de mancare si cateva zdrente fara incaltari.
Prin educatie nu-i faci daca nu ai cu ce sa-i cresti. De fapt in tarile civilizate daca nu indeplinesti un minim de conditii fiecarui copil ii preia asistenta sociala. Adica tu ii faci da-i cresc altii sau statul.
Cei care reusesc sa-i aiba si ii pot creste si si-o doresc sunt putini. Asa ca ei sunt exceptiile si nu regula. Si pentru aceia cinste lor.
Cred ca educatia a eliminat din statistici pe cei carora li se-ntampla.
Tot prin educatie multe femei vor sa aiba si o viata in afara treburilor casnice. Greu faci fata pentru 6-8 copii cu lectii si altele nu vorbesc de o profesie.

Cam asta-i tot. In familia strabunicilor erau 7-8 frati, apoi 4-5, apoi eu copilul uni si eu cu doi.
In US lumea cred ca are in medie peste doi copii. Si noi am fi dorit sa adoptam un al treilea si eventual chiar doi. Din pacate eu sunt destul de bolnava ca sa ma gandesc cu groaza la cum imi pot indeplini datoria de parinte fata de copiii deja prezenti. Asa ca am ales sa dam bani pentru doi copii intr-o tara saraca. I-am pus sub forma de renta la banca si pentru nivelul de trai de acolo ar trebui sa le ajunga sa faca scoala. Dac-om fi sanatosi le-om plati si universitate.
Nu-s chiar ai mei, dar ii ajut si eu sa zambeasca mai frumos pe ei si pe parintii lor. Si sunt atatia care va asteapta pentru 80 de centi pe zi sau 24 de dolari pe luna. Copiii care sunt in scoala si vor sa ramana acolo decat pe strazi.
Crestini
http://www.christianchildrensfund.org/sponsorship/sponsorEntry.aspx

Fara religie:
http://www.children.org
http://www.planusa.org/sponsorachild

Dati un google cu sponsor a child si daca mai vreti un copil si din nesiguranta legate de statul vostru, de sanatatea sau casnicia voastra nu puteti... faceti un copil fericit daca puteti.

Mergi la inceput