Numarul de copii si lipsa de educatie

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

daca nu va suparati, pot sa va sugerez o lectura care caracterizeaza elegant discutiile de genul celei care se zbate pe-aici...

Mama de doi,
bebeloi si bebedoi.

In rest, numai de bine, si scuzati off-topicul, dar se asorteaza.

Corect ce zice link-ul tau. Dar nu-i ceva particular forumurilor de mamici ci tuturor forumurilor. Putini sunt cei care propun subiecte pe marginea carora se poate discuta... adica unul in care fiecare intra cu ideea ca ar putea invata ceva sau ar putea sa-si modifice opinia. Restul sunt doar o confirmare de opinii ... sau de descarare de energie negativa

eu am senzatia ca tot ce se poate interpreta negativ cat de putin si poate fi atacat se ataca. e ca si cum am fi interpretati drept "persoane cu calitati superioare" daca ii atacam pe cei care gandesc "murdar"

pe mine ma doare capul. e aprope imposibil sa porti o discutie si trebuie sa fii constient ca tot ceea ce zici, pana si in cele mai mici detalii, poate fi disecat si analizat sintactic si morfologic

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Trist dar adevarat.In Romania cam asta este mentalitatea:daca ai mai mult de doi copii esti privit mai ciudat si cum zicea Vikinga daca esti mama singura,divortata ,inselata.....
Sa nu mai zic daca ai un copil cu probleme cum esti tratat.

Eu felicit familiile cu multi copii si ii consider norocosi.

adelina si piticii
Noemi 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Mi-a placut articolul, e haios scris si vi l-am impartasit in speranta ca se mai calmeaza un pic spiritele.

Daca atatea mamici au raspuns (ma refer la raspunsuri, nu la certuri, critici si analize pe text), poate ca e ceva in ceea ce spune autoarea.

Mama mea, cand i-am spus ca sunt insarcinata a doua oara, mi-a spus ca o sa-mi fie greu cu doi copii asa de apropiati ca varsta, si ca o sa ma fac praf fizic, mai ales ca vroiam sa (i-am) nasc natural pe amandoi. Ea a facut doua cezariene, sora mea mai mica a venit neplanificat, dar nu se putea face intrerupere in 1980...
Ma rog, si eu am venit neplanificat, dar eram de ajuns cumva...
Nu spun ca sora mea nu e iubita, din contra. E iubita, si rasfatata, si de cate ori am mancat jar pentru ca plangea ea... nu va zic. Doar ca mama nu ar fi vrut doi copii, daca ar fi avut de ales.
Sa revin... cand i-am spus ca totusi tare drag mi-ar fi sa fac si o fetita... a bubuit de-a dreptul.
Esti nebuna!!! Si apoi ai 35 de ani!!! Si ce o sa se aleaga de viata ta??? O sa stai in casa mereu si o sa schimbi scutece???? Doi sunt prea destul!!!! Opreste-te!
Soc total pe biata mama.

Asa gandeste ea, si asa gandesc multi altii. De ce? Nu stiu... Poate apreciaza linistea, siguranta financiara, nu au atentie distributiva... habar nu am, e parerea lor.
Mie imi plac familiile numeroase. Nu stiu sigur daca vom mai face un bebe, dar nu m-ar deranja. Dupa primul, ma hotarasem ca da, vreau doi, dar parca nu acum... bla, bla...cariera, viata mea... sa mai creasca, sa vedem...
Noroc ca sotul meu a stiut ce vrea. El nu are frati. Asa ca a tintit si-a tras.. Parca nu-l vrea insa si pe al treilea...

O familie pe care o admir foarte: cea a unui fost sef, are 8 copii, sotia lui este superba, el castiga foarte bine si ea e acasa cu copiii, se ocupa de charity, de casa, de copiii ei si-ai altora. E super activa si arata ca o pustioiaca desi nu este.
Sunt polonezi (sa nu spuneti ca sunt catolici si religia nu le permite... ca bine a spus cine a spus: nicio religie nu permite!). Pur si simplu sunt inebuniti dupa copii, si sincer cred ca lui ii place tare mult si sa conduca numai van-uri, mercedes... (gluma, dah?)

Pe de alta parte... subscriu la parerea ca a avea multi copii (AKA, deseori, S E X U L) trebuie sa fie o alegere educata. Trebuie sa ai valori, si sa crezi in ele, si sa vrei sa le impartasesti copiilor tai, sa simti ca ai ce transmite mai departe, fie ca este numai dragostea de viata, de semeni, respect, cinste, dragoste de Dumnezeu... Banii sunt buni, dar nu sunt esentiali. Si, mai ales, nu sunt niciodata de ajuns.

Sa faci sex fara sa te gandesti sau sa iti pese ca poate rezulta o viata... apoi sa rezulte o viata de care sa nu-ti pese..., asta as zice ca e lipsa de educatie. Si sa repeti la nesfarsit... aceeasi "nepasare"... o fi orbire. Si surzenie.

La intrebarea larei "Care este reactia daca o femeie despre care poate ca nu ati spune ca are copii deloc va spune nonsalant ca are 3" raspunsul meu este: jos palaria! admiratie, respect, bucurie!

Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andabrro spune:

Am ales sa dau reply la mesajul asta pentru ca are atasat si primul post, si pentru ca atunci cind m-apuca am abilitati demonstrate de-a despica firul in patru; deci vin si intreb - de unde (DE CE) se trage concluzia ca initiatoarea subiectului este fie in consens cu "lumea" pe care o citeaza, fie ezita sa-si urmeze propriul drum de teama aceleiasi "lumi"?

Eu zic asa, daca am o parere pe care mi-o asum, spun "Jeez, in ultima vreme oamenii emit pareri in necunostinta de cauza din ce in ce mai des!". Asta e nu parerea, ci convingerea mea, si dedesubt ma semnez.

Pe de alta parte, daca fie vreau sa fiu "gentila" (a se citi n-am chef sa m-amestec in tarita ca sa ma mince godacii) ori n-am vreo opinie fie pro fie contra, o dau pe neutru: "lumea zice", "am auzit", "mi-a spus pisica", etc. Ca urmare, e inoportuna reactia "la persoana" fie pro fie contra.

Ce m-a "terminat" e faza asta - "LUmea a spus doar ca tiganii si sectantii fac copii multi pentru ca sunt needucati/motive religioase." - unde e clipu' ala pe YouTube unde Lumea a zis doar atit si-apoi a tras cortina? e Lumea ta, a mea, e de sex feminin, masculin? Lumea pe care-o cunosc eu spune mult mai multe, nu se pune??

Si cu dedicatie speciala pentru cineva care va ramine ne-numit, o zicala care-are trebui sa dea (mult) de gindit: "cind copilul are doar un ciocan, totul in jur par cuie". N-ar fi vremea sa alegem si altceva din cutia cu scule, ca sa demonstram lumii c-am depasit faza infantila?
Daca e prea mult, planul B ar fi "tacerea e de aur" sau "inteleptul cedeaza primul", dupa caz si situatie.
Nu de alta, dar postura de "politai atomic" a devenit oarecum exagerata si mai ales nu foloseste nimanui (decit poate hipotensivilor? hmmm, ma mai gindesc)

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
denizel, asta e un atac atat de urat la persoana... si nu numai la persoana larei. Ai desfiintat capacitatea ei de a-si educa viitorii copii, dar mai grav, i-ai catalogat deja atat actualul copil, cat si presupusii viitori copii... ai dat deja verdictul ca nu pot sa fie decat niste esecuri.
Cand incepi sa faci asa zise glume despre cine ar trebui sau nu sa se reproduca te apropii foarte mult de eugenie, stii?

Donia, tu ataci grav persoana Larei_c :). Considerand ca persoanele care au conceptiile ei sunt "niste esecuri" :).
Eu nu mi-am permis sa-i spun asa ceva, i-am spus doar ca e de dorit (pentru confortul tuturor ) sa nu existe persoane care sa aiba asemenea prejudecati. Si inca ce prejudecati....
Poate ca tu, de asemenea, consideri normal ca sectantii si tiganii adusi de Lara_c in discutie sa fie, citez: "ciudati, inferiori, needucati". Eu nu consider normal acest lucru.
Mai mult, daca nu ai fi considerat ca tiganii si sectantii sunt "ciudati, inferiori si needucati", pe altcineva ai fi raportat la moderatori.

Edit
Uitam: chestia cu eugenia e mai mult decat ridicola.

Poate ar fi bine sa recitesti cu atentie postarea de inceput a Larei_c si, de ce nu, urmatoarele postari. Cu cat incerca mai mult sa o dreaga, cu atat mai clar devenea ca ceea ce a spus initial nu fusese doar o intamplare...

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Am observat demult tendinta in Romania ca familiile sa aiba un singur copil.....MAXIM 2....Femeile cu mai multi copii sunt considerate lipsite de educatie.Sau sectante...
Am observat reactia unora dintre cunoscuti cand le spun ca as mai vrea un copil...ceva de genul....'cum tu...pai la educatia ta...unul...ca deja 2 e prea mult...'.Sunt de-a dreptul socati cand le spun ca poate vom avea trei.Depinde fireste de circumstantele din acel moment.Dar mi mi-ar placea sa am 3.
Adineauri am citit chiar pe DC , la un alt subiect negru pe alb scria ca 'tiganii fac multi copii din lipsa de educatie'- o sa spuneti, era vb de cu totul altceva.Da, stiu...
O replica la aceasta postare insa ....ii compara pe acestia cu cei care fac multi copii din convingeri....religioase.
Dar oameni care vor 3 poate 4 fiindca se iubesc si le plac copiii nu exista?
Ii considerati pe cei cu 3 sau mai multi copii inferiori si needucati?
Care este reactia daca o femeie despre care poate ca nu ati spune ca are copii deloc va spune nonsalant ca are 3 (am avut eu o colega in Ro, avea gemeni intr-adevar si un copilas mai mare dar arata ca o pustoaica la liceu)Cum reactionati si mai ales cum ganditi ?
Celor ce au mai multi copilasi, vi s-a intamplat ca lumea sa va considre ciudati, inferiori, needucati?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

[font=Comic Sans MS]Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

eu una nu inteleg de ce este acuzata Lara. am tot citi ce a spus ea si nu pricep si pace de unde rezulta ca ea a jignit pe cineva si cand a facut ea pe cineva ciudat si incuiat. doar a adus in discutie parerea generala si a spus ca ea nu considera asa si ne intreba si pe noi daca impartasim parerea asta generala. si parerea asta chiar exista, n-a inventat-o Lara, eu ma lovesc zilnic de atitudinea de care vorbeste ea.

Citat:
Celor ce au mai multi copilasi, vi s-a intamplat ca lumea sa va considre ciudati, inferiori, needucati?
a intrebat mamicile cu mai multi copii daca lumea le trateaza asa (si cel putin mie mi se intampla asta extraordinar de frecvent), nu vad sa fi spus undeva ca <tiganii si sectantii sunt "ciudati, inferiori si needucati"> cum sugereaza Denizel ca ar fi spus Lara. ma rog, fiecare cu parerea lui, dar eu tot nu pot intelege

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Nici eu nu pot intelege.
Dar se pare ca trebuie sa gaseasca cineva, undeva, o mica greseala, ca altfel nu are ziua linistita si lumea nu se impiedica de ea pe DC

Scuze, dar m-am saturat de tam-tam-ul asta cu tiganii.. Unii sunt si de alta parere, de ce trebuie sa existe uniformitate? Pana la urma comunismul a cazut (asa se zice)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

am citit din urma....
adita vreau si io...
Si eu imi doresc mai multi copii..vreo 4, 5 poate chiar mai multi. Ma sperie putin sarcina si nasterea ca-s eu fricoasa si tematoare si am avut si ceva probleme la prima sarcina dar simt asa o mare bucurie in suflet numai la gandul ca as putea avea mai multi. Chiar am inceput sa discut cu sotul meu destul de mult despre asta si simtim amandoi aceeasi bucurie.

Cat despre ce ar putea sa zica unul sau altul, e chiar ultimul lucru care ma intereseaza. Am mai emis noi asa unele idei fata de prieteni si s-au uitat....curios...dar nu m-a deranjat deloc atitudinea. Eu recunosc ma uit cu drag la familiile cu mai multi copii. Si...imi zic in gand ca un copil mofturos si alintat....vreau si eu!

Later edit: acum vad titlul si constat ca sunt off- topic. N-am zis nik de educatia mea. Cica...dupa standarde as fi. Trebuie sa va mai spun ca mie Alexia si venirea ei pe lume mi-a redefinit valorile. Adica, inainte de nastere am zis ca stau 4 luni acasa si ma duc inapoi la job ( deh cariera deja formata si adrenalina in sange) si uite acu' tot acasa sunt! Si...trecu ceva timp...

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SSerafiotti spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Irina, s-a spus pe DC (habar n-am unde) ca tiganii si sectantii fac multi copii.

Lara_c, ea si numai ea , i-a caracterizat pe tiganii si sectantii despre care s-a vorbit pe DC, drept "ciudati, inferiori, needucati" (citeste prima postare! ma indoiesc insa ca nu ai facut-o)
Nu am vazut scris altundeva asa ceva despre ei.
Daca Lara_c a vazut scris asta, iar ea doar a reprodus, o rog sa dea link.

Din toata afacerea asta, evident ca io sunt aia cu eugenia .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Denizel,

Ba nu i-a caracterizat deloc. Intrebarea era: 'Celor ce au mai multi copilasi, vi s-a intamplat ca lumea sa va considere ciudati, inferiori, needucati?',

NU 'Celor ce au mai multi copilasi, vi s-a intamplat ca lumea sa va eticheteze drept tigani si sectanti, prin urmare ciudati, inferiori, needucati asa cum, se stie, sunt sectantii si tiganii?'

Iarasi un subiect de bunacredinta la care unii musca pentru ca pot si se ofera sa se ofenseze for free in numele mapamondulului, pe socoteala neuronilor celorlalti.

E un fapt notoriu ca in Romania 'sectantii' (adica membrii bisericilor neo-protestante, persoane cel mai adesea cu o reputatie impecabila, aderand la norme biblice mai stricte) si tiganii sunt bagati in aceeasi galeata si priviti cu suspiciune. Acum, ca ne place, nu ne place, suntem de acord, nu suntem de acord, vrem sa schimbam asta, am facut deja progrese in a schimba asta, e cu totul alta poveste. Oricare ar fi sentimentele noastre, nu putem in all seriousness incrimina pe cineva pentru a fi observat atitudinea si a fi relatat experientele sale legate de ea.

Inca ceva- nu toate mamele se simt flatate cand sunt comparate cu tiganii si cu 'sectantii'. Probabil nu cunosc sectantii. Probabil nu se straduiesc sa aprecieze indestul anumiti tigani. E treaba lor. Dar incerci sa sugerezi ca este normal sa li se puna pumnul in gura cu brutalitate pana se declara toate fara exceptie rapite de comparatie?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

foaie verde batz, n-ai de lucru fatz. ce probleme, frate!?!?

Ce-ti pasa ce zice gura lumii.
daca vreti n copii si aveti posibilitati sa ii cresteti faceti-i, mama draga.

De Octo-mom - atit de mediatizata in SUA - ati auzit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Nici eu n-as fi crezut ca e chiar o problema reala dar uite cum atitea mame cu multi copii ori mame care-si doresc mai multi copii zic ca asa stau lucrurile in mentalitatea romaneasca. Sunt plecata de aproape 10 ani si la vremea cind eram in tara nu-mi puneam astfel de probleme. Si acum ma intreb cum oare trebuia sa formuleze Lara subiectul asta? Chiar ca pe timpul si atentia altora, unii "politai comunitari" isi dau pe oriunde in stamba. Probabil cu ideea ca impresioneaza si ne dau pe spate pe noi astia de ne pierdem timpul citindu-i. Doar foarte prost! Ok, stim a fost un trend chiar pe DC de care e cel mai Gica contra, s-au dat aplauze, flori, s-au facut fun cluburi, eu una is plictisita de iesiri din astea in genul profelor de mate cu ochelarii pe nas si aratatorul in vint. Scapari are oricine(si eu am si regret pe urma) dar cind se repeta la nesfirsit, nu pot sa zic decit nein danke, nu ma intereseaza bla bla-ul asta iritant, analiza pe cuvintele, virgule. Ba ai facut, ba ai zis, ba nu ai zis ... Intelegeti ca e deja depasit, nu mai e la moda pe DC si pare totul numai imitatie ieftina dupa combatanti celebri ca sa zic asa, acolo mai beam cite o cafea rizind, macar citeam ceva originial. Si revenind la subiect, mamici cu multi copilasi, doar sa stiti ca nu e normal, sa stiti ca altundeva decit in Romania sunt locuri unde mamele sunt felicitate, admirate ori macar din politete si respect ca intre oameni, necomentate. Trebuie sa existe o explicatie a acestei mentalitati, poate migrarea masiva a taranului la oras, concomitent cu adaptarea fortata la regulile "lumii bune" de la oras, de aia toti copiii trebuiau dom'le sa aiba o facultate, doamnele de la oras nu fac copii multi ca nush de ce, la ora asta ma gindesc (poate gresit) ca probabil a fost vorba de un fel de emancipare a romancelor la vremea respectiva. Singurul mod de a arata ca detin controlul a ceva fiind numarul copiilor si avorturilor. Poate a mai ajutat si mentalitatea romaneasca conform careia daca femeia e cu burta la gura(urita vorba care-mi demonstreaza respectul acordat unei femei, mai ales a unei femei insarcinate) intotdeauna e doar vina ei. Daca e maritata ca nu a stiut sa "aiba grija" , nemaritatele duc vina ca au ademenit si "le-a placut". Practic romancele au acumulat in timp probabil prea multe vini de au ajuns sa resimta ideea de copii ca pe ceva negativ. Ca doar birfele astea si vorbele si toate rautatile astea pleaca indeosebi tot de la alte femei! Barbatii romani intotdeauna au parut asa ca fiind paraleli cu lucrul asta, si aici imi vine in cap atitudinea lor in "decreteii". De parca nu au participat cu nimic, nu stiu, nu e treaba lor, astea-s treburi de femei.Singurii barbati care si-au spus in mod repetat parerea fiind medicii si preotii care in cazul avorturilor tot in capul femeii aruncau dispretuitor si acuzator vina. Prea multe vini poarta femeia romanca si e constrinsa de prea multe mentalitati ale altora.Vikinga 4+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput