Numarul de copii si lipsa de educatie

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Citat:
citat din mesajul lui Tzuni

Credeam ca Vikinga e o tipa desteapta! De cand mi-a spus ca e insarcinata cu al treilea copil, nu mai vorbesc cu ea! _
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA si....www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU
Hahaha uite ca nu ma asteptam sa vad ceva simpatic in subiectul asta.
Mame care tre sa se justifice ca de ce vor de ce nu vor.. romanismul afisarii triocurilor Georgio Armani si DIOR ca sa dea bine a trecut si la numarul copiilor. Nu m-as fi gindit niciodata ca daca ai trei copiii tre sa-ti problema imaginii. Maxim o birfa intre femeile nesatisfacute ca ete dom'le ce armasar e ala nu se mai satura:)). Dar in rest ma simt surprinsa de subiectul asta.
Nush cum e prin alte parti, aici mai in nord fac nemtii copilasi, 2-3 e normal. Iar noi suntem felicitati sincer!
Dar ca sa fiu ontopic in varza asta de subiect, probabil ca si Romania va prelua trendul vestului ca cica ar fi trend acum. Heidi Klum e mami a patra oara, nu mai zic de Angelina&Brad, Nicole Kidman si or mai fi. O ministra nemtoaica are 5 ori 6.
Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
nu cred ca ro va prelua trendul, aici cand ajungi in maternitate sa-l nasti pe al treilea sau al patrulea primesti doua intrebari - sunteti pocaita?si a doua - "si ati vorbt cu doctorul sa va legati trompele, nu-i asa?". Eventual dupa ce nasti cu bine- sa-ti traiasca mamico, dar sa nu mai faci, iti ajunge. Ori iesi cu copiii pe strada si se cruceste lumea, unii te si intraba direct- dar ce ti-au trebuit atatia copii?
Toate astea sunt chestii reale, din experienta prietenelor mele cu 3-4 copii.
Eu inca nu m-am confruntat cu multe, ca nu se vede sarcina prea tare , dar la servici se mirau toti ca sunt iar gravida si doar ca nu mi-au spus in fata ca nu sunt sanatoasa la cap.Si cand zic ca ne dorim o familie mare, si ca ne plac copiii se uita asa, oarecum neincrezatori, ca sa nu zic altfel. Iar din partea unor apropiati am primit intrebari de genul - dar sunt atatea "mijloace moderne", ce va trebuie atatia copii? edit- si apropo de educatie, de obicei primesti intrebarile astea cand se vede ca esti educat si bine imbracat tu si copiii, ca de obicei de tigani nu se mira nimeni. Dar in mentalitatea romaneasca esti socotit cam dus cu pluta daca ai ceva studii si faci multi copii.
mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 19+am blog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
denizel, asta e un atac atat de urat la persoana... si nu numai la persoana larei. Ai desfiintat capacitatea ei de a-si educa viitorii copii, dar mai grav, i-ai catalogat deja atat actualul copil, cat si presupusii viitori copii... ai dat deja verdictul ca nu pot sa fie decat niste esecuri.
Cand incepi sa faci asa zise glume despre cine ar trebui sau nu sa se reproduca te apropii foarte mult de eugenie, stii?

Donia, tu ataci grav persoana Larei_c :). Considerand ca persoanele care au conceptiile ei sunt "niste esecuri" :).
Eu nu mi-am permis sa-i spun asa ceva, i-am spus doar ca e de dorit (pentru confortul tuturor ) sa nu existe persoane care sa aiba asemenea prejudecati. Si inca ce prejudecati....
Poate ca tu, de asemenea, consideri normal ca sectantii si tiganii adusi de Lara_c in discutie sa fie, citez: "ciudati, inferiori, needucati". Eu nu consider normal acest lucru.
Mai mult, daca nu ai fi considerat ca tiganii si sectantii sunt "ciudati, inferiori si needucati", pe altcineva ai fi raportat la moderatori.Edit
Uitam: chestia cu eugenia e mai mult decat ridicola.
Poate ar fi bine sa recitesti cu atentie postarea de inceput a Larei_c si, de ce nu, urmatoarele postari. Cu cat incerca mai mult sa o dreaga, cu atat mai clar devenea ca ceea ce a spus initial nu fusese doar o intamplare...
Citat:
citat din mesajul lui lara_c
Am observat demult tendinta in Romania ca familiile sa aiba un singur copil.....MAXIM 2....Femeile cu mai multi copii sunt considerate lipsite de educatie.Sau sectante...
Am observat reactia unora dintre cunoscuti cand le spun ca as mai vrea un copil...ceva de genul....'cum tu...pai la educatia ta...unul...ca deja 2 e prea mult...'.Sunt de-a dreptul socati cand le spun ca poate vom avea trei.Depinde fireste de circumstantele din acel moment.Dar mi mi-ar placea sa am 3.
Adineauri am citit chiar pe DC , la un alt subiect negru pe alb scria ca 'tiganii fac multi copii din lipsa de educatie'- o sa spuneti, era vb de cu totul altceva.Da, stiu...
O replica la aceasta postare insa ....ii compara pe acestia cu cei care fac multi copii din convingeri....religioase.
Dar oameni care vor 3 poate 4 fiindca se iubesc si le plac copiii nu exista?
Ii considerati pe cei cu 3 sau mai multi copii inferiori si needucati?
Care este reactia daca o femeie despre care poate ca nu ati spune ca are copii deloc va spune nonsalant ca are 3 (am avut eu o colega in Ro, avea gemeni intr-adevar si un copilas mai mare dar arata ca o pustoaica la liceu)Cum reactionati si mai ales cum ganditi ?
Celor ce au mai multi copilasi, vi s-a intamplat ca lumea sa va considre ciudati, inferiori, needucati?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

nu lara zicea chestia cu sectantii si tiganii, altcineva asta e realitatea, in general daca ai multi copii prima intrebare pe care o primesti este "sunteti pocaita?"sau se gandesc ca esti cam incuiata , fiindca probabil n-ai auzit de mijloace contraceptive si modul lor de folosire. Lara a intrebat pur si simplu de ce exista astfel de prejudecati la noi,si daca cineva s-a confruntat cu ele, nu ca ea le-ar avea.mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 19+am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Irina, s-a spus pe DC (habar n-am unde) ca tiganii si sectantii fac multi copii.

Lara_c, ea si numai ea , i-a caracterizat pe tiganii si sectantii despre care s-a vorbit pe DC, drept "ciudati, inferiori, needucati" (citeste prima postare! ma indoiesc insa ca nu ai facut-o)
Nu am vazut scris altundeva asa ceva despre ei.
Daca Lara_c a vazut scris asta, iar ea doar a reprodus, o rog sa dea link.

Din toata afacerea asta, evident ca io sunt aia cu eugenia .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:

Irina, s-a spus pe DC (habar n-am unde) ca tiganii si sectantii fac multi copii.Lara_c, ea si numai ea , i-a caracterizat pe tiganii si sectantii despre care s-a vorbit pe DC, drept "ciudati, inferiori, needucati" (citeste prima postare! ma indoiesc insa ca nu ai facut-o)
Nu am vazut scris altundeva asa ceva despre ei.
Daca Lara_c a vazut scris asta, iar ea doar a reprodus, o rog sa dea link.Din toata afacerea asta, evident ca io sunt aia cu eugenia .

nu a zis asa, uite ce a scris"Ii considerati pe cei cu 3 sau mai multi copii inferiori si needucati?
Care este reactia daca o femeie despre care poate ca nu ati spune ca are copii deloc va spune nonsalant ca are 3 (am avut eu o colega in Ro, avea gemeni intr-adevar si un copilas mai mare dar arata ca o pustoaica la liceu)Cum reactionati si mai ales cum ganditi ?
Celor ce au mai multi copilasi, vi s-a intamplat ca lumea sa va considre ciudati, inferiori, needucati?"
deci ea spune- lumea crede asa, are prejudecatile astea, voi ce credeti, ganditi ca ceilalti?mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 19+am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.

deci ea spune- lumea crede asa, are prejudecatile astea, voi ce credeti, ganditi ca ceilalti?

Gresit! Citeste cu atentie ce a scris Lara_c, te rog!
LUmea a spus doar ca tiganii si sectantii fac copii multi pentru ca sunt needucati/motive religioase.
Lara_c le-a mai pus in carca doo caractersitici :

1. inferiori

2. ciudati

Repet, din toata afacerea, eu is aia cu eugenia .

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.deci ea spune- lumea crede asa, are prejudecatile astea, voi ce credeti, ganditi ca ceilalti?

LUmea a spus doar ca tiganii si sectantii fac copii multi pentru ca sunt needucati/motive religioase.
Lara_c le-a mai pus in carca doo caractersitici :1. inferiori2. ciudatiRepet, din toata afacerea, eu is aia cu eugenia .

a zis si ea ce a vazut, fiindca da, majoritatea te considera ciudat sau inferior daca ai mai multi copii, nu doar needucat, sectant sau tigan
mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 19+am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

daca nu va suparati, pot sa va sugerez o lectura care caracterizeaza elegant discutiile de genul celei care se zbate pe-aici...

Mama de doi,
bebeloi si bebedoi.

In rest, numai de bine, si scuzati off-topicul, dar se asorteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deborah77

Criza demografica e de fapt o criza a sistemelor de pensii. Pt ca, in alta ordine de idei, planeta e supraaglomerata si stim cu totii ca daca continuam sa ne inmultim in ritmul asta sau ne ducem toti sau ne mutam jumate pe Marte.

E o gluma? pai India, China si Africa de Sud ar fi trebui sa se fi scufundat pana acum.

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.

deci ea spune- lumea crede asa, are prejudecatile astea, voi ce credeti, ganditi ca ceilalti?

Lara_c le-a mai pus in carca doo caractersitici :

1. inferiori

2. ciudati

Repet, din toata afacerea, eu is aia cu eugenia .

Denizel, nu trebuie sa fii geniu ca sa-ntelegi din mesajul Larei_c cele scrise de tine, in special partea bolduita.

Dar nu e prima data cand initiatoarea unui topic penibil devine peste noapte victima, duios consolata de sustinatoare mult prea ostenite sa citeasca mesajul cu atentie.

Asta in timp ce altora le sunt servite cartonase verzi si eugenii...

Somnul ratiunii naste monstri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Irina intii felicitari pentru burtica si bebe sanatos!Ce sa mai zic..chiar e pacat ca saraca romanca trebuie sa simta atita presiune din partea societatii. Daca e mama singura cum e Tzuni de ex, daca e mama divortata cu doi-trei copii tre sa auda tot timpul ca nu o mai ia nimeni, femeia romanca peste 40 de ani daca e singura/ divortata e considerata batrina, daca e inselata iar e vina ei, daca e batuta cam la fel..si pina si maternitatea trebuie sa si-o planifice in functie de aprobarea/dezaprobarea societatii. Trist!Imi doresc o femeie romanca eliberata de toate mentalitatile astea. Macar pentru fetele voastre. Sa nu mai fie atit de criticata, sa faca ce doreste si simte, sa-si traisca viata si sa se bucure de ce-i ofera viata, asa cum vrea ea.Vikinga 4+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput