Copilul utopic

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu acum la 7 ani si ceva il las pe fi-miu afara nesupravegheat. Dar doar pe strada noastra, unde il pot vedea pe geam, sau pe la prietenii din apropiere, unde stiu ca parintii se mai uita si ei pe geam, nu il las mai incolo, la 1 strada-2, unde nu pot vedea ce si cum. Cum sa o lasi singura la 2 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nu e chiar asa, ca nu poti sa il lasi sa se joace singur pe afara pana la 12 ani, ar fi putin cam absurd. Sunt doar niste limite de bun simt. Probabil ai probleme dc. il lasi la 8 ani sa mearga in orasul invecinat sau sa il trimiti la supermarket singur, dar se pot juca in cartier, in timp ce tu esti acasa. Pana la 12 ani nu poti sa il lasi singur in casa si tu sa fii la servici. Dar de fapt nici nu exista lege care sa interzica ca ccc copilul sa stea singur acasa pana la 12 ani, varsta de 12 ani este doar "recomandata" de nu stiu ce asociatii, nu prin lege. Desigur insa ca in tara asta lumea le are tare de tot cu reclamatiile si dc. i se pare unui vecin ca iti "neglijezi" copilul, te poate reclama ca sta singur la X ani sau chiar tipa cu copilul de 2 ani lasat nesupravegheat (cu fata de 7 ani) poate avea probleme. Eu l-as mai lasa pe fi-miu singur acasa din cand in cand, pt. ca am incredere in el, e un copil cuminte, casa e sigura, cartierul e sigur. Dar nu o fac pt ca mi-e teama de reclamagii. Totusi pe la 10 ani eu ma gandesc ca il voi lasa sa stea singur vreo 1-2h/zi, dupa cum vad ca evolueaza personalitatea lui si dupa preferinte (dc o sa vrea el sa stea la after school sau o sa prefere sa vina acasa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucamea spune:

nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc... la copilaria mea frumoasa petrecuta la bunici la tara, la scaldat, la furat cirese si alte nazbatii copilaresti, la cum mergeam noi desculti pe ulitele satului, la cum povesteam colegii mele de banca din peripetiile mele la bunici imediat ce ajungeam la scoala dupa vacanta, nici gand sa-mi duc copiii la activitati extrascolare la varste atat de mici.

foarte bine ai scris conchita . am citit doar inceputul.
eu tot in fuga scriu.

Mergi la inceput