Ce v-ar fi ajutat sa stiti inainte de nastere?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ymca

subscriu la treaba cu clisma.

la prima nastere, acolo unde se facea procedura, exista o toaleta dotata; deci n-am avut probleme cu locatia.

la a doua nastere am refuzat clisma, si am refuzat si dulcolaxul pe care mi-l aduceau amabile asistentele a doua zi dupa nastere. teoria este ca nascatoarelor prin cezariana nu li se da voie sa manance pana cand nu fac number 2 (ca nu stiu care-i exprimarea eleganta). ori daca nu mananci nimic solid cu 24 de ore inainte de operatie, faci clisma si nu mananci nimic in ziua cu operatia, de unde sa mai iasa acest numar 2? si-atunci tot asistentele vin cu solutia salvatoare: dulcolax, care conform prospectului nu se recomanda in timpul alaptarii si care oricum nu prea produce mare lucru in conditiile descrise mai sus.

poate nimereste si altcineva in maternitatea Polizu...acolo se practica acest procedeu. eu l-am refuzat! si am facut natural, atunci cand organismul a avut nevoie...si n-a fost nevoie sa ma screm, deci operatia a fost OK.

Si eu tot la Polizu, cu cezariana. Am refuzat si clisma (ma vorbisem cu dr dinainte) si dulcolaxul, dar se pare ca am avut noroc, ca organismul a functionat ok. Dar nu-mi aduc aminte sa nu=mi fi dat voie sa mananc pana nu prestam hm hm nr 2... Oi fi uitat...

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

da...da ...la Polizu nu dau voie la solide a doua zi dupa cezariana...si intra doamnele alea cu tavi cu mancare - care chiar miroase ...si zic: cezariana??? da. nu aveti voie...si pleaca in alt salon!

si la 24 de ore dupa cezariana, cand se face iar dimineata, incepe TOATA lumea sa te intrebe prin salon, pe holuri sau pe oriunde te prind: ATI IESIT?...si de-abia cand recunosti ca "you did it" primesti bolul alimentar.

Asta bineinteles daca nu a venit deja familia la tine cu toate bunatatile. Eu chiar am mancat ce gateau ele acolo si a fost super tot!

Eu am nascut in 2008 si am tot felul de amintiri proaspete. M-am zbatut sa-mi obtin rezerva privata, am platit pentru ea si am stat cu mama mea. Mi-au adus copilul si m-au intrebat: Este prima nastere? Nu, e a doua. Din acea clipa n-a mai intrat nimeni in rezerva mea...zici ca aveam ciuma. Venea doctorul meu sa-mi vada operatia si o doctorita dimineata sa cantareasca copilul. In rest eram atotstiutoare si nimeni nu a simtit nevoia sa-mi mai zica ceva. Si uite-asa n-am simtit nici eu nevoia sa dau ceva. Si am avut o nastere extraordinara, un copil si mai si, si totul foarte eftin

off topic: bine ca te vad pe aici, pe la subiectul cu pricina nu mai treci mina sau ai definitivat raportul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Eu a doua nastere tot la Polizu am avut-o in 2006 si mi-au facut clisma, dar era un wc la salonul cu 4 paturi unde am stat cateva ore inainte. Insa prima nastere am avut-o in Iasi, a fost o operatie de urgenta ca am avut o hemoragie tare frumoasa si nu mi-au facut nici o clisma. M-au intrebat doar ce-am mancat, le-am spus ca un ghiveci de legume pe la ora 18, si au spus ok, desi operatia a avut loc la ora 1 noaptea. Probabil poti sa o refuzi, dar ca sa fie bine pentru tine dupa aceea, sa consumi inainte doar alimente care "ies" usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

la prima nastere nu am stiut cat de tare dor contractiile caci daca stiam ma calugaream inainte sa ma apuc de facut copii
noroc cu epidurala montata devreme (1cm dilatatie), asa am putut sa ma odihnesc si sa nasc usor si fara cea mai mica durere.

la a doua nastere am vrut sa incerc fara epidurala dupa ce mi-au rupt membranele m-a mai tinut vitejia cam 15 minute dupa care am inceput sa plang la modul propriu si sa tip dupa anestezist. in alte 15 minute aveam acul binefacator in coloana si vorbeam la mobil. a doua nastere a fost si mai usoara ca prima, atmosfera super destinsa, glume cu doctora si asistentele, 3-4 contractii am impins-o afara.

la spital a fost excelent, au avut grija de mine ca de copilul lor. la a doua nastere chiar m-au spalat 2 asistente in propriul pat cu propriile cosmetice alese de ele de la mine din baie, chestia care mi-a placut mult . mancarea in spital super si nu am avut nici un fel de restrictii. la mine nu veneau asistentele pentru copil in control ci decat daca le chemam. la a doua fata nu am sunat, nu au venit, cu exceptia baii de dimineata pe care o faceau ele pentru ca imi era frica de buric.

mie sarcinile mi s-au parut grele. a doua cel putin m-a terminat. am avut tensiune mica, tahicardie si peste toate un copil de 2.5 ani activ si cu tantrumurile aferente varstei. cred ca mi-ar placea sa mai am un bebe, dar insarcinata nu ma mai vad

ce nu am stiut relativ la bebelusi (sau ma rog, nu am constientizat prea bine) e ca nu dorm noaptea. mi s-a parut foarte greu si foarte frustrant la prima fata. la a doua am invatat din greseli si m-am culcat cu ea in pat la san si asa am dormit amandoua.

ce am stiut (si nu a fost adevarat) - e ca sa cresti un bebelus e o stiinta avansata, e greu si complicat, ca nu te descurci singur, ca ai nevoie de n persoane in casa sau sa te sfatuiesti. noi am incercat sa ne descurcam singuri, nu am avut pe nimeni ajutor la prima fata si ne-a fost mult mai usor decat ni se prezisese. multe probleme din folclor nici macar nu ni le-am pus, am luat totul mai simplu si cand nu am stiut am chemat moasa acasa sau am sunat la asistenta responsabila de noi.
cu a doua fata a fost (si este) mult mai simplu, suntem foarte relaxati, nici nu zici ca avem bebelus in casa.
multi zic ca avem noroc de "copii cuminiti" - mie nu imi place deloc sintagma asta - eu cred ca avem si noi niste merite.

eu urez tuturor care urmeaza sa aiba copilasi sa le fie la fel de usor ca noua si sa nu se complice inutil.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

mai degraba te asiguri ca ai o toaleta disponibila, sau sa-ti faca clisma mai tarziu, nu o data cu toate gravidele, decat sa refuzi clisma.
clisma are rostul ei. dupa operatie nu trebuie sa te "scremi" (scuze) ca sa nu se desprinda operatia.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

doua zile inainte de nastere mi-am pus supozitor cu glicerina, am papat mai usor si nu am avut nicio problema! si nu am trecut prin experienta asta miramboleasca:)

poze

inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

multumesc tuturor mamicilor care au scris la acest subiect.Mutumesc pentru sansa de a va citi,va urez copii sanatosi si care sa va aduca bucurii multe in viata.Domnul sa-i ocroteasca
Am o intrebare,va rog mult,daca puteti sa imi raspundeti cele care ati facut cezariana si sa nu rideti prea mult de intrebarwa mea.Eu sint la prima sarcina,sint babuta,de 38 ani,19 saptamini de sarcina,destul de greu dusa,cu progesteroon pina la nastere,cu stat in pat,fara sex in sarcina,cu eforturi diverse despre care mai bine tac.Nu pot sa merg la toti doctorii din oras sa-i intrebi daca imi vor face cezariana,ca asta ma intereseaza sa fac.Doctorul la care merg eu din maternitate,e cam smecheras,desi are succes la femeile care vin la cabinet,nu pot sa explic decit prin faptul ca vorbeste frumos cind te primeste pe usa,in schimb,mie ca gravida,muuuuuuuuuuuulte nu mi-au convenit,dar...altii sunt si mai nemernici,nu ma cunosc si aici in oras trebuie sa te cunoasca ca sa te ia in seama,adica sa fi cotizat mult inainte si sa te stie de om care l-ai platit.Ca sa incep sa-i platesc si pe altii din oras si sa stau si la consult la altii..nu mai are sens.
In concluzie,cum sa negociez cu doctorul sa-mi faca cezariana?E posibil sa joace tot felul de teatre,ca stie bine.In afara de banii zdraveni pe care o sa-i dau,cui i se recomanda cezariana,spuneti-mi pe de-a dreptul,la virsta mea,oficial se face ceza?Oficial,adica dupa standarde medicale,protocoale de ale lor?Daca cunoasteti cum sa pun problema,exact de virsta etc si altele,spuneti-mi,va rog,da ceva sa-i taie glumele,teatrele,dincolo dem banii dati.
Apoi,cui sa mai dau bani in maternitate?Persoane importante;anestezist,etc,ca nu stiu,acum adun banii si sa nu ma trezesc acolo ca nu stiu cui sa-i dau.Spuneti-mi si mie,va rog,pe bune,care sunt pasii de la intrarea in maternitate la iesire,pe unde trec si ce face fiecare si daca sa le dau bani

Va rog sa ma iertati pentru povestirea lunga,daca puteti sa va rupeti din timpul vostru sa-mi explicati,va ramin recunoscatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

unombun, nu stiu ce pb de sanatate ai, stiu doar ca eu la 38 de ani am nascut natural al 2-lea copil la mai putin de 2 ani dupa primul cu cezariana - la primul am fost nevoita la cezariana pt ca era transversal.
Iti doresc nastere usoara - insa varsta, la mine, n-a fost motiv de cezariana

Oana, mami de
Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008)
si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Cat de smecheras ar fi doctorul cu pricina, daca-l intrebi direct si serios daca e de-acord sa iti faca cezariana, tot trebuie sa-ti raspunda ceva. Daca raspunde in doi peri ("mai vedem" sau altceva, poti sa intrebi de ce anume depinde decizia lui, sau pur si simplu sa-i spui direct ca tu vrei cezariana).

Sunt unele spitale din tara unde se refuza cezarialna "la cerere", dar daca nu e vorba de unul dintre acele spitale, foarte probabil va accepta. Desigur, daca el e de parere ca poti naste normal, nu strica sa asculti ce are de spus, chiar daca, in cele din urma vei ramane tot la parerea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Eu, personal, as fi vrut sa stiu mai multe despre travaliul fals - daca stiam mai multe nu faceam la 38 de saptamani un drum de 80 km ca sa ma internez (sau chiar daca mergeam pana acolo, stateam pe la rude sau la un hotel pana eram sigura ca trebuie sa nasc). Faptul ca nu am stiut prea multe m-a facut sa ma grabesc - iar ceea ce ma enerveaza mai tare e ca doctorii si asistentele susoteau intre ei ceva de genul "naste? nu naste?", dar nu-mi explicau ce se intampla. Si nici nu m-a avertizat nimeni ca - stand prea mult internata si asistand la stresul femeilor care nasteau in jurul meu, voi ajunge pe masa de nastere epuizata (de nesomn, nemancare, stres si efort - fiindca nu aveam cun=m sa ma relaxez, iar contractiile, initial false, au devenit in cele din urma adevarate...)

As mai fi vrut sa stiu mai multe despre anestezia epidurala, caz in care as fi fost dispusa sa platesc cat era nevoie, numai sa o am.
Insa eram la un spital unde se prefera nasterea "cat mai naturala", ceea ce, in cazul meu, a condus, paradoxal, la cezariana ... (pentru ca dupa 36 de ore de travaliu - dintre care ultimele 3 ore au fost cumplite - cand am ajuns pe masa de nastere, pur si simplu nu am mai fost in stare sa imping...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui unombun

multumesc tuturor mamicilor care au scris la acest subiect.Mutumesc pentru sansa de a va citi,va urez copii sanatosi si care sa va aduca bucurii multe in viata.Domnul sa-i ocroteasca
Am o intrebare,va rog mult,daca puteti sa imi raspundeti cele care ati facut cezariana si sa nu rideti prea mult de intrebarwa mea.Eu sint la prima sarcina,sint babuta,de 38 ani,19 saptamini de sarcina,destul de greu dusa,cu progesteroon pina la nastere,cu stat in pat,fara sex in sarcina,cu eforturi diverse despre care mai bine tac.Nu pot sa merg la toti doctorii din oras sa-i intrebi daca imi vor face cezariana,ca asta ma intereseaza sa fac.Doctorul la care merg eu din maternitate,e cam smecheras,desi are succes la femeile care vin la cabinet,nu pot sa explic decit prin faptul ca vorbeste frumos cind te primeste pe usa,in schimb,mie ca gravida,muuuuuuuuuuuulte nu mi-au convenit,dar...altii sunt si mai nemernici,nu ma cunosc si aici in oras trebuie sa te cunoasca ca sa te ia in seama,adica sa fi cotizat mult inainte si sa te stie de om care l-ai platit.Ca sa incep sa-i platesc si pe altii din oras si sa stau si la consult la altii..nu mai are sens.
In concluzie,cum sa negociez cu doctorul sa-mi faca cezariana?E posibil sa joace tot felul de teatre,ca stie bine.In afara de banii zdraveni pe care o sa-i dau,cui i se recomanda cezariana,spuneti-mi pe de-a dreptul,la virsta mea,oficial se face ceza?Oficial,adica dupa standarde medicale,protocoale de ale lor?Daca cunoasteti cum sa pun problema,exact de virsta etc si altele,spuneti-mi,va rog,da ceva sa-i taie glumele,teatrele,dincolo dem banii dati.
Apoi,cui sa mai dau bani in maternitate?Persoane importante;anestezist,etc,ca nu stiu,acum adun banii si sa nu ma trezesc acolo ca nu stiu cui sa-i dau.Spuneti-mi si mie,va rog,pe bune,care sunt pasii de la intrarea in maternitate la iesire,pe unde trec si ce face fiecare si daca sa le dau bani

Va rog sa ma iertati pentru povestirea lunga,daca puteti sa va rupeti din timpul vostru sa-mi explicati,va ramin recunoscatoare.

gravidutele cu varsta peste 35 de ani au dreptul la cezariana. punct.

mai ales in cazul tau, sarcina obtinuta si dusa cu greu, exista riscul sa apara complicatii la nasterea naturala, fie in timpul travaliului, fie prin afectarea directa a copilului (circulara de cordon ombilical, scadere puls, suferinta fetala).

mai exista 3 portite : daca ai probleme cu tensiunea, dioptrii mari sau oarece infectii (de ex cu SGB, in ultimele saptamani de sarcina), automat esti candidata la cezariana.

asa ca ori schimbi "smecherasul" de doctor, ori il iei tare si ii spui raspicat ca tu vrei sa nasti prin cezariana, cu anestezie epidurala si daca nu e in stare sa faca asta, sa-ti recomande pe altcineva. atentie, neaparat trebuie sa te interesezi ca anestezistul cu pricina sa fie cu experienta in domeniul anesteziei epidurale.

si n-ar strica sa ceri sfatul altor mamici (de aici, de pe forum) din aceeasi localitate, sa-ti impartaseasca din experientele lor si sa-ti recomande un medic bun si de incredere, care sa nu te jupoaie de bani...sau cauta la medici recomandati, tot aici pe forum

sarcina usoara si un bb sanatos !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput