Semnaturi impotriva impozitului forfetar

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Tinand cont ca in tara asta e plin de rau platnici, acest impozit mi s-ar parea OK, in conditiile in care, celorlalti contribuabili de buna credinta, li s-ar deduce acest impozit din cele deja platite.
Adica, ca sa ma fac mai bine inteleasa, mi s-ar parea o lege rezonabila in masura in care ar veni doar sa forteze rau platnicii sau pe cei care "fenteaza" Statul, sa vina, totusi cu ceva la buget...

Sunt voci care spun ca intentia pana la urma asta ar fi, sa nu te forteze sa platesti impozit de 2 ori (si forfetar si pe venit/profit) dar eu pana nu vad cu ochii mei, nu cred...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Eu am o firma mica - 5 angajati cu totul. Anul 2008 a fost un an foarte bun. Am platit deja impozit pe profitul acestui an.

Anul acesta suntem deosebit de afectati de criza. Este posibil sa inchid pe pierdere. Imi fac probleme sa am din ce sa platesc salariile si sa tin firma in conditii de incasari aproape "0".

Statul vine si spune ca daca eu am pierderi din cauza crizei datorez (MACAR??????) impozitul forfetar (si nu mic, de ordinul sutelor de milioane). Si ce este revoltator este ca-l datorez proportional cu VENITURILE AFERENTE LUI 2008. Dar eu am platit deja impozit pentru veniturile aferente lui 2008. Cum poti sa-mi iei pe vreme de recesiune impozitul aferent vremurilor normale?

Unii, cand au o gaina cu oua de aur, o hranesc cu mei muiat in lapte. Romanii intimideaza gaina ca sa faca mai multe oua, apoi o strang de gat si-o ameninta, dupa care, vazand ca nu iese nimic o taie si-o mananca. Apoi urmeaza infinite discutii despre "de ce este gaina cu oua de aur pe cale de disparitie la noi in tara".

Legea este o marlanie. Eu as considera-o chiar o infractiune. Pentru ca baga nedrept mana in buzunarul firmelor, si asa secatuite de criza. Nu trebuie o motiune de cenzura ci un proces in instanta.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Eu am o firma mica - 5 angajati cu totul. Anul 2008 a fost un an foarte bun. Am platit deja impozit pe profitul acestui an.

Anul acesta suntem deosebit de afectati de criza. Este posibil sa inchid pe pierdere. Imi fac probleme sa am din ce sa platesc salariile si sa tin firma in conditii de incasari aproape "0".

Statul vine si spune ca daca eu am pierderi din cauza crizei datorez (MACAR??????) impozitul forfetar (si nu mic, de ordinul sutelor de milioane). Si ce este revoltator este ca-l datorez proportional cu VENITURILE AFERENTE LUI 2008. Dar eu am platit deja impozit pentru veniturile aferente lui 2008. Cum poti sa-mi iei pe vreme de recesiune impozitul aferent vremurilor normale?

Unii, cand au o gaina cu oua de aur, o hranesc cu mei muiat in lapte. Romanii intimideaza gaina ca sa faca mai multe oua, apoi o strang de gat si-o ameninta, dupa care, vazand ca nu iese nimic o taie si-o mananca. Apoi urmeaza infinite discutii despre "de ce este gaina cu oua de aur pe cale de disparitie la noi in tara".

Legea este o marlanie. Eu as considera-o chiar o infractiune. Pentru ca baga nedrept mana in buzunarul firmelor, si asa secatuite de criza. Nu trebuie o motiune de cenzura ci un proces in instanta.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Idem.
In aceeasi situatie sunt si eu. Si probabil si altii.
Este o lege aberant. Am platit impozit in ianuarie pentru 2008, acum platesc, in 2009 un impozit pentru 2009, dar calculat la veniturile (cifra de afaceri) din 2008 Ma intreb sincer ce are in cap ala de a gandit asta? In afara de a fura pur si simplu din buzunarul meu?
Si ma intreb ... ce vom face la anul? In 2010 vom plati conform cifrei din 2009???? Cu alte cuvinte e foarte clar ca si la anul va cel putin la fel de rau ca acum ... ca altfel nu ar fi facut legea asa ....

Ai niste firme mici. Platesc fiecare cateva salarii + impozite aferente salariilor + ceva impozit pe profit.
Ca "sa creasca economia" le pui niste impozite suplimentare, pe care sa nu le poata plati. Firmele sa se inchida ...
In fine mi-e pur si simplu greata.
Probabil la final vor ramane cateva concerne (multinationale) si multi someri.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Pai am citit yo ....la o cifra de afaceri de 12 000 euroi dai un 300 euro impozit in avans...la o cifra de afaceri de 1 milion euro dai un 1500 euroi impozit in avans. e mult...sau cum?
si ce dai acum nu mai dai la sfirsitul anului...sau voi nu vreti sa apucati ianuarie 2010 cu aceeasi firma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Simali si Sorana au dreptate.
Mai mult, impozitul forfetar se calculeaza si se plateste trimestrial iar natura activitatii noastre presupune un rulaj mare toamna-iarna si mic primavara-vara.

Astfel eu ma gasesc in minunata situatie de a plati in lunile de iarna impozit pe profit mai mare decat impozitul forfetar iar in lunile de vara cand firma e pe pierdere, impozit la nivelul celui forfetar...

Iar faptul ca se calculeaza in functie de veniturile din 2008 (mai ales in conditiile actuale de criza economica) e atat de abernant incat mi-e jena mie de jena lor.

Somnul ratiunii naste monstri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

In mod normal nu are nici o legatura cifra de afaceri cu impozitele si/sau taxele. Profitul este una iar vanzarea ete altceva. Faptul ca nu se tine cont de costuri este si va fi o aberatie economica. Exista economic discutand costuri nefiscale greu de identificat si evaluat. Exempplu. Eu sunt om destept si inventez un produs care il pot vinde cu 100000 de euro. Ce sa spun despre costuri? Ca sunt destept si mi s-au consumat 100.000 de ore de scoala sau truda intelectuala? Deci profitul este integral impozabil. Sau vand un produs la care marja comerciala este de 1% dar vand 10.000 de tone/bucati ce vreti voi. Sa iau 16% din 1% este Ok dar sa iau 4% din vanzari cand eu castig 1% este clar un nonsens economic. Asa incat raspunsuri de genul platesti 10 100 sau 1000 de euro la atata cifra de afaceri este un nonsens economic si nu are nici o justificare fiscala sau de administrare corecta bugetara a unui stat. Sincer nu sunt politician insa personal "politica" prezenta imi suna a diletantism cras economic. Cu regret pentru aceasta tara si oamenii din ea. Sa ne intelegem nu discut de cifre si nici de o valoare anume ci doar de aspectul pur economic justificat. In rest vorbe goale.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da de ce nu vedeti acest impozit faimos platit in avans ca pe ceva stimulant...adica statul iti ia niste bani ....si uite asa te face sa produci mai mult mai ieftin ..mai bine...sa muncesti mai mult..mai cu drag ..etc

si sint bani pe care ii dai in avans si ii primesti inapoi...300 euroi doar.

cind creste benzina fara noima cu 20 bani nu comenteaza nimeni..e firma privata nene..firma smechera
daca statul vrea bani in avans sa plateasca pensiile ...gata...ce tilhari

atunci sa creasca impozitele la 20 % macar ...16 % e prea putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Impozitele si taxele pe profit sau similare trebuie sa fie un rezultat nu un avans. Nu discutam de stimulente... asta e aiurea .... ci de nivel de fiscalitate. O fiscalitate ridicata denota o eficienta redusa sau o proasta gestionare a resurselor bugetare. Discutam de proasta gestiune sa fim bine intelesi.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Am citit tot acest subiect si am hotarat sa imi spun si eu parerea.
Eu cred ca acest impozit forfetar nu a fost gandit de oameni fara stiinta, a fost gandit de economisti care stiu dedesupturile si smecheriile contabilitatii.
E adevarat ca pentru cei care au firme mici acest impozit devine un adevarat bir dar sa nu ii plangem totusi nici pe ei. Pentru ca se stie ca mai tot "patronul" din Romania cam confunda buzunarul pantalonilor cu buzunarul firmei . Ce inseamna asta? Pai oricine stie ca orice cumparatura neceara pentru firma sau pentru casa, frigider, dulap se face pe firma ca doar de ce sa plateasca impozit la stat? Lasa sa avem cheltuieli mai mari si venituri mai mici sa fim in pierdere sa nu platim nimic la stat. Ca statul cu ce ne ajuta pe noi? Ca numai bani ne ia... Eventual la sfarsitul anului sa facem un pic de profit acolo sa dea bine la bilant ca doar cu ala ne prezentam la banca pt credite anul viitor si ala e oglinda activitatii anului incheiat.
Pai e normal sa cumperi mancarea din frigider pe firma si sa spui ca-i protocol? E normal sa cumperi haine si pantofi pe firma si sa spui ca trebuie sa ai tinuta decenta la servici? E normal sa cumperi mobiler la birou pe firma si pe langa asta sa iti mobilezi casa tot pe firma? E normal sa iti asiguri bunurile firmei cu o asigurare si in acelasi timp sa iti asiguri si bunurile din casa? Tot pe firma normal ca e cheltuiala si se deduce. Si asta doar pentru a face cheltuieli in firma si a nu avea profit prea mare dupa care se plateste impozit. Vi se pare normal ca o familie cu pretentii de 4 persoane (adultii administratori la aceeasi firma ) sa traiasca din doua salarii de 1200 lei brut? E normal in conceptia administratorilor care spun ca isi cumpara si fac ce vor ca doar e firma lor ...mda . De ce sa isi puna salar mai mar sa plateasca contributii la stat cand pot baga toate cheltuielile casei pe firma? Pun apartamentul ca sediu secundar si deduc si de acolo cheltuieli.
Eh...aici sunt smecheriile si cei care au bagat impozitul forfetar au stiut ei de ce fac asta.
Acum se va face selectia, cei mici care nu vor rezista se vor inchide iar cei mari vor plati probabil mai mult decat au platit pana acum.
Iar daca esti o firma care nu are profit sa spunem si lucrezi in pierdere reala nu pe acte....pai atunci de ce mai lucrezi? De ce nu inchizi, platesti lichidator, lichidezi firma si ai terminat. Cine e nebun sa lucreze in pierdere? Nimeni. Un castig are oricine oricat de mic ar fi. Nimeni nu lucreaza in pierdere reala mai mult de un an.

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3,www.dropshots.com/biancas3" target="_blank">Poze cu noi 4
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Biancas, nu da credit acolo unde nu exista. Nu stiu ce fac.

Patronul poate sa aiba zero profit. Daca cheltuielile sunt legale si daca sunt deductible cf legii, e totul perfect legal. E treaba lui cati bani face, ce face cu banii lui. E munca lui.

Cel mai important e ca firma aia are unul,doi, trei angajati care iau de bine de rau un salariu. Daca nu mai iau salarii, stau pe somaj.

Poate asa-i mai bine. Le da statul somaj si uite asa statul este salvatorul omului sarac. Care sarac isi voteaza "salvatorii" pentru doua paini si o sticla de lapte.

Asta una.

Apoi de ce sa nu dea voie unui student care are o idee de afaceri sa-si dezvolte o afacere? Crezi ca are cineva bani sa plateasca impozite la inceput?

Problema de cost este insignificanta. Sau ar trebui sa fie. Totul trebuie sa fie electronic. De ce au nevoie de zece angajati sa introduca decalaratia pe profit a unei firme cand firma poate sa trimita declaratia electronic?

Mergi la inceput