in prag de disperare,va cer un ajutor din suflet..
Raspunsuri - Pagina 5
Mona40 spune:
Corect
Mona
:)
3 IUI nereusite, ma pregatesc de trat cu menogon , pt IUI nr 4
Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%
KoraPop spune:
Fetita s-a speriat si a fugit in bratele lui "iubi" care o consoleaza si ii spune ca noi toate suntem invidioase pe viata minunata pe care el i-o va oferi.....![]()
Am vazut nu demult o emisiune la TVR1 ( cu Marina Almasan) cu exact acelasi subiect: era o adolescenta blonda cu suvite colorate,frumusica foc,razvratita..."iubi" era profesorul ei de la scoala ( mai mare cu 10-15 ani),un tip careia i se citea in priviri perversiunea,minciuna si batjocura,care isi parasise sotia si copilul ,sotie care cica "nu era decat ca si o prietena,nu o iubise niciodata...."
oare de ce s-o fi insurat cu ea si o fi facut cu ea si un copil???Hm
....Si mama adolescentei o femeie distrusa de relatia fiicei ei si de impasul in care era: singura,divortata fiind de sotul ei,tatal adolescentei....Majoritatea oamenilor din publicul emisiunii o acuzau pe mama ca nu a stiut sa isi creasca fiica,iar pe don juanul cu pricina il blama toata lumea desigur,insa oricat a incercat lumea sa deschida mintile si ochii fetiscanei se vedea clar ca nu existau sorti de izbanda...va sosi intr-o buna zi un moment cand singurica isi va da seama de greselile facute,de faptul ca viata nu e atat de roz cum pare,ca persoane ca si "iubi" pe care le adori si in care ai incredere deplina ti-o va calca pur si simplu in picioare si atunci in pragul disperarii,cand cruda realitate isi va spune cuvantul singura care va fi acolo pentru ea,cu bratele deschise va fi MAMA.......
Ma intreb daca domnisoara care a deschis subiectul nu e tocmai protagonista din emisiunea cu pricina;daca nu....oricum nu e de mirare ca povestea se repeta....
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
M Oana spune:

Frumos subiect, imi place la nebunie, mai ales ca sunt o batranica de 34 de anisori cu sot "furat" de tinere domnisorele, deci voi vorbi din experienta si nu din "naivitati adolescentine". Accept si chiar imi doresc replici pertinente, adica o discutie directa pe forum cu domnisoara (asa poate mai citesc si alte amatoare in acest domeniu), mai ales ca voi vorbi cu o fata cu facultate, care viseaza sa devina mamica si sa-si intemeieze familia visurilor ei, stie ea SIGUR cum va fi acel VIITOR.
Pai hai sa trecem peste varsta la care am inceput scoala primara si sa ajungem la varsta liceului, ca de acolo putem vorbi despre ceva decizii in viata. La varsta aceea, eu "insumi", am decis sa urmez un Liceu Pedagogic, deoarece chiar iubeam copiii si-mi doream ca la 18 anisori sa am deja ceva sigur in mana, o patalama. Termin liceul cu bine si da, ma marit la 19 anisori cu barbatul visurilor mele, cu 4 anisori mai mare decat mine, adica cat sa aiba macar el o facultate inceputa si sa-si fi trait cat de cat fiorii de copilandru.
Desigur, copil mi-am dorit de atunci, nu m-am protejat cu el in timpul casniciei niciodata, insa Dumnezeu a fost mai destept si nu mi-a daruit niciun copil, la momentul nepotrivit, cat eram total necopti si nepregatiti sa ducem de grija unui ingeras.
Am terminat amandoi facultati normale si serioase, adica acele facultati in care intri la 20 de ani si iesi pe la vreo 30, cu specializari cu tot, adica stai ani de zile sa faci temelia casei din beton armat, alti ani buni sa ridici zidurile, iar "casa" o vezi terminata, numai atunci cand esti sigur ca te va tine TOATA VIATA. Lucruri temeinice, nu flusturatice, dupa principiul "dupa cum iti asezi, asa vei dormi...". Desigur, facultate si business, dar fara copii, ca nu stiu cum faceam fata, daca ne iesea si chestia asta..
Eeee, iar de aici urmeaza partea "amuzanta", adica ce se intampla cand barbatul de langa tine nu vrea lucruri de genul "toata viata", ci isi doreste "alt corp, alt job, nu mai bun, ci NOU SA FIE......", deci un barbat naiv, copilaros, care se ia dupa trend, care e atras de prospaturi, ca atunci cand unii barbati simt ca imbatranesc (cam 70-80%), leacul lor este unul singur "schimbarea, nu conteaza cu ce....."
Si e plin pamantul de fatuce, carora nu le pasa de trecut domnului, de familia acestuia, de cat s-a chinuit o alta femeie sa-l faca pe domnisorul de 30-40-50 de anisori sa faca ceva in viata. Ele iau rodul copt deja, spalat, mancat si cu Audi la poarta, dar refuza sa-l ia cu tot cu instructiuni de folosire, ca cica stiu ele cum e cu dragostea.... Eu una am facut si o carte cu instructiunile de folosire ale domnului, dar zau daca i-a interesat pe subiecti, pacatul lor sa fie, eu am constiinta curata.....
Pai sa va dau si cateva exemple din naivitatile domsorului acus... Cand ne-am deschis prima firma, desigur ca secretara a fost prima angajata, o fetita care nu trecuse de majorat, dar care se hlizise frumos intr-un spot la berea Ciucas si care dupa primele 3 zile de job afirma in fata a cinci actionari trecuti bine de 30 de ani si cu diplome solide in spate: "Eu as putea oricand sa conduc aceasta firma." Desigur, nimeni nu si-a permis sa-i dea nicio replica, toti ne-am uitat in pamant, deoarece stiam in ce pat dormise cu o noapte inainte......
Sotiorul meu scump si drag, gelos fiind pe colegul lui actionar, de norocul ce daduse peste el cu "amanta", fata "culta" posesoare de DEX la job, din "ar fi cazul sa mai inveti din cuvintele secretarei si ar fi bine sa o asculti si tu sa vezi ce sfaturi da ea la telefon unor prietene maritate...." nu ma scotea, insa decat sa-mi pun mintea cu asemenea JOSNICII, mi-am vazut de treaba, de firma, de facut case si de bunastarea tuturor celor din jurul meu, chiar si al dom'soarei, ca atat timp cat ne era bine la toti, nu mai contau detaliile.
Ce s-a intamplat cu aripile "orgolioase si extrem de incapatanate ale domnitei?". Sa nu va imaginati ca cineva a putut sa smulga o astfel de buruiana prin vorbe intelepte sau prin indiferenta. Nu, buruiana si-a scot singura radacinile in momentul in care s-a apucat de 3 facultati la distanta, toate 3 pe diferite ramuri din firma. Adica s-a gandit ca poate oricand sa fie art director sau DTP sau contabila in firma si s-a apucat de toate 3. Dupa vreo 2 anisori de banuti platiti la aceste facultati, si-a depus demisia pe masa si a afirmat: "incepand de maine vreau sa fiu art director, contabila sau DTP". Iar toata firma in cor a afirmat: "si secretara e prea mult, ai 3 zile sa iti accepti postul la loc, altfel...."
In a 4-a zi si-a dorit postul la loc, a plans, a implorat, dar deja nici domnul care o proteja nu a mai putut face nimic. Aaaaaa, sa va spun ce scria pe cartea de vizita a secretarei? ASSISTANT MANAGER. Adica, se poate afirma ca a ADMINISTRAT si dansa firma..... Daca am fi "amantul" Ilenei Cosanzene chiar am crede-o si chiar am privi-o admirativ......
Dar sa va spun si ce s-a intamplat cu casnicia mea, ca poate asa domnitele nu-si vor mai pune gatlejoiul la bataie niciodata in fata unor barbatei la fel de usurei la creieras ca si tinerele domnite a "tot ce se mananca stiutoare" si care isi doresc cu tot dinadinsul SA FIE BAGATE IN SEAMA, DESI NU AU MARE LUCRU DE ARATAT. Apropo, ii propun domnisoarei cu nick name futurist sa priveasca timp de cateva minute o BURUIANA si sa faca un scurt comentariu pe seama ei, apoi sa se priveasca in respectiva planta ca intr-o oglinda : "oare care e cea mai desteapta din tara?". Daca doreste cineva parabola buruienii tupeiste si lectia ei de viata, eu "insumi" dupa vreo 5 ani petrecuti langa "assistant managerul" acesta, am scris o fabula pe care o daruiesc cu drag tuturor fiintelor care in viata aleg sa traiasca ca niste buruieni nefolositoare, ba mult prea distrugatoare, chiar si pentru propriile lor vietii.......
Va intrebati poate pe unde misuna acum barbatelul meu, om la 38 de anisori, care aprecia atat de mult domnisoarele tupeiste si cu ambitii prostesti total nepotrivite pentru pregatirea lor, varsta lor, puterile lor, dezvoltarea lor????
Pai in timp ce eu terminam de renovat casa de vacanta in care ma rasfat la ora actuala cu actualul sot si in care imi voi creste pruncii, in timp ce faceam vreo 6 inseminari si 2 FIV-uri (adica fix cand ma apucasem de al doilea) si asta pentru ca eu "insumi" eram SANATOASA TUN, insa el AVEA TOATE BELELE DIN LUME IN ANALIZE, cand il iubeam ca pe ochii din cap si il ingrijeam ca pe Dumnezeu in persoana, mi-a dezvaluit ca pentru el BLOCURILE SUNT ROZ deorece, "alt corp, ceva nou", o clienta de 25 de anisori il face sa simta CEVA NOU........
Iar de atunci si-a abandonat toata familia lui (care apropo, acum e familia mea, caci eu am ramas copilul lor, iar flacaul care cauta tineretea fara batranete si viata fara de moarte, mi-a lasat absolut tot, inclusiv familia, el dorind doar o NOUA VIATA, FARA GRIJI SI RESPONSABILITATI), a deschis vreo 2 afaceri care au dat faliment rapid si cauta de zor sensul vietii, pe care inca nu l-a aflat. De multe ori il tot intreb: "dragul meu, ce e fericirea pentru tine?". Iar raspunsul este invariabil: "Daca as stii ce este fericirea......"
V-as mai scrie ani intregi si v-as depana nu din ambitiile mele de a avea un copil, o familie, bani, firme, case, ci din REALITATILE acestei vietii, insa sunt convinsa ca orice femeie MATURA stie cu adevarat ce este viata, iar cele care aleg DRUMURI BUNE in viata stiu si ce este IMPLINIREA, FERICIREA......
Da, acum sunt o femeie implinita, iar acum nu mi-as mai alege in veci un sot naiv langa mine. Dar sunt barbati naivi pe lumea asta, care pot trai bine mersi doar langa femei la fel de NAIVE, nu-i critic, accept si le doresc sa AFLE CU ADEVARAT CE ESTE LINISTEA SUFLETEASCA SI FERICIREA. Si nu din vorbe, ci sa o simta si sa o traiasca pana la adanci batraneti.......
Draga mea, copilul va veni la timpul potrivit si linistea ta tine fffffff mult de ce drumuri alegi in viata. Uite, eu la 5 anisori si 8 luni, cand mi-a fost citita povestea "Fata mosului si fata babei", am ales sa fiu fata mosului. Cand am avut de luat o decizie, m-am bazat pe acest "model de viata" si indiferent ce a decis mama, sotul sau prietenii care m-au furat de 400 lei, eu am ales sa merg inainte, urmand principuli BINELUI, DRAGOSTEI DE SEMENI si in niciun caz nu am ales ORGOLIUL, MANDRIA, INCAPATANAREA.
Din cate descrii tu, atat tu, cat si mama ta, ati cam ales sa fiti FETELE BABEI si aveti CASA PLINA DE BALAURI......
Poate recitesti povestea asta, poate privesti mandria si incapatanarea cu care buruienile cresc "in fata SI CAT MAI MARETE" si mai fac si niste radacini adanci in stanca si-n piatra seaca, doar ca sa reuseasca pe niste drumuri pietruite si aducatoare numei de necazuri.....
Daca insa nu ai nimic de invatat din toate acestea, eu iti doresc sa-ti gasesti CUTIA CEA MARE A SFINTEI VINERI FARA EFORT, FARA SACRIFICII SI SA-TI ADUCA NUMAI BINE.....
Liana30 spune:
io te iube mult fata mosului si ma bucur din tot sufletul ca ACUM esti fericitaaaaaaaaaaaaa!!!!
luptatoarea mea
"Stelele care cad, nu pier
Stelele care cad se duc pe un alt cer"!!!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou !!! Avem TELEDON !!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">"Port in suflet povestea licuriciului Emma"
magdita spune:
Fata mosului
, tot respectul pentru tine si povestea de viata impartasita
. Felicitari pentru sarcina si sa ai parte de tot ce-i mai bun pe lume !
Cu siguranta se va intampla minunea
!!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla
din nou, iar atunci va fi perfect!
uratica spune:
off off mai mai..
hmm..interesant subiect!
ce sa zic?asa din vasta mea experienta??cred ca degeaba se dau sfaturi..ca nimeni nu le asculta!!poate nu e de condamnat ptr ca si noi la anii ei nu ascultam de nimeni!insa diferenta dintre noi si copilul asta e faptul ca la anii ei-noi ne gandeam doar la un prim sarut-ncidecum o noapte de amor!un copil!
insa..ce imi pare rau-e faptul ca tanara domnisoara nu isi da seama ca ea inca nu si-a trait viata-dupa care mai tarziu o sa planga cu lacrimi amare!!!!!insa-don juanul-si-a trait etapele vietii asa cum cere oranduiala-adolescenta,distractii,casatorie,copil!!!!el si-a trait viata insa tie-de mult ce te iubeste-ti le refuza!!de ce?ca sa se simta el implinit si vesnic tanar-un egoist in opinia mea!cu diferentele de varsta in relatii nu am nici o problema!..insa in cazul tau cred ca gasesti in el figura familiala ce ti-a lipsit in viata!si de aici..toata povestea trista a vietii tale-in care el e salvatorul!!
si..tu nu ai luat in calcul o chestiune-mai ales ca esti pe un forum in care toate fetele astea trecute de 30 de ani si care tu crezi ca nu fac fata unui copil de 17-se chinuie sa faca un copil!!si un lucru ar fi bine sa il inveti-UN COPIL E SFANT!O MAMA E SFANTA!chiar si pentru un specimen ca viitorul tau sot-e bine sa stii ca un copil te leaga toata viata!gandeste-te daca vei putea suporta faptul ca va trebui sa aiba grija si de copilul lui cu alta femeie!!nu te gandi ca daca tu vei avea un copil cu el-va renunta la fosta si la copilul lui!ptr ca te inseli amarnic!
uff..copile-sa nu crezi ca noi vrem sa te judecam,ca vrem sa te atacam sau sa-ti facem rau!nici macar nu ne dorim sa te despartim de cel pe care tu il consideri iubirea vietii tale!nu asta e interesul nostru si practic nici nu ne intereseaza!insa..dorim sa-ti deschidem ochii!!sa nu dai cu capul de pragul de sus mai tarziu in asa fel incat sa nu te mai poti ridica de la pamant!imi pare rau ca nu ai avut pe cineva langa tine care sa te inteleaga,sa te sfatuiasca,sa-ti deschida ochii..fata de care sa-ti deschizi sufletul!sincer-nici eu nu imi expun poblemele in fata celor apropiati-mama mea nu stie nici macar cu ce problema ma confrunt,nu stie nici ca pana acum am facut 2 operatii-care crede-ma ca nu sunt usor de ascuns-mai ales ca una e clasica de 20 cm!insa..ptr asta-mama mea e o sfanta!ptr ca mi-a dat viata,ptr ca merita respectul meu,ptr ca m-a crescut asa cum a putut,ptr ca e ochii mei din cap!indiferent cat as fi crezut eu ca mi-a gresit uneori-nu e dreptul meu sa o judec!
din pacate..te vei maturiza pe la 30 de ani si iti vei da seama ca viata ti-a trecut printre degete,ca au trecut anii pe langa tine si ca nimeni nu ti-i mai da inapoi!te vei trezi poate mai rau ca mama ta..care desi a ales sa traiasca o viata singura-fara tatal tau-a razbit si are acum 2 fete adolescente!si nu e putin lucru!si ai sa vezi cand don juanul tau se va plictisi si se va orienta catre alte orizonturi-unde vei ajunge?iti zic eu-tot de unde ai plecat si anume-in bratele mamei tale cersandu-i o farama macar de iubire,de intelegere,macar o mangaiere!!si o vei implora sa iti dea putere sa mergi inainte!!
acum ti se pare totul atat de frumos..incat nu vrei sa te trezesti la realitate!dar..nu uita..odata si-odata te vei trezi-cu cat mai tarziu cu atat mai grav pentru tine!si mai tine cont si de faptul ca esti fata-iar trecutul tau va trebui sa ti-l asumi mereu!si sper ca vei putea face fata!ptr ca va atarna ca o piatra de gatul tau!
iti va fi ff greu sa-ti refaci viata!iti va fi ff greu sa derulezi filmul vietii tale atat de repede incat sa ajungi la o oarecare normalitate!sper insa sa reusesti!
eu una iti doresc sa ai parte de tot ce ai visat!iti doresc sa reusesti sa tii piept vietii asa cum ne tii noua acum!iti doresc sa poti fi fericita!iti doresc sa ai parte de armonie intr-o casnicie cladita pe vietile altora!iti doresc sa te maturizezi cat mai repede!si iti doresc sa nu simti si tu pe pielea ta cum e ca peste cativa ani don juanul tau sa te lase cu un copil in urma,sa te umileasca plecand cu o alta copila la brat!gandeste-te ca in esenta tu esti copilul lui acum!iar experienta asta va vrea sa o retratasca!si o va retrai alturi de copii lui-iar de tine-de viata ta nu se va mai alege nimic!
drum bun in viata iti doresc!

Fragutza spune:
Oana, am citit postarea ta si asa bine mi-a mers la suflet. E inca o dovada ca lucrurile sunt asezate intr-o ordine anume si ca nu prea exista coincidente.
Ma bucur mult pentru fericirea ta de acum
O imbratisare calda pentru fetele sufletiste, Cata, Kora
Cat despre instincte materne la 18 ani declansate de barbati insurati cu plozi acasa...sunt atat de acrita si impietrita de problemele mele ca zau daca se misca ceva in mine..
23+
ellanik spune:
Eu nu vreau sa repet cele spuse mai sus ci vreau sa dau un sfat.Incearca sa dai copy si apoi paste la ceea ce s-a scris aici, sa le incui intr-un sertar si sa le descui peste 10 ani.Cu toate ca va fi prea tarziu sa spui "Aveti dreptate" vei avea ocazia sa privesti cu ochii de atunci toate cele intamplate.Si eu sunt de parere ca CEL ce inseala o data o va face mereu, si eu sunt de acord ca esti prea tanara pt toate astea.Gandeste-te ce minunat ar fi sa umbli prin discoteci, in excursii, sa iti cheltui ultimii tai banuti pe farduri si blugi nu pe servetele pentru bebici.Tineretea trebuie traita .Tot ce faci tu acum este sa arunci aceasta tinerete la gunoi .Tine minte :NU TE MAI INTALNESTI CU EA! Fetele au dreptate, au experienta.Si eu am experienta too much.Si eu m-am indragostit la 17 ani si faceam calcul cat mai am pana la 20 cand m-as putea marita cu dumnealui.Pana la 20 de ani am mai cunoscut 20.Am avut grija mereu de MINE , ceea ce te sfatuiesc si pe tine sa o faci.Iubirea vine si pleaca.Faptul ca viata sexuala este super ok nu inseamna ca trebuie sa te si mariti.Eu mi-am inceput viata sexuala la aproape 22 de ani deoarece nu il gasisem pe ACELA demn de fecioria mea.cand l-am gasit am crezut ca va fi forever.Dupa o luna l-am schimbat deoarece nu "corespundea".Am facut mofturi (ceea ce trebuie sa faci si tu), am cunoscut si baieti bogati si saraci(ca sa fac diferenta),frumosi si urati,"ai nabii" (stiti ca multe prefera ca barbatu' sa fie rau ca "de-aia e barbat" ) si painea lui Dumnezeu (in traducere libera mai tolomaci -in acceptiunea mea), etc etc. Am iubit (cel putin asa am avut senzatia) pana am inteles ce vreau.Dumnezeu a facut ca atunci cand mi-am dat seama ce vreau mi l-a adus pe sotul meu care nu este nici al naibii , nici painea lui Dumnezeu, nici frumos, nici urat, nici bogat nici sarac.Niciunul nu bagam mana in foc ca peste ani si ani nu se va intampla nimic, insa stim /ne educam modul in care vom reactiona daca s-ar intampla .(eu i le tai si i le dau sa le manance
). Incearca sa nu faci pasul cu casatoria.Propune-i sa locuiti impreuna sa vezi cum iti este.Divortul este traumatizant .Incearca sa il convingi asta si incearca sa te convingi pe tine de acest lucru.Nu zic ca veti divorta, dar asa cum spuneau fetele, exista pericolul major sa repete cu tine ce i-a facut sotiei.Ti-o spun atatea fete cu experienta de viata.Lumea nu este asa cum se vede la 18 ani.Eu la 18 ani luam o palma de la tata ca m-am machiat.La 18 ani visam sa ma lase 2 ore sambata la disco si tu vrei copii?Copiii sunt minunati dar sa nu uitam sa ne gandim si la ei.Trebuie sa fii matur ca sa cresti corect un copil.Ori eu, imi tai capul, daca cineva la 18 ani face treaba asta.Incearca sa nu mai fii suparata, nici revoltata, gandeste-te la tine si doar la tine.Stabileste-ti prioritatile.Traieste-ti viata.
Atrag energii pozitive, gratis !Accept si schimburi !Exclus aventurierii !