in prag de disperare,va cer un ajutor din suflet..
Raspunsuri - Pagina 11
blue_flower spune:
Marknetx, citesc postarile tale si ale fetelor de pe blog de la inceput.
Am sa incep cu ceva ce mie mi se pare inteligent: "Sfaturile se dau doar atunci cand ti se cer sau cand persoana e pe moarte".
Tu ai intrat si ai cerut un sfat. Au sarit toate pe tine, fiecare cu felul ei de a fi, incercand sa iti explice filozofia personala de viata si incercand o transmutare asupra ta.
Acum, sunt mai multe aspecte sau detalii importante:
- categoric facem parte din generatii diferite. Eu fac parte dintr-o generatie total diferita de a mamei mele, oricat s-a chinuit saraca sa imi zica de praguri de sus, greseli din viata ei, etc, io tot pe a mea am tinut-o, pe principiul ca 'mie nu o sa mi se intample niciodata asta'. wrong!
- faptul ca viata/timpurile sau cum vrei tu sa le zici sunt diferite, adica nu mai suntem in era comunismului, a lui Pazvante-Chioru' sau pe vremea bunicii, nimic, dar absolut nimic din contextele sociale si economice, din progresul stiintei si al tehnologiei, repet, nimic nu schimba caracterul oamenilor, in special al barbatilor.
Da, poate sunt femeile mai bataioase decat in '75, si-au castigat independenta financiara, dar caracterul intrinsec este acelasi.
- cand mi-a zis mama ca o sa vad altfel viata la 30 de ani, i-am zis o tampenie si in capul meu am gandit ca eu nu ma voi schimba niciodata, pe mine nu o sa ma insele prietenul si o sa fiu pe veci indragostita de el. Sanchi!
La 25 de ani ne-am despartit, dupa vai draga doamne marea dragoste a noastra de 7 ani. Eu am descoperit ca exista cluburi, discoteci, barbati pe care poti sa ii cumperi pt o noapte, pe care poti sa ii dai afara dupa ce am avut 3 orgasme, mi-am castigat increderea in mine, nu mai depindeam decat de mintea mea - sa mearga bine, sa pot sa castig bani, sa imi platesc rata la apartamentul pe care mi l-am luat singura si sa ma distrez.
- in interiorul fiecarei persoane, pt ca nu e vorba de mine in povestea asta, exista ceva ce nu se schimba, indiferent de timp, spatiu si context politic si social. Nevoia de cuib. Femeile au mai accentuata aceasta nevoie. Bine, lasand la o parte exceptiile care confirma regula.
- faptul ca iubitul tau de acum si-a parasit cuibul in care a crezut cu tarie la inceputurile casatoriei, faptul ca poate sa isi paraseasca copilul.....toate aceste elemente ar trebui sa iti dea de gandit ca nu ai nici o siguranta ca scenariul nu se va repeta.
- fiecare din fetele de aici au vorbit cu patos pt ca vorbeau, unele, din experienta personala. Si bineinteles ca e greu sa fii obiectiv cand ai trecut si tu prin divorturi.
- DAR, te rog eu, fa un mic exercitiu de imaginatie: fa, in mintea ta, un pas inapoi si priveste ansamblul. Ansamblul vietii tale, fara ura, fara iubire, fara sentimente, fara nimic. Evalueaza ca si cum ai evalua o propunere de afaceri, un studiu de fezabilitate, un raport financiar. Pune pe hartie avantaje si dezavantaje. Pe bune, fa asta.
- (paranteza, ca mi-a trecut prin cap) - tu chiar crezi ca o sa ai 2 femei sa te ajute in casa, una cu copilul, una cu curatenia si mancarea si tu o sa iesi vineri seara in Bamboo sau in Fratelli? - serios...
- Daca in urma exercitiului iese ca tu iti doresti cel mai mult un bebe cu iubitul actual, ca nu iti place sa mergi la cumparaturi fara grija ca la ora 2 trebuie sa il alaptezi/hranesti pe bebe si ca in masina miroase a voma de copil, daca tot ce iti doresti tu este sa stai acasa si in parc vorbind despre vaccinuri, sa lasi la o parte firmele pe care le ai, contactul cu oamenii, pentru vreo 2-3 ani....atunci go for it.
- sa stii ca atunci cand oamenii trec prin viata acumuleaza un bagaj de cunostinte. Din bagajul meu, uitandu-ma in urma, cred ca as fi luat-o razna sa am un bebe la 18 ani. Pai cate am facut eu intre 20 si 30 de ani....nu o sa mai fac niciodata.
- de aia toate fetele zic ca toate sunt la timpul lor. Nu iti vrea nimeni raul, chiar po****tia Romaniei este in scadere, dar tu ca persoana vei avea de suferit.
Stiu ca citesti toate postarile astea, faptul ca ai raspuns mai rar inseamna cel putin ca ti-a dat de gandit, am si vazut din ultimele tale randuri asta.
Viata este foarte frumoasa, merita traita si astea nu sunt vorbe in vant. Merita sa cunosti mai multi barbati, sa vezi cum te trateaza, sa ai termen de comparatie, merita sa faci nebunii, sa te sui in avion vineri si sa pleci pana duminica, merita sa te imbeti o data sa vezi cum e, sa danzezi pana la 5 dimineata intr-un club, sa urli pe geamul unui taxi, sa mananci ciorba la shorley cand pleci din clubul cu pricina, si multe, multe altele.....sa cunosti tot ce se poate pt ca SA NU POTI FI FRAIERITA.
Nici de barbati, nici de femei.
Copilul nu este o povara, este un dar de la Dumnezeu, dar perioada dintre 20 si 30 de ani, este o perioada de acumulare de cunostinte, in toate domeniile, profesional, al vietii, toate....abia apoi poti sa dai din ce ai acumulat.
Am fost cea mai rebela si mai tampita si incapatanata fata, le-am facut zile fripte parintilor mei,...si uite ca s-a intamplat ce mi-a zis mama: la 30 de ani o sa vezi viata altfel.
Bafta mare. Mai stai, mai gandeste-te. Nu au intrat zilele in sac.
blue_flower spune:
Nu vreau sa fiu ironica, dar am o curiozitate de femeie.
Eu sunt director financiar la o televiziune cu mai multe milioane de euro cifra de afaceri.
Cand ai zis ca la 16 ani si 5 luni ai administrat mai multe firme.....asta este o exagerare pentru cine nu cunoaste cu ce se mananca administrarea unei firme.
Cunosteai legislatia, impozitele, termenele de predare pentru situatiile financiare? Cunosteai importanta EBITDA?
Parerea mea este ca cel mult faceai facturile, tineai evidenta lor in excel, a incasarilor si a platilor. Cel mult. Ca nu aveai drept de semnatura pe cont la banca.
So, sa stii ca forumul este accesat de tot felul de persoane si nu poti sa iti ridici importanta jobului fara sa nu fii ironizata.
irinabobe spune:
woow suntem chiar bune. in decurs de o luna am adus pe calea cea buna 2 amante si o copilita...![]()
uratica spune:
marknetx-ma bucur ca macar vei incerca sa tii drumul cel bun si sa iti traiesti viata!
iar despre relatia cu mama ta-nu e problema daca nu vorbiti acum..cu timpul se va schimba..ai sa vezi..insa pana atunci ai grija de tine-de sufletelul tau!si nu uita niciodata ca "cel mai important om din viata ta esti chiar tu!"
sa dea Domnul sa te tina ambitia si incapatanarea de care dai dovada-toata viata de-acum inainte!sa reusesti sa le folosesti in scopuri constructive si sa realizezi mult mai mult decat ai visat vreodata!dar..pentru tine personal-nu ptr a face pe plac altora care vor sa-ti fure tineretea!traieste-ti viata la maxim ptr ca e a ta-nu o da altora sa o traiasca in locul tau ptr ca vei regreta amarnic!
si sa auzim numai de bine!
M Oana spune:
Eeee, BUNA DIMINEATA, asa mai merge, avem parte de un dialog si de niste concluzii bune duse spre directia cugetarii, rabdarii....... E de bine...... Pacat ca nu am putut-o determina pe fata aia sa nu se sinucida dupa 3 pierderi de sarcina, atunci chiar eram TARI......
Atunci, parca altfel imi vine si mie sa-ti mai spun una alta, ca invatatoare fiind printre altele, stiu cum e sa-ti bati gura degeaba ani la rand cu "materiale proaste", tu pierzandu-ti timpul, iar "materialele" nepricepand nimic.
Am investit intr-un copilas cu probleme comportamentale vreo 7 ani din viata mea, tot citindu-i povestioare, tot luptandu-ma sa-i vad o sclipire in ochisori. Eu ii spuneam de Ileana Cosanzeana, ii tot aratam sensurile viatii, iar el dupa o ora de asculare se trezea urland prin toata casa: BUZDUGAN, BUZDUGAN, VREAU SI EU UN BUZDUGAN.....
SI pe aceeasi tema este si bancul acela cu "de cati psihologi e nevoie ca sa schimbi un bec".
Iar replica: DACA BECUL NU VREA......
Hai sa-ti spun acum cum sta treaba cu cei 500 lei. La spital (mai ales daca era unul de stat) taxa oficiala este una minora, de 100 lei, insa medicului i se da si o spagutza pentru a baga pacienta in seama si a nu o macelarii pe banii spitalului si atunci spagutza minima la un avort e de 100 euro, ca asa merge masa.
De exemplu, la FIV la Giulesti taxa e de 1400 euro, insa eu insami am intalnit multe fete care mai aveau si-un plic cu sume de 200-300 euro pentru medic, vreo 100 pentru anestezist si asa mai departe. Deci in Romanica prin spitale se percepe taxa oficiala+spagutza.
Acum, in ceea ce priveste nick name-ul nu conteaza ca nu ai retinut persoana care te-a inteles gresit, e perfect ca ai lamurit situatia si confuzia. Orice lucru are n-spe mii de fete si oamenii pot percepe gresit. Desigur, mi-a trecut prin minte cum ca Mark poate fi si numele unui tip, insa rationamentul m-a dus in alta directie si te-am acuzat in mod gresit, uite ca imi cer scuze pe aceasta cale. Vezi, cu o explicatie directa, punctuala, s-a rezolvat dilema.
In ceea ce priveste relatia cu mama. Pai nici nu stiu cum e mai bine: sa ai o mama care sa te tina de manutza pana la adanci batraneti si sa nu faci nimic fara fusta ei, sau una mai distanta si asa inveti sa te descurci singurica....
Eu posed una tare activa, care a pus cariera pe primul plan toata viata si zau daca nu sunt mandra foc de ea, de multe ori cand ma duc pe acasa apuc s-o vad doar la televizor si rar sa o si vad face to face. La baza e profesoara de limba romana, insa de cate ori m-am dus cu lacrimi in ochi s-o intreb cu e cu mai mult ca perfectul si alte probleme gramaticale, replica ei a fost una singura: "stii ce, ia du-te tu in biblioteca si ia Gramatica academiei, aia editata prin anii '70, dupa care invatam eu in facultate si care arata cat 2 DEX-uri, acolo sigur gasesti raspunsul."
Si uite ca de cate ori am cate o intrebare, jur pe ce am mai sfant ca mereu gasesc in biblioteca cate o carte (sau pe net, ca s-au schimbat vremurile) si cartile astea imi sunt cei mai buni prieteni. Numa' ca in cazul asta nu prea am pe cine sa dau vina cand iau cate-o decizie proasta.......

![]()
In privinta cununiei tu decizi cum e mai bine, tu ai toate datele problemei. Eu una, ti-as recomanda sa o faci, asta ca sa mai aiba si avocatii ce manca......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Glumesc, desigur!
Hai, sa ai o zi excelenta, o viata traita cu folos si plina de realizari superbe si daca mai ai nevoie de" oameni biblioteci ambulante" stii unde ne gasesti.

Eu in curand va trebui sa investesc la greu in fii'mea, deci nu stiu cat voi mai misuna pe aici, insa sper ca intalnirea noastra sa fii fost "de bine".
Si la final mai vreau sa-ti mai dau gratis un pont. Sa stii ca am fost in genunchi de multe ori in viata si de multe ori am facut greseli colosale, singura mea scuza e ca eu le-am facut, eu am scos carbunii din foc, mi le-am asumat, de cand ma stiu. Stii ce m-a tinut mereu la suprafata?
M-am uitat in istorie, in trecut si am citit despre vietile oamenilor cu adevarat mari. Am citit enorm despre oameni ca Petre Tutea, fost ministru al Romaniei in anii '30, in anii de glorie ai acestei tari, care peste noapte au pierdut tot, din cauza unor nenorociti cu 4 clase de comunisti, care nu suportau VALOAREA UMANA si cand vedeau un caracter superb il trimiteau la canal (sper ca stii ce fel de canal......).
E, acest om, desi a fost inchis ani de zile, desi a mancat paine cu mucegai, iar in paharul din tabla din care i se servea apa, gardianul isi facea nevoile (pe bune!), acest OM a reusit sa ramana FRUMOS PE INTERIOR, BUN DIN CALE AFARA SI UN MODEL DUMNEZEIESC PENTRU TOTI CEI DIN CELULE SI CHIAR PENTRU CALAUL LUI, caruia zilnic ii arunca cate-o vorba buna, desi stia ca arunca perle porcilor, dar rostul lui era sa arunce PERLE.......
marknetx spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ralucapaun Hai ca stau in fata calculatorului si rad singura:))) Oana, cartofii tai aducatori de inspiratie m-au facut sa uit de suspiciunile de infectie urinara si dureri de burta si spate... Georgi, pai zau, cum sunt cu hormonii la cote maxime, m-am zburlit de mama focului la aparitia acestei noi specii: pitzi cu instincte materne. |
ia explica tu ce inseamna din punctul tau de vedere:"pitzi cu instincte materne"
ca sa ma uimesti si pe mine!
M Oana spune:
Fata draga, iar o facusi de oaie, iar la capitolul simt al umorului iar miros o corijenta. Fata a facut o gluma, care gluma nu trebuie justificata din punctul meu de vedere, caci se aplica teoria mintii deschise, adica cine vrea sa caute sensuri negative gaseste, cine e pus pe sensuri pozitive gaseste sensuri pozitive si amuzante.
Asa si eu am zis si de buruieni si zau ca am scris o poezie tare draguta pe tema asta, daca ma intrebi pe mine cum e cu buruienile, vezi ca exemplific cu poezia, La Fontaine scrie pe mine.![]()
Iar simt ce simteam cu copilul ala in care-mi investi 7 ani din viata, de zici ca mi-am bagat anii la FNI si ramasai fara ei din propria prostie.......

Pai eu ii tot indrugam numai idei pozitive de viata, ma'sa la fel, tat'su la fel, iar el la finalul zilei nu retinea decat "buzdugan, buzdugan.....". E adevarat, invatase copilasul un cuvant nou din toata munca noastra de lamurire, dar cu celelalte eforturi ale noastre, de ele oare nu-i pacat sa se aleaga praful si pulberea. Alte intrebari, pe alte teme, alte preocupari din tot ce-au spus fetele astea cu suflet mare, chiar nu-ti gasisi, pacatele mele.......

Se spune in pedagogie ca prima forma de invatare pe care o poti aplica unui copil este cea sub forma de joc, de lauda, de apreciere. Deci la 3 anisori nu tre' decat sa lauzi bebelinul, sa-i spui numa' ce-i place si ce vrea sa auda, ca altfel refuza categoric, incapatanarea lui e mai tare, sic sic sic......
Eu credeam ca discutam cu persoane adulte si putem aplica tehnici mai serioase, mai avansate, ca doar de laude si pupicei si mangaieri si vorbe atent mestesugite e cam greu sa stam, numai sa pice bine copilasului.......
Ramonika spune:
exista vreun subiect legat de sinuciderea tipei care a pierdut 3 sarcini? dati-mi si mie un link, daca exista.
multumesc!
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
claudia79 spune:
vezi de aia imi pare rau ca am scris ca se intra acolo ca la circ, pentru distractie si vai a aparut un conflict intre Luca si una . hai sa ne uitam!!!!!
happiness is a choice