Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

Si eu sunt functionar public si am chiar in fata contractul colectiv de munca.In ceea ce priveste cunostintele mele juridice recunosc ca sunt zero barat insa stiam ca dc nu ai contract colectiv de munca la nivel de unitate te supui celui la nivel national.
Eu cred ca ar tb sa iti raspunda un jurist mai degraba.

Cel mai destept intotdeauna cedeaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi_for spune:

va rog...cineva care a avut o problema similara sa-mi dea un raspuns comcret.
Contractul meu de munca se incheie in 31 august, daca nasc dupa aceasta data mai beneficiez de prima de nastere. va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

DACA ESTI ANGAJAT PRIN DECIZIE NU PRIN CONTRACT DE MUNCA ,SE CHEAMA CA ESTI NUMIT NU ANGAJAT.dE AIA NU BENEFICIEZI...NU SUNT NICI PRIMUL NICI ULTIMUL FUNCTIONAR PUBLIC ANGAJAT PRIN DECIZIE CARE NU IA BANII AIA.

lA O UNITATE CU CATEVA SUTE DE OAMENI...SI MAI ALES LA STAT SE RESPECTA TOATE REGULILE,SI LEGISLATIA SE RESPECTA...FARA NIC UN FEL DE PROBLEMA....NU CA LA PATRON.

Madalina s38Eva-Maria

CEZARIANA 14.08.2008 la 38 s si3 zile..

AMR 3 ZILE ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

eu am primit concediul prenatal pe acelasi tip de formular cu celelalte luate anterior,codul fiind o8-sarcina si lauzie.Ma gindesc si am mai intrebat asta-se aduna la conc.med.de vreo 50 zile pe care il aveam adunat in ultimul an?Nu de altceva,dar sa nu depasesc 90 zile si sa ajung la expertiza medicala sau sa vin sa serviciu cu citeva zile inainte de nastere(groaznic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Oare mie cum o sa mi se calculeze pre si postnatalul si CIC-ul intrucat eu am fost in CIC pana in 25 mai? O sa mai merg la serviciu pana la 1 septembrie deci o sa am 3 luni lucrate.

32+ cu Matei si mamica strengarului David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi_for spune:

eumada, eu inteleg ce zici tu, dar noi pe ramura invatamant avem contract de munca, si am colege care au luat aceasta prima de nastere, pt ca in contract e specificat clar un salar de baza nu un salar mediu pe unitate cum e in contractul de munca la nivel national. dar la mine nu asta e problema, ci faptul ca mie mi se incheie contractul cu ei in 31 august, iar daca nasc dupa data asta, ma gandesc ca o sa poata sa-mi zica ca nu mai sunt angajatul lor si ca nu mai imi dau banii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui unombun

eu am primit concediul prenatal pe acelasi tip de formular cu celelalte luate anterior,codul fiind o8-sarcina si lauzie.Ma gindesc si am mai intrebat asta-se aduna la conc.med.de vreo 50 zile pe care il aveam adunat in ultimul an?Nu de altceva,dar sa nu depasesc 90 zile si sa ajung la expertiza medicala sau sa vin sa serviciu cu citeva zile inainte de nastere(groaznic)

Nu se aduna medicalele obisnuite cu medicalul cu cod 08, stai linistita. Formularul este unul singur pentru toate, stabilit prin norme metodologice la OUG.

monis 27+
acum si cu poze

Mergi la inceput

Simi dc nasti dupa ce ti s-a incheiat contractul de munca cine vrei sa iti dea prima de nastere? Nu mai are cine.Ce nu inteleg e cum se incheie contractul atata timp ct esti insarcinata?
Eumada eu sunt angajata prin decizie si iti garantez ca la noi s-au dat primele de nastere fara bnici o discutie.Iar la patron o data ce ii trimiti hartia nu vad de ce nu iti da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

melli,tu esti functionar public si s-a dat prima de nastere?Ca eu si cu Eumada sintem functionari publici si ....se pare ca ioc prima nastere.

Mergi la inceput

Unombun , da sunt functionar public si nu , nu mi s-a dat prima ca inca nu am nascut insa colegelor mele care au nascut luna trecuta au incasat prima de nastere care la noi conf ccm e de doua salarii.Plus de asta se respecta tot ce e scris.Eu de maine am program redus cu 2 ore zilnic conform legii si scrisorii medicale.Nu vad la voi cu atat mai mult cu cat sunteti functionari de ce nu primiti.Pana si fratelui meu care lucreazaintr-o companie de constructii a primit un salariu mediu pe unitate conform contractului colectiv d emunca la nivel national.Bineinteles pt ca a nascut nevastasa nu el.

Mergi la inceput